• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

reses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
290
11
298
İstanbul
Ben sayıca artan ve şiddetlenen panik ataklarım nedeniyle antidepresana başladım. Fluoksetin etken maddeli ilaçlar hamilelikte güvenilirmiş.. ama yine de içim rahat değil, minik bebeğimin ilaçtan etkilenmemesi için Allah'ıma dua ediyorum. hamileliğinde antidepresan kullanan var mı? doğumdan sonra bebekte sorun ya da ne bileyim herhangi bir problemle karşılaşan? ya da duyan?

Eğer ilaç kullanan varsa konuşalım lütfen...

bende varım canım ilaç kullanıyorum ne yazıkki sen ne kullanıyosun bebeğin nasıl sağlıklımı

bende varım canım ilaç kullanıyorum ne yazıkki sen ne kullanıyosun bebeğin nasıl sağlıklımı

ben panik ataklarım nedeniyle tedavigörüyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim gün bırakmıştım. 22. haftamdayım ve iki haftadır çok zor günler geçirdim, abartısız her akşam atak yaşadım. Çok yorulmuştum, gündüzlerim de gergin, kafamın içi sıkışıyordu, ağlıyordum. Psikiyatrist ilaca başlattı. Etken maddesi fluoksetin olan fulsac alıyorum, günde 1 tane içiyorum. bugün 3. günüm. Hala sıkıntılarım geçmedi ama en az 1 hafta-10 gün sürer etki göstermesi. Bir yandan da bebeğim için endişeleniyorum. Geçen hafta, ilaca başlamadan detaylı USG taramamız vardı, herşey yolundaydı, sağlıklıydı, inşallah Allah'ıma dua ediyorum, ilacın bebeğimde bir yan etkisi olmasın diye. Sen hangi ilacı kullanıyorsun?

bana tedavi edici değilde daha çok sakinleştirici amaçlı bi ilaç verdi ativan diye ben bugün gittim doktora çok şükür bebeğim gayet sağlıklıydı

ben panik ataklarım nedeniyle tedavigörüyordum ama hamile olduğumu öğrendiğim gün bırakmıştım. 22. haftamdayım ve iki haftadır çok zor günler geçirdim, abartısız her akşam atak yaşadım. Çok yorulmuştum, gündüzlerim de gergin, kafamın içi sıkışıyordu, ağlıyordum. Psikiyatrist ilaca başlattı. Etken maddesi fluoksetin olan fulsac alıyorum, günde 1 tane içiyorum. bugün 3. günüm. Hala sıkıntılarım geçmedi ama en az 1 hafta-10 gün sürer etki göstermesi. Bir yandan da bebeğim için endişeleniyorum. Geçen hafta, ilaca başlamadan detaylı USG taramamız vardı, herşey yolundaydı, sağlıklıydı, inşallah Allah'ıma dua ediyorum, ilacın bebeğimde bir yan etkisi olmasın diye. Sen hangi ilacı kullanıyorsun?

Merhaba,

Bende 4 aylık hamileyim çok zor günler geçririyorum. Antidepresan kullandım demişsin bebeğin sağlıklı mı doğumun nasıl geçti merak ettim. Aceba ben de doktor tavisye ederse ilaç tedavisine başlasam mı?

mrb hanımlar bende 6 yıldır tedavi görüyorum panik bozukluğu var bende. 12.haftalık hamileyim ilaç kullanıyorum anafranil 25mg doktorum kesinlikle kullanabilrsin dedi hem kadın hemde pskiyatri doktorumun gözetiminde tabi hergün dua ediyorum rabbime meleğime yardım et diye kızlar doktorum anne ii olmadan bebeğin ii olması mümkün değil dedi ilk önce anne sağlığı önemli dedi çok güveniyorum doktoruma ççok tecrübeli biri allahım hepimize yardım et perşembe günü kontrolüm var bakalım:)

merhabalar,

soru soran arkadaşlar için yazmak istedim. Bebeğim şu an 18,5 aylık ve çok sağlıklı Allah'a şükür.. ilaç hiçbir problem yaratmadı. ben bazı tıbbi yayınlarda kalp ve akciğer problemleri okuduğum için çok endişelenmiştim ama psikiyatristim ve kadın doğumcum sağolsunlar çok ilgiliydiler ve beni rahatlattılar, hatta psikiyatristim şimdiye kadar antidepresan kullanan hamile hastalarında, çalıştığı hastane ve duyduğu, bildiği hiç öyle bir vaka ile karşılaşmadıklarını söylemişti. Kadın doğumcum da ilaç kullanmazsam yaşadığım atakların ve anksiyetenin bebeği çok daha olumsuz etkileyeceğini anlatmıştı.. neyse 20. haftada ilaca başlamıştım ve 38+5. günde epidural sezaryen oldum. Doğumdan 1 hafta önce de ilacı bıraktım çünkü moral motivasyonum çok iyiydi ve sorunsuz emzirmek istiyordum.. ilacı bıraktıktan sonra da bir problem yaşamadım. 1,5 yıldır da birkaç kez atak geçirdim ama sorun etmedim çünkü eskisi gibi sorun etmeye pek fırsat olmuyor, kızım nerdeyse tüm hayatım oldu... doğumdan önce işi de bırakmıştım ve henüz işe başlamadım... evde bebekle olmak bana terapi gibi geldi diyebilirim, bazı insanlar evde daha çok sıkılıyor ama bebek olunca işte sıkılmaya pek vakit yok..

