• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik,yorgunluk,yalnizlik.. biktimb

Sismankofte

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
95
169
8
31
oyle doluyum ki icimden dolup tasiyor ama konusmak istemiyorum. Biktim.
Herseyi iyi gormeye calismaktan, gereksiz imalardan, cikarci akrabalardan, evin isinden sorumluluklardan biktim usandim.
8 aylik hamileyim esimle surekli tartisiyoruz ev isleri konusunda. Heryere killari dokuluyor saclari sakallari. Dokuldugu yetmiyor lavaboya tariyor yerler kedinin kumu heryer kil icinde kaliyor. Hergun supuruyorum yine de yetisemiyorum. Yemegi yapiyorum, alisverise cikiyorum, buyuk seyleri online aliyorum, bebegin besigi alinacak ben bulup aliyorum, evdeki herseyle benim ilgilenmem gerekiyor cok yoruldum. Soylemeden is yapilmiyor. Gobegim sisti bulasik mak yok elde yikiyorum gobegimi bastirmak zorunda kaliyorum yine de soylemeden yikamiyor. Yikarsa da cani sikilip beni yaninda istiyor illa yaninda tutuyor. 6 gun calisip 3 gun izin yaptigi halde o 3 gun sabaha kadar oturup oyun oynayip oglen kalkip 1 saat wc girip sonra uyanma bahanesiyle yine saatlerce oyun oynayip isleri aksama birakiyor sonra da halim yok diyip salliyor, izin gunleri bitince de ben mecbur yapiyorum ve kanamam oluyor. Doktor yapma dusuk yapacaksin diyor ama dayanamiyorum heryer pislik icinde ve duzensiz. Mesela kapinin arkasinda bir aski var oraya disari cikmalik bir pantolon bir tshirt bir ceket, evde giymelik bir esofman bir sort uzun kollu kisa kollu tshirt asiyor yapma diyorum hala devam ediyor. Misafir gelse cat kapi rezil gibi.
Bitmedi. Artik egilemedigim icin dogru duzgun firin ve izgara bolumu yag icinde. 2 aydir soyluyorum bir turlu yapmiyor. O is yaparken ben de mecbur yardim etmek zorunda kaliyorum ve coooooook terliyorum, isimi bitirmeden yikanirsam birdaha yikanmam gerekiyor o yuzden surekli beyfendinin keyfine bekliyorum. Ne zaman cani isterse yarim yamalak yapiyor bitince ben yikaniyorum ve hergece camasir utuleyip katliyorum. Hava 50 derece yuz kat giyinip hergun 30 litre camasir sepetini dolduruyor. Ise giderken uniformasi var hergun gomlek giyiyor onlar birikiyor.
Yani butun gunum soyle geciyor sabah kalkiyorum yatagi etrafi ise giderken biraktigi daginikligi topluyorum, kahvalti yapip evi supuruyorum siliyorum, toz aliyorum sonra mutfaga gecip yemegi hazirliyorum, o gelene kadar dus alip bekliyorum. Aksam da sofrayi kurup bulasiklari yikayip etrafi toparlayip camasir isine girisiyorum. Hergunum ayni. Dogup buyudugum ulkeden coooooook uzaktayim. Kimsem yok. Kaynanam cok patavatsiz birisi sik gorusmuyorum birkac olay da oldu kotu niyetli oldugunu gordum uzak duruyorum.
Esim surekli bagiriyor tutamiyorum ben is yap dedikce acelesi mi var ben yapicam dinlenicem sonra yapicam diyip avazi ciktigi kadar bagiriyor ben usandim artik. Yaptigim onca fedakarlgn karsiligi bu degil. Hergun agliyorum.
Sabahlari 1 saat wcde duracagina bigun bir tost yap bana supriz olsun falan diyordum onceleri ama yok ne bir supriz ne bir jest. Ev icinde oper koklar sarilir guzel konusur ama sinirinden de bu hamilelikten de biktim usandim artik.
Cok yoruldum. Plansizca hamile kaldim. Meger hic hazir degilmisim..

neden hamile kaldınız ki? plansız nasıl oluyor yani korunmasız seks demek çocuk demek. çocuktan önce mükemmel bi eş miydi? yapmıyorsa beklentiyi düşürürdüm yerinizde olsam. ayrıca kendimi de yormazdım. kanamanız varmış. doktor düşük demiş. bulaşıklar çok mu önemli de karnınızı bastıra bastıra yıkıyorsunuz?

