Hamilelik ile ilgili yapılan saçma sapan akım videoları...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

herafro

👼🏻💙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
601
276
Arkadaşlar bi rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum eminim benimle aynı fikirde olan çok kadın arkadaşım vardır..

"En az iki sene çocuk düşünmüyoruz" ya da "en az 1 sene çocuk düşünmüyoruz" gibi akım videoları var belki çoğunuz denk gelmişsinizdir.

Sonra videoda selamın aleyküüm diye müzik giriyor ve bebiş fotileri pozitif test çubukları görüyoruz.

Evet heyecanını anne adayı paylaşacak ama bu bana o kadar saçma geliyor ki. Şimdi ben sana sorarım madem düşünmüyorsunuz neden korunmadınız ve madem korunmadınız bunu neden mucizeymiş gibi akım videosu haline getiriyorsun Bi sağlık sorunun yoksa korunmadıysan tabiki de bebeğin olacak böyle bir saçmalık olabilir mi ya

10 sene 5 sene bu mucize için korunmayıp tonlarca ilaç kullanan anne adaylarına yazık değil mi? Bu videoları onlar görünce nasıl üzülüyorlar Allah bilir...

Herkes bir şeyleri olmayanlari dusunmek zorunda degil paylaşim yaparken, mutluluğunu paylaşirken...
Olaya "şu kişiler üzülür" diye bakarsak herkes sosyal medyalari kapatsin gitsin yani bunun sonu yok cunku herkesin farkli bi yerden yarasi vardir, olabilir.
Benim şuyum yok, buyum eksik baskalari paylaşmasin diye bir şey olmaz ki.

Saçma bulunan şeyler takip edilmeyebilir en fazla.

Gereksiz bir duyar olmuş, tüm korunma yöntemlerine rağmen hamile kalan kadınlar var, ne yapsınlar çocuğu olmayanlar üzülmesin diye aldırsınlar mı? Sosyal medyadaki paylaşımların çoğu etkileşim amaçlı. Beğenmediğiniz videoda 3 noktaya tıklayıp bana önermeyi tıklayarak benzer videoların karşınıza çıkmasını engelleyebilirsiniz

Bu tip videoları ben açıp bilerek izlemiyorum zaten keşfet denen ortama düşüyor

Sosyal medyada hersey takipci arttirip, para kazanmak icin malzeme olmaya basladi. Korunmayi bilip bilmemeleri ya da rahatsizliginiz umurlarinda degil. Hatta oyle bir hal aldi ki süt korur deyip korunmayip, kucaklarinda kucucuk bebek varken gebe kalip, cahilliklerini bile pazarliyorlar.
Astroloji sayfası bile takip etmiyorum ona rağmen "vergi levhali medyum y" reklami cikiyor karsima. En iyisi gormezden gelmek

Bu akımın diğerlerinden farklı bir yanı yok ki.

Sizin belki hassasiyet gösterdiğiniz bir alan olduğu için dikkatinizi sadece bu çekmiştir.

Ama anne babasıyla yaşadıklarını paylaşanlar, maddiyatını paylaşanlar da bu alanlarda eksiklik yaşayanlara olumsuz şeyler hissettirebilirler.

Sosyal medya kullanmanın doğal bir sonucu bu.

Ben bunu kast etmedim ki... Elbette böyle bir seçenek var ama a kişisini görmesem b kişisi c kişisi fırlıyor karşıma

Elbette var ama bu konuda bi farklılık yaratmak gerekmiyor mu?
Kimin ne paylaşıp paylaşmayacağını biz belirleyemeyiz ki. En fazla saçma bulduğumuz şeyleri izlemeden geçebiliriz. Başkada yapılacak bir şey yok bence yani kimse kimsenin paylaşım özgürlüğünü kısıtlayamaz.

En büyük derdimiz bu olsun bende mantıksız buluyorum ama banane yapmak isteyen yapar çocuğu olmayanlar var diye kimse çocuğunu alıp dışarı çıkmasın ozmn bu o mantığa çıkıyor. Herkesin hevesini heyecanını yaşama biçimi farklı bende sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim ama kullanananda saygım var. Bunlar masumane şeyler takılacak eleştirilecek çok daha ağır ahlaki ekonomik vs vs. konular var diyor ve susuyorum

Akımlar saçma evet ama her şeye duyar kasmak daha da saçma kusura bakmayın.
O zaman annesi olmayanlar için annemizi paylaşmayalım, kedisi olmayanlar kedili videoya üzülür onu paylaşmayalım, kardeşini paylaşanlar hele tek çocukları külliyen üzüyor paylaşmamalı.
Hatta direkt yasaklayalım kimse mutluluğunu paylaşmasın

Aynen öyle çok haklısınız. Ben sadece üzülüyorum bunun bu şekilde alenen belli edilmesine

Kısıtlama gibi birşey yapamayız tabiki ama insanlarda sosyal medya ile birlikte çoğu durumları umursamama gibi birşey oldu artık. Tok açın halinden anlamaz gibi. Sanırım ben çok duygusalım çoğu konuda

Sosyal medyada hepmizin sacma buldugu yada canimizi sikan pek cok icerik var. Bu icerikleri kaydirarak yok etme becerimiz oldugundan bizi etkilemesine izin vermiyoruz.
Benim de o becerim var ama 1 kere kaydırınca gitmiyor. O ondan görüyor yapıyor ve bu çoğalıyor. Kaçamıyoruz çoğu şeyden. İnsanoğlu çoğu konuda umursamaz oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…