Hamilelikte anksiyete bozukluğu

buketlale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2016
3
3
36
Merhabalar kızlar ben 5+6 hamileyim hamileliğimi öğrendiğimde 4 haftalıktı öğrendiğim ilk gece atak geçirdim başa çıkılamaz duruma geldiğimde psikiyatriye gittim ve anksiyete bozukluğu olduğumu öğrendim çok kötü durumdayım gece uyku uyuyamıyorum gün içinde de ataklar devam ediyor mutluluktan uçmam gereken zamanlarda hayat zindan gibi oldu çok korkuyorum napıcağımı bilmiyorum içinizde bu durumda olan var mı önerileriniz neler yardıma ihtiyacım var

Merhabalar kızlar ben 5+6 hamileyim hamileliğimi öğrendiğimde 4 haftalıktı öğrendiğim ilk gece atak geçirdim başa çıkılamaz duruma geldiğimde psikiyatriye gittim ve anksiyete bozukluğu olduğumu öğrendim çok kötü durumdayım gece uyku uyuyamıyorum gün içinde de ataklar devam ediyor mutluluktan uçmam gereken zamanlarda hayat zindan gibi oldu çok korkuyorum napıcağımı bilmiyorum içinizde bu durumda olan var mı önerileriniz neler yardıma ihtiyacım var

Merhabalar, oncelikle gecmis olsun cok. Bu donemde psikiyatrist ve psikolog takibinde olmaniz sizin icin de bebeginiz icin de en dogrusu olur. Size ilac onerilebilir, bebegime zarar verirse diye dusunebilirsiniz ama bu ataklar ve durumunuz da zarar veriyor olabilir. Kar zarar diye bakmak lazim. Imkaniniz varsa psikolog gorusmeleri de mutlaka yapin. Belki ilac tedavisine gerek kalmadan terapiyle toparlarsiniz. Gecmis olsun tekrar.

Merhabalar, oncelikle gecmis olsun cok. Bu donemde psikiyatrist ve psikolog takibinde olmaniz sizin icin de bebeginiz icin de en dogrusu olur. Size ilac onerilebilir, bebegime zarar verirse diye dusunebilirsiniz ama bu ataklar ve durumunuz da zarar veriyor olabilir. Kar zarar diye bakmak lazim. Imkaniniz varsa psikolog gorusmeleri de mutlaka yapin. Belki ilac tedavisine gerek kalmadan terapiyle toparlarsiniz. Gecmis olsun tekrar.

Çok teşekkür ederim psikiyatriye gidiyorum ama 3 aya kadar her hangi bir ilaç veremiceklerini söylüyorlar terapilere gitmeye başladım nolucak bilmiyorum çok kötü durumdayım hiçbi şeyi böyle hayal etmemiştim kafayı yicem gibi hissediyorum Allahım güç kuvvet verir inşallah

Çok teşekkür ederim psikiyatriye gidiyorum ama 3 aya kadar her hangi bir ilaç veremiceklerini söylüyorlar terapilere gitmeye başladım nolucak bilmiyorum çok kötü durumdayım hiçbi şeyi böyle hayal etmemiştim kafayı yicem gibi hissediyorum Allahım güç kuvvet verir inşallah
Merhaba ben de anksiyete bozukluğundan muzdaribim.Ama hamile değilim.İlaç kullanabiliyorum bu sayede.Zaten ilaçla da durum ilk etapda günlük gülüstanlık olmuyor.Bu yüzden ilaç kullanamıyorum diye endişelenmeyin.Genel endişelerinizi gözden geçirin.Neden bu duruma geldiniz,bunları tespit etmeye çalışın.Belki hamilelik,belki hayatınızda yolunda gitmediğini düşündüğünüz şeyleri çok fazla düşünmek sizi bu duruma sokmuş olabilir.Problemlerinizi ilgili kişilerle konuşmak sizi rahatlatacaktır.Ataklar geldiğinde de Atarax kullanılabiliyor diye biliyorum ya da pasiflora.Onu da bir doktorunuza danışın.Bu durum birden ortaya çıkmış gibi gelebilir.Ama aslında uzun stres ve endişe dönemlerinin sonunda vücudun artık tepki vermesi gibidir panik atak ve anksiyete bozukluğu.Böyle bir deneyin üçüncü aya kadar bakalım İnşallah atlatırsınız olmazsa antidepresana başlarsınız,üzülmeyin,paniklemeyin.Üzüntü ve panik bu hastalığı tetikler.Ne kötü olduğunu yaşayan bilir.Sormak,konuşmak istediğiniz birşeyler olursa ben buralardayım :)

Merhaba ben de anksiyete bozukluğundan muzdaribim.Ama hamile değilim.İlaç kullanabiliyorum bu sayede.Zaten ilaçla da durum ilk etapda günlük gülüstanlık olmuyor.Bu yüzden ilaç kullanamıyorum diye endişelenmeyin.Genel endişelerinizi gözden geçirin.Neden bu duruma geldiniz,bunları tespit etmeye çalışın.Belki hamilelik,belki hayatınızda yolunda gitmediğini düşündüğünüz şeyleri çok fazla düşünmek sizi bu duruma sokmuş olabilir.Problemlerinizi ilgili kişilerle konuşmak sizi rahatlatacaktır.Ataklar geldiğinde de Atarax kullanılabiliyor diye biliyorum ya da pasiflora.Onu da bir doktorunuza danışın.Bu durum birden ortaya çıkmış gibi gelebilir.Ama aslında uzun stres ve endişe dönemlerinin sonunda vücudun artık tepki vermesi gibidir panik atak ve anksiyete bozukluğu.Böyle bir deneyin üçüncü aya kadar bakalım İnşallah atlatırsınız olmazsa antidepresana başlarsınız,üzülmeyin,paniklemeyin.Üzüntü ve panik bu hastalığı tetikler.Ne kötü olduğunu yaşayan bilir.Sormak,konuşmak istediğiniz birşeyler olursa ben buralardayım :)
Merhabalar bilgileriniz için çok teşekkür ederim öncelikle maalesef kimyasal gebelik yaşadım yani gebelik sonlandı bende şimdi burun ameliyatı oldum burnumda et ve kemik probleminden dolayı nefes alma sorunum vardı doktorum yeteri kadar oksijen alamamanın hastalığı tetikleyebileceğini söyledi düzelmeye çalışıyorum şimdi inşallah her şey çok güzel olacak bunun umuduyla yaşıyorum...

