Hamilelik psikolojisi yardım edin ne olur

Dontsay

Evlatlarım 💕
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
1.448
1.741
30
Merhabalar biraz uzun bir yazı olacak, psikolojimin dipte oldugu biranda hamile oldugumu ögrendim kullandığım psikolojik ilaçlarda vardı ama sorun yaratmamış olacakki bebeğin saglıgı iyi doktorun dediğine göre. Kazayla oldu istenmeyen bir gebelik bir kızım var ama bu çocugu hiç istemedim psikolojimden dolayı korunuyordumda igneyle ihtimal sıfır olarak görüyordum ama değilmiş. Ve ben ne yapacağımı bilmiyorum çok kötüyüm zordayım her gün aglıyorum her gün stres sinir ilaç kullanamıyorum aldırmama herkes karşı bende bir yandan kıyamıyorum ama maddi sorunlar eşimle artan sorunlar eşimin ailesi psikolojim derken mahvoldum ne düşüneceğimi bilmiyorum tek düşündüğüm intihar etmek konuşacagım veya anlatacağım kimse yok ama o kadar çok şey şu 1 senede geldi ki başıma artık toparlanamıyorum bıktım herşeyden böyle çocuga ne faydam olacak kendime nasıl faydam olacak. İştahsızlık bulantı kusma zaten çok beterim ne yapacagımı bilmiyorum... 8 haftalık şuan çok kararsızım bir yandan onca insan çocuk istiyor nankörmüsün diyorum ama bir yandan yetemiyecegin çocugu büyütmekte günah diyorum kıyamıyorumda delircem gerçekten öyle bir boşluk ki adını koyamıyorum. İş kurmaya çalışıyorum kurabilsem belki herşey düzelecek sabret diyorum ama ilaçlarıda uzun zamandır kullanmadığımdan berbat durumdayım... ben ne yapcam

Sizle aynı durumda biri vardı o da ağır psikolojik ilaçlar kullanıyomuş kazayla olmuş. Kürtaj oldu ama kürtaj onu daha da beter bi hale getirmişti. Çok zor karar. Ben çok zor hamile kalanlardanım çok çok üzülüyorum kürtajlara. Elbette siz bilirsiniz. Ama korunmanıza rağmen sizi seçmiş gelmiş diye düşünüyorum. Millet on kez tüp bebek yaptırıyor olmuyor. Belki de her şeyin ilacı bu evladınız olur.

Çok klasik bir cevap ama intihar gibi düşünceleriniz var acilen bir psikiyatriste görünün.
Sağlıklı düşünmeniz gerek, acele karar vermeyin. Pişman olmayın sonradan ömür boyu sürer..

Teşekkür ediyorum yorumunuz için çok haklısınız düşünüyorum umarım gerçekten her derdime deva olur sadece iyi bir anne olamazsam korkusu var
Sizle aynı durumda biri vardı o da ağır psikolojik ilaçlar kullanıyomuş kazayla olmuş. Kürtaj oldu ama kürtaj onu daha da beter bi hale getirmişti. Çok zor karar. Ben çok zor hamile kalanlardanım çok çok üzülüyorum kürtajlara. Elbette siz bilirsiniz. Ama korunmanıza rağmen sizi seçmiş gelmiş diye düşünüyorum. Millet on kez tüp bebek yaptırıyor olmuyor. Belki de her şeyin ilacı bu evladınız olur.
z

Çok klasik bir cevap ama intihar gibi düşünceleriniz var acilen bir psikiyatriste görünün.
Sağlıklı düşünmeniz gerek, acele karar vermeyin. Pişman olmayın sonradan ömür boyu sürer..
Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle belirttigim gibi psikolojik tedavi sürecindeyim normalde ilaçlı fakat şuanda konuşma seansları yardım alıyorum her şekilde sadece zor bir andayım gelip giden düşünceler çok yoğun zihnim susmuyor dilimde öyle

Teşekkür ediyorum yorumunuz için çok haklısınız düşünüyorum umarım gerçekten her derdime deva olur sadece iyi bir anne olamazsam korkusu var

z
Inşallah korktuklarınız başınıza gelmez. Her şey ummadığınız biçimde güzel olur. Kalp atışı dinlediniz mi? 🥲

Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle belirttigim gibi psikolojik tedavi sürecindeyim normalde ilaçlı fakat şuanda konuşma seansları yardım alıyorum her şekilde sadece zor bir andayım gelip giden düşünceler çok yoğun zihnim susmuyor dilimde öyle
Sizi anlıyorum ben de suan hamileyim o kadar ağır anksiyetem yok şükür benim bile sıklıkla düşünceler oluşuyor kafamda ilaç mı alsam acaba diye. Ama biliyorum ki hamileyken antidepresan kullanılmamalı, tavsiye edilmiyor. Terapi de ilaçsız ne yazık ki tesir etmesi çok zor. bu süreçte gerek kendi kendinize, gerekse yakın çevreniz ile sürekli motive olmalısınız
Hamilelikte insanın en iyi doktoru yine kendisi. Süreç bitince zaten zor olsa da iyi ki pişman olacağım bir hareket yapmamışım diyeceksiniz bence.
Kolaylıklar diliyorum..

Allah yardımcınız olsun. Size şunu yapın diyemem ama kürtaj olursanız onun ağırlığının altında daha fazla ezilebilirsiniz. İkiniz için de en hayırlısı neyse o olsun.

Evet kalp atışını duydum, ama inanırmısınız ilk kalp atışında çok şey hissettim ama hala şoktayım o yüzden kabullenme aşamasındayım. Hala inanamıyorum çünkü 7 hastalıkken ögrendim hamile oldugumu pko hastalıgımdan dolayı birde tiroid geç adet olduğumdan umursamamıştım söktürücü almak istediğim sırada ultrasonda ögrendim
Inşallah korktuklarınız başınıza gelmez. Her şey ummadığınız biçimde güzel olur. Kalp atışı dinlediniz mi? 🥲

Evet kalp atışını duydum, ama inanırmısınız ilk kalp atışında çok şey hissettim ama hala şoktayım o yüzden kabullenme aşamasındayım. Hala inanamıyorum çünkü 7 hastalıkken ögrendim hamile oldugumu pko hastalıgımdan dolayı birde tiroid geç adet olduğumdan umursamamıştım söktürücü almak istediğim sırada ultrasonda ögrendim
Şimdi gitseniz kocaman olmuştur. Kalp atışı gümbür gümbürdür. 2.5 cm filandı benim 9 haftalıkken. 🥲

Merhabalar biraz uzun bir yazı olacak, psikolojimin dipte oldugu biranda hamile oldugumu ögrendim kullandığım psikolojik ilaçlarda vardı ama sorun yaratmamış olacakki bebeğin saglıgı iyi doktorun dediğine göre. Kazayla oldu istenmeyen bir gebelik bir kızım var ama bu çocugu hiç istemedim psikolojimden dolayı korunuyordumda igneyle ihtimal sıfır olarak görüyordum ama değilmiş. Ve ben ne yapacağımı bilmiyorum çok kötüyüm zordayım her gün aglıyorum her gün stres sinir ilaç kullanamıyorum aldırmama herkes karşı bende bir yandan kıyamıyorum ama maddi sorunlar eşimle artan sorunlar eşimin ailesi psikolojim derken mahvoldum ne düşüneceğimi bilmiyorum tek düşündüğüm intihar etmek konuşacagım veya anlatacağım kimse yok ama o kadar çok şey şu 1 senede geldi ki başıma artık toparlanamıyorum bıktım herşeyden böyle çocuga ne faydam olacak kendime nasıl faydam olacak. İştahsızlık bulantı kusma zaten çok beterim ne yapacagımı bilmiyorum... 8 haftalık şuan çok kararsızım bir yandan onca insan çocuk istiyor nankörmüsün diyorum ama bir yandan yetemiyecegin çocugu büyütmekte günah diyorum kıyamıyorumda delircem gerçekten öyle bir boşluk ki adını koyamıyorum. İş kurmaya çalışıyorum kurabilsem belki herşey düzelecek sabret diyorum ama ilaçlarıda uzun zamandır kullanmadığımdan berbat durumdayım... ben ne yapcam
merhaba,

şu an doğumunuzun üzerinden 22 gün geçmiş sanırım, hayırlı olsun. Nasıl bir süreç geçirdiniz bu durumla başa çıkmak için neler yaptınız? ya da lohusalık depresyonu da oldu mu yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.

