Hamilelik döneminde yaninda olmayan yakinlar vs?

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
358
-7
Arkadaşlar 2 yıla yakın evliyim doğumada 3 haftam kaldı. İlk bebeğimiz olucak Allahın izniyle.
Esimin ailesiyle basta cok anlasmazliklarimiz oldu. Ben kendi cevresi olan calisan kimseye muhtac olmayan birisiydim cünkü diger iki buyuk gelinleride tam tersi onlarin nazlarina uymak zorunda olan, kayinvalideyle yasadilar vs ve calismiyolar. Bastan beri cok gidip gelmemizi istediler baski olustu illa her hafta cuma veya cyesi onlara gidilicek tum kardesler, teyzeler vs orda bulusucak. Benimde aliskin oldugum ortam degildi en sonunda esimde anladi kendimizi cektik mesafeyi ayarladik.
Daha sonra evliligmin ilk senesi ve bu sene kendimden buyuk görumce belasiyla ugrastim beni diger gelinlerle dislamaya calismalar, sosysl medya uzeri genel olarak laf sokmalar vs vs bende görusmedim onunla onun oldugu zamanlar gitmedim kayinvalide vs. Simdi diger gelinle en iyi kandiller bende aralarina girmeye katilmaya calismadim cunku kaprisli ve kiskanc tipler ve yaslari büyük.Kayinvalideulede bu yuzden Kötu oldum cunku kizini bir melek saniyor bende susup köseme cekilip takmadikva suclu ben oldum. Bir suru haksizliga ugradim yinede dimdik durdum mesafeyi daha iyi ayarlayip az görusuyorum artik. Oturduk 2-3 ay öncesi yuzlestuk o görumce bizuntusuda icindekini kustu bende ona tum yaptiklarini saydirdim. Hic karsisinda hamile bi insan varmis gibi davranmadi tam tersi kaos yaratti neyse daha sonra tatliya baglandi ama onunla asla ve asla Yakin olmam olamam. Hamileligim biyu bi kere aramadi ki daha iyi benim icin bebek hediyesi olarakta Esime cok az bi para vermis Buz gibi Yani..
zaten bu son 2-3 ayda anca 1 kere gördum oda bi etkinlikte politik olup Hic bisey yokmus gibi normal az konustum ettim okadar daha sonrada onun gittigi gunler gitmedim kayinvalideye baska seyler oldu. Esim kardeslerini fln bize cagirmaya calisti ama plan program uyabilicek insanlar degiller hep son dk oyuzden kimseye uyduramadi öyle oluncada görusme kaldi. Gecen senede gelicekleri zaman hazirligmi yapip son dk iptal ettikleri oldu.

Simdi Hamileligmin son döneminde artik iyice agirlastum her esimi kendim hallediyorum. Annem kardesim bebege buyuk hediyeler aldi, annem buzlugma kolay yemekler yapti yapicak.

Bu zamana kadar kayinvalide ev hanimi olup yakin oturdugmuz halde belki 1-2 kere yemek vermistirki ben talep etmedim etmemde. Sonra en ufacik yaptiklari basima atilir. Kayinvalide bundan 2 ay önce bebek yatagini almak istedigin söyledi bizde kenfi annemin aldigni söyledik. Bebek arabasina yardimci olucagni söyledi, gittik siparis ettik eve geldi hic bi tik yok. Zaten istemiyorum ama israr edip yok illa destek olucam diye kendisi söyledi sonrada yok. Baskalari gibi bebek kiyafetleri vs daha önce aldi zsten sagolsun ama verilip tutmayan sözler can sıkıcı açıkçası.
Esimle evimi herseyi kendim yapmaya calisiyorum ve hasthanede esimle tek olucaz diye karar verdik ama dogumdab sonra annem hasthabeye gelip gider diye dusundum cunku isterim annemi görmeyu. Evimdede kimseyi yatili istemiyorum zaten. Kayinvalidemin sinir bozucu hareketleri var, göbegime gelip Sanki doktormus gibi Sürekli yok bebek indi inmedimi diye kontroller yok kendi kizi gibi cok kilo almamisimlar ondan sonra emzir söyle böyle borde klasik kucaga alistirma…
Lohusayken surekli gelsin gitsin istemiyorum rahat edebilicegmi dysunmuyorum. Böyle olursa nasil bu konuda kurtulurum? Ustelik sigara vs kullaniyor, balkona cikip icse kapi kapali olsa bile koku yayiliyor ve diger kucuk torunlarida onunla beraber yasiyor. Hastalik fln dikkat Eden insanlar degiller..

Belki bosuna strese giriyorum ama kayinbalidemin pskolohisi Cok degisik. Bu aralar iyi ama bi bakarsun durduk yerde surati asik birde benim vucut dilimi inceleyip kırılan biri yok kolunu söyle cektin selam verirken böyle yaotin fln.. Zaten kendisinin bu dengesizligi yuzunden kendisiyle ve kiziyla kötu oldum.

