Hamilelik ile ilgili yapılan saçma sapan akım videoları...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kısıtlama gibi birşey yapamayız tabiki ama insanlarda sosyal medya ile birlikte çoğu durumları umursamama gibi birşey oldu artık. Tok açın halinden anlamaz gibi. Sanırım ben çok duygusalım çoğu konuda
Bende mesela yemek paylaşımı yapanlara sinir oluyorum. Ben çok şükür alabiliyorum ama ya canı çekipte alamayanlar? Yemekle ilgili paylaşım görünce sürekli aklıma bu geliyor ama gerçekten yapacak bir şey yok. Sosyal medyada kimse kimseyi düşünmez. Kimi para kazanmak için,kimi ünlü olmak için,kimi aktif kullanmayı sevdiği ya da birileriyle yarışmak için bir takım şeyler paylaşıyor. Hepsini kafaya takmaya kalksak ohoooo. Kimsenin özgürlük alanına müdahale edemiyoruz doğru bulsakta yanlış bulsakta..

akım dedikleri şeylerin çoğu saçma zaten. ama sosyal medya böyle bir şey, herkes istediğini paylaşmakta özgür
ben tüp bebek tedavisi gören biriyim, biri hamilelik videosu paylaştığında üzülmüyorum aksine yaşayıp heyecanlı olan birini görünce mutlu oluyorum. kimse o zorluğu çekmez inşallah.

Benim de o becerim var ama 1 kere kaydırınca gitmiyor. O ondan görüyor yapıyor ve bu çoğalıyor. Kaçamıyoruz çoğu şeyden. İnsanoğlu çoğu konuda umursamaz oldu
Aslinda algoritma bize en cok ne izlersek neyi aratirsak onu getiriyor. Mesela magazine dustugumde o tarz icerikler yada diyet yaparken diyetisyen sayfalari gibi. Sizde farkli iceriklerde zaman gecirirseniz begenmedikleriniz karsiniza hic yada cok az cikacaktir.

Aslinda algoritma bize en cok ne izlersek neyi aratirsak onu getiriyor. Mesela magazine dustugumde o tarz icerikler yada diyet yaparken diyetisyen sayfalari gibi. Sizde farkli iceriklerde zaman gecirirseniz begenmedikleriniz karsiniza hic yada cok az cikacaktir.
Ben trendyolda hamilelik kıyafetleri aratıyorum bu aralar ve Instagram sayfamda, girdiğim sitelerde de buna yönelik reklamlar, videolar çıkmakta. Ben telefonu kenara koyup hamilelik desem gene onlar çıkıyor karşıma.

Bende mesela yemek paylaşımı yapanlara sinir oluyorum. Ben çok şükür alabiliyorum ama ya canı çekipte alamayanlar? Yemekle ilgili paylaşım görünce sürekli aklıma bu geliyor ama gerçekten yapacak bir şey yok. Sosyal medyada kimse kimseyi düşünmez. Kimi para kazanmak için,kimi ünlü olmak için,kimi aktif kullanmayı sevdiği ya da birileriyle yarışmak için bir takım şeyler paylaşıyor. Hepsini kafaya takmaya kalksak ohoooo. Kimsenin özgürlük alanına müdahale edemiyoruz doğru bulsakta yanlış bulsakta..
Haklısınız. Ben sadece buna bir süredir denk geldiğim için burda da edindiğim ufak bir derdi paylaşmak istedim. Belki durumumdan mütevellit biraz daha fazla önemsiyorum "saçma" konuları da mantıklı konuları da...

akım dedikleri şeylerin çoğu saçma zaten. ama sosyal medya böyle bir şey, herkes istediğini paylaşmakta özgür
ben tüp bebek tedavisi gören biriyim, biri hamilelik videosu paylaştığında üzülmüyorum aksine yaşayıp heyecanlı olan birini görünce mutlu oluyorum. kimse o zorluğu çekmez inşallah.
Tabikide mutluluğunu paylaşsın ama konuda da belirttiğim gibi bir durum şeklinde paylaşanları doğru bulmuyorum. Allah sizin de kucağınızı evlatlarınızla doldursun inşallah tez zamanda ❤️🧿

Beni de cift isimli cocuguna bet sesiyle durmadan seslenip surekli cocuguyla oyun oynuyormus gibi yapan annelerin videolari cok rahatsiz ediyor ama gelip bunun icin konu acmiyorum. Her akim birilerini rahatsiz ediyor yani, sosyal medya boyle bir sey, bunda dert yok bana gore
Beni de çok rahatsız ediyor bu bahsettiğiniz durum. Konu açmamın sebebi belki bir yerlere ulaşırsa dikkat çeker daha az kadın üzülür, ya da bu konu insanlarda sorgulama noktasını aktif hale getirir diye düşünerek açtım 🙏

