Bunu denedim. Ben bu kol bu dizle yapamam ki teyzem ama Ahmet(eşim) e söyle alsın işi ne bulmuş senin gibi eşi şimdi bakmayacak da ne zaman bakacak dedi.Birde şunu yapabilirsin mesela "ayy abla canım çok fena ev baklavası çekti bana yapar mısın" falan de. Sarma çekti de. Mantı çekti de zor olan yemekleri canın çekmiş gibi ondan işte eğer yapamam derse ee hani sen bana bakmaya gelmedin mi de. Amaan artık ayıp mı kalmış Allah aşkına açık açık konuş yani yada eğer kardeşin biraz daha sert biriyse o gelsin beraber açık açık konuşun gitsin. Bu ne yahu her işi sen yap sonra ayıp olur kıramıyorum oldu canım. Olan seninle bebeğine oluyor..
Gel desem ne yapacaktı bilmiyorum. Gerek yok dememe rağmen geldi.Valla korkmam ama korksamda sandalye tepesinde sabahlarim,yine de kimseyi istemem,gel demek kolay git demek zordur..
Haklısınız, doğru söze ne denir. Kimseye bir şey diyemem. Annemi kaybettiğimden üç günlük dünya kimse kırılmasın diyorum. Ama olan bana oluyor. Allah hayırla değiştirsin bu huyumu ne diyeyim.Lütfen kırılmayın ama böyle olaylar sizin gibi insanların başına geliyor hep, ben sizden yaşça büyüğüm, hiç bi zaman böyle yüzsüz, iyi gibi görünen ama terbiyesiz, arsız olan insanlara katlanmadım, sabretmedim, böyle olaylar da yaşamadım hiç, insanlara o cesareti, o hakkı vermedim, böyle olursanız ömür boyu kullanır insanlar sizi, bugün bu kadın, 5 sene sonra x amca, 7 sene sonra y teyze, hep bunu yaşarsınız, sorun sadece kadın deil, oğlu ve gelini de istemiyor belli, kadın da oraya dönmek istemiyor, iyilikle göndermeye kalktıkça belki de oturup ağlayacak gitmek istemiyorum kızım orda bana kötü davranıyolar nolur sizinle kalayım diye, eşiniz açık açık diyecek ki sizi götüreyim kusura bakmayın bu kadar kalmanız yeterli, artık rahatsız oluyoruz, böylesi akraba değerli falan olamaz bu kafadan çıkın, bu insanlarla kötü olun, görüşmeyi kesin aklınız varsa, hala aman kırılmasın aman küsmesin kafasındasınız
Eğer olmak istiyorsanız bence ilk pratiği yapmak için en uygun zaman şu an!Keşke ben de sizin gibi olabilsem.
Tüm hikaye böyle başlıyor işte.eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Babam beni merak etmis, sag olsun bu ara gelecekmis. Beni yalniz birakmadiniz X teyzecim tesekkur ederiz babam ve esim basimda, ben de artik ayaga kalkip is yapabilecek gibi degilim sizin duzeninizi daha fazla bozmayalim, haftasonu esim sizi eve biraksin diyin ve kirilmasina aldirmadan konuyu kapatin.Annem vefat etti, babam da başka şehirde, doktor uzun yolu yasakladı. İnanın birçok şey düşündüm işin içinden çıkamadım.
Tüm hikaye böyle başlıyor işte.
1 gün neden evde kalamiyorsunuz özel bir nedeni yoksa?
Düşük tehlikem vardı. Kanamam vardı. Eşimin şehir dışına gitmesi gerekti. Progestanı ilk gün ağızdan aldım bayılmışım. Sonra doktor dozu düşürdü ve fitil olarak kullan dedi. Eşim de korktu. Bu yani. Aslında idare ederdim. Ama teyzemiz aradı gerek yok dememe rağmen geldi. Keşke kesinlikle gelme deseymişim. Eşim gelince döner diye düşündüm.Tüm hikaye böyle başlıyor işte.
1 gün neden evde kalamiyorsunuz özel bir nedeni yoksa?
Ya kusura bakmayın da ben size daha çok kızıyorum. Siz nasıl hâla onu düşünüyormuş gibi davranıp kırmamaya çalışıyorsunuz? Böyle yaparsanız daha çok sinirden ağlarsınız. kendinize çeki düzen verin açık açık konuşun gitsin evine.Progestanı fitil gibi aldıktan sonra 1 saat yatıyorum. Az önce yanıma geldi. Doktorlar abartıyor korkutuyor kalk ayağa bir şey olmaz dedi. Bir ton laf anlattım riskli diye. Daha ne kadar kalmayı düşünüyorsun gerçekten sana zahmet oldu. Sen dön evine bak sen de dinlenemiyorsun dedim. Tövbe gitmem sen annenin emanetisin bak riskli diyorsun dedi. Şaka gibi. Gerçekten şaka gibi. Sinirden ağlıyorum. Gerçekten gerek yok bakın strese giriyorum diyorum. Bir şey olmaz ben yanındayım diyor. 27 yaşımdayım ben böyle iş görmedim. Görmedim.
Anladım ve hak verdim şimdi. Küçük bir numara yapsanız olur mu acaba...mesela eşinizin bir yakını allah korusun kaza geçirmiş oraya gitmeniz gerekiyormus gibi...Düşük tehlikem vardı. Kanamam vardı. Eşimin şehir dışına gitmesi gerekti. Progestanı ilk gün ağızdan aldım bayılmışım. Sonra doktor dozu düşürdü ve fitil olarak kullan dedi. Eşim de korktu. Bu yani. Aslında idare ederdim. Ama teyzemiz aradı gerek yok dememe rağmen geldi. Keşke kesinlikle gelme deseymişim. Eşim gelince döner diye düşündüm.
Yazacağım inşallah, şükür namazı da kılacağım.Konusahibi gidince kadın burdan yazın müjde verin bize. Ben bile gerildim burda
Ya kazaya bile gerek yok. Eşimin amcaları var onlardan çekiniyor. Kırk defa dedim. Onlar geliyor diyelim diye. Ama yok eşim kabul etmiyor. Yalan karıştırmayalım Allaha emanetiz diyor. Yıldığım için buraya yazıyorum. Tamam benim yumuşak kalpliliğim salaklık boyutunda hatalıyım, ama çözüme de kavuşturamıyoruz. Gerçekten şuan yapılması gereken açık açık söylemek. Arkamdan konuşup yine üzecekler ama bilemiyorum. Artık gücüm kalmadı.Anladım ve hak verdim şimdi. Küçük bir numara yapsanız olur mu acaba...mesela eşinizin bir yakını allah korusun kaza geçirmiş oraya gitmeniz gerekiyormus gibi...
Ben bile kılabilirim okadar sinir oldum kadınaYazacağım inşallah, şükür namazı da kılacağım.
Çok hoşsunuz gerçekten. Eşimi aradım önce sizin önerinizi deneyeceğiz inşallah. Bu da olmazsa kendin konuş ben karışmam dedi. Bir şekilde cesaretimi toplayıp dön artık diyeceğim. Çok teşekkür ederim tekrarBen bile kılabilirim okadar sinir oldum kadına
doktora gidiyormuş gibi evinden çık ve doktor kesinlikle kalkma yat dinlen dedi de. salonun ortasına çekyatı çek yat. yemek temizlik te size kaldı de. Arkasına bakmadan kaçar.Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.
Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.
Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.
Bir fikir verebilir misiniz?
Allah tez zamanda kurtarsin, kimseye muhtac etmesin insallah :)Yazacağım inşallah, şükür namazı da kılacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?