hamilelikte etsiz çiğ köfte yemek

Alintidir:

"Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, çiğ et yoluyla bulaşabilen “Toksoplazma hastalığı”ndan korunmak için, çiğ köftede kullanılan etin dondurulduktan sonra kullanılması ve yapan kişinin elinin temiz olması gerektiğini söyledi. “Hastalık, hafif kas ve eklem ağrıları, halsizlik, yorgunluk, lenf düğümlerinde şişlik gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Bazı kişiler kendiliğinden bu hastalığı atlatabilir. Bu hastalık hamileler için büyük bir risk. Toksoplazma hastası hamile birinin doğacak çocuğunda görme, sarılık ve zeka geriliği gibi sorunlar yaşanabilir. Çiğ köfte etini, eksi 20 derecede dondurduktan sonra kullanmak, çiğ etle bulaşabilen toksoplazma hastalığından korunmamazı sağlayabilir. Çünkü bu şekilde etin içindeki parazitlerin ölmesini sağlayabiliriz. Ancak en güvenli ve sağlıklı yöntem etin pişirilerek tüketilmesidir.”

Etli ve etsiz bu durumda farkeder demistim, cehaletle suclamadim. Alinganlik gösterdiginize göre istemeden kirdim herhalde. Cig et yemem, yiyenlere afiyet olsun.

Allah'a şükür cahil bir insan değilim araştırın dediğiniz konuya hakimim

şunu da belirteyim hazırı kesinlikle tavsiye etmiyorum hazırı çiğ köftenin yanından geçmez, onların içinde zaten ne olduğu belli olmayan çok şey var, benim midem acıya ekşiye alışkın olmasına rağmen denemek için hazır yemiştim hastanelik olmuştum.

imkanınız varsa siz evde yapın zaten tarifi forumda mevcut.

tabikide en güzeli evde yapmak ama sade bulgurdan yapıldığı sürece bi kereden bişey olmaz heralde hazır yemekle,bulunduğumuz muhitte ünlü bi markanın çiğköftesi var sürekli yediğimiz yer..

arkadaşlar bu hastalığı küçükken geçirmiş, hastanelerde sürünmüş bir insanım. çok sinsidir, test olmazsa asla farkedilmez. kedi köpek dışkısından ya da çiğ etten bulaşır. çiğ etin taze yenip yenmemesi içine ne konduğu saatlerce yoğrulması vb. hiçbir şey toksoplazma gondii denen rezil paraziti öldürmez. hele hele hamileyseniz ve hamileyken bunu kaparsanız başınız çok ciddi belada demektir. bebeğe bulaşma riski %50dir. yapacakları gözde ve beyinde hasar. büyük ihtimalle düşük. eğer bunlar yoksa bile doktorlar kürtaj öneriyorlar. lütfen gebelikte çiğ et tüketmeyin. gebeliğin başlangıcında bütün gebelere toksoplazma testi yapılır, bunu da ihmal etmeyin. ciddi bir şeydir çünkü.

o yüzden, aman deyim, çiğ et yemeyin. bilmediğiniz konularda da insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Arkadaşlar kesinlikle ister dondurulmuş olsun, ister sıcağı sıcağına yapılıp yensin bunun hemen tüketmekle de alakası yok. Gebelikten önce zaten hamilelik düşünenlere toksoplazma testi yapılmalıdır bana yapıldı eğer bu test pozitif çıkarsa bırakın çiğ et yemeyi, köfte veya et yaparken bunları hazırlarken çiğ iken eldiven bile takmanız gerekir. Hatta normalde bile eldiven ile yoğurmalısınız. Et çok iyi pişmeli içinin iyi piştiğinden emin olmalısınız yoksa bebeğinizde istenmeyen bir çok sonuç doğar. Etsizini de güvendiğiniz bir çiğköfteciden durmadığından emin olduktan sonra alıp tüketebilirsiniz, ya da evde kendniz yapabilirsiniz ama gebelikte acıdan da uzak durun hem kabızlığa nedne olur hem de hemeroit oluşumunu hızlandırır eğer gebelikte oluştuysa ki çoğu kişide oluşur daha fena olur acı yiyince acı miktarını azaltın.

arkadaşlar çiğ köfte bizim milli değerimizdir bizler lokantalarda gördüğümüz gibi yapıldığını sanıyorum ama orjinali öyle değildir

çiğ köftenin eti sıradan bir et değildir özel kara et denir ve bu et yaklaşık bir saat dövülür