canınızı sıkmayın ve doktorunuza güvenin ve tüm endişelerinizi paylaşın derim, herkesin Allah yardımcısı olsun, bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah..

antideprasan kullandğndan bahsetmiştin bebeğin nasıl hangi ilacı kullandın :( ben ilacı kullanıyorum ama bırakamıorum bu yüzden hamile kalmayada korkuyorum yardım edermisin

ben prozac kullanırken hamile kaldığımı öğrendim, tabi hemen (reglimin geciktiği 2. gün) psikiyatristimi aradım, ilacı bırakalım ama endişe etme bebeğe birşey oldu mu diye demişti ve ilacı bırakmıştım. herhangi bir sorunla da karşılaşmadık.. ben hatta ilk ilaca başlarken doktoruma hamile kalmak istediğimi ve korunmadığımız söylemiştim, o da sorun olmaz demişti.. yani bence dktorunla konuşup ilaca devam ederken bebek düşünebilirsin. hatta doktorum bazı kişilere hamilelik ilaç gibi geliyor demişti ama bende olmadı daha fena oldum işte.

ben antideprasan ilaç kullanıyorum ama eşimde bende çok bebek istiyoruz ilacı bırakmayı denedim ama sıkıntılarım tekrar başlıyor dayanamıyorum dr.gittim ilaç kullanarak çocuk yapamıycağımı söyledi uğraşmak mı istemedi bilmiyorum bu yazıları okuyunca çok umutlandım istanbulda yaşıyorum siz hangi dr.gidiyorsunuz yardımcı olursanız çoook sevinirim bana yardıncı olacak bir dr.bulurum inş.

4 yil once yazmissin ama sana cok ihtiyacim var bende ativan kullaniyorum sen ne kadar kullanmistin kac mg

sevgili fuja
bende bebek sahibi olmak istiyorum ama ilaç kullandığım için sürekli erteliyorum ilacı bırakmaya çalıştıysamda başarılı olamadım.sen şu anda hamile misin,hamileyken ilaç kullanabileceğimi bilsem inan bir dk düşünmeyeceğim

7 haftamdym iciyorum dr ilk uc ay onermyr ama ben cok korktugum icin iciyrm 1ay old baslayali elimd dgl pskytrsm ara ara aliyorum dedim canim tepkisini ogreneblmk icin cok ustund durmadi oyle faydasi olmaz dedi ama benim yaptigim tabiki dogru dgl ama elimde dgl cok zor bir durum hamd olsun rabbim daha beterlerindn saklasin insallah hic dr konustunmu bu konuyu ama hamileliginin basindn itibaren kullanan insanlarda var onlari gorunce bir nebze rahatlyrm

7 haftamdym iciyorum dr ilk uc ay onermyr ama ben cok korktugum icin iciyrm 1ay old baslayali elimd dgl pskytrsm ara ara aliyorum dedim canim tepkisini ogreneblmk icin cok ustund durmadi oyle faydasi olmaz dedi ama benim yaptigim tabiki dogru dgl ama elimde dgl cok zor bir durum hamd olsun rabbim daha beterlerindn saklasin insallah hic dr konustunmu bu konuyu ama hamileliginin basindn itibaren kullanan insanlarda var onlari gorunce bir nebze rahatlyrm
ok

şu an seninle tamamen aynı durumdayız bende bir gün içmesem çok kötü olacakmışım gibi geliyor.ben paxera kullanıyorum.psikiyatristimde ilk 3 ay kullanmamam gerektiğini söyledi çok kötü olursan nefes egzersizlerine gelirsin dedi.ama ben hala hamileleliğe cesaret edemiyorum ya çok kötü olursam ya karnım şiştikçe nefes alamazsam diye sürekli kendimi yiyorum.ama buradan sürekli kullananları görünce banada bir nebze cesaret geliyor.bebeğinin sağık durumu iyidir umarım.

arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım ve bende bir çoğunuz gibi bu ansiyete bozukluğuyla 7 yıldır mücadele ediyorum ilaçları bir türlü bırakamıyorum bırakınca hayatım kabusa dönüyor :(((( şuanda da 2 yıllık evliyim ve bebek istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum ilaçsız çok zor.içtiğim ilaçlar 10 mg cipralex ve 0.5 zanax benim durumumda olupta bebek sahibi olan var mı nolur yardımmmmm :((((((((

bana da yardım edin kızlar. prozac ve solian kullanıyorum. prozac c kategorisindeymiş, solian da b kategorisinde diyorlar. psikiyatrim kullanabilirsin dedi. baska bir psikiyatrist de bırak dedi. ben normalde yasmin(dogum kontrol hapı) kullanıyorum gelecek ay bunu bırakıcam. bebege benim yuzumden bişey olursa kaldıramam. ilacı bırakırsam da takıntılarım artar diye korkuyorum kızlar nolur yardım edin. ilaç kullanıp bebek doguranlar lütfen bişey soyleyim.

Ben iki doğum yaptım. ilaçlarım pacsildi. hamilelik esnasında ilaç kullanmamı istemedi doktor. Halileliğim ağrılar içinde geçti. Başım çok ağrıdı. Hep annemler baktı bana. Kocamda katlandı. Emzirirkende içemiyorum. Hamile kalmamak en iyisi. Bir çocuk için katlanabildiğiniz kadar katlanın. İlaçalrın etkisi erken doğum veya düşük tehlikesidir.

Back