• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik yolunda hep birlikte ilerleyelim..

geldim kızlar kusuruma bakmayın ancak geldim hem hastane hem sağlık ocağı derken girebildim şimdi bebeğim çok iri 17 gün ilerden gidiyo iyi değil dedi doktor şeker testini yeniden istedi ondan olabilr dedi başka birşey gözükmüyo dedi tam 29 haftalıkken 31+4 çıkıyo doğumda 11 şubatken 24 ocağa çekti :26::26: kilosu 1807 boyuda 43.4 çıktı işteee böyle kızlar:31:

Hoşgeldin elif. Çok merak ettik seni kız. Senin bebek irili yarıli bişey olacak :)

hoşbuldum oflum vallaha bilmiyorum iri olması iyi değil şekere bağlı olursa ani ölüm olabiliyo dedi doktor biraz sıkıntılıyım içim rahat değil uzun süre baktı baktı iyi değil dedi kalp atışlarını duydum ama iştee neden bu kadar iri oluyo anlamıyorum beslenmem çok iyi ailecekde iriyiz bunlarında etksii vardır sanırım birde benim asıl 23 nisan adetim ama geç döllenme diye 7 mayıs demişti onunlada alkalı olur ama olsa olsa 4-5 gün farketsin dedi 2 hafta yine ilerden dedi sabha şeker testine gidicem iki ayrı doktora gittim göörünürde birşey yok ama iriliği iyi dğeil iştee:26:

hoşbuldum oflum vallaha bilmiyorum iri olması iyi değil şekere bağlı olursa ani ölüm olabiliyo dedi doktor biraz sıkıntılıyım içim rahat değil uzun süre baktı baktı iyi değil dedi kalp atışlarını duydum ama iştee neden bu kadar iri oluyo anlamıyorum beslenmem çok iyi ailecekde iriyiz bunlarında etksii vardır sanırım birde benim asıl 23 nisan adetim ama geç döllenme diye 7 mayıs demişti onunlada alkalı olur ama olsa olsa 4-5 gün farketsin dedi 2 hafta yine ilerden dedi sabha şeker testine gidicem iki ayrı doktora gittim göörünürde birşey yok ama iriliği iyi dğeil iştee:26:

hayırlısı canım ya korkma Allahn izniyle bişey olmaz. Inşallah iyi sonuç alırsın.

hoşbuldum kevserim kusuruma bakmayın geciktim benim hastane buraya uzak 40 dk sadece gidiş birde dönüş derken git bekle iki ayrı doktor birde sağlık ocağı derken geldim acıkmışım birşeyler yedim ancak girdim gülüm özürdilerim hepinizden merak ettirdim durumlar böyle iri 17 gün ilerde gidiyo 1807 kilo 43.4 cm de boyu işte gülüm şekerden oalbilir dedi diyetten sonra şeker çıkmadı diye halley birde çikolalı gofret yemiştim ara ara onlar yüzünden oldu sanırım çok kızıyorum kendimee :47:

hayırlısı canım. Canını sıkma. Allahn izniyle bişeycik olmaz. Inşallah olumlu sonuc alacaksın.

hayırlısı canım ya korkma Allahn izniyle bişey olmaz. Inşallah iyi sonuç alırsın.

hayırlısı oflum bilemiyorum sence iriliği kötü birşey mi bende iriyim kemiklerim falan baya iri eşimde öylee hani en zayıf halim 58 dim onda bile kemikliydim o yüzden anne baba tarafım eşimin tarafı uzun boylu vee iiri yani beslenmekde var bunlara bağlı olmazmı kuzum ne dersin sence riskli durum söz konusumu:26:

803602 Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
sat göre 29w
usg göre 31w 4d
BPD : (78,3 mm),() hafta-günlüktür.
FL : (62,1 mm),() hafta -günlüktür.
AC : (271,2 mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun () duvarnda, grade () ile uyumlu ve normal görünümdedir.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
Normal
oflum ultrason sonucum bu ölçüler nasıl sencee:26:yani ayın 2 de gimitim kontrole 1085gr dı 24 gün içinde 722 gr almış çokmu sence oflum

Son düzenleme:
hayırlısı oflum bilemiyorum sence iriliği kötü birşey mi bende iriyim kemiklerim falan baya iri eşimde öylee hani en zayıf halim 58 dim onda bile kemikliydim o yüzden anne baba tarafım eşimin tarafı uzun boylu vee iiri yani beslenmekde var bunlara bağlı olmazmı kuzum ne dersin sence riskli durum söz konusumu:26:

canım inan bi bilgim yok. Sen kotu düşünme ya. Yarın olsun bi bakalım. Doktor çok olumsuz bişey soylememis sonuçta. Dua edelim biz bol bol olur mu. Düşünüp de daha çok sıkıntıya sokma yavrunu.

canım inan bi bilgim yok. Sen kotu düşünme ya. Yarın olsun bi bakalım. Doktor çok olumsuz bişey soylememis sonuçta. Dua edelim biz bol bol olur mu. Düşünüp de daha çok sıkıntıya sokma yavrunu.

hayırlısı gülüm sııntıya girmemek mümkün değil vallaha korkuyorum tatlıyı ağzıma sürmem kesin zaten aman aman böyle tatlıya saldırmam nadir ister canım oda halley gibi ne şerbetli ne sütlü tatlılar hiç yemiyorum bilee bakalım o kadarcık tatlıdan yarın şekerde ne çıkıcak bilemyiorum sizde dua edin ne olur önden gitmesi erken doğum demekmi dedim olabiliyo dedi ilerde olması ki zaten 11 şubatken 24 ocağa çekti doğumu :26:

geldim kızlar kusuruma bakmayın ancak geldim hem hastane hem sağlık ocağı derken girebildim şimdi bebeğim çok iri 17 gün ilerden gidiyo iyi değil dedi doktor şeker testini yeniden istedi ondan olabilr dedi başka birşey gözükmüyo dedi tam 29 haftalıkken 31+4 çıkıyo doğumda 11 şubatken 24 ocağa çekti :26::26: kilosu 1807 boyuda 43.4 çıktı işteee böyle kızlar:31:

Ohhhhhhh geldınmî kuzum cok merak ettık ya
Allaha sukur hersey yolunda he şyi ya rahatladım sımdı
Amanın ıcaktanı gekcek kuzu sımdı hafı vakalım naassallah bwbısıne
Neden hareketkerı azalmıa son iki gun

melisam hoşgeldin gülüm nasılsın merakta bıraktım sizide kusuruma bakma rüyanda gömüşşün kuzu içinemi doğdu ne yapotı hayırlara çıksın rüyan inş sıkıntı görünürde yok kalp atışları iyi ama şeker yükselmiş olbilir dedi iri olması iyi değil dedi 17 gün şlerden gidiyo 1807 kilosu 43.4 cmde boyu melisam 2 hafta giderken iyice açmış arayı 17 gün olmuş iryi değil böyle gitmesi diyo ama bilemiyorum korkuyorum gülüm:26:

803602 Ultrason, genel Sayn meslektam :
Obstetrik usg incelemesinde :
sat göre 29w
usg göre 31w 4d
BPD : (78,3 mm),() hafta-günlüktür.
FL : (62,1 mm),() hafta -günlüktür.
AC : (271,2 mm),() hafta-günlüktür.
Plasenta uterusun () duvarnda, grade () ile uyumlu ve normal görünümdedir.
Fetusun kardiak aktivitesi tabiidir.
Amnios svsnn miktar ve ekojenitesi tabiidir.
Normal
oflum ultrason sonucum bu ölçüler nasıl sencee:26:yani ayın 2 de gimitim kontrole 1085gr dı 24 gün içinde 722 gr almış çokmu sence oflum

hemen hemen 1 kilo almış. Ama şeker varsa sende kiloyu kafana takma derim. Anne de şeker olunca kilo baya alıyo. Bizim aralık annelerinde bi kız var onun bebeği 42oo doğacak galiba en az. Doktorun yazdıklarından en altta ki sonuçlara baktım herşey normal görünüyor..

Ohhhhhhh geldınmî kuzum cok merak ettık ya
Allaha sukur hersey yolunda he şyi ya rahatladım sımdı
Amanın ıcaktanı gekcek kuzu sımdı hafı vakalım naassallah bwbısıne
Neden hareketkerı azalmıa son iki gun
ancak geldim kuzum 40dk gidiş 40 geliş 2 ayrı doktor sağlık oacağı derken geciktim oynamaması şekerdendir diyo işte Allah korusun ölümle sonuçlanıyo dedi şekeri tekrar istedi 3 gün daha isitoki 33 haftalık etsin doğumumu 11 şubattan 24 ocağa çekti belkide kalmaz bile sezeryanla alırlar şeker riski devam ederse gülüm:26:

hayırlısı gülüm sııntıya girmemek mümkün değil vallaha korkuyorum tatlıyı ağzıma sürmem kesin zaten aman aman böyle tatlıya saldırmam nadir ister canım oda halley gibi ne şerbetli ne sütlü tatlılar hiç yemiyorum bilee bakalım o kadarcık tatlıdan yarın şekerde ne çıkıcak bilemyiorum sizde dua edin ne olur önden gitmesi erken doğum demekmi dedim olabiliyo dedi ilerde olması ki zaten 11 şubatken 24 ocağa çekti doğumu :26:

dualarimiz seninle canım benim. Sende yemezsin tatlı. Meyve yersin bol bol. Yarın ola hayrola..

melisam hoşgeldin gülüm nasılsın merakta bıraktım sizide kusuruma bakma rüyanda gömüşşün kuzu içinemi doğdu ne yapotı hayırlara çıksın rüyan inş sıkıntı görünürde yok kalp atışları iyi ama şeker yükselmiş olbilir dedi iri olması iyi değil dedi 17 gün şlerden gidiyo 1807 kilosu 43.4 cmde boyu melisam 2 hafta giderken iyice açmış arayı 17 gün olmuş iryi değil böyle gitmesi diyo ama bilemiyorum korkuyorum gülüm:26:

Yok gulum korkma boleee hıssetmıyorum dıyosun ona uzuluyoruz ama doktordan sonucu almamışsın kotu degıldı ruyam yanı neyse gulum yatın testın kacta olcek

hemen hemen 1 kilo almış. Ama şeker varsa sende kiloyu kafana takma derim. Anne de şeker olunca kilo baya alıyo. Bizim aralık annelerinde bi kız var onun bebeği 42oo doğacak galiba en az. Doktorun yazdıklarından en altta ki sonuçlara baktım herşey normal görünüyor..
şeker var biraz çıktı ilk yapıldığuında ama sonra diyetten sonrakinde çıkmadı normaldi ama saldırmasın biraz biraz yesin dedi doktor bende işte arada yedim halley ve gofret onun dışuıında yemedim şimdi baklılacak bakalım şeker yüksekse ondandır değilse başka neden gözükmüyo ne olabilir bilemiyorumişte gülüm yaa benim eltimde 4300 doğurdu yani onda sıkıntı olmadı bu kadar her gittiğimde iri iri diyo anlamıyorum vallaha :44:
Ben banyoya gırıyorum kıslar optum sızı ay nasıl korktum ekşf anlatamam ya neyse gextı gıttı rahatkadım sımdı

tmm melisam dikkat et üşütme sıkı giy banyodan sonraa emi:48:

Back