Hamilelik Planlama

beyazcicek__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2022
26
25
Kızlar merhaba sizlere sorularımı sorabilmek ve tecrübelerinizden yararlanmak adına aranıza katıldım. Uzun yazdım heyecanıma ve tecrübesizliğime verin lütfen…
25 yaşındayım. Kısmetse önümüzde 2-3 ay içinde hamilelik planlıyorum. Kendimce daha rahat bir hamilelik için suan spor ve diyetteyim. 70 kiloyum. Düzenli spor yapıyorum her gün çaba gösteriyorum. Vajinal mantar akıntım mevcut önümüzde hafta doktora gideceğim randevumu aldım. Gebelik öncesi diş kontrolme gittim. Umarım regl haftasonuna denk gelmezse bu ocak ayı sonunda hormon testine ve doktora hamilelik düşündüğümü folik asit yazmasını isteyeceğim yani nasıl uygun görürse artık. Sizler folik asit kullandınız mı? Ve asıl korkum şimdiden panik olmak istemiyorum ama aklımı bulandırıyor 2 yıl önce hormon testine gittiğimde (saç dökülme ve çenemde sivilcem çoktu) pko şüphelendim röntgen ile bakıldı bişey çıkmadı alttan muayene gittim bişey çıkmadı çok şükür. Hormon testinde troid ve Prolaktin yani Süt hormonu yüksekti. Prolaktin o zamanlar 60’lardaydı ve ilaç kullandım. (Çok mu yüksek? Prolaktin tek basına engel midir ? İnternette bir sürü sey yazıyor hipofiz bezler vs) Tabi bebek düşüncem yoktu o zaman. Son 1 ay öncesi kan testine herseyim iyiydi hatta troid’im 6 idi 2’ye düşmüş.

Eşimin 5 aydır citelos (5 mg) kullanıyor. doktora danıstı bu konuyu ilacı bıraksam mı sıkıntı olur mu diye.. Doktoru ise bir sıkıntı yaratmayacağını söylemiş. Yani ben kendimce planlamaya çalışıyorum ama sonra diyorum hiç denemedik korunmasız ilişki yaşamadık ya olmazsa keşke önceden deneseydim dersem hersey olcağına varır bu kadar plan… fakat kontrollerimi yapıp korunmayı bırakmak daha mantıklı, sağlıklı geldi. Maddi, manevi kendimizi artık hazır hissediyoruz. 4. Yılımız dolmak üzere. Sizin önerdiğiniz bunu yapmalısın bu böyle dediğiniz birşey var mı ? Mesela kahveyi azalt sunu yap, yapma diyebilceğiniz. Biraz uyku problemim var. Her zaman olmasa da geç yatıp geç kalkıyorum işten çıktığımdan beri.
Umarım Allah herkese istediği zaman sağlıklı hayırlı bir evlat nasip eylesin, bekleyen herkese ansızın versin. Şimdiden stres olup olumsuz düşünmek istemiyorum. Hepinize teşekkürler

Sağlıklı beslenip stres yapmayınca oluyor diye düşünüyorum. Ben de hamilelikten 2 ay önce başlamıştım folik asite

Benim bir arkadaşım 5 6 ay denedi ve hamile kalamadı. Sonra denemeye biraz ara vereceğim her ay negatif olmasından yoruldum dedi. O ay hamile kaldı
Evet hep öyle olurmus. Ben diyorum korunmasız ilişkiye başlarken kasmamak lazım sürekli bebeği düşünmemek lazım ama nasıl düşünmeyecek ki insan. :) mesela bende kesin hemen psikolojik olarak belirtiler başlar.

Gayet güzel bir karar vermişsiniz. Sporunuza devam edin sağlıklı beslenin yumurtlamanızı takip edin ama hiiç strese girmeyin spontane yaşayın. Ben de folik asite 2 ay önce başlamıştım. Tiroidiniz de gayet iyi zaten 2.5 altında olması gerekiyor. Prolaktin de gebeliğe engel olabilir ama o da rahatlıkla kontrol altına alınır. Siz testlerinizi yaptırın mutlaka inşallah en yakın zamanda bebişinize kavuşursunuz.

Çok teşekkürler amin inşallah içim ısındı bu cevapla troidim umarım olduğu gibi kalır yükselmez. Tek sıkıntım prolaktin ama dediğiniz gibi ilaçla düşebilir. Belki o bile düşmüştür kim bilir… tek sıkıntı bunlar olsun insallah ilaçla çaresine bakılr bir şekilde. Regl günlerinde randevu bulmak imkansız resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…