Merhaba Öncelikle hayırlı olsun.
Hamileliğinizi tebrik ederim. 🙂
anlattığınız konu benim daha önceki açtığım konularda benzerlik var..
Ben de eşimin ailesi ile aynı binadayım.
Daireler ayrı sadece.
bende hamileyken yazın bi şekilde kendim yaptım evin temizlik işlerini hatta duvar kağıdı yaptırdık yeni onun arkasından mecbur doğuma yakın evi hazır etmem lazımdı. camları sildim (evim 1.kat olduğu için camda pek zorlanmadım) perdeleri yıkadım geçirdim. Halıları açtım.
Ve yemek olayını ayarlıyordum banada yardım eden olmadı yavaş yavaş yaptım sakin sakin .
Arada kafalarına eserse bi tabak yemek gönderip indiriyorlardı .
Ama hiç beklentide değildim.
eşimin izin günlerinde genelde yukarda olabiliyorduk bazen
Kayınvalidenin evinde .
Görüşmek beraber yemek yemek isteyebiliyorlar.
Sonuçta bi gün diye sabırlıydım. ekimin sonu 31 nde doğum yaptım . Eve gelince klasik lohusa olayını macerasını yaşadım.. İllaki oluyor.
Size tavsiyem görmezden gelin duymazdan gelin.
Stres etmeyin gelip geçiçi bi durum.
sakin kalın.
Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.
🙏🏻🫶

benim yanımda annem yatılı kaldı .
İyi ki de kaldı rahattım ilk günler .
uyku konusunda falan.
Yardımlaşıyorduk.
Bebeğin çoğu eşyalarınıda ailem aldı hediye etti.
Oda belli.
😀😃😄

Merhaba Öncelikle hayırlı olsun.
Hamileliğinizi tebrik ederim. 🙂
anlattığınız konu benim daha önceki açtığım konularda benzerlik var..
Ben de eşimin ailesi ile aynı binadayım.
Daireler ayrı sadece.
bende hamileyken yazın bi şekilde kendim yaptım evin temizlik işlerini hatta duvar kağıdı yaptırdık yeni onun arkasından mecbur doğuma yakın evi hazır etmem lazımdı. camları sildim (evim 1.kat olduğu için camda pek zorlanmadım) perdeleri yıkadım geçirdim. Halıları açtım.
Ve yemek olayını ayarlıyordum banada yardım eden olmadı yavaş yavaş yaptım sakin sakin .
Arada kafalarına eserse bi tabak yemek gönderip indiriyorlardı .
Ama hiç beklentide değildim.
eşimin izin günlerinde genelde yukarda olabiliyorduk bazen
Kayınvalidenin evinde .
Görüşmek beraber yemek yemek isteyebiliyorlar.
Sonuçta bi gün diye sabırlıydım. ekimin sonu 31 nde doğum yaptım . Eve gelince klasik lohusa olayını macerasını yaşadım.. İllaki oluyor.
Size tavsiyem görmezden gelin duymazdan gelin.
Stres etmeyin gelip geçiçi bi durum.
sakin kalın.
Bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.
🙏🏻🫶
Cok cok tesekur ederim🥰Sizede hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah🤲🏻
Inanin öyle beklenti dolulu bi insan degilim aksine her isimi kendim halletmeyi seviyorum cok sukur. Esimede söylicem öyle lohusahken kimseyi istemedigmi, Kayinvalide gelir görur gider. Kimseyle ugrasamicam ustelik bana sadece zararlari dokunan insanlar

benim yanımda annem yatılı kaldı .
İyi ki de kaldı rahattım ilk günler .
uyku konusunda falan.
Yardımlaşıyorduk.
Bebeğin çoğu eşyalarınıda ailem aldı hediye etti.
Oda belli.
😀😃😄
Ne guzel. Ben kendim istemiyorum annemin kalmasini onunda duzeni bozulmasin kimse ragat edemdz fln ama gun icerleri gelip gidebilir tabiki…
Klasik hep kizin kenfi ailesi aliyor herseyi galiba, erkek ailrleride anca bos laflarla gecistiriyor :)))

Ne guzel. Ben kendim istemiyorum annemin kalmasini onunda duzeni bozulmasin kimse ragat edemdz fln ama gun icerleri gelip gidebilir tabiki…
Klasik hep kizin kenfi ailesi aliyor herseyi galiba, erkek ailrleride anca bos laflarla gecistiriyor :)))

Evet öyle oluyor genelde.
😊
eşimin ailesi şimdiye kadar bir örgü patik bi giysi takımı bide alt açma minderli yastıklı olan ürün ondan aldılar .
Başka bi şey yok.

Cok cok tesekur ederim🥰Sizede hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah🤲🏻
Inanin öyle beklenti dolulu bi insan degilim aksine her isimi kendim halletmeyi seviyorum cok sukur. Esimede söylicem öyle lohusahken kimseyi istemedigmi, Kayinvalide gelir görur gider. Kimseyle ugrasamicam ustelik bana sadece zararlari dokunan insanlar

Sağolun,
Teşekkür ederim.
Biz 29 günlük olduk.
🙂
Aralık ayında kırkımız çıkacak.

Masallah🤲🏻size cok gelip guden oldumu bu surecte? Ben sahsen istemiyorum anneler disunda söyle bi 2 ay gecene kadar en az

Ablamlar eniştem falan normal ziyaret yaptı arada. Hediye getirdiler ayrıca.
sonrasında eşimin halası kuzenleri bebek görmeye geldiler .
Annem yanımdayken özellikle kabul ettim.
O yardımcı olduğu için.
o süreçte biraz ağrım vardı.
Sonra annem kendi evine döndü 10 gün sonra
Bu defa üç kadın gruplu misafir geldi hava soğumadan . (16 kasım cumartesi günüydü hatta günü)
Onlarada tamam dedim.
hediyeli gelmişlerdi.
şimdilik hava soğuduğu için gelen yok.
Bir gelecek başka grup var onlarda daha sonra gelirler artık.. 😀😃
Başka da beklediğim yok. Misafir olarak

X