• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Birde şunu yapabilirsin mesela "ayy abla canım çok fena ev baklavası çekti bana yapar mısın" falan de. Sarma çekti de. Mantı çekti de zor olan yemekleri canın çekmiş gibi ondan işte eğer yapamam derse ee hani sen bana bakmaya gelmedin mi de. Amaan artık ayıp mı kalmış Allah aşkına açık açık konuş yani yada eğer kardeşin biraz daha sert biriyse o gelsin beraber açık açık konuşun gitsin. Bu ne yahu her işi sen yap sonra ayıp olur kıramıyorum oldu canım. Olan seninle bebeğine oluyor..
Bunu denedim. Ben bu kol bu dizle yapamam ki teyzem ama Ahmet(eşim) e söyle alsın işi ne bulmuş senin gibi eşi şimdi bakmayacak da ne zaman bakacak dedi.
Kendi kendime düşündüğüm çözümleri uyguladım ama olmadı. En mantıklısı açık açık git artık demek sanırım. Cesaretimi toplayıp yapabilirim inşallah.

ana babalarımızın da bize emeği geçiyor ama bu onlara bütün hayatımızı yönetme hakkı vermiyor değil mi? bu teyzenin sizin üzerinizde emeği varsa eminim annenizinde ona karşı yapmış olduğu bir iyilik vardır, kimse kimseye bedelsiz iyilik yapmaz.

Sizi anlıyorum kırıcı olmadan kendi anlasın gitsin istiyorsunuz ama kadın son derece arsız çıkmış ve eşinizde sizin yanınızda olması gereken zamanda sırf bu kadın yüzünden evden uzaklaşmaya başlamış, evliliğinizde telafi olmayacak sorunların fitili ateşlenmek üzere bir an önce bir yolunu bulup gönderin. sakın aklına uyup da kendinizi zorlayıp iş filan yapmayın. Allah korusun bebeğe bir şey olursa eşinizle aranız iyice bozulur. bu saatten sonra yapılacak olan belli kalk mı dedi kalkmayacaksın doktor yatmamı söyledi, eminim senden daha iyi biliyordur diyeceksin. eşin akşam eve gelince bir işe elini sürmeyecek, sende bir şey yapmayacaksın bırak evi birkaç gün b*k götürsün. Kadın senden yemek, kahvaltı beklerse kusura bakma kalkamam rahatsız olduğumu biliyorsun de geç. bir düşün bakalım sana ne faydası var bu kadının, her iş sende zaten sağlık bilgisi de yok acil bir durumda müdahalede edemez o zaman kalmasının bir mantığı da yok. kız kardeşin dişli ise gelsin yok senin gibi susacaksa işten izin alamadım desin kadının güveneceği kimse kalmaz.

Lütfen kırılmayın ama böyle olaylar sizin gibi insanların başına geliyor hep, ben sizden yaşça büyüğüm, hiç bi zaman böyle yüzsüz, iyi gibi görünen ama terbiyesiz, arsız olan insanlara katlanmadım, sabretmedim, böyle olaylar da yaşamadım hiç, insanlara o cesareti, o hakkı vermedim, böyle olursanız ömür boyu kullanır insanlar sizi, bugün bu kadın, 5 sene sonra x amca, 7 sene sonra y teyze, hep bunu yaşarsınız, sorun sadece kadın deil, oğlu ve gelini de istemiyor belli, kadın da oraya dönmek istemiyor, iyilikle göndermeye kalktıkça belki de oturup ağlayacak gitmek istemiyorum kızım orda bana kötü davranıyolar nolur sizinle kalayım diye, eşiniz açık açık diyecek ki sizi götüreyim kusura bakmayın bu kadar kalmanız yeterli, artık rahatsız oluyoruz, böylesi akraba değerli falan olamaz bu kafadan çıkın, bu insanlarla kötü olun, görüşmeyi kesin aklınız varsa, hala aman kırılmasın aman küsmesin kafasındasınız
Haklısınız, doğru söze ne denir. Kimseye bir şey diyemem. Annemi kaybettiğimden üç günlük dünya kimse kırılmasın diyorum. Ama olan bana oluyor. Allah hayırla değiştirsin bu huyumu ne diyeyim.

Keşke ben de sizin gibi olabilsem.
Eğer olmak istiyorsanız bence ilk pratiği yapmak için en uygun zaman şu an!
Yüzüne direkt ben kendi evimde yalnız kalmak istiyorum, beni strese sokuyorsun, eşim seni eve bırakacak, hazırlan diyeceksin. Kırılan kırılsın, tansiyonun çıkar, bebeğini kaybedersin bu gidişle.

eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Tüm hikaye böyle başlıyor işte.
1 gün neden evde kalamiyorsunuz özel bir nedeni yoksa?

