Hamilelikte alerji ve kaşıntı sorunu yaşayan var mı?

eylul08

Allahım bizi koru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
1.900
17
358
Artvin
merhaba kızlar birşey sorucam size kullanan olmuştur belki
ben 13+2 hamileyim geçen cumadan beri vücudumda aşırı kaşıntı var ellerim ayaklarım heryer kaşınıyor sonrasında kızarıklık oluyor kayboluyor sadece çok kaşıdığım yerler biraz tahrip olmuş o kadar uykudan uyandırıyor vala o kadar yani geçer diğe bekledim ama 3 gündür daha da arttı dr um pazartesiye kadar yok dahiliyeye gittim tahlillerim iyi çıktı kar zarar durumuna bakarak ilaç verdi allerset 1 tane içtim az önce b kategorisinde bir ilaç zararı olmaz diğe düşünüyorum ama tereddüt ediyorum yinede sağlıkçıyım az çok biliyorum ama insanın kendi başına gelince daha zor oluyor
yarın başka yerdeki bir dr dan randevu aldım gidicem bu konyu da sorucam
sizden böyle problem yaşayan oldu mu acaba ne yaptınız

melancım cevabın için teşekkür ederim şekerimde problem yok canım sanırım başka bir sorun var

bu arada ben burasını bir paylaşım topiği sanıyordum benim için hatta başına gelse bir çok kişi için önemli bir konudur ama kimse ilg,lenip bir cevap bile yazmamış melan arkadaşım dışında belki bir fikir veren olur diğe konu başlığı açtım ama sanırım başkalarının sorunu genel olarak kimseyi ilgilendirmiyor...

geçmiş olsun canım bende hamileliğimin son 2 ayında ellerimde ve ayaklarımda olmuştu nekadar feci bişey olduğnu çok iyi bilirim özelliklede gece daha çok kaşınırdı bi kaşımaya başlayınca aman allahım kendimi durdramıyodum kanıyodu artık doktorum cildiyeye gönderdi ama hamile olunca ilaç veremedi gül suyu ile sil demişti denedim ama bi faydasıda olmadı doğumdan sonra geçti

Bende 13 haftalık gebeyim bendede kollarım ve bacaklarımda kaşıntı var sizin ne oldu sonrasında doktora gittinizi

kadın doğumcular anlayamıyor muhakkak bir cildiye uzmanına görün benim iki haftadır vücudumda var pupp denen bir hastalıkmış internette hamilelikte görülen bu gibi reaksiyonlar özellikleriyle birlikte anlatılıyor. maalesef tek caresi de doğum:(

Eğer hamilelikle alakası olmayan bir alerjiyse işin daha kolay ben ıkı haftadır kaşım kaşım kaşınıyorum Allahtan doğuma az kaldı. Bir ilacı yok kortizon içeren kremler veriyorlar o da en fazla yarım saat rahatlatıyor. Ben çareyi ılık banyo alıp kurulandığımda karbonatlı suya batırılmış havlu ile silinmekte buldum birkaç saat beni idare ediyor ama kesin çözümü yok maalesef

aynı kaşıntı sorunu bende de var kollarım kaşınıyo ve ben kaşıdıkça pul pul oluyoo hamişlikten mi acaba

kızlar ben sirkeyle ellerimi ovmada buldum çareyi sizde uygulayın ovup suyla yıkayın ferahlatıyor.

kızlar hamileliğimin ilk haftaları ve ben sürekli alerji oluyorum çok beter bir hastalık malum. ancak hiç bir alerji ilaçı almıyorum. kendimi geçtim de bu alerji bebiğime zarar verir mi . Lütfen cevaplayınn

Benim de vicudumda küçük küçük sinek ısırığı gibi kızarıklar çıkıyor ve fena kaşınıyor. Yaklaşık 15 tane saydım=/
Benim gibi olan var mı aranızda??

Benim de vicudumda küçük küçük sinek ısırığı gibi kızarıklar çıkıyor ve fena kaşınıyor. Yaklaşık 15 tane saydım=/
Benim gibi olan var mı aranızda??

Şu an 7+3 haftalık hamileyim aynı durum bende de var.sinek ısırığı gibi kırmızı kırmızı yaklaşık 10-15 tane.sen ne durumdasın geçti mi?