merhaba,

şu an doğumunuzun üzerinden 22 gün geçmiş sanırım, hayırlı olsun. Nasıl bir süreç geçirdiniz bu durumla başa çıkmak için neler yaptınız? ya da lohusalık depresyonu da oldu mu yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Merhabalar şuanda 30 gün oldu elhamdulillah eşimin desteği sayesinde hamilelik sürecim mükemmel geçti bir kaç sağlık sorunu hariç, onun dışında iyi ki dogurmuşum çok şükür korktugum gibi olmadı. Lohusalıgımda hiç lohusa gibi hissetmedim,hep kalabalık içindeyim. Sevdiklerimle birlikteyim kayınvalidem çok destek oldu bu süreçte, hiç zorluk yaşamadım üstelik oglum kolik sanırım gece gündüz hiç durmadan aglıyor gaz sancısından uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum ama onu her kucagıma aldıgımda emzirdigimde dualar ediyorum rabbime iyi ki verdi diye o kadar huzurlu mutluyum ki. Hamileligimdede şimdide sinirli agresif asabi ben gitti yerine pamuklara sarılmış pamuk gibi sinirlenmeyen, yumuşak aşırı Güler yüzlü esprili bir ben geldi çevremde çok şaşırıyor sana iyi geldi diyor bende öyle. Bence bu süreçte en büyük destek kocam oldu çünkü kızımda kötü bir hamilelik ve kötü süreçler geçirmiştim evliligim yüzünden şuanda eşim çok farklı başka bir adam gibi bu bana iyi geldi evladımada bu yüzden ne depresyon ne anksiyete hiç biri kalmadı.

Eş ve aile destegiyle çok güzel geçiyor günlerim bunun önemini anladım fark ettim canım

merhaba,

Birde ailevi sorunlar maddi sorunlar düzelince herşey yoluna girdi ansızın birde sanırım hiç birini artık umursamıyorum enteresan bir şekilde bu bebek bana şans Uğur bereket ve olgunluk getirdi artık daha farklı bakıyorum hayata daha umut dolu ve evlatlarımdan başka kimse üzemem beni onlara bişey olursa üzülürüm anca kafasındayım bu yüzden onlar için daha sıkı tutundum. Mutsuz bir anne degil mutlu bir anne olmak için çabalıyorum. Bu hamilelik sürecindede 5 ay psikologla görüştüm ve bu süreçte yardımı çok fazla oldu.
Artık kendimden başka evlatlarımdan başka kimseyi düşünmüyorum. Bu yüzden sorunlarında çözdüm şükür

Saglikla buyut bebisini. Her bebek rizkiyla gelir. Bir gun oncesinden 3 liramiz vardi mama icin paramiz yoktu. Kocam musluk takmis 200 tl kazanmisti mama almistik. Bu arada kendisi sevkiyatciydi yapi markette. Musteri denk gelince abi ben takarim demis. Sonra pazarlamaci oldu zam aldi prim aldi derken cok sukur durumumuz duzeldi.

Saglikla buyut bebisini. Her bebek rizkiyla gelir. Bir gun oncesinden 3 liramiz vardi mama icin paramiz yoktu. Kocam musluk takmis 200 tl kazanmisti mama almistik. Bu arada kendisi sevkiyatciydi yapi markette. Musteri denk gelince abi ben takarim demis. Sonra pazarlamaci oldu zam aldi prim aldi derken cok sukur durumumuz duzeldi.
Bizimde enteresan şekilde 9 aylık süreçte bi gram rızık azalmadı aksine arttı elhamdulillah gerçekten inanıyorum rızkıyla geliyormuş. Ve hepsini geçtimde bana aşk dolu bir evlilik verdi. Yani saçma gelecek belki ama eşimle yeni tanışmış aşık olmuş gibi olduk birbirimize yuvam şenlendi bereketlendi en önemlisi mutluluk geldi . Rabbime binlerce kez şükürler olsun rabbim evlat istiyen hak eden bunu çok dileyen herkese bu güzel duyguyu nasip etsin inşallah. İyi ki aldırmamışım ve iyi ki rabbime ettiğim dualarımın karşılığını aldım. Şuanda şükür sebebim her kucagıma aldıgımda dualar ediyorum rabbime teşekkür ediyorum. Birde dini boyuttada enteresan şekilde ilmimi arttırdı kuran okumaya namaz kılmaya daha çok dua etmeye başladım.