çiğ köfteye sıradan biber katılmaz temiz katıksız ve bol acı olmalıdır ki eti pişmiş hale getirebilsin

çiğ köfte makineyle ya da yumuşak elle yoğrulmaz, erkek gücü gerekir

çiğ köfteye az et çok isot konulur
özetlemek gerekirse çiğ köfte lokantalarda yapılacak türden bir yiyecek değildir ya da sadece bu işi yapan ve iyi bilen sürekli taze taze yapan yerlerden alınmalıdır(taraftar olmasamda) bu gibi yerler çiğ köftenin adını batırdılar resmen

usulüne uygun yapılmayan her şey gibi çiğ köftede yanlış yapılırsa elbette zararlıdır, kebap,baklava,döner gibi

sağlığından endişe eden yemeyebilir tabi ki ben yine tekrarlıyorum burada herkes tüketir çekinmeden korkmadan aklınıza gelebilecek her türlü seviyedeki doktorlar bile yer yapar yedirir, onlarda bahsettiğiniz zararı bilmeyecek değildir herhalde.

arkadaşlar çiğ köfte bizim milli değerimizdir bizler lokantalarda gördüğümüz gibi yapıldığını sanıyorum ama orjinali öyle değildir

çiğ köftenin eti sıradan bir et değildir özel kara et denir ve bu et yaklaşık bir saat dövülür

çiğ köfteye sıradan biber katılmaz temiz katıksız ve bol acı olmalıdır ki eti pişmiş hale getirebilsin

çiğ köfte makineyle ya da yumuşak elle yoğrulmaz, erkek gücü gerekir

çiğ köfteye az et çok isot konulur
özetlemek gerekirse çiğ köfte lokantalarda yapılacak türden bir yiyecek değildir ya da sadece bu işi yapan ve iyi bilen sürekli taze taze yapan yerlerden alınmalıdır(taraftar olmasamda) bu gibi yerler çiğ köftenin adını batırdılar resmen

usulüne uygun yapılmayan her şey gibi çiğ köftede yanlış yapılırsa elbette zararlıdır, kebap,baklava,döner gibi

sağlığından endişe eden yemeyebilir tabi ki ben yine tekrarlıyorum burada herkes tüketir çekinmeden korkmadan aklınıza gelebilecek her türlü seviyedeki doktorlar bile yer yapar yedirir, onlarda bahsettiğiniz zararı bilmeyecek değildir herhalde.

Doğu'da öyle olabilir oradaki doktorlarda izin verebilir nasıl izin veriliyor bilmiyorum ama ne kadar yoğrulursa yoğrulsun çiğ et sonuçta elle yoğruşarak pişse de sonuç. olarak batıda ve diğer çi bölgelerde doktorların yasaklı listesinde bulunmakta burada insanları zararlı değil diye yanlış yönlendirmeyelim. Ben doktorumdan yeme içme listesi aldım yasaklı listesinin başında geliyor çiğ et tüketmek çok şükür toksoplazma negatif çıktı ama sonradfan da olabilecek birşey bu. Burada zaten eliyle yoğurabilecek insan yoktur fazla doğudaki gibi hazırlara zaten güvenemeyiz ayrıca 9 ay çiğköfte yememekle ölmeyiz ama bebeğimizde bir sorun çıkarsa onun sorumluluğu vebali kötü birşey etsiz olanından yiyip nefsi körlemek en iyisi o dönemde. Ki ben zaten etsizler çıktığından beri etli yemiyorum güvendiğim bir yer var hep oradan taze alıp yiyorum etsiz.

Çiğ köfte en sevdiğim şeydir,özellikle etlisi.Ancak hamileyken risk almaya hiç gerek yok,etli çiğ köfte yemeyin,hatta,salam,sosiste yemeyin,yeşillikleri çok iyi yıkayın.Etsiz olanda sakınca yok,ben ikinci hamileliğimde bol bol etsiz olandan yedim,bir sorun olmadı.İlk hamileliğimde doğudaydım ve orada etsiz yoktu,oradakiler demişti biz hamileyken hergün etli çiğ köfte yedik bir sorun olmadı ama ya olsaydı.Canım çok istemesine rağmen yemedim.Kimisi de hamileyken saç boyatıyor,birşey olmuyor,hatta doktorlar bile 3.aydan sonra hamilelik süresince 2 defa boyatabilirsin diyor ama bence risk almaya gerek yok.Ben kızıl saçla hamile kaldım,doğuma yakın rengi aka aka iğrenç oldu ama boyatmadım.Hamileyken binde bir bile olsa risk almaya gerek yok.Toksoplazma çok tehlikeli gerçekten,iyi yıkanmamış yeşilliktende bulaşabiliyor,dikkat edin.Etsiz çiğ köfte yanında verilen yeşilliği evde mutlaka iyice yıkayın.