Şu an 7+3 haftalık hamileyim aynı durum bende de var.sinek ısırığı gibi kırmızı kırmızı yaklaşık 10-15 tane.sen ne durumdasın geçti mi?
Benim bedenim alerjik. Bir sürü şeye alerjim vardı küçükken. Herşeyden şüpheleniyorum. Hergün yumurta yiyordum onu azalttım bir de kimyasal içerikli gıdaları azalttım (çikolata, şeker, sakız, vb). Artık yeni kızartı çıkmıyor gibi. Ama cuma günü doktora gideceğim. Sana da bilgi veririm:44:

Benim bedenim alerjik. Bir sürü şeye alerjim vardı küçükken. Herşeyden şüpheleniyorum. Hergün yumurta yiyordum onu azalttım bir de kimyasal içerikli gıdaları azalttım (çikolata, şeker, sakız, vb). Artık yeni kızartı çıkmıyor gibi. Ama cuma günü doktora gideceğim. Sana da bilgi veririm:44:

Anladım inşallah geçer ozamana kadar cuma günü haberlerini bekliyorum

Anladım inşallah geçer ozamana kadar cuma günü haberlerini bekliyorum

Merhaba!

ancak bilgisayarın başına geçebildim kusura bakma. Gittim doktora benim enfektif dermatit mi ne öyle bir durumum varmış. Bu sedefin bir çeşidiymiş ve hamilelik sürecinde oluşabilen bir durummuş özellikle alerjik bünyelerde. İlk başta çok üzüldüm de sonrada biraz geçti üzüntüm. Sonuçta bebeğe zararı yok. Ciltte kaşınma yapıyor. Kaşımaman gerekiyor kesinlikle ve sıcak iyi gelmiyor. Duşta lif, sünger kullanmaman gerekiyor. Vücüdunu çok sıkmayan rahat kıyafetler giymen ve mümkünse elinle bile dokunmaman gerekiyormuş. Tahrişle yayılıyor çünkü.

Ben de ki belirtilere gelince;

Öncelikle yüzümde nohut büyüklüğünde bir kızartı oluştu. Önemsemedim ama iki hafta geçmedi. Sonrasında o nohut oldu sana badem. Kızartı bazen azalıyor kırmızı ve kuru. Bu ilk çıkışıymış olayın zaten. Bundan 3 hafta sonra vücudumda çıkmaya başladı. asıl kaşınan onlar. Yüzümdeki kaşınmadı. Onlarda sinek ısırığı gibi, kırmızı. Ben kaşımaktan yara yaptım hatta:25: En önemli ve ayırt edici tanı yara olduktan sonra deri dökülüyor ve kaşınmaya devam ediyor. Eski alerjilerimde bi yerde çıkardı sonra orası sönerdi ve başka bir yerimde çıkardı. Burada durum farklı.

Benim zaten herşeye alerjim vardı ve gebelikte benden beklenen bir durumdu :1: Her hamilenin midesi bulanır ben de kaşınıyorum işte.Dediğim gibi bebeğe bir zararı yokmuş. Senin durumun farklıdır belki. Ama doktora gitmeyi ihmal etme. Benim doktorun verdiği krem beni çok rahatlattı. İki ayrı doktora gittim bu arada ikisi de aynı şeyi söyledi:40:

Durum böyle umrım faydalı olabilmişimdir senin için.

Merhaba!

ancak bilgisayarın başına geçebildim kusura bakma. Gittim doktora benim enfektif dermatit mi ne öyle bir durumum varmış. Bu sedefin bir çeşidiymiş ve hamilelik sürecinde oluşabilen bir durummuş özellikle alerjik bünyelerde. İlk başta çok üzüldüm de sonrada biraz geçti üzüntüm. Sonuçta bebeğe zararı yok. Ciltte kaşınma yapıyor. Kaşımaman gerekiyor kesinlikle ve sıcak iyi gelmiyor. Duşta lif, sünger kullanmaman gerekiyor. Vücüdunu çok sıkmayan rahat kıyafetler giymen ve mümkünse elinle bile dokunmaman gerekiyormuş. Tahrişle yayılıyor çünkü.

