hamilelikte az kilo alanlar.nasıl başardınız...

ben hamililiğimde 10 kilo almıştım herkes şaşırıyordu hiç hamile değil gibisin diyorlardı boyum178 olunca göstermiyordu bir tek göbekte yuvarlacıktı bebişim 3500 gr doğdu doğumdan 10 gün sonra kilolarımın hepsi gitmişti nedenini bilmiyorum genetikmi anlayamadım ilk aylar mide bulantısı olduğundan 1 kilo vermiştim sonra yedim ve hamilelik boyunca 10 kilo almıştım.normal sınırlar 11-14 kg arası diye biliyorum ama üzülmeyin demet şener 23 kilo almış şimdi yine incecik

Ben hamile kaldığımda 69 kiloydum ...çok şiddetli bulantılar yaşadım ve çok kustum 64 kiloya düştüm ....şu an son haftalardayım sayılır 32+5 ve ben 72k.800g yani kaç kilo yani 8 kilo falan hiiiç bişi yapmadım aksine fazla kilo alamadım diye sinir olyodum ama maşallah kızım gayet iyi abur cuburum hiiiç yok sadece yemekten yemeğe yiyorum yemeğimi o kadar ((((Ama bulantılarım az da olsa devam ediyo:))))))))) işallah yardımcı olmuşumdur....hııı bide herşey, ekşi seviyorum limon zayıflatırmış ya adamı belki ondandır tatlıdan nefret eder oldum

çok çabuk kilo alan bi yapım var, 58le hamile kaldım.. doğuma kadar kesin top gibi yuvarlanırım diyordum.. her şeyden yedim, abur cubur yemedim, hamur işi ve tatlıyı kararında yedim sonuçta doğuma 4 kilo alarak 62yle girdim.. 2 gün sonra eve döndüğümde 55 kiloydum.. kızım 5.5 aylık, hayatımda hiç yemediğim kadar yiyorum ve 50 kiloyum.. annem de beni doğurunca 10 kilo vermiş, hiçbir şeyim çekmemiş anneme ama bu yönümüz ortak :)

cnmm ben 69 la hamile kaldım 78 le doğum yaptım.9 kilo aldım.2, gebelik olunca daha tecrübeli oluosun :D ilkinde 20 kilo almıştım.neyse ben herşeyide yedim vallahi ekmekte dahil sadece ekmeğin içini çıkarıodum.ben ona bağlıorum şahsen.haa bide soda.

Kişiye, yaşa, ilk doğum olup olmamasına göre değişiyor. ben ilk bebeğimde 52 ile başladım 12 kilo aldım yaşım 22 idi. ikinci bebeğimde 53 ile başladım 20 kilo aldım yaşım 33 idi. Ama önemli olan bebeğin olması zamanla veriliyor kilolar. En kısa zamanda bebeğine kavuşmanı diliyorum.

9 kilo aldım
ilk 4 ay çok fazla mide bulantım oldu yemek görmeye bile tahammülüm yoktu
sonradanda öyle çok abartmadım, 2 kişiyim 2 kişilik yiyeyim demedim zaten fazla iştahımda yoktu
aşermem felanda çok olmadı
öyle yani

bende 49da hamile kaldım 61 de doğurdum şimdi 46 kiloyum bol bol sebze ve meyve yedim çok süt ayran içtim bol bol su içtim her sabah bir muz yedim sadece kalçadan ve göbekten kilo aldım basketbol topu kadar göbeğim vardı

Valla ben 51-52 ile hamile kaldım. Çok ama çok dikkat ettim yediklerime.Ağzıma bir lokma gereksiz şey atmadım. Hayatımda hiç etmediğim kadar dikkat ettim yağ yapacak birşey yememeye...Haftada en az iki gün yarımşar saat tempolu yürüdüm 4 km kadar. Hamileliğim son gününe kadar çok hareketli
oldum her işimi koştura koştura yaptım.Ama sorun bakalım kaç kilo aldım? Hastaneye giderken tam 70 kiloydum!! Ama şöyle de bir durum var, herkes bana basket topu yutmuş gibisin, gram yağ almamış gibisin diyordu, kimse hatta kendi doktorum bile inanamıyordu onca kiloyu aldığıma. Doğumdan 5 gün sonra 65 tim. Şimdi 6 aylık bebik 58 kiloyum. yani 12 kilo verdim.3 kilo versem yeter diyorum...Şunu söylemeye çalışıyorum, dikkat etseniz de ödem yetiyor tartıları çökermeye. Ya da bünyeniz yağ depolamak istiyor . Sonuçta bedeninizin kaç kiloyla doğum ve sonrasının üstesinden geleceğini siz değil yine bedeniniz biliyor ve ne yaparsanız yapın kendince bir hesap çıkarıyor ortaya :D Bazı arkadaslarım var mesela deli gibi yiyip 9-10 kiloyla doguma gittiler...En iyisi sağlama alıp dikkat etmek.Mesela baklava aşermiştim bayramda da her gittiğim yerde de aksi gibi baklava ikram edildi ama inan bayram boyunca ağzıma 2 baklavayı zor atmıştım korkudan. Tatlı vs gün içinde hiç ağzıma sokmazdım, yalnız sabah kahvaltıdan sonra ağzıma bir tane bisküvi atardım nefsim yatışsın diye, o kadar... Ekmeğe el sürmedim. İKi kaşıktan fazla pilav- makarna yemedim sebze-meyve ağırlıklı beslendim.Aşerdikçe meyve yedim,ama yine aldım fakat veriyorum hızla ...

