• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Beslenme

Roseash

💙
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mart 2022
1.727
2.753
63
Hamileliğimde çok saçma beslendiğimi fark ettim bebeğim haftasına göre iyi fakat ben saçma sapan kilolar alıyorum o yüzden bundan sonra düzenli beslenmeye kara verdim. Çalışan biriyim o yüzden sabah kahvaltılarını poğaça , börek yerine evden hazırlayıp getiriyorum akşam yemeklerimi de yazacağım belki size de örnek olur :)

Bugün sabah uyandığımda hazırlanmadan önce 2 adet haşlansın diye yumurta koydum ben hazırlanan kadar onlar haşlandı yanıma 4 adet kayısı 6 adet zeytin 2 dilim kaşar peyniri ve 2 adet haşlanmış yumurta aldım :KK9:

Saat : 11.30 1 bardak süt
Saat : 14.30 1 şişe sade soda

her gün bunları içmeyi de aksatmamaya çalışacağım :)

Bugünden itibaren ekmeği hayatımdan çıkarmaya kadar verdim 1. günüm inşallah istikrarlı olurum :eek:

Benim kahvaltım her sabah
1 haşlanmış yumurta
Bol domates salatalık biraz zeytinyağı ile
5 zeytin
50-60 gr kadar peynir
2 ceviz
Normalde diyetisyenim 1 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı tahin- pekmez bazen tahin pekmez yerine 1 yemek kaşığı kuruüzüm yazıyor ama ekmeği her zaman yiyemiyorum. Ekmekle aram yok 🙈

Her sabah işe getiriyorum üşenmeden hazırlıyorum. Öğle yemeklerimi ve ara öğünlerimi de getiriyorum bildiğin koca bi yemek çantası ile işe geliyorum😊

Benim kahvaltım her sabah
1 haşlanmış yumurta
Bol domates salatalık biraz zeytinyağı ile
5 zeytin
50-60 gr kadar peynir
2 ceviz
Normalde diyetisyenim 1 dilim ekmek ve 1 tatlı kaşığı tahin- pekmez bazen tahin pekmez yerine 1 yemek kaşığı kuruüzüm yazıyor ama ekmeği her zaman yiyemiyorum. Ekmekle aram yok 🙈

Her sabah işe getiriyorum üşenmeden hazırlıyorum. Öğle yemeklerimi ve ara öğünlerimi de getiriyorum bildiğin koca bi yemek çantası ile işe geliyorum😊
süppeerr bende artık asla üşenmeyeceğim ve getireceğim inşallah :KK200:

Hamileliğimde çok saçma beslendiğimi fark ettim bebeğim haftasına göre iyi fakat ben saçma sapan kilolar alıyorum o yüzden bundan sonra düzenli beslenmeye kara verdim. Çalışan biriyim o yüzden sabah kahvaltılarını poğaça , börek yerine evden hazırlayıp getiriyorum akşam yemeklerimi de yazacağım belki size de örnek olur :)

Bugün sabah uyandığımda hazırlanmadan önce 2 adet haşlansın diye yumurta koydum ben hazırlanan kadar onlar haşlandı yanıma 4 adet kayısı 6 adet zeytin 2 dilim kaşar peyniri ve 2 adet haşlanmış yumurta aldım :KK9:

Saat : 11.30 1 bardak süt
Saat : 14.30 1 şişe sade soda

her gün bunları içmeyi de aksatmamaya çalışacağım :)

Bugünden itibaren ekmeği hayatımdan çıkarmaya kadar verdim 1. günüm inşallah istikrarlı olurum :eek:
Gebelik şekeri çıkmadan önce bende aşırı sağlıksız besleniyordum. Aslında şöyle söyleyeyim hamile kaldığımdan bu yana ağzıma cips ve kola tarzı şeyler sürmedim paketli gıdalar dahil. Tek farkım kızartma yağlı yiyecekler aşırı hamur işi salam Sosis Sucuk tarzı şeyler yiyiyordum. İlk başlarda kilo almasam da son aya yakın hafta da 1 kilo almaya başladım 🙊 şimdi şeker diyetindeyim 1.5 aydır aynı kilodayım aksine aldığım 1 kiloyu da verdim şimdi gram gram vermeye devam ediyorum 😅 önerim ceviz fındık ve meyvenizi de eksik etmemeniz. İlk başlarda zor oluyor ama 1 ay sonra alışıyorsun. 🥰

