- 7 Ekim 2010
- 1.013
- 35
-
- Konu Sahibi IntromTrack
Allah'a şükür cahil bir insan değilim araştırın dediğiniz konuya hakimim
şunu da belirteyim hazırı kesinlikle tavsiye etmiyorum hazırı çiğ köftenin yanından geçmez, onların içinde zaten ne olduğu belli olmayan çok şey var, benim midem acıya ekşiye alışkın olmasına rağmen denemek için hazır yemiştim hastanelik olmuştum.
imkanınız varsa siz evde yapın zaten tarifi forumda mevcut.
arkadaşlar çiğ köfte bizim milli değerimizdir bizler lokantalarda gördüğümüz gibi yapıldığını sanıyorum ama orjinali öyle değildir
çiğ köftenin eti sıradan bir et değildir özel kara et denir ve bu et yaklaşık bir saat dövülür
çiğ köfteye sıradan biber katılmaz temiz katıksız ve bol acı olmalıdır ki eti pişmiş hale getirebilsin
çiğ köfte makineyle ya da yumuşak elle yoğrulmaz, erkek gücü gerekir
çiğ köfteye az et çok isot konulur
özetlemek gerekirse çiğ köfte lokantalarda yapılacak türden bir yiyecek değildir ya da sadece bu işi yapan ve iyi bilen sürekli taze taze yapan yerlerden alınmalıdır(taraftar olmasamda) bu gibi yerler çiğ köftenin adını batırdılar resmen
usulüne uygun yapılmayan her şey gibi çiğ köftede yanlış yapılırsa elbette zararlıdır, kebap,baklava,döner gibi
sağlığından endişe eden yemeyebilir tabi ki ben yine tekrarlıyorum burada herkes tüketir çekinmeden korkmadan aklınıza gelebilecek her türlü seviyedeki doktorlar bile yer yapar yedirir, onlarda bahsettiğiniz zararı bilmeyecek değildir herhalde.
Pozitifte degil negatif.cikmasinda sorun var. Pozitif cikarsa bagisikliginiz var bisekilde toksoplazma gecirmissiniz demektir negatif cikarsa bagisikliginiz yok dikkat edin demektir. Ters olmusArkadaşlar kesinlikle ister dondurulmuş olsun, ister sıcağı sıcağına yapılıp yensin bunun hemen tüketmekle de alakası yok. Gebelikten önce zaten hamilelik düşünenlere toksoplazma testi yapılmalıdır bana yapıldı eğer bu test pozitif çıkarsa bırakın çiğ et yemeyi, köfte veya et yaparken bunları hazırlarken çiğ iken eldiven bile takmanız gerekir. Hatta normalde bile eldiven ile yoğurmalısınız. Et çok iyi pişmeli içinin iyi piştiğinden emin olmalısınız yoksa bebeğinizde istenmeyen bir çok sonuç doğar. Etsizini de güvendiğiniz bir çiğköfteciden durmadığından emin olduktan sonra alıp tüketebilirsiniz, ya da evde kendniz yapabilirsiniz ama gebelikte acıdan da uzak durun hem kabızlığa nedne olur hem de hemeroit oluşumunu hızlandırır eğer gebelikte oluştuysa ki çoğu kişide oluşur daha fena olur acı yiyince acı miktarını azaltın.