Maddi durum musait degil yardimci cagiramiyorum. Elden de bankaya da borcumuz var. 55 bin tllik dugun takilarim borca gitti. Kendime ait ziynetim kalmadi. Daha 1 tane hamile elbisesi alamadim 8 aylik oldum yine de lafini etmedim. Disari cikarken uzun tshirtlerim vardi onlari giyiyorum evde de normal tshirtlerim gobegi acik oluyor idare ediyorum ama idare etmekten de cok yoruldum.
Ne kadar idare de etsem yaranamiyorum.
Ailemden cok cektim 16 yasimdan beri calistim didindim hep kendimi gecindirdim herseyimi kendi basima hallettim ama simdi evlenince bu sorumluluk cok agir geliyor. Sanki omuzlarimda kilolarca agirlik var ve surekli artiyor

neden hamile kaldınız ki? plansız nasıl oluyor yani korunmasız seks demek çocuk demek. çocuktan önce mükemmel bi eş miydi? yapmıyorsa beklentiyi düşürürdüm yerinizde olsam. ayrıca kendimi de yormazdım. kanamanız varmış. doktor düşük demiş. bulaşıklar çok mu önemli de karnınızı bastıra bastıra yıkıyorsunuz?

Polikisik over tedavisi goruyordum ayrica seker rahatsizligim vardi 2 senedir evliyim, tedavimde doktor korunmana gerek yok suan hamile kalman imkansiz dedi yine de korunuyorken supriz bir sekilde hamile kaldim tedavim bile bitmemisken. Zaten adetim cok duzensiz oldugu icin 7 haftalikken ogrendim oyle ihtimal vermiyordum.
Mutfagim kucuk bulasiklar kalirsa kokuyor su bile alsam midem bulaniyor yedigim herseyi cikartiyorum yani mecbur kaliyorum ne yapayim

Siz hamilelikten bunalmışsınız herşey gözünüze batıyor iki kişisiniz çamaşır bulaşık ne kadar olacsk ki. Bende hamileyim şuan bide 3 yaşında kızım var o kadar hareketli ki yetişeyorum hareketine değil kendine zarar vererk diyr yetişemiyorum. İlk doğumum sezeryan bu hamileliğim o kadar sancılı geçiyorki dplypra sordum yapışıklıklardan kaynaklı açıldıkça ağrı sancı yapar dedi. Eşim yüzde 95 çalılıyor evde olduğunda da yorgun işlere yardımını geötim biraz çocukla vakit geçse rahat edicem ama onunda ne vakti ne hali oluyo plansız hamile kaldığınız için sanırım eşinize sinir oluyorsunuz herşeyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin hayatı kendinize çekilmez yapmayın yapanildiğiniz kadarını yapın gerisi dursun ki eşinizde yapıyormuş az çok da olsa kendinizi rahat bırakmayı deneyin sağlıklı doğumlar diliyorum

Biraz sakin ol. İnan bana esine yardım eden erkek çok az. Bulaşık makinesi almaya bak taksitle.Birde bırak evi biraz bk götürsün. Bebeğinden önemli değil . Erken doğarsa çok üzülürsün böyle şeylere neden taktım dersin. Prematüre annesiyim bu arada