Merhaba

Yazdıklarınızı okudum ben de 9 haftalık hamileyim.aynı sekilde ben de ilaç kullanıyordum.hamile kalmadan bıraktım herşey iyi gidiyordu.hamile kalınca cok mide bulantım oldu ve psikolojim ywrlerde.bu cocugu nasıl doğurcam nasıl kafayı yemeden geçecek bu dönem bilmiyorum.korkuyorum.ya bu mutsuzlugum baki kalır diye..siz ne zaman topladınız? Geçer mi bu böyle..hala destek alıyorum.

Birde ailevi sorunlar maddi sorunlar düzelince herşey yoluna girdi ansızın birde sanırım hiç birini artık umursamıyorum enteresan bir şekilde bu bebek bana şans Uğur bereket ve olgunluk getirdi artık daha farklı bakıyorum hayata daha umut dolu ve evlatlarımdan başka kimse üzemem beni onlara bişey olursa üzülürüm anca kafasındayım bu yüzden onlar için daha sıkı tutundum. Mutsuz bir anne degil mutlu bir anne olmak için çabalıyorum. Bu hamilelik sürecindede 5 ay psikologla görüştüm ve bu süreçte yardımı çok fazla oldu.
Artık kendimden başka evlatlarımdan başka kimseyi düşünmüyorum. Bu yüzden sorunlarında çözdüm şükür
Nasıl sevindim anlatamam içime su serptiniz. İnşallah ben de bu süreci kolay atlatırım. Benim de eşim destek Allah razı olsun hayatta yapamazdım. Terapiste de gidiyorum elimden geleni yapıyorum umarım Allah içime ferahlık verir de inşallah ben de ve diğer tüm hamileler de sağlıkla eli yüzü düzgün iyi ki yapmışım keşke daha önceden çocuk yapsaymışız dediğimiz günleri görürüz. Allah tüm hamilelerin özellikle psikolojik sıkıntı geçirenlerin yar ve yardımcısı olsun

Merhaba

Yazdıklarınızı okudum ben de 9 haftalık hamileyim.aynı sekilde ben de ilaç kullanıyordum.hamile kalmadan bıraktım herşey iyi gidiyordu.hamile kalınca cok mide bulantım oldu ve psikolojim ywrlerde.bu cocugu nasıl doğurcam nasıl kafayı yemeden geçecek bu dönem bilmiyorum.korkuyorum.ya bu mutsuzlugum baki kalır diye..siz ne zaman topladınız? Geçer mi bu böyle..hala destek alıyorum.
Merhaba,

Ben de çok zor süreçlerden geçtim ben de henüz 8 haftalığım. Ne yazık ki isyan dolu günlerim de çok oldu. Sürekli yapamam ben aklımı yitirecek gibi oluyorum ne aldırabiliyorum ne devam edebiliyorum şeklinde arada sıkışmışlık ve bunalımlarla geçiyor. Hala geçti mi geçmedi ama 2 gündür biraz daha iyiyim. Bu süreci benim gibi sizinle aynı şekilde geçirenlerle konuşarak atlatabiliriz belki de. Eşinizin desteği önemli eşim olmasa yapamam. Her akşam konuşuyoruz. Terapiye başladım. Dua ediyorum bol bol. Elim kolum kalkmıyordu zorla dışarı çıkartıyorum kendimi yalnız olsam bile şimdilik yaptıklarım bunlar. Umarım düzeliriz. Benimle iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikle pskolojik destek almanız şart gbi duruyor çünkü intihardan bahsediyorsuniz . Diğer bi onerim ise olumlu tarafları gormeye çalışmanız o bebekle yeniden doğarsınız belki hayati onla birlikte tekrar deneyimlersiniz. Maddi yönden de boşverin en kaliteli bezi yaş kutlamalarını cicili bicili kıyafetleri yatak odasıni bilemem neyini vs zaten bana çok saçma geliyor bu tarz seyler boşverin. Bu devirde durumu iyi olanın bile tasarruflu olması şart oldu zaten. Belki herşey yolunda gider bebekte kismetiyle gelir derler. Sakinlesin bu tarz şeyleri tartın zihninizde ağır basan tarafi morelinjz psikolojiniz iyi durumdayken verin derim.

X