Hamilelik haberi eşimin ailesi

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.957
1.992
53
31
Kızlar merhaba

Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.

11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.

İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.
Ama beni şaşırtan ve üzen haber , eşimin ailesinden oldu.

Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.

Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.

Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.

Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.

Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.

Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar

Eşim konu ile ilgili ben de çözemiyorum neden böyle yaptıklarını diyor

Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim

Lütfen fikirlerinizi paylaşın

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle gebeliğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kolaylıkla kavuşun inşallah 🌺 Bizim oralarda kayınpeder böyle şeylere çok yorum yapmaz , sevindiysede üzüldüysede gelinine bunu direk ya da özel telefon açıp söylemez , yani nasıl desem ayıptır .. hani kocaman kayınpeder geliniyle nasıl tebrikleşicekki gibi düşünebilirsin. Ama tabi herkes aynı olmayabilir , her yöre her görgü farklıdır. İlk an şok olmuş olabilirler ya da insanlar tepkilerini her zaman gösteremeyebilir, en son ihtimalle de sizi sevmiyorlardır :) bunların hiç biri sizin moralinizi bozmasın şu an en önemlisi sizin ve bebeğinizin huzuru , sağlığı her şey zamanla yoluna girer ; torunlarını gayette severler merak etmeyin sonuçta kimse sevsin sevinsin diye doğurmuyorsunuz ♥️

Ya iyide ne yapsin insanlar amuda mi kalksin. Sevinmis kayinvalide sasirmista olabilir bolca guzel dualar dileklerde bulunmus. Hayir belki daha once gozdem kacirmadiginiz size batan seyler olmustur belki bilmiyorum ama yine kotu bir durum yok. Arkadaslariniz pasta kesmis olabilirm bazilari fazla dusunceli bazilari hassas bazilari odunsu. Bu boyledir yani. Belki dusundugunuz gibi bozulmusta olabilirler. Ama cogu bolgede kayinpeder gelini arayipta hayirli olsun demez bizimkide demez mesela.benim babamada annem soylemisti. Eski kusaklar boyle. Bizim gelinde hamile kaldiginda babam herseyi adan zye yapti aldi hediyelere bogdu ama bir defa bile arayipta kizim hamilelik nasil gidiyor vs yapmadi. Normal konustu sen nasilsin isin nasil esin nasil gibisine konusup kapatiyordu. Ben icraaata bakardim bu durumda baktimda. Beni aramadi zaten gorusmuyordum kendisiyle. Ama ustune dusen herseyi yapti aldi. Benim icin icraat onemli onlarin iki hayirli olsun lafi beni pek irgalamaz yani. Altinini alsinlar eksiklerini alsinlar torunlari sonucta. Takilmayin boyle seylere. Saglikla dogsun insallah

Muhafazakarlar mı?
Bazı muhafazakar ailelerde hamilelik ayıp karşılanıyor özellikle erkekler bu konuda anne adayıyla konuşmuyor ayıp diye.
Belki de sadece böyle bir sebebi vardır.
Hiç bunlara takılmayın, sağlıkla kucağınıza alın

Muhafazakarlar mı?
Bazı muhafazakar ailelerde hamilelik ayıp karşılanıyor özellikle erkekler bu konuda anne adayıyla konuşmuyor ayıp diye.
Belki de sadece böyle bir sebebi vardır.
Hiç bunlara takılmayın, sağlıkla kucağınıza alın
Hiç bu yönden düşünmemiştim , teşekkür ederim güzel dileğiniz için

Benim bizzat kendi babam bakın kayinbabam değil benim babam hamileligimin 6. Ayında falan misafir ne zaman geliyor dedi
Ki biz doğma büyüme Ankaraliyiz

Bazı erkekler bundan konuşmaz ve biliyor musunuz bence de konuşmamalı
Erkek erkegi bile bu konuda tebrik etse bana tuhaf gelir etmemeli bence 🙈

Ama kayinvalide niye öyle davranmış onu bende anlamadım

Anadolu’da böyle şeyler ayıptır biraz. Kayınpeder gelinin gebeliği hakkında yorum yapmaz sor sormaz hayırlı olsun demez. Evet artık bir şeyler değişiyor ama belli ki sizinkiler eski kafalı.
Kayınpederin yanında kayınvalide de fazla tepki vermemiştir.
Bunlar düşüneceğiniz en son şey olsun.
Zaten zorlu bir süreç geçirmişsiniz.
Bebeğinize hamilelik sürecinize odaklanın.
Eşinizin memlekete gitmesiyle ilgili beklenti büyük sanırım üzerinde çok baskı hissetmiş. Kafaya takacak bir şey görmedim ben. Arkadaşlar ayrı aile ayrı tepki verir bu işlerde. :)

Kızlar merhaba

Uzun zamandır bi derdim bölümüne yazmamıştım. Aslında bu konuyu da yazmak istemiyordum, büyütmemek için içimde. Ama maalesef ki dert oldu bana.