Siz hamilelikten bunalmışsınız herşey gözünüze batıyor iki kişisiniz çamaşır bulaşık ne kadar olacsk ki. Bende hamileyim şuan bide 3 yaşında kızım var o kadar hareketli ki yetişeyorum hareketine değil kendine zarar vererk diyr yetişemiyorum. İlk doğumum sezeryan bu hamileliğim o kadar sancılı geçiyorki dplypra sordum yapışıklıklardan kaynaklı açıldıkça ağrı sancı yapar dedi. Eşim yüzde 95 çalılıyor evde olduğunda da yorgun işlere yardımını geötim biraz çocukla vakit geçse rahat edicem ama onunda ne vakti ne hali oluyo plansız hamile kaldığınız için sanırım eşinize sinir oluyorsunuz herşeyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin hayatı kendinize çekilmez yapmayın yapanildiğiniz kadarını yapın gerisi dursun ki eşinizde yapıyormuş az çok da olsa kendinizi rahat bırakmayı deneyin sağlıklı doğumlar diliyorum
Vallahi oyle ozeniyorum ki sizin gibi kadinlara. Ben daha ilk cocugumda boyle bunalmisken ve henuz dogurmamisken 2. Suan imkansiz gibi geliyor.
Cok tesekkurlet bu arada size de saglikli ve kolay dogumlar. ❤️

Cok iyi anliyorum sizi. Ev isinin esit bolunmesi lazim. Benim esim de gormuyordu. Hala da gormuyor. Telefona bir app yukledik ev islerini bolusturmek icin. Bir gun oturduk yarim saat, bu evde yapilmasi gereken isler ne, ne siklikta yapilmasi lazim karar verdik. Sonra da bolustuk. Simdi telefonuna uyari gidiyor o isin vakti gelince. Iste bulasik icin bir gun bana geliyor, bir gun ona gidiyor. Ev supurme, kuvet yikama, vs. Simdilik iyi gibiyiz. Oneririm. Bir de onun is uniformasini, kiyafetlerini yikamayin yahu! Camasir onun isi olsun bari. Yikamiyorsa giyemesin, gorsun gununu. Siz camasirsiz kalirsaniz sabah o isteyken kendinize gereken kadarini yikayin gizlice. :)

Kendi kıyafetlerinizi, yemeğinizi yapın. Geri kalanı bırakın. Gerekirse konuşmayın her şeyi düzgün yapıncaya kadar. Sabırlı olmazsanız daha çok yüklenir size.

Yardimci cagirabilseydin keske.
Sunu yapma bunu yapma dicem de yapmadan da duramam hic o yuzden haklisin. Eşin en azindan kendi tertibine dusrnine dikkat etse daha kolay olur da kelin merhemi yok ki.

2 kisi her gun ne dagitiyo ki bu kadar sabahlardan aksamlara kadar temizlik .
Esinize lazer yaptirin .
Kac para gibi bulasik makinesi aldirin ..
Hem her gun temizlik
Hem yag baglamis firinlar ,bitmeyen bulasiklar

2 kisi her gun ne dagitiyo ki bu kadar sabahlardan aksamlara kadar temizlik .
Esinize lazer yaptirin .
Kac para gibi bulasik makinesi aldirin ..
Hem her gun temizlik
Hem yag baglamis firinlar ,bitmeyen bulasiklar

Sahura kalkiyor bir tabak, bardak, kesme tahtasi, bicAk catal kasik vs mutfakta oluyor. Oruclu oldugu icin hergun omun istedigi yemekleri yapiyorum mesela dun mercimek corbasi, firinda tavuk, sarimsakli ekmek, haslanmis misir, patates kizartmasi vardi. Bugun de sebzeli et kizarttim, firinda tatli patates yine misir iste corbasi pilavi. Menu herzaman cok genis..
Bir de sabah ise gidiyor mesela tarak biryerde esofmanlar biryerde tshirt baska yerde koltugun ortusu toplanmis banyonun heryeri kil olmus lavaboda saclar geziyor islanmis birkac tane ceket denenmis birakilmis, su icmis bos siseyi birakmis gibi gibi. Boyle dagiliyor hergun