Benimde canım çok istiyor evimin karşısında var bide çiğköfteci :))
işkence gibi:) midye de çok istiorum :KK43:

Dün akşam bir TV kanalında etli yada etsiz çiğ köfte ile ilgili program vardı.Etlisini asla tüketmeyin.Etsizinide kendiniz yapıp taze taze yerseniz bir sorun olmaz diye düşünüyorum..Çünkü etsizde de kullanılan malzemelerin kalitesi hijyeni ve size ulaşana kadar gelen saklama koşulları önemli.Örneğin çine katılan cevizin bile budolabında muhafaza edilmesi gerekiyormuş toksit madde oluşmasın ayrıca acı biberinde kalitelisi önemliymiş.Artık salçasını baharatını gerisini siz düşünün.Bende etsiz çiğ köfte sevenlerden biriydim programı izledikten sonra evde kendim yapmaya karar verdim.

Sağlıksız da olsa çok seviyorum.geçen bi davette masada vardı.aklımda kalmayacak kadar(1 sıkım) yedim.

Ben de iki kere falan dayanamadım yedim. Sürekli yemedikten sonra nolacak? bi tarafım mı şişseydi

Kizlar kafam karisti benim etsiz cigkofte yemek zararli mi ki yaa:KK43: şu bildgmz cigkofteci sait ustadan aliyrm ben haftada 1 kez yiyorum napiyim deli gbi istio canim doktorum ye ama az ye demisti ama siz napionuz yemek zararli mi yaa herkesin dr.u farkli yazms kafam karisti valla yiyorum ben birazdan yine yicem napiyim canim istio bisi olmaz allahin izniyle

Pişmemiş yada pastörize edilmemiş sütler yada sabah yediğiniz yumurta iyi pişmiş olmalı özellikle gebelikte salam sosis sucuk gibi içerisinde ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri yemeyin.

Arkadaşlar kesinlikle ister dondurulmuş olsun, ister sıcağı sıcağına yapılıp yensin bunun hemen tüketmekle de alakası yok. Gebelikten önce zaten hamilelik düşünenlere toksoplazma testi yapılmalıdır bana yapıldı eğer bu test pozitif çıkarsa bırakın çiğ et yemeyi, köfte veya et yaparken bunları hazırlarken çiğ iken eldiven bile takmanız gerekir. Hatta normalde bile eldiven ile yoğurmalısınız. Et çok iyi pişmeli içinin iyi piştiğinden emin olmalısınız yoksa bebeğinizde istenmeyen bir çok sonuç doğar. Etsizini de güvendiğiniz bir çiğköfteciden durmadığından emin olduktan sonra alıp tüketebilirsiniz, ya da evde kendniz yapabilirsiniz ama gebelikte acıdan da uzak durun hem kabızlığa nedne olur hem de hemeroit oluşumunu hızlandırır eğer gebelikte oluştuysa ki çoğu kişide oluşur daha fena olur acı yiyince acı miktarını azaltın.
Pozitifte degil negatif.cikmasinda sorun var. Pozitif cikarsa bagisikliginiz var bisekilde toksoplazma gecirmissiniz demektir negatif cikarsa bagisikliginiz yok dikkat edin demektir. Ters olmus

Bence etli olanda bakteri ürediği için tehlikeli onu sakın yeme. Ama etsiz olanı evde kendin yapmak şartıyla yemende bir sakınca olacağını sanmam. Ben hamile olsam kendim sağlıklı şekilde yapıp etsiz olandan yerdim. Çünkü ne ki bulgur biraz patates baharat mydanoz soğan bunaltı zaten yiyorsun normalde. Yoğurup şekil vereceksin. Zeytinyağı ev salçası vs kullan sağlıklı olsun. Allah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Etliyi sakın yemeyin sushi falan da yemeyin. Çiğ yenen etler yasak biliyorum. Yengem etli çiğköfte yiyip çocuğunu düşürmüştü ben çocukken çok iyi hatırlıyorum

X