11. Haftalık hamileyim, tüp bebekle hamile kaldım. Bu zamana kadar kimseye söylememiştik eşimle , planımız ilk 3 ay dolunca çevremize haber vermek vardı. Çünkü olası bi risk durumunda zor durumda kalmak istemedik. Tekrar açıklama yapmak zor olur diye düşündük.

İşte birkaç gün öncede ailelerimize , iş yerime ve arkadaşlarımıza söyledik. Genel olarak herkes çok güzel karşıladı.

Eşimin annesine söyledik telefonda. Telefonda söyledik çünkü doğu görevindeyiz onlar ülkenin bi ucunda biz bi ucundayız bunu da belirteyim. Ama kayınvalidem o kadar şaşırdı ki telefonda ses tonunun düştüğünü hissettim , mutsuz oldu demiyorum ama normalde sevincini belli eden neşeli bi kadın. Ama böyle güzel şeyler söyledi, işte hayırlı olsun sağlıkla doğsun vs dedi kadın bolca. Ama düz bi tonda.bir de o an eşimin babası yakınlarında olmasına rağmen hemen haber vermedi telefondayken , bana hamilelikle ilgili bi şey de sormadı , sadece şaşırdım dedi.

Şaşırmasını ve nasıl tepki veremeyeceğini bilmemesini anlıyorum. Eşim de bir de bunun üzerine yazları onların yanına gidiyorduk hep, doğum dönemi o taraflara gelemeyiz çok uzak çok zor olur demez mi, ki o kadar acele bi haber gibi bunu ilk günden söylemesi de tuhaftı eşime de anlam veremedim. Kadının sesi iyice düştü. Bir de yazın orada bi iş yerleri var , eşimde gidip çalışacaktı ailesinin yanında onların iş yükünü alacaktı plan buydu ama bebek olayı ile bu konu da değişti.

Neyse bunlar oldu bitti kapattık biz. Şimdi mantıken kayınvalidemin kayınpederime söylediğine eminim. 4 gün boyunca bizi kimse aramadı , tebrik etmek için. Eşimin kardeşi var erkek , o abisine bi mesaj çekebilirdi hayırlı olsun diye çekmedi. Aramadı.

Bugün bizi aradılar , kayınpederimle kayınvalidem. Eşimin annesinin sesi normaldi her zamanki gibi konuştu sohbet etti, yanında kayınpederim hiç konusunu açmadı hayırlı olsun diye, kayınvalidem de ben birkaç yerde hamile olduğumu söylediğim halde (işte 7. Hafta çok zorlanmıştım hamileliğimin ilk zamanları, allahtan mide bulantım yok falan dedim telefonda ikisi duyarken) buna rağmen hiçbi soru sormadı hamileliğin h sini söylemedi , normal sıcak bi tonda havadan sudan bahsetti sonra da kapattık.

Arkadaşlar normalde belki bu kadar beklentide olmamam gerekiyordur tamam. Gerek de yoktur belki ama iş yerinden 2 kız arkadaşım bugün benim için pasta kestiler. O kadar duygulandım ve mutlu oldum ki, eşimin ailesi torun sahibi oluyor ama böyle yapıyorlar. Üzülmemek elde değil , çözemiyorum neden böyle yaptıklarını.

Hani normalde de aramız iyidir yani, bi haber alınca edinde kutlayabilen normal insanlar. Ne bileyim bi doğum günü olur yeni bi şey alınır , ben mutlaka kutlarım ararım vs onlar da aynı şekilde, bu konuda çıt yok. Ben ne düşünmeliyim, hani doğudayız uzaktayız sürece şahit olamayacaklar diye üzülüyorlar desem , tamam da hiç hamilelik üzerine konuşmamak tuhaf değil mi? Bi tebrik etmemek , cinsiyet üzerine kalp sesi üzerine konuşmamak? Bilmiyorum mesafeli de değiller oğullarına düzenli karşılıklı arar sorarlar

Kızlar ekleyeyim , eşimin babası neden bana hayırlı olsun demiyor derdinde değilim , oğluna neden demiyor ona şaşırıyorum ya da annesi neden sanki hiç bu haberi almamış gibi davranıyor onu anlamadım, konuyu farklı yere çekmeyelim

Ben hamile kaldığımda babam hiç olmamış öyle bi şey yokmuş gibi davranmaya devam etti 😂

Ne güzel isteyerek hamile kalmışsınız, bunun sevincini doya doya yaşamak varken kayınpederiniz neden kutlamadı, kayınvalidenizin sesi neden düştü, bunları mı düşüneceksiniz gerçekten? Gereksiz ve fazla beklentiye girmişsiniz..

Eş ailelerini hiçbi konuda üzülecek kadar ciddiye almamak gerekir :)

Ben de 11 haftalık oldum hala söylemedim. Bazıları da geç söyledi diye küsüyor. Bazıları ayıp diyor. Takılmayın onlara yapmadık bu çocuğu. İster sevsinler ister sevmesinler. İnsan ilgi bekliyor evet hassas oluyor. Hele etraftaki dedeleri nineleri gördükçe beklenti artıyor. Zaten çocuk büyüyünce farkına varıyor seveni sevmeyeni.