Gebelik şekeri çıkmadan önce bende aşırı sağlıksız besleniyordum. Aslında şöyle söyleyeyim hamile kaldığımdan bu yana ağzıma cips ve kola tarzı şeyler sürmedim paketli gıdalar dahil. Tek farkım kızartma yağlı yiyecekler aşırı hamur işi salam Sosis Sucuk tarzı şeyler yiyiyordum. İlk başlarda kilo almasam da son aya yakın hafta da 1 kilo almaya başladım 🙊 şimdi şeker diyetindeyim 1.5 aydır aynı kilodayım aksine aldığım 1 kiloyu da verdim şimdi gram gram vermeye devam ediyorum 😅 önerim ceviz fındık ve meyvenizi de eksik etmemeniz. İlk başlarda zor oluyor ama 1 ay sonra alışıyorsun. 🥰
benim açlık şekerim sınırda zaten aslında şimdiden dikkat etmem gerekiyordu ama hep sallıyordum dün fark ettim ki bu sadece benim sağlığım değil çocuğumu da etkiliyor o yüzden artık sağlıklıı besleneceğim tavsiye için teşekkürrrler :KK200:
genel anlamda gün içinde neler yiyorsun

süppeerr bende artık asla üşenmeyeceğim ve getireceğim inşallah :KK200:
Üşenme tabii herşey bebeklerimizin sağlığı ve bizim sağlığımız için. İki bebekle koca bir karnım olduğu halde henüz aldığım kilo tam 2 kg olmadı bile. Hem de sağlıklı besleniyorum diye içim rahat. Gerçi bu hafta zor süreçler nedeniyle saldım ne var ne yok yedim 🙈 Bugün yine toparladım her şeyi hazırlayıp geldim işe

Üşenme tabii herşey bebeklerin ve bizim sağlığımız için. İki bebekle koca bir karnım olduğu halde henüz aldığım kilo tam 2 kg olmadı bile. Hem de sağlıklı besleniyorum diye için rahat. Gerçi bu hafta zor süreçler nedeniyle saldım ne var ne yok yedim 🙈 Bugün yine toparladım her şeyi hazırlayıp geldim işe
salmak yok fındık burunlu prenses sağlıklı olduğuna eminim o kadar güzel bir burnu var kii şimdiden hepimizi merak ettirdi <3

benim açlık şekerim sınırda zaten aslında şimdiden dikkat etmem gerekiyordu ama hep sallıyordum dün fark ettim ki bu sadece benim sağlığım değil çocuğumu da etkiliyor o yüzden artık sağlıklıı besleneceğim tavsiye için teşekkürrrler :KK200:
genel anlamda gün içinde neler yiyorsun
Aynen öyle. Doktorum gereksiz kilo alımı olur bebekte demişti bana.

Kahvaltı
1 yumurta ya da 2 dilim peynir
5 adet zeytin
1 domates
1 Salatalık
Çay
1 dilim Tam buğday ekmeği (kendim yapıyorum evde)

Ara Öğün
5 adet fındık
1 yeşil elma

Öğlen
1 tabak Bakliyat ya da sebze yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün
3 adet ceviz
1 adet armut

Akşam
Biraz salata
Et/köfte/balık/tavuk tarzı bir şeyler yiyorum o an ne yapmak istersem onu yapıyorum
1 kase çorba

1 günüm bu şekilde. 🙊

Aynen öyle. Doktorum gereksiz kilo alımı olur bebekte demişti bana.

Kahvaltı
1 yumurta ya da 2 dilim peynir
5 adet zeytin
1 domates
1 Salatalık
Çay
1 dilim Tam buğday ekmeği (kendim yapıyorum evde)

Ara Öğün
5 adet fındık
1 yeşil elma

Öğlen
1 tabak Bakliyat ya da sebze yemeği
1 kase yoğurt

Ara öğün
3 adet ceviz
1 adet armut

Akşam
Biraz salata
Et/köfte/balık/tavuk tarzı bir şeyler yiyorum o an ne yapmak istersem onu yapıyorum
1 kase çorba

1 günüm bu şekilde. 🙊
süper yapmak istediğim gibi inşallah gebelik şekerim çıkmaz zaten kan sulandırıcı iğneden kullanıyorum nereden başlasam kardır :)

salmak yok fındık burunlu prenses sağlıklı olduğuna eminim o kadar güzel bir burnu var kii şimdiden hepimizi merak ettirdi <3
İnşallah canım🙏 Valla üniversitede perinatolog burun ölçümü haftası ile uyumlu bir sıkıntı yok dedi. Fındıklığı kalmamış galiba:) İnşallah bakalım sonuç çıksın da hayırlısıyla

süper yapmak istediğim gibi inşallah gebelik şekerim çıkmaz zaten kan sulandırıcı iğneden kullanıyorum nereden başlasam kardır :)
İnşallah İnşallah çıkmaz. 🙏🏻 Ben kabullenememiştim başlar da aşırı zor gelmişti. Ağlıyordum her gün eşime ben açım doymuyorum diye. Şimdi midem almıyor ben yemek istesemde 😅

İnşallah İnşallah çıkmaz. 🙏🏻 Ben kabullenememiştim başlar da aşırı zor gelmişti. Ağlıyordum her gün eşime ben açım doymuyorum diye. Şimdi midem almıyor ben yemek istesemde 😅
doğum sonrası içinde süper en azından bir düzene alışmış olursun pıtt diye fit anne olursun inşallah

Back