Hamilelik ve Evlilik

ssimx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2016
7
0
29
Iyi Günler Arkadaşlar... Ben yurtdışında büyüdum ve Türkçem pek iyi değil. Yanı kendimi pek ifade edemiyorum. Şimdiden kusura bakmayın Arkadaslar. :KK61:

Ben 2017 yazın evlendim ve Kocamı Türkiyeden Avusturyaya getirdim. Iki sene icinde ev taşıdık baya 10.000 Euro masraf çıkmıştı. Kirada kalıyoruz. Yeni eve girdim sonra fark ettim duvarları mantar oluşuyor diye. Su an 30 haftalık hamileyim ve morelim çok kötü... Oğluma böyle bi yerde yasicak için üzülüyorum ve ona bi br ek odası yapamadım içinde çok üzgünüm... Ben depresif bi insanim kocamla tanışmadan önce antideresifa içtim... Depresyona karşı haplar... Acaba ondanmi morelim sürekli bozukmu? Sizde nasıl bu duygularla nasıl başa edebiliyorsunuz? Siz bebek odasini yaptinizmi? Sizce duvardaki mantarlar bebegime zarar veririmi?

Als erstes beruhig dich stress wird euch beiden nichts bringen in der Situation und sakin kalmayi dene eskiden bebek odasi diye birsey mi vardi bosver tek derdimiz bu olsun daha dogmamis cocugun tek eksigi odasi olsun yeterki wenn du möchtest kannst du mir privat schreiben :)

Canım tekrar taşınamazmısın,herşeyin çaresi bulunur,kendini de bebeğini de üzme 💜

Iyi Günler Arkadaşlar... Ben yurtdışında büyüdum ve Türkçem pek iyi değil. Yanı kendimi pek ifade edemiyorum. Şimdiden kusura bakmayın Arkadaslar. :KK61:

Ben 2017 yazın evlendim ve Kocamı Türkiyeden Avusturyaya getirdim. Iki sene icinde ev taşıdık baya 10.000 Euro masraf çıkmıştı. Kirada kalıyoruz. Yeni eve girdim sonra fark ettim duvarları mantar oluşuyor diye. Su an 30 haftalık hamileyim ve morelim çok kötü... Oğluma böyle bi yerde yasicak için üzülüyorum ve ona bi br ek odası yapamadım içinde çok üzgünüm... Ben depresif bi insanim kocamla tanışmadan önce antideresifa içtim... Depresyona karşı haplar... Acaba ondanmi morelim sürekli bozukmu? Sizde nasıl bu duygularla nasıl başa edebiliyorsunuz? Siz bebek odasini yaptinizmi? Sizce duvardaki mantarlar bebegime zarar veririmi?
Canm mantarlar konusunda evet zararli onun icin bi onlem dusunmelisin ama bebek odasi yapamdm die uzulme bizimde bebek odamiz yok ve en az iki yasina kadr odaya ihtiyac duyacklarini sanmyrm cnku surekli seni isteyecek biz bir besik aldik cekmeceli bize yetti bu konuyu dert etme besikde odamizda cnku gece surekli kalkp emzrcksn yada mama yada baska seyler icin seni surekli rahatsiz edecek mnk o yuzden kendi adima soyleym uyku sersmi surekli baska bi odaya git gel seni epey yorar

Mantarlar sıkıntı olabilir. Özel boyalar var maddi imkanınız varsa boyaciyla anlasin duvarları kaziyip o boyadan uygulasin. Daha yeni doğmuş bebek ayrı odada kalmaz zaten. Bir süre sizinle aynı odada kalmasi iyidir. Hem eskiden bebek odası mı vardı. Annem yer minderinde yatırdı bizi 😂 hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah. Bakalım

Als erstes beruhig dich stress wird euch beiden nichts bringen in der Situation und sakin kalmayi dene eskiden bebek odasi diye birsey mi vardi bosver tek derdimiz bu olsun daha dogmamis cocugun tek eksigi odasi olsun yeterki wenn du möchtest kannst du mir privat schreiben :)
Danke sehr wusste nicht das deutsch sprechende auch hier sind. Bin neu und unerfahren :KK48: Danke sehr werde es mir zu Herzen nehmen..

