Ben de asla paylaşmıyorum annemle babamla fotoğraf bunların bilincinde olduğum için. Herkes bunu yapsın demiyorum. Mesajımı çok yanlış anlıyor herkes.. ben herkes saklasın paylaşmasın duyarı kasmıyorum ki.. bahsettiğim durum gibi yapılan paylaşımları saçma buluyorum sadece..Onlar mutlulugunu paylasmakta ozgur, uzulecek olanlar izlemesin. Ben de annemi ve babami cok erken kaybettim, her bayramda ya da anneler ve babalar gununde cok uzuluyorum haliyle. Ustelik var olan birini kaybetmek, hic sahip olunmayan birine uzulmekten daha agir dogal olarak. Simdi bu durumda paylasim yapanlara kizabilir miyim? Hayir tabi ki buna hakkim yok, ben izlememe ya da bakmama hakkimi kullaniyorum. Neticede benim onlari kaybetmem kimsenin sucu degil, kimse de bu sebeple hayatini kisitlayacak degil. Bunu istemek, beklemek gereksiz duyar kasmak olur
Yanlış anlıyorsunuz. Dozunda yapılmalı, bahsettiğim durum gibi bunu ilahi bişey gibi göstermek saçma bunu anlatmaya çalıştım, lütfenSalın bir insanları ya tedaviyle çocuk sahibi oldum Instagramda kişisel hesabım yok genel hesabım var sevmem kendimi veya başka bir şey paylaşmayı ama paylasandan rahatsız olmuyorum . Yemek paylaşıyorlar yok çocuk paylaşıyorlar insanlar ne paylaşsin beğenmiyorsanız bakmazsiniz . Her şeyin duyari kasilabilir bu şekilde . Benim gibi paylaşmak istemeyen hesabı açmaz . Hem milletin paylaştıklarıni izliyorsunuz hem gıcık oluyorsunuz basit yolu izlememek
Evet siz doğru anlamışsınız beni. Saçma olan şeylerden insanların kimseyi umursamayıp prim kasması beni çok üzüyorSize saçma gelen şey onu yapana mantıklı geliyor ki yapıyor. Şöyle bir bakarsak binlerce saçma akım var. Çok şükür tiktok va kullanmasam da instagramda gördüklerim bana durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor.
Hayır kesinlikle dediğinizi yapmak istemiyorum. Dozunda yapılmalı, olan var olmayan var diye düşünülmeli konusunu savunuyorum aslında.Eşi olan paylaşmamali yalnızlar alınır
Akrabalarını paylaşma kaybeden alınır
Çocuğunu paylaşma olan alınır
Yemek paylaşma yiyemeyen alınır
Gezdigin yeri paylaşma gezemeyen alınır
Kendini paylaşma saglikliysan sağlıklı olmayan alinir
Bu mantıkla hiçbir sosyal paylaşım sitesi kullanılmamalı
kullanmayan biri olarak söylüyorum bu duygusallık değil sosyal medya zaten bu sebeple var siz lincleyip rahatlamak istiyorsunuz
Evet bahsettiğim durum bu ve buna benzer şeyler. Prim için yardıma muhtaç insanların kullanılması, gizlice video alınmaları gibi gibi.. bir çok durum var ki benim bahsettiğim evet belki en masumu..Kocaman teyzelerin bir kaç like ve para için şekilden şekile sokulduğu, çocuklarını resmen pazarladıkları videolardan sonra her şey beklenir. Size kısmen hak veriyorum. Her şey ortada. Samimiyet, içtenlik, yakın çevre diye bir şey kalmadı. Bu sizin paylaştığınız ise belki en masumcası
Ve asla azalmıyor bu gibi durumlar hele seneler geçtikçe, insanlar sosyal medya ile daha çok haşır neşir oldukça artıyor sürekli..Ona gelene kadar neler var..
Yatak odasından yayın açanlara bile şahit oldu bu gözler
Yanlış anlıyorsunuz. Dozunda yapılmalı, bahsettiğim durum gibi bunu ilahi bişey gibi göstermek saçma bunu anlatmaya çalıştım, lütfen
Ben sizin ne dediğinizi anladım ama bu kısıtlamaların sonu yok başkasının hayatına müdahale oluyor işte .Hayır kesinlikle dediğinizi yapmak istemiyorum. Dozunda yapılmalı, olan var olmayan var diye düşünülmeli konusunu savunuyorum aslında.
Sadece fikrimi paylaşmak istedimMilletin hamilelik haberini nasil paylasmak istediğinden size ne? Bundan rahatsizsaniz bize ne?
Şimdi de buna üzülmenize ben üzüldüm ve arkadaşlarınıza kızdım. Başkasının hayatına müdahale etmek tabiki istemiyorum ama birbirimizi artık hiç düşünmez olduk..Ben sizin ne dediğinizi anladım ama bu kısıtlamaların sonu yok başkasının hayatına müdahale oluyor işte .
