Hamilelik düşünenler covid aşısı vurulacak mısınız? Kısırlık yapar mı?

Ben de öğretmenim e-Nabızda riskli grupta değilsiniz yazıyor.Hemşire ile görüştüm köy okulları açık diye köy öğretmenlerine öncelik verildi dedi.E nabızdan takip edin dedi.Siz köyde mi çalışıyorsunuz?

Ben de öğretmenim e-Nabızda riskli grupta değilsiniz yazıyor.Hemşire ile görüştüm köy okulları açık diye köy öğretmenlerine öncelik verildi dedi.E nabızdan takip edin dedi.Siz köyde mi çalışıyorsunuz?
Köy ama mahalle diye geçiyor. ama mevcut fazla diye açmamışlardı okulu. 2 martta açılacak sanırım. Size de çıkması gerek aslında, belki de ücradan merkeze geliyorlardır sırayla.

Siz aşı olacak mısınız? Gebelik planınız var mı?

Tüm dünyada Çin dahil çin aşısını tek yaptıran ülke Türkiye değil mi? Bir de Libya yı duymuştum Çinden aşı alacak diye.

Tüm dünya iki dozlardan yaptırıyor. Benim olduğum ülkede sağlık çalışanları bile olmuyor. Almanyadan gelen aşı bu arada. Bir de duydunuz mu bilmem Çin aşısı olanın AB ülkelerine seyahati yasaklanacak. Çünkü aşının koruyucu etkisi yok :KK70:
Libya değil Brazilya diye biliyorum ben .O ilk başlardaydı faz3 çalışmaları bizde ve Brazilyada yapıldı.Şu an Faz 3 bitti ve aşı kullanılıyor.Koruyuculuğu diğerinden daha düşük olduğunu ama yan etkisinin Prizer'ın aşısından cok daha az oldugunu okudum ben.Amerikada dr tanıdığım daha bizim ülkeye aşı gelmeden onlar Prizer'ın aşısını oldu.Siz hangi ülkedesiniz sağlık çalışamları aşılanmıyor merak ettim.

Tüm dünyada Çin dahil çin aşısını tek yaptıran ülke Türkiye değil mi? Bir de Libya yı duymuştum Çinden aşı alacak diye.

Tüm dünya iki dozlardan yaptırıyor. Benim olduğum ülkede sağlık çalışanları bile olmuyor. Almanyadan gelen aşı bu arada. Bir de duydunuz mu bilmem Çin aşısı olanın AB ülkelerine seyahati yasaklanacak. Çünkü aşının koruyucu etkisi yok :KK70:
Çin kendi bulduğu aşıyı yaptırmıyor bile, düşünün kendi aşısına o kadar güveni yok akfjsjf.

Konu sahibi eminim aşı karşıtı değilsinizdir, zira bende değilim ama bende bu aşıyı olmak istemiyorum. Kısırlık yaptığını düşünmüyorum ama bana güvenilir gelmiyor.

Böyle bir etkisi olsa 3 çocuk yapın diye tutturan devlet büyükleri onu ülkeye sokmaz ben sabırsızlıkla sıramı bekliyorum sonuçta başka çaremiz yok bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu bu
3 çocuk yapın diyen devlet büyüklerinin Çinden aldıkları kredileri biliyor musunuz? Çin, Çin aşısı almamız için Türkiyeye kredi açtı. Bu sebeple oradan alındı aşılar. Para yok bir. Ticari olarak Çine bağımlıyız Uygur türklerinin yaşadığı zulme bile dur diyemiyoruz Türkler olarak bu da iki. Aynı devlet büyükleri Çin aşısından olmadı. Çolukları çocukları daha güvenilir aşılardan oldular bu da üç.

Benim eşimde hemşire ama ona vurdurmadım ben bütün arkadaşları oldu bi sıkıntıları yok şuan ama ben güvenemiyorum. Kısa sürede bulunan aşı mutlaka bir yan etki gösterecektir diye düşünüyorum. Tabi karar sizin.
Daha üçüncü faz araştırması yapılmadan kullanım onayı verdi Çin. Biz de aldık. Ne iyi sonucu belli ne yan etki sonuçları. Kızamık aşısı, çiçek aşısı gibi vakti zamanında ölümcül olan virüslerin aşılarının bulunması 10 yılı bulmuş. Şimdi tıp ilerledi o zaman 10 yılda bulunuyorsa şimdi 1 yılda diyelim. Ama sonuçları önemli. Aşı vurulanlar çocuk sahibi olacak bir kuşak sonra göreceğiz sonuçlarını.

Ben de öğretmenim köy okulunda. Aşı için öncelikliyim ancak aşı olmayi kesinlikle düşünmüyorum. Çinlilerin dünya nüfusunu azaltma gibi projeleri olduğunu duydum . İlerde de anne olmayı istediğim için kesinlikle olmayacağım . İnşallah zorunlu kilmazlar . Dünyada Çin'den aşı alan tek akıllı (!) biziz . Allah devlet büyüklerimize feraset versin

Ben aşı sıram geldiğinde olacağım. Bence covid daha tehlikeli. Covid geçirildiğinde sonrasında uzun vadeli hasar bırakıp bırakmadığını biliyor muyuz?

Devlet aşının çoook kötü ve kalıcı yan etkileri olduğunu tespit etmesine rağmen ilk başta doktorlarını, sağlıkçılarını aşılayarak kendi ayağına sıkmazdı bana kalırsa. En fazla olacak şeyin aşının işe yaramayacağı olduğunu düşünüyorum.

Bir de şu aşı davasında neden hep kısırlık düşünülüyor? Su çiçeği aşısından kuduz aşısına kadar aşı dendi mi hemen kısırlık yapar mı ya bağlanıyor mevzu. Ne biliyim insan kan değerlerimi etkiler mi, akciğerimi kalbimi etkiler mi beynime bişey olur mu falan diye sorgulamıyor da hemen kısır olur muyum düşüncesi geliyor. Bu da bana garip geliyor

Bu arada 78 yaşındaki babam aşısını oldu, şu an 3 hafta geçti henüz bir sağlık sorunu yaşamadı

Ben Sağlıkta yım. Önceliğim olmasına rağmen kendi isteğimle vurulmadım. Eşimde aynen. Oda sağlıkçı.soranlara bir yıldır olmadık zaten demekki bağışıklığımız kuvvetli hastalığa karşı diyip geçiştiriyorum. Bende anne olmaya çabalıyorum. Bu virüs laboratuvar ortamında üretildi nesli azaltmak için güvenmiyorum ben o yüzden. Hastanede olduğum için, muhabbetim olan prof hocalarımızın vurulmadığını biliyorum. Diğerlerini bilmiyorum. Hatta alanında tanınmış hocamız arkadaşıma babanı anneni getir ama sen vurdurma demiş. Bir abimiz vıruldukran bir hafta sonra oldu covid. Çok çetrefilli iş anlayacağınız. Ben gittiği yere kadar götüreceğim açıkcası. Mekanlara otobüslere almayacaklarmış. O zamana kadar vurulmayacağm

Hic bir fikrim yok ama çogalmayi önemseyen ve en az şu kadar cocuk yapin diyen bir ülkeyiz bu şekilde riski olan aşı ülkeye sokulur mu bilemedim.
Yine de ben de eminim sizin gibi olurdum anksiyetem ya bisey olursa diye beynimi kemirirdi

X