• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Merhaba Hanımlar,

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Yakınlarda başka bir tanıdığınız varsa mesela ; ablacım, yarın kuzenim ablam vs. bize geleceğini söyledi. eşim de burada zaten. sende dinlen yoruldun her şey için teşekkür ederiz de. o kadar da anlar kıt değilse :D hoş kıt olmasa bir gün diye 10 gün kalmaz :D

Merhaba Hanımlar,

Rahat ettirirseniz gitmez siz kanamanızı hamileliğinizi bahane edin uzanın iki gün yemeği temizliği ondan rica edin zaten 3. gün kendisi gider

Bence şimdi söyle.
Hastaneye bugün mü gidecek ?
Teyze sagol ama artık evine dön, tek kalmak istiyorum de.
Eşin hastane dönüşü evine bıraksın.
Kadın dogumundan sonraya kadar bile kalmayı düşünüyor ben sana diyeyim.
Bana da öyle yapıyor. Bu dediğinizi deneyeceğiz inşallah. İnşallah olumlu sonuçlanır da yazarım buraya da .

Sabah kahvaltı hazırlarken yine direktifler veriyordu, sinirlendim ama kendimi tuttum. seni de yorduk düzenin bozuldu bak çekinme lütfen bir planın varsa dedim. Ne o beni istemiyor musun dedi.
İstemiyorum deseydiniz.

Ben anlamadim. Esiniz 1 gun sehir disina gitti diye 10 gun kalmasinin anlami ne? Bu kadar mi dusuncesiz bu insanlar?

sizde rahatlığı görmüş de ondan
hastane dönüşü evine göndermeye bakın biran önce
vay velveleye verip orda burda konuşursa
ona yardım etmediğini sadece kullandığını, yatmanız gerekirken ona hizmetten hiç dinlenemediğinizi
söylersiniz orda burda.. Tabi o orda burda konuşursa

Bunu denedim. Ben bu kol bu dizle yapamam ki teyzem ama Ahmet(eşim) e söyle alsın işi ne bulmuş senin gibi eşi şimdi bakmayacak da ne zaman bakacak dedi.
Kendi kendime düşündüğüm çözümleri uyguladım ama olmadı. En mantıklısı açık açık git artık demek sanırım. Cesaretimi toplayıp yapabilirim inşallah.
Ayy yok artık yapamayacak gibi olursan eşin yanındayken yap birbirinize destek vererek konuşun ki ikinizinde istemediğini anlasın. Kadın kendini çok akıllı sanıyor ya. Ama bence bişey yapın artık bu stresle çocuğun da etkileniyor ve bu durum eşinle ilişkini bile zedeleyebilir. Çünkü insan sinirli olunca yüzü de gülmüyor eşin de bu durumdan rahatsız olabilir. Ertelemeden bu duruma bugün akşama son verin...

İstemiyorum deseydiniz.

Ben anlamadim. Esiniz 1 gun sehir disina gitti diye 10 gun kalmasinin anlami ne? Bu kadar mi dusuncesiz bu insanlar?
Nisanda evlendik. O zamandan bu zamana o kadar misafir ağırladık ki. Aileler farklı şehirde olduğundan gocunmadım. Ama aynı şehirde olduğum insanın yatılı gelip bu kadar kalacağını hayatta tahmin etmezdim.

sizde rahatlığı görmüş de ondan
hastane dönüşü evine göndermeye bakın biran önce
vay velveleye verip orda burda konuşursa
ona yardım etmediğini sadece kullandığını, yatmanız gerekirken ona hizmetten hiç dinlenemediğinizi
söylersiniz orda burda.. Tabi o orda burda konuşursa
Öyle bir kadının söylediklerine inananlara bişey açıklamaya bile gerek yok bence...

Baksana öz oğlu bile istemiyor yani kadını... Kadın da çekilecek dert değil ki...

Nisanda evlendik. O zamandan bu zamana o kadar misafir ağırladık ki. Aileler farklı şehirde olduğundan gocunmadım. Ama aynı şehirde olduğum insanın yatılı gelip bu kadar kalacağını hayatta tahmin etmezdim.
Ben 1 gunlugune cagirilip 10 gun kalmasina akil sir erdiremedim. Esiniz donmus olay bitmis, hala neden sizde?

Ben 1 gunlugune cagirilip 10 gun kalmasina akil sir erdiremedim. Esiniz donmus olay bitmis, hala neden sizde?
Çünkü oğlu ve geliniyle yaşıyormuş, anladığımız kadarıyla orda mutsuz, rahatsız, dönmek istemiyor, çeşit çeşit imalarla göndermeye çalışmışlar zinhar gitmem diyor, oğlu ve gelini de istemiyor, eşi oğlunu aramış oğlu terslenmiş kapatmış tlf, o kadın iyilikle gitmeyecek

Back