Hamilelikte diş ağrısı

CeReNnnKeskn

Annesinin bebeği💗💗
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
2.535
3.935
133
Kızlar günaydın Ama bana gün pek aymadı...
2 gündür felaket bir diş ağrısı çekiyorum ve hamileyim son zamanlar artık... İltihaplı olmasa ağrı yapmaz, çektirsem zararı olurmu... Yada doğumdan sonramı yapayım... İki gündür yaptıklarım karanfil, diş fırçalamak farklı önerisi olan varsa yazsın bana valla çok kötüyüm...

Tesekkür ederim şimdiden

Boyle durumlarda once kadin dogum doktorunuza bilgi verin o sizi yonlendirsin zaten dis hekimi de hamile olduğunuz icin ona gore davranir..karanfilin hic faydasi yok tuzlu su ile gargara yapin

Kuzum doktora gidemiyorsan hemen dag kekigi al, 5 dk kaynat o suyla hem disini fircala hem agzinda banyoya gittikce beklet iltihabi gideriyor

Kızlar günaydın Ama bana gün pek aymadı...
2 gündür felaket bir diş ağrısı çekiyorum ve hamileyim son zamanlar artık... İltihaplı olmasa ağrı yapmaz, çektirsem zararı olurmu... Yada doğumdan sonramı yapayım... İki gündür yaptıklarım karanfil, diş fırçalamak farklı önerisi olan varsa yazsın bana valla çok kötüyüm...

Tesekkür ederim şimdiden
Ağrı kesici parol vb ilaçlarla dayanabileceğiniz gibiyse dayanın. Yoksa dişçiye gittiğinizde adrenalinsiz anestezi diye birşey yapıyorlar her dişçide bulunmaz gitmeden arayıp sormanız lazım. Diğerleri kadar uyuşturmadığı için canınız çok yanıyor ama bu halimden iyidir diyorsanız yaptırın. Ben öyle yapmıştım.

Antibiyotik gerekiyorsa hamilelikte de icilebilenlerden verir.
Önce dişçiye gidip iltihap var mı yok mu emin olun.
İltihap varsa o da ağrı yapar.
İltihap geçince ağrı da geçer.
Kısa süreli olarak eczanede diş ağrısı için bir ilaç vardı dişin üzerine damlatılan.
İsmi aklıma gelmedi eczacıya sorup hamileyken de kullanılıyorsa onu yapabilirsiniz ama bunlar kısa vadeli çözümler.

Bende geçenlerde şöyle birşey okudum. Ağrıyan dişinizin olduğu kısıma iki metali çarpıp ses yapacakmışsın hafifliyormuş hatta yapanlar olmuş bunu ne kadar doğru bilemem. İki kaşığı dişinize yaklaştırın dışardan birbirine vurun bakalım nasıl olacak. 🤷‍♀️

Ayrıca çörek otu yağı sürünce biraz hafifliyor. Hamileyken bende çok çektim dişçiyede gittim birşey yapılamıyor geçiyor zaten ağrı belli bir süre sonra. Kalsiyum şart. Çok çok ağır durumlarda doktorunda onayıyla müdahale ediliyor ama yinede tavsiye etmem.

Ben 26 haftalık hamileyken dişimi çektirdim. Drum bana hemen dişçiye git ağrı çekmen iyi değil dedi. Sonra beni ara dedi. Dişçi çekilmesi lazım ama kadın doğumcundan imzalı kağıt getir dedi. O şekilde çektirdim.mutlaka bir dişçiye gidin

Kisa sureli agriyi dindirmek için eczanelerde spreyler, sivilar oluyor oraya surmek için deneyin isterseniz doktorunuza danisarak ama iltihap varsa agriyi kesmekle olmaz. İltihap bekleyerek geçmez ve diş iltihabi tehlikeli birseydir doktora gidin mutlaka.

