Pkos olabilir miyim???

Vavelya09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
1.608
1.153
83
Merhaba hanimlar son yaptirdigim testte ilk defa amh bakildi ve amh 8 cikti bu arada referans araligi 9 kusure kadar yani referansin icinde bir deger. Diger konularda da reglin 3. Gunlerinde defalarca fsh ve lh bakildi degerler birbirine oranlari gayet iyi. Tiroit vs diger hormonlarda da sikinti yok. Hem vajinal hem karindan ultrasonla bakildi goruntu olarak pkos kist vb birsey gorulmedi birsey soylenmedi. Reglim genel olarak duzenlidir bazen 2 3 gun oynar. Ovulasyon testimde de kizarip catlama goruyorum onda da sikinti yok. Kilo konusunda da oldukca zayifim hatta zor kilo alan biriyim normalin altinda zayifim. Bu arada esimin sperm test sonucu da gayet iyi geldi.

Sonuç olarak tek sikinti amh degerinin yuksek olmasi. Bu tek basina pkos icin yeterli mi bu kadar yuksek olup baska problemi olmadan pkos teshisi alan yada normal denilen birileri var mi. 2 yila yakindir da hamile kalamiyorum

amh testleri zaten gğvenilir değil cok. farklı merkezlerde veya zamanlarda farklı çıkabiliyor. sadece amh yüksekliği de pcos göstermez. yumurta rezervinin yüksek olduğunu gösterir. önemli olan düzenli yumurtluyor olmanız

amh testleri zaten gğvenilir değil cok. farklı merkezlerde veya zamanlarda farklı çıkabiliyor. sadece amh yüksekliği de pcos göstermez. yumurta rezervinin yüksek olduğunu gösterir. önemli olan düzenli yumurtluyor olmanız
Bilemiyorum 34 yasindayim bu amh degeri normal gelmiyor bana bu yasta birdaha yaptirmaktan baska secenek yok galiba

Pco var, 4 üstü yüksek yumurta rezervi demek yumurta fazla olduğu için de düzenli yumurtlamıyor olabilirsiniz, hamile kalmak için yumurta büyütücü ilaçlar var doktorunuz yönlendirmeli 🌼

Pco var, 4 üstü yüksek yumurta rezervi demek yumurta fazla olduğu için de düzenli yumurtlamıyor olabilirsiniz, hamile kalmak için yumurta büyütücü ilaçlar var doktorunuz yönlendirmeli 🌼
Ama benim adet duzensizligim yok ki duzenli yumurtlama oluyor sadece senede birkac kez gecikebiliyor mevsimsel olarak. Ultrason goruntusunun de temiz oldugu soylendi iki farkli doktor bakti farkli zamanlarda. Birtek amh yuksek. Birde pkos hastalarinda genel olarak fsh lh orani da normal olmuyormus o da normal. Bu ay gecikti cok gecmedi ama bugun 33. Gundeyim hala regl olamadim bugun kaset test yaptim negatif

Ama benim adet duzensizligim yok ki duzenli yumurtlama oluyor sadece senede birkac kez gecikebiliyor mevsimsel olarak. Ultrason goruntusunun de temiz oldugu soylendi iki farkli doktor bakti farkli zamanlarda. Birtek amh yuksek. Birde pkos hastalarinda genel olarak fsh lh orani da normal olmuyormus o da normal. Bu ay gecikti cok gecmedi ama bugun 33. Gundeyim hala regl olamadim bugun kaset test yaptim negatif
İstersen ovulasyon testini dene hamile kalanok belkş yumurtlama günlerini kaçırıyorsundur

Benimde adetim düzenlidir Amh yüksek çıktı sonra bikaç değerimde buna eşlik etti pco görünitüsü var dendi sonra pcos dendi ama büyük avantajımız yumurtlama gerçekleşmesi çünkü düzenli adet iyi bişe dedi doktor

Benimde adetim düzenlidir Amh yüksek çıktı sonra bikaç değerimde buna eşlik etti pco görünitüsü var dendi sonra pcos dendi ama büyük avantajımız yumurtlama gerçekleşmesi çünkü düzenli adet iyi bişe dedi doktor
Iste bana pkos goruntusu var denmedi diger degerlerimde normal cikti yani amh disinda pkosu destekleyecek baska veri yok suan ama pkosun dezavantaji yumurtlama olmamasi sanirim o yuzden adeti duzenli olanlarda neden nasil oluyor onu bilmiyorum

Iste bana pkos goruntusu var denmedi diger degerlerimde normal cikti yani amh disinda pkosu destekleyecek baska veri yok suan ama pkosun dezavantaji yumurtlama olmamasi sanirim o yuzden adeti duzenli olanlarda neden nasil oluyor onu bilmiyorum
Adet düzenli olanlarda yumurtlama ve çatlama olur dedi doktor

Back
X