hamilelikte doktora gıtme surenız

velaa

Canısı ve Annesi
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
42
5
ben çalışan bır anne adayıyım doktorum bazen gunde ıkı kere çağrıyor test sonuçları için haftada bır ıkı kere gıtmek hem ış yerı ıçın hem benım pısıkolojım ıçin sıkıntı zannedıyorum sankı bışeyler ters gıdıyor sızler ne sıklıkla doktora gıdıyorsunuz yada benımkı normalmı yenı hamılelık olduğu ıçın

bende 13 haftalık hamileyim ilk gittiğimden beri 15 gün sonra gel dedi.
arkadaşım demişti . ilk üç ay 15 günde bir çağırır diye.
en son gittiğimde ikili tarama yapıldı on gün sonra çıkar sonucu al gel dedi.
ben devlete gidiyorum sen özele mi gidiyorsun takip süreleri o yüzden farklı olabilir. sıkıntı olsa doktorlar söylemekten çekinmezler ki.

özele gidiyorum her hafta kesın çağrıyo ıkı dk zaten zaman ayırıyo hıç bırşey anlamıyorum haftaya gel buyuyomu bakalım dıyor herseferınde

ben özele gidiyorum 2.ayımda kist vardı bu nedenle 15 günde bir gittim doktora ama düzeldikten sonra yada bir gitmeye başladım. sonuçlar için gitmiyorum doktor telefonla arayıp sonuçları veriyor belki o durum olmasaydı bende sık gitmek durumnda olacaktım

özele gidiyorum her hafta kesın çağrıyo ıkı dk zaten zaman ayırıyo hıç bırşey anlamıyorum haftaya gel buyuyomu bakalım dıyor herseferınde
devlette de öyle muayene çok sürmüyor.sormak istediğini soruyorsun sormadan şu olur bunu yaşarsın bu hafta bu ay demiyor. oturuyorsun bilgilerine bakıyor varsa sıkıntın söylüyorsun. sonra bebeğe bakmak için ultrasyon aletine geçiyorsun.
sordun mu da güzel güzel anlatıyor. tekrar gelmen gereken günü söylüyor. 5dk yı geçmiyor hepsi.

Her hafta gitmeniz çok kısa zaman değil mi acaba, doktorunuza sorsanız neden bu şekilde olduğunu.
Ben ilk zamanlar iki haftada bir gidiyordum, kan sonuçları uzun sürecekse de telefondan öğrenip bir sonraki randevumda alıyordum çıktısını. İkili tarama testinden sonra şimdi 3 haftada bir gidiyorum. Son zamanlarda sanırım bu 8 aydan sonra oluyor her hafta gidiyorsun ama şuan senin için erken gibi geldi bana.

ben yurt disindayim,ayda 1 randevum aliyor en basindan beri
kan tahlili sonuçlari dr a da gidiyor sorun olursa beni ariyor simdiye kadar bi sorun olmadi
toplamda 9 ayda 3 adet ultrasonum oldu, 13,25 ve 33 . de haftalarda, bahsedilen ikili testeler vs bu haftalarda yapildi ..
basida ayni sonuda ayni hamilleigin, simdi 1 randevum kaldi haftaaya gidicem 9. ay randevum için baskada randevum yok, SIKINTIM derdim olursa acile gidiyorum direk ilgileniyolar zaten ..

yani TR DEKI duzen biraz fazla duygusal gibime geliyor ..

ha bide bu bana ozel bi uygulama deil herkes boyle doguruyor burda
bi bizim TR deki kadinlar çitkiirldim, oyuncak bebek muamelesi goruyor, sezeryan sonrasi normal dogum yapmiyoalr,her dakka ultarsona girip surekli bi tahliller arastirmalara sokuyolar,bu kadar narin sanki bizim millet .. hastaneelr maalesef tamamen kazanç , rant kapisi olmus orda : (((

evet bencede gereksiz en azından 2 haftada bı gıdılmelı doktora sordum bı sıkıntımı var ondanmı gelıyorum her hafta dedım yok olması gereken bu dedı devamlı buyumesını takıp edeceğiz dedı anlamadım o yuzden içime kurt düştü

Her hafta olması bana da fazla geldi ben de 10 haftaligim özele gidiyorum .. Bi ilk iki randevu arası 10 gündü sonra ayda 1 banada uzun geldi hatta yada psikoloji degisiyo ondan acaba iyimidir bi sorun varmıdır diyerek 1 ay beklemek te kolay değilmiş .. Allah a emanet tabiki hepimizin yavruları ama insan düşünüyor iste .. Bi durum olsa Dr söylerdi zaten maralinda dediği gibi bazı yerler para tuzağı provizyonun bitişine gore sırf her defasinda muayene parası alabilmek için bile yapabiliyorlar.. Ben hastane değiştirdim bu sebepten bi kere .. Rabbim her birimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin .. İsteyen herkese de evlat nasip eylesin ..

özelde randuvunun sık olması muayene parasından başka bişi değil .
herşey normalken haftalık bebeğe bakmak fazla abartı . sürekli doktora gitmek hele ki çalışan için .

özelde randuvunun sık olması muayene parasından başka bişi değil .
herşey normalken haftalık bebeğe bakmak fazla abartı . sürekli doktora gitmek hele ki çalışan için .

SIRF BU YUZDEN BU HAFTA GITMEDIM HAFTAYA GIDICEM 15 GUN GEÇMIŞ OLACAK

ben 16.haftaya kadar en az 10 kere doktora gittim .4. hafta öğrendim gebeliğimi .özel hastaneye gidiyorum .önceden 3 bebeğimi kaybettiğim için endişeliydik biraz .doktorum 15 gün sonra gel diyo ama ben dayanamıyorum 1 hafta da yanındayım :) bugün gülerek söyledii 1 ay sonra gelebilirsin diye biliyor 10 gün sonra ordayım

normalde ayda bir gidilir.tahlil sonuçları ya da test yaptırdıysanız ortalama 15 gün sonra değerlendirmek için çağırır.
ya da telefonla bilgi verir,gitmenize gerek kalmaz.sadece son ay nst den dolayı sık çağırır.

bu kadar evhamlı ve pinpirikli olmana gerek yok bişi yanı allah korusun bişi olduğunda vücut alarm veriyor ve sen anlarsın tehlike olduğunu .
kendini daha çok yoruyor ve yıpratıyorsun ...
bebeğin bu ilgiden ilerde bıkabilir haberin olsun .

onu çok seven annesinde bıkmaz bebeğim .ben doktora gitmekle hiç yorulmuyorum .mutlu oluyoruz aksine .Allaha emanet tabi ki .Yüce rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Sanki bu kadar sık cagirmasi para tuzağı gibi geldi bana doktorunun değiştirsen..
Çalışan bir bayan için zordur yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…