Kocaman teyzelerin bir kaç like ve para için şekilden şekile sokulduğu, çocuklarını resmen pazarladıkları videolardan sonra her şey beklenir. Size kısmen hak veriyorum. Her şey ortada. Samimiyet, içtenlik, yakın çevre diye bir şey kalmadı. Bu sizin paylaştığınız ise belki en masumcası

Beni de çok rahatsız ediyor bu bahsettiğiniz durum. Konu açmamın sebebi belki bir yerlere ulaşırsa dikkat çeker daha az kadın üzülür, ya da bu konu insanlarda sorgulama noktasını aktif hale getirir diye düşünerek açtım 🙏
Onlar mutlulugunu paylasmakta ozgur, uzulecek olanlar izlemesin. Ben de annemi ve babami cok erken kaybettim, her bayramda ya da anneler ve babalar gununde cok uzuluyorum haliyle. Ustelik var olan birini kaybetmek, hic sahip olunmayan birine uzulmekten daha agir dogal olarak. Simdi bu durumda paylasim yapanlara kizabilir miyim? Hayir tabi ki buna hakkim yok, ben izlememe ya da bakmama hakkimi kullaniyorum. Neticede benim onlari kaybetmem kimsenin sucu degil, kimse de bu sebeple hayatini kisitlayacak degil. Bunu istemek, beklemek gereksiz duyar kasmak olur

Salın bir insanları ya tedaviyle çocuk sahibi oldum Instagramda kişisel hesabım yok genel hesabım var sevmem kendimi veya başka bir şey paylaşmayı ama paylasandan rahatsız olmuyorum . Yemek paylaşıyorlar yok çocuk paylaşıyorlar insanlar ne paylaşsin beğenmiyorsanız bakmazsiniz . Her şeyin duyari kasilabilir bu şekilde . Benim gibi paylaşmak istemeyen hesabı açmaz . Hem milletin paylaştıklarıni izliyorsunuz hem gıcık oluyorsunuz basit yolu izlememek

Kısıtlama gibi birşey yapamayız tabiki ama insanlarda sosyal medya ile birlikte çoğu durumları umursamama gibi birşey oldu artık. Tok açın halinden anlamaz gibi. Sanırım ben çok duygusalım çoğu konuda
Eşi olan paylaşmamali yalnızlar alınır
Akrabalarını paylaşma kaybeden alınır
Çocuğunu paylaşma olan alınır
Yemek paylaşma yiyemeyen alınır
Gezdigin yeri paylaşma gezemeyen alınır
Kendini paylaşma saglikliysan sağlıklı olmayan alinir
Bu mantıkla hiçbir sosyal paylaşım sitesi kullanılmamalı
kullanmayan biri olarak söylüyorum bu duygusallık değil sosyal medya zaten bu sebeple var siz lincleyip rahatlamak istiyorsunuz

Arkadaşlar bi rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum eminim benimle aynı fikirde olan çok kadın arkadaşım vardır..

"En az iki sene çocuk düşünmüyoruz" ya da "en az 1 sene çocuk düşünmüyoruz" gibi akım videoları var belki çoğunuz denk gelmişsinizdir.

Sonra videoda selamın aleyküüm diye müzik giriyor ve bebiş fotileri pozitif test çubukları görüyoruz.

Evet heyecanını anne adayı paylaşacak ama bu bana o kadar saçma geliyor ki. Şimdi ben sana sorarım madem düşünmüyorsunuz neden korunmadınız ve madem korunmadınız bunu neden mucizeymiş gibi akım videosu haline getiriyorsun 😂 Bi sağlık sorunun yoksa korunmadıysan tabiki de bebeğin olacak böyle bir saçmalık olabilir mi ya 🤢

10 sene 5 sene bu mucize için korunmayıp tonlarca ilaç kullanan anne adaylarına yazık değil mi? Bu videoları onlar görünce nasıl üzülüyorlar Allah bilir...

**Arkadaşlar başka derdin mi yok diyenler var, gereksiz duyar kasma diyenler var.. ben duyar kasmak için bu konuyu açmadım :KK43: sadece bu ve bunun gibi durumlar üzücü ve saçma değil mi diye sordum.. linçlemenize gerek yok 🥲🙏❤️
Size saçma gelen şey onu yapana mantıklı geliyor ki yapıyor. Şöyle bir bakarsak binlerce saçma akım var. Çok şükür tiktok va kullanmasam da instagramda gördüklerim bana durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X