Herseyi iyi gormeye calismaktan, gereksiz imalardan, cikarci akrabalardan, evin isinden sorumluluklardan biktim usandim.
8 aylik hamileyim esimle surekli tartisiyoruz ev isleri konusunda. Heryere killari dokuluyor saclari sakallari. Dokuldugu yetmiyor lavaboya tariyor yerler kedinin kumu heryer kil icinde kaliyor. Hergun supuruyorum yine de yetisemiyorum. Yemegi yapiyorum, alisverise cikiyorum, buyuk seyleri online aliyorum, bebegin besigi alinacak ben bulup aliyorum, evdeki herseyle benim ilgilenmem gerekiyor cok yoruldum. Soylemeden is yapilmiyor. Gobegim sisti bulasik mak yok elde yikiyorum gobegimi bastirmak zorunda kaliyorum yine de soylemeden yikamiyor. Yikarsa da cani sikilip beni yaninda istiyor illa yaninda tutuyor. 6 gun calisip 3 gun izin yaptigi halde o 3 gun sabaha kadar oturup oyun oynayip oglen kalkip 1 saat wc girip sonra uyanma bahanesiyle yine saatlerce oyun oynayip isleri aksama birakiyor sonra da halim yok diyip salliyor, izin gunleri bitince de ben mecbur yapiyorum ve kanamam oluyor. Doktor yapma dusuk yapacaksin diyor ama dayanamiyorum heryer pislik icinde ve duzensiz. Mesela kapinin arkasinda bir aski var oraya disari cikmalik bir pantolon bir tshirt bir ceket, evde giymelik bir esofman bir sort uzun kollu kisa kollu tshirt asiyor yapma diyorum hala devam ediyor. Misafir gelse cat kapi rezil gibi.
Bitmedi. Artik egilemedigim icin dogru duzgun firin ve izgara bolumu yag icinde. 2 aydir soyluyorum bir turlu yapmiyor. O is yaparken ben de mecbur yardim etmek zorunda kaliyorum ve coooooook terliyorum, isimi bitirmeden yikanirsam birdaha yikanmam gerekiyor o yuzden surekli beyfendinin keyfine bekliyorum. Ne zaman cani isterse yarim yamalak yapiyor bitince ben yikaniyorum ve hergece camasir utuleyip katliyorum. Hava 50 derece yuz kat giyinip hergun 30 litre camasir sepetini dolduruyor. Ise giderken uniformasi var hergun gomlek giyiyor onlar birikiyor.
Yani butun gunum soyle geciyor sabah kalkiyorum yatagi etrafi ise giderken biraktigi daginikligi topluyorum, kahvalti yapip evi supuruyorum siliyorum, toz aliyorum sonra mutfaga gecip yemegi hazirliyorum, o gelene kadar dus alip bekliyorum. Aksam da sofrayi kurup bulasiklari yikayip etrafi toparlayip camasir isine girisiyorum. Hergunum ayni. Dogup buyudugum ulkeden coooooook uzaktayim. Kimsem yok. Kaynanam cok patavatsiz birisi sik gorusmuyorum birkac olay da oldu kotu niyetli oldugunu gordum uzak duruyorum.
Esim surekli bagiriyor tutamiyorum ben is yap dedikce acelesi mi var ben yapicam dinlenicem sonra yapicam diyip avazi ciktigi kadar bagiriyor ben usandim artik. Yaptigim onca fedakarlgn karsiligi bu degil. Hergun agliyorum.
Sabahlari 1 saat wcde duracagina bigun bir tost yap bana supriz olsun falan diyordum onceleri ama yok ne bir supriz ne bir jest. Ev icinde oper koklar sarilir guzel konusur ama sinirinden de bu hamilelikten de biktim usandim artik.
Cevrenizle empati kurun ornegin ben hamile kalamiyorum en buyuk hayalim bebek kediden sikayet etmissin balkonuma kedi ve yavrulari tasinmis cok mutlu oldum onu ve yavrularini gorunce bence sen bir pskyatira git rahatlik batmis

Biraz sakinleş.Ben de seninle aynı aydayım ve eşimi gözlemliyorum sürekli,her dediği batıyor.Sanki bilerek yapıyor gibi.Yaptıgın işleri ben de yapıyorum ama riskli bir gebelik degil benimki.Bu yüzden sen bu kadar önemsememelisin.Evine de kim gelirse gelsin.Çok önemli degil.Sen bebegin hazırlığıyla ilgilen gerisini bırak iş zora gelince yapacaktır.