Mesela bende başarıyı kıskanan biriyim açıkçası hamilelik döneminde LinkedIn de arkadaşlarimin başarılarını görünce üzülüyordum ben çalışamıyorum diye bakmadım mesela
Msn olduğu zamanlar ne güzeldi tek derdimiz dinlediğimiz şarkıyı durumda göstermektiAbsürt akımlar, fenomenler, infulencerlar, linkler hepsinin birgün son bulmasını canı gönülden istiyor diliyor bekliyorum.
Yeğeninize çok üzüldüm. Çocukta anlamıyordur ne olduğunuBen çözümü sosyal medyayı tamamen kullanmamakta buldum.
Sosyal medyanın bir illüzyon olduğuna artık eminim. Hiçkimse orada göründüğü kadar mutlu, romantik, güzel, umutlu, atletik, düşünceli, duyarlı vs değil bana göre. Bunun son örneğini kendi yeğenimde gördüm. Beş yaşında bir kızı var ve eşinden boşanmış, kendi konfor alanı bozulmasın diye kızını babaannesine teslim etmiş ve ne yönlendirme yaparsak yapalım asla iflah olmayan otuz yaş üzeri bir kadın.
Çocuk babasına benziyor diye "Bu benim kızım olamaz, sevmiyorum onu." diyecek kadar ciddi durumda. Fakat sosyal medyada paylaştığı fotoğraflara baktığımda, "annelik şahane, bal kızım, canım yavrum, anne olmak böyledir" vb bir sürü sözüm ona sevgi ve duyarlılık hikayesi var.
Ama ben ciğerini biliyorum. Çocuğa beş dakika tahammül edemiyor, dövüyor. Kahretti beni, halası olduğum halde, kendisini göresim gelmedi uzunca bir süre. Şimdi de mesafeliyim.
Yani çok rahatsızlık veriyorsa o sayfaları takip etmeyin.
Bakmazsanız, görmezsiniz.
Bu kadar etkilenen biriyseniz de hiç kullanmayın ya da bu aldatmaca kısmını hep aklınızın bir köşesinde bulundurun.
Aman diyip boşverdiğimiz için belki de dünya iyice kötü bir yer olmaya başladıSosyal medyada 18384894 tane akım var hepsini tartışacak mıyız ohooo
Ama neden nedeeenŞimdi de buna üzülmenize ben üzüldüm ve arkadaşlarınıza kızdım. Başkasının hayatına müdahale etmek tabiki istemiyorum ama birbirimizi artık hiç düşünmez olduk..
Sanal alemde mantıklı tek birşey yok ki. Bu akıllıca olsun. Hangi birine üzüleceğizArkadaşlar bi rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum eminim benimle aynı fikirde olan çok kadın arkadaşım vardır..
"En az iki sene çocuk düşünmüyoruz" ya da "en az 1 sene çocuk düşünmüyoruz" gibi akım videoları var belki çoğunuz denk gelmişsinizdir.
Sonra videoda selamın aleyküüm diye müzik giriyor ve bebiş fotileri pozitif test çubukları görüyoruz.
Evet heyecanını anne adayı paylaşacak ama bu bana o kadar saçma geliyor ki. Şimdi ben sana sorarım madem düşünmüyorsunuz neden korunmadınız ve madem korunmadınız bunu neden mucizeymiş gibi akım videosu haline getiriyorsunBi sağlık sorunun yoksa korunmadıysan tabiki de bebeğin olacak böyle bir saçmalık olabilir mi ya
10 sene 5 sene bu mucize için korunmayıp tonlarca ilaç kullanan anne adaylarına yazık değil mi? Bu videoları onlar görünce nasıl üzülüyorlar Allah bilir...
**Arkadaşlar başka derdin mi yok diyenler var, gereksiz duyar kasma diyenler var.. ben duyar kasmak için bu konuyu açmadımsadece bu ve bunun gibi durumlar üzücü ve saçma değil mi diye sordum.. linçlemenize gerek yok
Hayır karınlarını saklamaları gerekmez. Benim beğenime göre yaşamalarını da istemiyorum. Konuda vermek istediğim mesaj bu bahsettikleriniz kesinlikle değilBen anne olamayanların anne olanları görünce üzülmesi olayını anlamıyorum. Elbette insanın içi burulur ama sizin mantıkla bakarsak insanlar karınlarını mı saklamalı? Neticede ortada bir havuz var birileri birilerinin çocuğunu çekip almıyor ordan. Sizin bu videoları bu kadar dert edinmeniz videoların içeriğinden daha saçma yalnız. Beğenmişler ki çekmişler insanlar sizin beğeninize göre yaşayamaz neticede. Keşke herkes kendi hayatına bakmayı öğrenebilse.