Hamilelik düşünenler covid aşısı vurulacak mısınız? Kısırlık yapar mı?

Hastalık 9 ayda bitmez muhtemelen 😂 doğumdan sonra vurabilirler belki zorunlu mu orasını bilmiyorum sadece aşı etaplarında son aşama bu şekilde
Ben hamilelik sebebiyle vurdurmuyorum zaten sadece
Hatta üzülerek vurduramıyorum
Sonrasında hakkımı kaybetmeyeceksem en azından üzülmeyeyim vurulmadım diye 😬

doktorumla söyle bir dialog gecti aramizda.

yer almanya

ben: asi hakkinda ne düsünüyorsunuz...

doktor: sizce neden yaslilari önceden asiliyorlar? sizce gercekten yaslilara mi önem veriyorlar yoksa ekonomiye mi?

ben: tabiki bence yaslilar üzerinden deney yapiyorlar

doktor: evet, kizim 20 yasinda kesinlikle asi olmasina izin vermicem. hamile kalsa bile bebege nasil bir etkisi olucagi belli degil ilerde cok büyük hasarlara neden ola bilir.

acikcasi cocuk planim olmadigi halde asiyi kesinlikle istemiyorum ama eminim bu asiyi olana kadar tepemizden inmicekler... gerci sira bize gelene kadar insallah bir bes sene gecer

Bı arkadaşım bahsetti tabi ne kadar doğru bilmiyorum çokta atıp tutan biri de 😁 belirli kurumlar da çalisan tanıdıklarının olduğunu onlarında asi olmayıp oldu gösterdiğini aşının kısırlık yapabileceğini aşının içinde sadece antikor olduğunu onu olan kişinin kesin korana olmaz diye bişey olmadığını vsvs bı sürü şeyler demistj tabi çokta önemsemedim desem de içime şüphe düştü bı kere ama biz sıradan vatandaş olduğumuz için bize sıra gelene kadar baya zaman geçer .

Ben corona oldum .Biraz sarmısak biraz soğan sabah lımonlu su ce haşlama ,İşkembe çok ıyı gelıyor.Odayı sık sık habalandırmak .Bırdesıcak buharlı banyo yapmak .Inanın çok fıkkat edıyorum .Sureklı kolonya sureklı elımı yıkıyorum.Corona oluncada dıkkat ettım .Ama nasıp çindrn gelıp yınedebuldu benı:):)Annemle bavam ysptırdı .Bız ıstemedık ama arkadaşları babamın ven oldum deyınceoda olmam ıstefı.Ben olmadını ıstemefım.Babam tabıkı normal deıl .Edkıden cıkar gezer hava alırdı şimdi bahceye bıld ınmıo.Arrık şh virus lutfen def olsun .Bendeolmayı dusunmuorum .Ama hayat ne gosterır bılmıorum

Hiç sanmam etrafımdaki bütün doktorlar oldu ve hepsi henüz çocuksuz olsa kendilerine böyle bir şey yapar mı insan
Ben de o olan sağlıkçıların fikrini almayı o kadar isterdim ki. Ama zorunlu olmadıkça ne hastaneye gitmek istiyorum bunu sormak için, ne de ulaşabileceğim çocuksuz aşı olan bir sağlık çalışanı var :KK43:

Ben de o olan sağlıkçıların fikrini almayı o kadar isterdim ki. Ama zorunlu olmadıkça ne hastaneye gitmek istiyorum bunu sormak için, ne de ulaşabileceğim çocuksuz aşı olan bir sağlık çalışanı var :KK43:
Benim kuzenlerim eltim çok yakın arkadaşlarım var hepsi de kısırlıkla alakalı bi yayın yapılmadığını hastane ortamındaki profesörlerinde doğurganlığı etkilemeyeceğini ve hatta alakasız olduğunu belirtmişler. Ama tabi siz yine araştırın.

Benim kuzenlerim eltim çok yakın arkadaşlarım var hepsi de kısırlıkla alakalı bi yayın yapılmadığını hastane ortamındaki profesörlerinde doğurganlığı etkilemeyeceğini ve hatta alakasız olduğunu belirtmişler. Ama tabi siz yine araştırın.
Acaba yayın yapılmaması çok erken olduğu için mi, biz denek miyiz acaba diye düşünmeden edemiyorum. Ama profların alakası olmadığını söylemesi bir nebze içimi rahatlattı, çok teşekkür ederim:)

Saglik personeli olarak asi olmadim. Kadın Doğum doktoru tanidiga danistik. Gebelik düşünenler için onermedigini söyledi. Kendi doktorumda onayladı. Aşıya karşı değilim ancak anne karnındaki bebeğin olumlu yada olumsuz olacağına dair yeterli verilerin olmadigini ve su anlik onermedigini söyledi
Kısırlık gibi bir durum söz konusu değil bu arada. Kısırlık yapmaz yani.

Kısırlık yaptığını sanmıyorum gerçekten
Öyle olsa tüm dünya yaptırmazdı
Ama yakın zamanda hamilelik düşünürken hamilelere yapılamayan bi aşıyı da olamam diye karar verdim
Yeri geliyor yediğimize içtiğimize dikkat ediyoruz çünkü hamilelik düşününce 😊
Tüm dünyada Çin dahil çin aşısını tek yaptıran ülke Türkiye değil mi? Bir de Libya yı duymuştum Çinden aşı alacak diye.

Tüm dünya iki dozlardan yaptırıyor. Benim olduğum ülkede sağlık çalışanları bile olmuyor. Almanyadan gelen aşı bu arada. Bir de duydunuz mu bilmem Çin aşısı olanın AB ülkelerine seyahati yasaklanacak. Çünkü aşının koruyucu etkisi yok :KK70:

Saglik personeli olarak asi olmadim. Kadın Doğum doktoru tanidiga danistik. Gebelik düşünenler için onermedigini söyledi. Kendi doktorumda onayladı. Aşıya karşı değilim ancak anne karnındaki bebeğin olumlu yada olumsuz olacağına dair yeterli verilerin olmadigini ve su anlik onermedigini söyledi
Peki randevu aldıktan sonra aşı olmazsak hakkımız gidiyor mu, bilginiz var mı?

Acaba yayın yapılmaması çok erken olduğu için mi, biz denek miyiz acaba diye düşünmeden edemiyorum. Ama profların alakası olmadığını söylemesi bir nebze içimi rahatlattı, çok teşekkür ederim:)
Bence bilim dünyası şu an kısırlıktan çok aşıya ilaca vs odaklandı hızlı olan kazanacak paraları 😂

Tüm dünyada Çin dahil çin aşısını tek yaptıran ülke Türkiye değil mi? Bir de Libya yı duymuştum Çinden aşı alacak diye.

Tüm dünya iki dozlardan yaptırıyor. Benim olduğum ülkede sağlık çalışanları bile olmuyor. Almanyadan gelen aşı bu arada. Bir de duydunuz mu bilmem Çin aşısı olanın AB ülkelerine seyahati yasaklanacak. Çünkü aşının koruyucu etkisi yok :KK70:
Aynen öyle.

X