Hamilelik hormonel dengenizi biraz farklılaştırmış...çok normal alinganliginiz...bende hamileyken böyle boş şeylere takılıp hayatı kendine zehir ediyordum..ne büyük hataymis..hamileliğinizin tadını çıkartın bosverin milleti

Takılacak bi şey yok. Bir de 12 haftada söylemişsiniz belki onlar da bu konuları konuşmak istemediğinizi düşünüyorlardır.

Kızlar merhaba

Ben olsam bende takılırdım
Tüp bebek olmus ,yani bu bebeği ne kadar beklediğinizi onlar da biliyordur
Hadi diyelim kayinpeder cekindi geliniyle konuşmaya
Kayinvalide de biraz daha oturaklı, öyle sevincini belli edemeyen biri olsun ,hani ona da takilmamda
Telefonda konuşurken en azından nasıl gidiyor hamilelik ,nasılsın,kalp atisi duyuldu mu vs gibi soru sorması lazım,bebekten hiç bahsetmemesi değişik
Evet absurtluk var
Ama bu bebek için o kadar tedavi olmus ve kavuşmuşsunuz ,bırakın naparlarsa yapsinlar,siz mutlulugunuza odaklanın 🌸
Zaten bebek doğduktan sonra böyle olmazlar bence

Bazı yorumlara anlam veremedim. Bence haklısınız.

Bende uzun uğraşlar sonucu tam tüp bebeğe başlaycakken mucize bir şekilde hamile olduğumu öğrenmiştim.

Düşünün o an Kayınpederim görümcem ben ağlıyoruz sarılıyoruz filan kaynanam resmen mal gibi bize bakıyordu.

Bırak ağlamayı gözü bile dolmadı sarılmadı bile sadece hayırlısı olsun dedi.

Bizimde aramızda hiç sorun yoktur yani şok olmuştum.

O yüzden çok iyi anlıyorum haklısınız . Bu kadar tepkisizlik ayıp bence .

Ben olsam bende takılırdım
Tüp bebek olmus ,yani bu bebeği ne kadar beklediğinizi onlar da biliyordur
Hadi diyelim kayinpeder cekindi geliniyle konuşmaya
Kayinvalide de biraz daha oturaklı, öyle sevincini belli edemeyen biri olsun ,hani ona da takilmamda
Telefonda konuşurken en azından nasıl gidiyor hamilelik ,nasılsın,kalp atisi duyuldu mu vs gibi soru sorması lazım,bebekten hiç bahsetmemesi değişik
Evet absurtluk var
Ama bu bebek için o kadar tedavi olmus ve kavuşmuşsunuz ,bırakın naparlarsa yapsinlar,siz mutlulugunuza odaklanın 🌸
Zaten bebek doğduktan sonra böyle olmazlar bence
Lilakahve Lilakahve kızlar ya, teşekkürler , birilerinin beni anlamasına öyle çok sevindim ki 🙏🌸

sağ olun
karar verdim gerçekten artık önemsemeyeceğim , cidden bu bebeğe çok uzun zaman sonra kavuştum , böyle şeyler canımı sıkmak kendime haksızlık gibi.

Kızlar merhaba

Bizim akrabalarda hamilelik konuşulmaz . Bana da garip gelir ama öyle yani, ayıp mı görüuorlar konuşmayı nedenini bilmiyorum. Belki kay8npeder o nedenle demedi. Konuşurken o yanında diye kayınvalide bahsetmedi bilemiycrm. Zamana bırakın . Duruma göre tavrınızı koyarsınız henüz erken. Gerçi tüpbebekmiş yani istenen beklenen de bir haber. Şaşıracak birşey de yok yani yeni evli olup hamilesiniz deseniz şaşırılır da. Bana da tuhaf geldi. Ama bekleyin bakalım neler olacak. Tüm yaz kayınvalidenizdr mı kalıyorsunuz onu da anlamadım. Gerek yok bence bir hafta kalır dönilür tatile falan gidin gezin etraf illeri vs

Ben de tup bebek surecindeyim. Pozitif sonuc alirsam esimden baska kimsenin sevinci umrumda olmaz acikcasi.. ne zor sureclerden geciyoruz tup bebekte. Boş verin en zorunu atlatmissiniz kayinpeder tebrik etse nolacak etmese nolacak

Ben de tup bebek surecindeyim. Pozitif sonuc alirsam esimden baska kimsenin sevinci umrumda olmaz acikcasi.. ne zor sureclerden geciyoruz tup bebekte. Boş verin en zorunu atlatmissiniz kayinpeder tebrik etse nolacak etmese nolacak
Dilerim güzel haberlerinizi alırız buradan ❤️ süreç biraz yorucu geçebiliyor ama sonunda değiyor, dualarım sizinle 🙏☺️🌹

Back