Hamilelikte aşırı iştahsızlık yardımm :(((

pembeborek

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2024
152
115
25
İyi geceler hanımlar. Ben 18+3 haftalık hamileyim. 89 kiloyla başladığım hamilelik yolculuğuma 82,5 kiloyla devam ediyorum. İlk 3 ay bulantı kusma vs oldu tabi ki. Ama sorun şu ki benim bulantılarım kesilmedi. Midem küçüldü sanki. 11-12 civarı güzelce kahvaltımı yapıyorum. Yumurta, süt, kaşar vs tüketiyorum. Ama kahvaltıdan sonra akşama kadar hiçbir şekilde acıkmıyorum ve akşamüstü midem bulanmaya başlıyor. Akşam o kadar zor yemek yiyorum ki. Biliyorum ne kadar ve nasıl beslenmem gerektiğini çok iyi biliyorum hem de. Ama bakın gerçekten normalde boğazını tutamayan ben hamilelikten sonra o kadar az yemeye başladım ki yok bir insanın canı hiç mi bir şey çekmez her şey mi midesini bulandırır. Bir de herkesin sabah oluyor bulantısı benimkisi ikindi vakti başlıyor yatana kadar. Bir de düşük tansiyonum var 9-6’nın üstüne çıkmıyor asla. 8-5 de çok sık görüyorum. Vicdan azabından delirmek üzereyim. Doktorum bana kesinlikle 10 kilodan fazla almak yok dedi tansiyon ve şeker problemi yaşamayayım diye kilom fazla çünkü. Acaba bilinçaltım onu mu çok taktı da böyle oldu. Hiçbir şey yemesem hayatıma devam edebilirim böyle bir isteksizlik. Kızımın hareketlerini hissediyorum çok şükür. Doktor kontrolüm ayda 1 oluyor daha 1 hafta var. Çok kötü hissediyorum kendimi. Kilo almadan da sağlıklı ve dengeli beslenebilirim biliyorum ama bakın yemin ederim midem yemek almıyor. Benzer durum yaşayan var mı nolur bana cevap verin ( 9 ay kusup sağlıklı doğum yapanları düşünüp rahatlamaya çalışıyorum genelde.. iştahsızlık öyle bişey ki yaşamayan bilemez. Tıkınırcasına yiyen biriyken hamilelik beni anoreksik gibi yaptı resmen tövbe est. Sizce vücudumu mu dinlemeliyim yoksa zorlamam mı lazım kendimi ne olursa olsun? Bana yardım edin

Bence kahvaltınızı geç yapıyosunuz, 11-12 civarı ara öğün saati olmalı. Acıkmasanız da bi şeyler atıştırsanız peki? Mide bulantısı hala devam edenler var bizim grupta ama siz hiçbir şey yemiyorsunuz bulantınız bundan kaynaklı da olabilir gibi geldi bana aynı şekil tansiyon düşüklüğünüz. Karbonhidrat yemeyin kilo sorununuz varsa (ki hamilelik süresince diyetisyen bana onu da zorunlu tuttu) ama en azından ceviz kefir falan tüketip ara öğün yapabilirsiniz. Diyetisyene gitseniz onun yazdığı listeyle daha kolay ilerlersiniz belki insan zorunda hissediyor çünkü

Atıştırma olayını yapıyorum ceviz, yoğurt vs gibi şeylerle. Ama onlar tam anlamıyla bir öğün olmadığı için yetersiz gibi geliyor bana. Sonuçta kalorileri çok az. Benim demek istediğim ana öğün olarak sadece kahvaltı edebiliyorum 3 ana öğün yapmam imkansız gibi bir şey. Tansiyon olayım da yemek yedikten sonra ölçsem de aynı değişmiyor. Diyetisten de maddi sıkıntılardan şu an başlayamıyorum. Napacağımı şaşırdım. Kendimi zorladıkça daha da kapanıyor midem. İştahı olan insanlara çok özeniyorum ( psikolojik bir şey midir nedir anlamadım. Bebeğime bişey olmasın başka bişey istemiyorum of

Kahvaltı saatiniz çok geç sabah 8.30 9 gibi kahvaltı yapsanız 1 öğün daha yemek yersiniz 3 ana öğün yine zor olur ama 2 ana öğün ve arada ceviz meyve ile halledersiniz bende 3 öğün nadiren yiyorum genelde 2 öğün hatta zorlamasam tek öğünde yeter Benim bulantım kalmadı ama varken akşam daha çok oluyordu hatta hala akşama doğru midem kötü olabiliyor o yüzden saatleri erkene çekin

Sabah kalkar kalkmaz yemek çok zor değil mi :// ben hamile değilken bile 1-2 saat bekliyordum midem açılmıyordu

Sabah kalkar kalkmaz yemek çok zor değil mi :// ben hamile değilken bile 1-2 saat bekliyordum midem açılmıyordu
Ben hamile olduğumdan beri sabah 7 de uyanıyorum biraz zaman geçince yemek yiyip sonra öğlen geri uyuyorum. Sadece nöbetimin olduğu günler uyanmak çok zor oluyor

1 kere gitseniz bi liste veriyor ona göre ilerlersiniz aslında. Yakınımda bi merkez var aradığımda 400 TL gibi bi fiyat çıkardı seans ücreti olarak. 1 kerelik verilebilir bence durumunuzu bilmesem de. Ben size kendi listemi de atayım
Ha bilinmedik şeyler değiller, sadece elde liste olunca uyması daha kolay geliyor bana o yüzden atıyorum belki faydalı olur :)) ben uyamadım pek çünkü bana aşırı fazla geldi nefes alamadım bu kadar yiyince o ayrı

O kadar düşünceli bi davranış ki yaptığınız… çok duygusalım zaten ağlattınız beni. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

O kadar düşünceli bi davranış ki yaptığınız… çok duygusalım zaten ağlattınız beni. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Ay demeyin öyle 3 öğün yapmasanız da bence günde 3 porsiyon süt ürünü tüketin, süt yoğurt ayran kefir. Kalsiyum açısından da işinize yarar ilerleyen haftalarda. Proteini bana 75 gr dedi benim için imkansız gibi bi şey maalesef. Bugün kinoa haşladım salata yaptım yedim mesela görece küçük bi öğün ama protein aldım, zeytinyağından yararlı yağ aldım. Kahvaltıda yumurta yiyemiyosam ara öğünde tam buğday ekmeğini ısıtıp üstüne şekersiz fıstık ezmesi sürüyorum, proteini oradan alıyorum belki bi et kadar olmuyor olsa da. Kalori hesabı yapmayın da almanız gereken mikroların hesabını yapın yani yapacaksanız da belki daha rahat hissedersiniz.

Bana 3 öğün yapmak açıkçası herkese uygun değil gibi geliyor sonuçta çoğunlukla evdeyim. Önceden çalışıyordum o zaman 3 öğün çok mantıklıydı da şu an tek aktivitem ev işleri ve yürüyüşe çıkmak. Yarın misafirlerim var onlara güzel yemekler yapıyorum sosyal ortamlarda daha rahat yiyorum dua edin güzelce yiyeyim yemeğimi. Süt ürünleriyle aram çok iyi çok şükür onları sık sık tüketmeye çalışıyorum. Benim tek sorunum akşam yemeği… onu da çözücem inşallah. Desteğiniz için çok teşekkür ederim tekrardan iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…