Mantarlar sıkıntı olabilir. Özel boyalar var maddi imkanınız varsa boyaciyla anlasin duvarları kaziyip o boyadan uygulasin. Daha yeni doğmuş bebek ayrı odada kalmaz zaten. Bir süre sizinle aynı odada kalmasi iyidir. Hem eskiden bebek odası mı vardı. Annem yer minderinde yatırdı bizi 😂 hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah. Bakalım
Teşekkür ederim tavsiyeniz için...👍

Canm mantarlar konusunda evet zararli onun icin bi onlem dusunmelisin ama bebek odasi yapamdm die uzulme bizimde bebek odamiz yok ve en az iki yasina kadr odaya ihtiyac duyacklarini sanmyrm cnku surekli seni isteyecek biz bir besik aldik cekmeceli bize yetti bu konuyu dert etme besikde odamizda cnku gece surekli kalkp emzrcksn yada mama yada baska seyler icin seni surekli rahatsiz edecek mnk o yuzden kendi adima soyleym uyku sersmi surekli baska bi odaya git gel seni epey yorar
Çoğu kişi yaptiklar için diyordummi acaba neden yapıyorlar... Sizin dediniz gibi başta daha cok Anneye ihtiyacı var... Mantat konusunda ne yapacamı bilmiyorum

Mach dir keinen Kopf .. ich bin in der 12. Woche Schwanger und werde auch kein Babyzimmer einrichten warum auch.. dein baby wird sowieso die ersten Jahre bei euch im schlafzimmer schlafen von daher stress dich nicht .. Mantar konusundada könntet ihr eigentlich die Wände tapezieren ..

Çoğu kişi yaptiklar için diyordummi acaba neden yapıyorlar... Sizin dediniz gibi başta daha cok Anneye ihtiyacı var... Mantat konusunda ne yapacamı bilmiyorum
Canim onun icinde boyalar var duvar kagitlari var bu islerden anlayan bi usta bulun ve size en etkili cozumu sunsun dert etme kendine hersy yoluna girer tadini cikar

Öncelikle bebeğiniz sağlıkla gelsin. Küf mantar vs gibi şeyler için özel boyalar var duvarları güzelce temizleyip hatta daha garanti olsun diye izolasyon yaptırabilirsiniz ve bu özel boyalardan da kullanırsanız sorun kalmaz.
Bebek odası mevzusuna gelirsek benim de ilk meleğim gelecek nasipse inşallah .ben de oda yapmayı düşünmüyorum ama bebek kıyafetleri için iki kapılı bir dolap ve bir beşik alacağım. 10 aya kadar beşik benim yatağıma bitişik olacak sonra farklı bir odaya alacağız beşiği .benim de şuan kendi evim yok Allah nasip ederse tek kişilik bir yetişkin yatağında uyuyabilecek duruma gelince odayı dusunebilirim ama kesinlikle uzun yıllar anne baba ile aynı odayı doğru bulmuyorum. Muhtemelen okula başladığında bir de kitaplık alıp odasını hazirlariz.

Mantar konusu evet zararli olabilir ama onu halledebilirsiniz arkadaşım ustası ile.
Ama bebek odası konusunda sıkma canını.
2+1 evim küçücük 1+1lik aslında bebeğime ben de oda yapamayacağım ki zaten ilk 1 sene anne yanında olmalı bebek bence. Yatak Odamız bizim de küçük eşyalara yeni düzen verip besik icin yer açtık bebeğimiz bu bile beni cok mutlu etti ve herşeyden önemlisi emin ol sağ sağlıklı kavuşmak yavrularımıza gerisi bir şekilde oluyor nasıl olsa.

X