Gerçekten beyinleri almıyor çoğu erkeğin.Ama senin önceliğin bebegin.Eşin yapmıyor diye bunun faturasını erken dogum yaparak ve bebeginin Can'ına kasdederek yavruna ödetemezsin.Önceligin bu olsun sen doğumla ilgili eksikleri tamamla.

Muhakkak zordur durumunuz anlıyorum ama bizim annelerimizin canı yok muydu? Yeni nesil hanımlar biraz fazla nazlı sanki. 2 kişinin yaşadığı evde, eşiniz de iyi kötü yardım ediyorken durum nasıl bu kadar vahim olabiliyor?

Annem kardeşime hamileyken hem bana, hem babaneme dedeme, hem hayvanlara bakıyordu. Üstelik merdaneli çamaşır makinesi bile yoktu, bulaşık makinesine hiç girmiyorum. Bi de bahçe salça, tursu vs isleri olurdu bidon bidon.
Ki her gün düşecek bebek diye korkuyordu.
Ayrıca havanın 50 derece olduğu yeri merak ettim

Cevrenizle empati kurun ornegin ben hamile kalamiyorum en buyuk hayalim bebek kediden sikayet etmissin balkonuma kedi ve yavrulari tasinmis cok mutlu oldum onu ve yavrularini gorunce bence sen bir pskyatira git rahatlik batmis

Kedimden asla sikayetim yok o benim nese kaynagim, evladim
ama size katilmiyorum keske rahat olsam da batsa

Muhakkak zordur durumunuz anlıyorum ama bizim annelerimizin canı yok muydu? Yeni nesil hanımlar biraz fazla nazlı sanki. 2 kişinin yaşadığı evde, eşiniz de iyi kötü yardım ediyorken durum nasıl bu kadar vahim olabiliyor?

Annem kardeşime hamileyken hem bana, hem babaneme dedeme, hem hayvanlara bakıyordu. Üstelik merdaneli çamaşır makinesi bile yoktu, bulaşık makinesine hiç girmiyorum. Bi de bahçe salça, tursu vs isleri olurdu bidon bidon.
Ki her gün düşecek bebek diye korkuyordu.
Ayrıca havanın 50 derece olduğu yeri merak ettim

Eski topraklar cok daha saglikli oluyor Allah uzun omur versin, ben daha gencecik yasimda seker hastasi oldum sekerle gelen el ayak uyusmasi, yanmasi, kilo problemi vs de beni acikcasi cok zorluyor. Bir de erken dogum riskim oldugu icin kendi yaptigim islere cok daha sinirleniyorum. Hamile kalmadan once bir sikayetim yoktu yine esimin cok killari dokuldugu icin hergun supurge muhakkak acar silerdim. Ilk 5 ayim cok agir gecti kilo verdim 2 gunde bir hastahanede yattim beslenemedigim icin, sonrasinda da kilo aldim yemeye basladim bu sefer de karnim oldu davul gibi
Bu arada ingilteredeyim bu siralar hava fena degil ama gunes yakin oldugu icin ve evim gun boyu gunes aldigi icin ne kadar havalandirsam da cok sicak oluyor.

Biraz ev isini salsaniz. Cunku cocuk dogunca daha da icinden cikilmaz hal alacak. Hergun süpürüp silmeyin mesela. 2 gunde bir suourup 4 gunde bir silip toz alin. Camasirlari 2 gunde bir yikayin ve utulediginiz parcalari biraz azaltin.

Back
X