Kızlar tavsiyeleriniz için tesekkür ederim doktorumla konustum 5gün sonra doğum yapıcam dayanabilirsen dayan dedi bir kaç ilaç ismi verdi hemen aldım içtim biraz iyi geldi birazda psikolojik 2 gün önce arkadaşım dişim çok ağrıyor dedi etkilendim galiba benimde ağrımaya başladı... Valla benim hep öyle oluyor ama dediklerinizi. Uygulayacagım tesekkür ederim hepinize iyiki varsınız 💗💗🧡🧡

Kızlar tavsiyeleriniz için tesekkür ederim doktorumla konustum 5gün sonra doğum yapıcam dayanabilirsen dayan dedi bir kaç ilaç ismi verdi hemen aldım içtim biraz iyi geldi birazda psikolojik 2 gün önce arkadaşım dişim çok ağrıyor dedi etkilendim galiba benimde ağrımaya başladı... Valla benim hep öyle oluyor ama dediklerinizi. Uygulayacagım tesekkür ederim hepinize iyiki varsınız 💗💗🧡🧡
Evinizde karanfil varsa biraz karanfili zeytin yağının içine koyup bekletin. Sonra dişinize sürün uğusturuyor baya

Bir parça pamuk arasına az miktarda karabiber döküp kapatın üzerine limon kolonyası dökün ve agrıyan yere bastırın ama sakın yutmayın acı malum. Cok iyi sekilde septik uyusturuyor
Arkadaşlar neyi beğenmediniz anlamadım 🙄konu sahibi alternatif öneriler istemiş ki benimde önerdiğim yöntem yediği içtiği bir şey değil ki. Dişini uyusturacak bir tavsiye sundum ki ben bunu defalarca yaptım hamileykende yaptım cok işe yaradı. Tutmuyor içmiyor neyin begenmedim butonuna basıyorsunuz 🙄🙄

Hamileyken kadın doğum doktorunuzun onayı ve yönlendirmesiyle uygun görülen diş tedavisini yaptırabilir ya da diş çektirebilirsiniz. Doktorunuz uygun görmezse en azından ağrınızı geçirmek için kullanabileceğiniz ilaçlar var.
Eğer dişinizde iltihap varsa bu bebeğinize kullanacağınız ilaçlardan daha çok zarar verebilir. (özellikle hamileliğin ilk dönemlerinde)
Diş ağrınız hamilelikte ve lohusalıkta beslenmenizi engelleyecek düzeydeyse ilk uygun görülen zamanda yaptırmanız lazım.

Arkadaşlar neyi beğenmediniz anlamadım 🙄konu sahibi alternatif öneriler istemiş ki benimde önerdiğim yöntem yediği içtiği bir şey değil ki. Dişini uyusturacak bir tavsiye sundum ki ben bunu defalarca yaptım hamileykende yaptım cok işe yaradı. Tutmuyor içmiyor neyin begenmedim butonuna basıyorsunuz 🙄🙄
Ağrıyan dişe kolonya, aspirin, alkol gibi şeyleri sürmek yumuşak dokuda geri dönüşü olmayan travmalara sebep olabilir. Kesinlikle ve kesinlikle yapmayın. Tavsiye etmeyin.

Ilik tuzlu su ile gargara iyi geliyor. Eczanede uyuşturucu karanfilli yağlar var diş icin, bir de ağrı kesici gargaralar var idareten alabilirsiniz ama dr.a gidin mutlaka

32. Haftamda başlayan beni resmen 9 doğurtan bi diş ağrım vardı, hala aklıma geldikçe çenem sızlar 🥴 bende evde sizin gibi yöntemlerle geçirmeye çalışmıştım hata yapmışım , kendinize boş yere eziyet etmeyin, doktorlar zaten gebeliğiniz sebebi ile size uygun tedaviyi yapacaktır, geçmiş olsun sağlıkla gelsin yavrunuz🙏

Dişim boğazım şişince çörek otu yağı kullanıyorum geçiyor

Back
X