Özetle çok sıkma canını sen kilona dikkat eden biriysen hamileyken değil asıl doğumdan sonra titizlen, yeter ...

kesinlikle bünyeyle alakalı bi durum bu.
şunları yersen az kilo alırsın diye bi durum yok.
şöyle örnekleyim. kimisi kutu kutu krem kullanıo çatlağım olmasın diye yine de oluyo.
kimisi hiç özen göstermiyo ama çatlaktan eser olmuyo. tamamen bünye meselesi.
ben 15 kilo civarı aldım dogumdan sonra 3-4 kilo kaldı fazlalık.
sana şöyle bi tavsiyede bulunuyum. bol bol süt iç. ben günde yaklaşık 1 lt süt içiyordum. şimdi sütüm çok iyi ALlaha bin şükür :)

30.haftadayım ve 8 kg aldım.71 ile başladım 79um şu an..aslında iri yapılıyım kemiklerim falan kalındır,kesin çok alırım dediğim halde çok almadım.ama ilk aylar dikkat ettim.hele ilk 3 ay zaten bebek depolardan beslendiği için normal yemek düzenimde yedim.şimdide eskisi gibi yiyorum sadece ekstradan her gece bol meyve,ceviz,süt,meyve suyu,pekmez vs vs yiyorum..ama ara öğün gibi.zaten yemekten 1 saat sonra acıkıyorum.bi portakal işimi görüyo.olmadı bi çikolata,olmadı bi kase yoğurt v svs dengeyi korudunmu olay tamamdır.
benimde iştahım arttı ve en tehlikeli döneme girdim.en hızlı kilo alınan dönem.son 10 hafta...:olmaz:yandımeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

benim kilo olayında bi anormallik oldu hamileliğimin ilk 3 ayında 4 kilo verdim sonra 32. haftama kadar 6 kilo aldım ne olduysa geri kalan 6 haftada oldu üstüne tammmmmmmmmmmmm 11 kilo daha aldım herkes derdi de abartıyolar sanırdım son aylara dikkat etmek lazım ohhh yiyiorum almıyorum modundaydım ve 17 kilo aldım toplamda.

canım ben 46 le hamile kaldım 69 ile doğuma girdim o kadar kilo aldığım halde çabucak verdim.bebeğim 9 aylık ben yine 46 kiloyum.4 aylıkken 48 dim.bir tek çatlağım bile omadı.gerçi kilomdan memnun değilim ama neyse.yani demek istediğim çok kilo alıcam diye korkma.ben son zamanlarda ayda kilo alıyordum.emzirince bir de çalışınca gitti kilolar

bende 3 ayı bitirdim 4 kg verdim bu süreçte.77 ile başladım 73-74 geliyorum şimdi.beyaz ekmek.pirinç pilavı ağdalı tatlılar,kızartmalar ve çok yağlı yiyecekler yenmezse bebeğin beslendiğini duymuştum.çok sorun varsa dr yönlendiriyor sanırım ben henüz sormadım dr.uma.anne hiç yağ tutmadan sadece bebeğe kilo aldırılıyor kilolu annelerde.ve doğumdan sonra vücutta yağ kalmıyor.

kızlar 57 kg ile hamile kaldım şuan tam 66 kg ım. geç uyuduğum için geç yiyorum bu kilolarımın birinci nedeni. ikincisi de hiç yürümüyorum. ben de elevit kullanıyorum, kilo yapmaz iştag açar diye biliyorum. kilo almaktan değil de bu kilolar zor doğuma yol açar ondan korkuyorum :uhm:

valla kızlar sanırım bünye meselesi.ben 35+4 deyim.32.haftada 13 kilo almıştım.bu bir aylık süre içinde abartısız hergün 1 saat yürüyüş yaptım ve yediklerime dikkat ettim.ama yinede 1,5 kilo almışım.yani hiç kilo almayanlara şaşıyorum.bari son ay da 1,5 alsamda toplamda 16 ile bitirsem.

37+3 doğum yapmıştım toplam 9 kilo almıştım ve hepsini de vermiştim tabii:)
su çok içerdim,dengeli beslenirdim ve çalışıyordum,hareketli,yoğun bir işte

arkadaslar benım hamıellıgımın basından berı cok mıde bulantım oldu 6 kılo verdım suan 26 haftalıgım normalınde safra kesemde hıcbır sorun yokken bu ay safra kesemde camur oldugu ortaya cıktı gecen ay bısey yoktu ne olduysa bu ay olmus sımdıde bu sorundan dolayı kılo alamıyorum :( Allahtan bebgımın gelısımı cok ıyıymıs ama ben yınede kılo almak ıstıyorum bıraz olsun ne olur aban dua edın arkadaslar doguma kadar bıraz olsun kılo alabıleyım :( 77 ıle hamıle kaldım suan 71 kıloyum :(

Back