Ben de ki belirtilere gelince;

Öncelikle yüzümde nohut büyüklüğünde bir kızartı oluştu. Önemsemedim ama iki hafta geçmedi. Sonrasında o nohut oldu sana badem. Kızartı bazen azalıyor kırmızı ve kuru. Bu ilk çıkışıymış olayın zaten. Bundan 3 hafta sonra vücudumda çıkmaya başladı. asıl kaşınan onlar. Yüzümdeki kaşınmadı. Onlarda sinek ısırığı gibi, kırmızı. Ben kaşımaktan yara yaptım hatta:25: En önemli ve ayırt edici tanı yara olduktan sonra deri dökülüyor ve kaşınmaya devam ediyor. Eski alerjilerimde bi yerde çıkardı sonra orası sönerdi ve başka bir yerimde çıkardı. Burada durum farklı.

Benim zaten herşeye alerjim vardı ve gebelikte benden beklenen bir durumdu :1: Her hamilenin midesi bulanır ben de kaşınıyorum işte.Dediğim gibi bebeğe bir zararı yokmuş. Senin durumun farklıdır belki. Ama doktora gitmeyi ihmal etme. Benim doktorun verdiği krem beni çok rahatlattı. İki ayrı doktora gittim bu arada ikisi de aynı şeyi söyledi:40:

Durum böyle umrım faydalı olabilmişimdir senin için.

Cevabın için çok teşekkür ederim.çok açıklayıcı yazmışsın,çok geçmiş olsun bebeklerimize zararı olmasında biz iyileşiriz inşallah:)benim vücudumda aynı sinek ısırığı gibi çıktı ilk günler kaşıntı oldu,hatta ben sinek ısırdı sanmıştım sonraki günlerde söndü ve geçti.bugün dr kontrolüm vardı gösterecektim ama baktım geçmiş oyüzden söylemedim hiç.umarım çıkmaz birdaha sende de..

Kizlar mrb bir haftadir bndede alerjik bi durum var iyice korkmaya basladm ayak ve bacaklarimda sinek isssirigi gbi deli gbi kasiniyor haftasonu oldugu icn dr a gidemedim telefn ettim trombosit düşüklüğü olabilir dedi cok korkuyorum suan kizima bi zarari olmaz umarim basit biseydir hergun yeni bi kac tane cikiyor bilgisi olan arkadaşlar yardimci olun lütfen

Merhaba, ben de 30 haftalik hamileyim. bir kac hafta oncr alerjik bir durum yasadim ancak bunun decavitten oldugunu kesfettik. Simdi yine bol kasintili ve kabarmis bir suru kizarikligim var. Doktor krem verdi ama 1 saat bile rahatlatmiyor. Sirke suruyorum. Baya ise yaradi. Bilginize :)

Benim bacaklarımda kaşıntı var. İlk kez 4 gün önce çıktı, giderek arttı. Geceleri uykudan uyandırıyordu. Gündüz pek bir şey yok. Geceleri kırmızı kırmızı, gündüz iz yok :) Doktora gittim ve bana gül suyu-çinko oksit-gliserin-talk karışımı yazdı. Eczacı birkaç saatte hazırladı. Karbonattan ve sirkeden daha iyi ama çok da işe yaramıyor.
Dün arkadaşlarımın önerisiyle saf sabun (aktarlarda var krem renginde şekilsiz bir şey) ve bitkisel şampuan aldım. Naylon lif kullanırdım eskiden, annemin ördüğü liflerden alıp onunla sabunu sürerek ılık suyla güzelce yıkadım bacaklarımı. Çıkınca badem yağı sürdüm güzelce. 2 saat kadar ses çıkmadı. Sonra hafiften kaşınmalar başladı, doktorun ilacını sürdüm. Gece uyandırmadı bu kez. Bakalım bu gece ne olacak...

Dün akşam hafif kaşıntım oldu, hemen badem yağı ile masaj yaptım bacaklara. Sonra da ilgimi dağıtan, tuvaletimin geldiğini bile unutturan bir bilgisayar oyunu açtım. Ya kaşınmadım, ya fark etmedim... Gece mis gibi uyudum umarım atlatmışımdır.

Back
X