Annem vefat etti, babam da başka şehirde, doktor uzun yolu yasakladı. İnanın birçok şey düşündüm işin içinden çıkamadım.
Babam beni merak etmis, sag olsun bu ara gelecekmis. Beni yalniz birakmadiniz X teyzecim tesekkur ederiz babam ve esim basimda, ben de artik ayaga kalkip is yapabilecek gibi degilim sizin duzeninizi daha fazla bozmayalim, haftasonu esim sizi eve biraksin diyin ve kirilmasina aldirmadan konuyu kapatin.
8-9 haftalik bebek kaybettim canimin nasil yandigini bir ben bilirim, kimse icin degmez, gerekiyorsa kaba desinler...

Tüm hikaye böyle başlıyor işte.
1 gün neden evde kalamiyorsunuz özel bir nedeni yoksa?
Düşük tehlikem vardı. Kanamam vardı. Eşimin şehir dışına gitmesi gerekti. Progestanı ilk gün ağızdan aldım bayılmışım. Sonra doktor dozu düşürdü ve fitil olarak kullan dedi. Eşim de korktu. Bu yani. Aslında idare ederdim. Ama teyzemiz aradı gerek yok dememe rağmen geldi. Keşke kesinlikle gelme deseymişim. Eşim gelince döner diye düşündüm.

Bu kadınla kötü olmazsanız doğumunuzda gelip 6 ay belki 1 sene kalacak farkında mısınız? Bu kadın kendi evinden kaçıyor bu çok belli, oğlu gelini de istemiyor, onsuz rahatlar, memnunlar, kendi evinden kaçtığı için sizi bahane ediyo, doğum yaptığınızda nolacak, nasıl katlanacaksınız aylarca?

Progestanı fitil gibi aldıktan sonra 1 saat yatıyorum. Az önce yanıma geldi. Doktorlar abartıyor korkutuyor kalk ayağa bir şey olmaz dedi. Bir ton laf anlattım riskli diye. Daha ne kadar kalmayı düşünüyorsun gerçekten sana zahmet oldu. Sen dön evine bak sen de dinlenemiyorsun dedim. Tövbe gitmem sen annenin emanetisin bak riskli diyorsun dedi. Şaka gibi. Gerçekten şaka gibi. Sinirden ağlıyorum. Gerçekten gerek yok bakın strese giriyorum diyorum. Bir şey olmaz ben yanındayım diyor. 27 yaşımdayım ben böyle iş görmedim. Görmedim.
Ya kusura bakmayın da ben size daha çok kızıyorum. Siz nasıl hâla onu düşünüyormuş gibi davranıp kırmamaya çalışıyorsunuz? Böyle yaparsanız daha çok sinirden ağlarsınız. kendinize çeki düzen verin açık açık konuşun gitsin evine.

Ben de düşük tehlikesi sebebiyle progestan kullandım zaten psikolojisi çok kötü ya bşey olursa psikolojisi. üstüne ilacın halsizlik bulantı gibi yan etkileri vardı totomu zor kaldırıyordum yerinden. siz 10 gündür ona kırılmasın buna gücenmesin diye kendinizi paralıyorsunuz. Konuşun gitsin yaa

Düşük tehlikem vardı. Kanamam vardı. Eşimin şehir dışına gitmesi gerekti. Progestanı ilk gün ağızdan aldım bayılmışım. Sonra doktor dozu düşürdü ve fitil olarak kullan dedi. Eşim de korktu. Bu yani. Aslında idare ederdim. Ama teyzemiz aradı gerek yok dememe rağmen geldi. Keşke kesinlikle gelme deseymişim. Eşim gelince döner diye düşündüm.
Anladım ve hak verdim şimdi. Küçük bir numara yapsanız olur mu acaba...mesela eşinizin bir yakını allah korusun kaza geçirmiş oraya gitmeniz gerekiyormus gibi...

Anladım ve hak verdim şimdi. Küçük bir numara yapsanız olur mu acaba...mesela eşinizin bir yakını allah korusun kaza geçirmiş oraya gitmeniz gerekiyormus gibi...
Ya kazaya bile gerek yok. Eşimin amcaları var onlardan çekiniyor. Kırk defa dedim. Onlar geliyor diyelim diye. Ama yok eşim kabul etmiyor. Yalan karıştırmayalım Allaha emanetiz diyor. Yıldığım için buraya yazıyorum. Tamam benim yumuşak kalpliliğim salaklık boyutunda hatalıyım, ama çözüme de kavuşturamıyoruz. Gerçekten şuan yapılması gereken açık açık söylemek. Arkamdan konuşup yine üzecekler ama bilemiyorum. Artık gücüm kalmadı.

Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?
doktora gidiyormuş gibi evinden çık ve doktor kesinlikle kalkma yat dinlen dedi de. salonun ortasına çekyatı çek yat. yemek temizlik te size kaldı de. Arkasına bakmadan kaçar.

Back