merhaba arkadaşlar bende 6 sene kadar panik bozukluk ve yaygın anksiyete bozukluğu yaşadım. sadece nabız yükselmeleri uyuşukluklar titremelerle geçirdiğim ataklara şükreder hale gelmiştim çünkü onlar benim için en basitleriydi. depersonilazasyon derealizasyon hat safada yaşar olmuştum. bide gelen atakla birlikte 3-5 gün ciddi ishal ve kusmalarım oluyordu ciddi kilo kayıpları yaşıyordum. korkunçtu resmen. hiç çocuk sahibi olamazsam diye düşünüp yok yere ataklarımı tetiklediğim oluyordu. ilaçları bırakamamaktan korkuyor inatla da ilaç kullanmak istemiyordum. paxil 60 mg ile senelerim geçti aralara nörodol damla ve xanax eklendi (onları 1 kereden fazla kullanmadım gerçi :) ) iki kez ilaç bırakma girişiminde bulundum malesef işe yaramadı. kayınvalidem sayesinde psikolaga gitmeye başladım ve yavaş yavaş düzelmeleri gördüm. bilişsel terapi dışında hipnoterapi, timeline, EFT.... gibi birçok terapi uyguladık. her işin uzmanı gerçekten farklı eğer ki 6 ay veya 1 sene ilaç kullanmanıza rağmen hala eskisi gibiyseyniz tek tavsiyem iyi bir psikolog. terapiye en alevli dönemimde başladım, ilaç bırakmayı hiç konuşmadık bile maksat sadece düşünce sistemimizi düzenlemekti. bu arada tüm kadınlık hormonlarım isyandayken 27 yaşıma rağmen menopoz tanısı koyulmak üzereyken (doktora göre menopozdu) asla çocuğun olmaz denirken ve de ilaç kullanırken hamile kaldığımı öğrendim. aniden ilacı bırakmama rağmen artık nasıl baş edileceğini bildiğim için hamilelik sırasında gelen atakları da atlattım ve artık inanın korkmuyorum. ataklar çok ta tın :) inanın hala peşimde ama yüz bulamayınca 5 - 10 dakika sonra gider oldu :)) gelmesinden korkmayın bırakın gelsin hamilelikte ciddi ataklar yaşamama rağmen turp gibi oğlum var Allah isteyen herkese nasip etsin. gebeliğim boyunca hepimiz için öyle çok dualar ettim ki. bırakın kendinizi, hamileyken ilaç kullandım kullanmadım bıraksam mı bırakmasam mı kim ne derse desin önce siz yaşadıklarınıza teslim olun gerisi geliyor zaten. bunlar insan mantığı ile kanıtlanan ya da kanıtlanamayan durumlar evet yararları sonsuz ama ne olacağını kimse % 100 bilemez. asla.
hepimize geçmiş olsun....

Ayni problemi yıllardır yaşıyorum ve hala devam ediyor 2.5 senedir evliyim ve nasıl bebek sahibi olucam bilmiyorum Rabbim yardim etsin

merhaba bende kaygı endişe hali var ilac kullanıyorum doktorum gebelik boyunca kullanabilecegimi söyledi ama bir güvensizlik var bende :KK43: acaba bnm gibi olan varmı
ilaçlarınızın ismi neydi?? nasıl geçti gebelik çok merak ettim...ilaç ismi verin en azından bende psikiyatrime sunayım..ilk üç ayda içtiniz mi c grubu ilaç??

çok merak ettim geçen sene yazmışsınız..gebeliğiniz nasıl geçti??? ilk 3 ay ilaç kullandınız mı??

merhabalar bu yazdıklarınızdan sonra neler yaşadınız merak ettim..ilaç kullandınız mı nasıl bir gebelik geçti???

Merhaba ben dun gebe oldugumu ogrendim ve ilacimi alabilecegimi soyledi doktor ama endiseliyim bazen gebelikle bas edemem gibi gelio inanamiyom dogum yapip kucagima alicagima

allahım şu üç ayların yüzü suyu hürmetine hepimize yardım etsin çok çarpıntım oluyor sürekli sanki tansyonum çıkacakmış gibi geliyor aha diyom ben beyin kanaması geçirecem yok kanser yok verem yok enfeksyon yok vürüs ay kafayı yedim ben

allahım şu üç ayların yüzü suyu hürmetine hepimize yardım etsin çok çarpıntım oluyor sürekli sanki tansyonum çıkacakmış gibi geliyor aha diyom ben beyin kanaması geçirecem yok kanser yok verem yok enfeksyon yok vürüs ay kafayı yedim ben
Al benden de o kadar canım.. daha önce başka bir başlıkta konuşmuştuk gerçi sanırım hatırladın mı beni..

X