Hamileliğim çok sinirli ve ağlamalı geçiyor.. çok üzgünüm

miromiro

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2024
157
40
32
Hamileliğim çok mutsuz geçiyor eşim anlayışsız sen zaten normalde de sinirliydin diyip beni demoralize ediyor … ev iş ev iş aynı anda strese girip birbirimize patlıyoruz . Her şey üzerime geliyor sanki ailem uzakta ki yakında da olsa çok da üzerime düşen bir aile değil kendi derdinde herkes veya hamilelikte bunu daha iyi anlamış olabilirim.. benim kendimden başka kimseye faydam olamaz diyorum güçlü durmaya çalışıyorum yapamıyorum ağlama krizlerine girdim yine ve bu bi hafta mutlu olup bi hafta kriz geçirmekten çok yoruldum .. bebeğime zarar vermekten korksam da engel olamıyorum .. hep mutsuz olmak nedir ya aklım almıyor. Ev işleri hakketire kocamın da faydası yok tüm ev çamaşırlar bulaşıklar üzerime geliyor sanki:) gülüyorum düşündükçe adam bir gün bulaşık toplasa başka gün elini sürmüyor sen söyliceksin bana diyip işin içinden unuttum diye çıkıyor :) onu geçtim bilgisayardan iş yapıyor hep insan bi kalk hava alalım işten gelince bi akşam yürüyüşü yapalım der .. neden yemek yapmadın diyor bana öğlen okuldan gelmişim öğretmenim çocuk sesinden yoruluyorum eve bi geliyorum 19 haftalık hamileyim yorgun hissediyorum hep uykum var bi uyanıyorum onun işten eve geliş saati geliyor bıktım yemek ne yicez diye sorulmasından .. normal değil miyim ben bilmiyorum ben de yapmıyorum o da yapmıyor öyle duruyor ev sonra bu da psikolojiyi iyice bozuyor :) kendimi çok yalnız hissediyorum evlenip geldiğim bu şehirde arkadaşım bile yok kimseyi pek tanımıyorum aileler uzakta .. bebeğime odaklanmaya çalışıyorum onu üzmek istemiyorum unutuyorum varlığını gene duygularım şelale öfke patlamaları ağlama krizleri.. psikoloğa mı gitmeliyim napmalıyım bilmiyorum hamileyken ben gibi olan veya yardım alan var mı.. veya bana moral verebilcek insanlar bu sitedeyse fikirlerinize ihtiyacım var .. şimdiden teşekkür ediyorum

Eşim bilgisayardan çalışıyor demişsin? İşi nedir? Senin ev işleri konusunda ona hatırlatmanı istemiş. Böyle üşengeç , sorumsuz, sana bir gram hayrı olmayan eşine çocuk vermekle hata etmişsin. Kaç yıldır evlisiniz ? Hamilelik depresyonu olabiliyor ne yazıkki. Hormonlar çok etkiliyor. Hamileyken uyuma isteği artar, halsizlik olur,duygusal dalgalanmalar yaşanır. Bunlar normal. Ama eşinizin eve gelip sizden yemek beklemesi, yemek yokken de sipariş vermeden ya da sizinle dışarı çıkmadan hamile halinizle aç aç kalmanıza müsaade etmesi hiç normal değil. Gebe okulları var onlara katılın iyi gelebilir, hem arkadaşlık da edinmiş olursunuz sizin gibi hamile kadınlarla hamileliğinizin güzel geçmesini diliyorum, kendizi ve bebişi üzmeyin lütfen

Merhaba ,ben de öğretmenim eşim subay .Doğuda çok küçük bir ilde görev yapıyoruz .Kimsemiz yok çok riskli bir hamilelik geçiriyorum raporluyum evdeyim .Hamileliğim maalesef benim de psikolojik olarak çok kötü geçiyor .Yemek iş vs konusunu olduğu kadar paylaşıyoruz biz de .Bir gün yaparsak bir gün dışardan söylüyoruz .Sanırım bunları açık acık konuşmak ve iş bölümü yapmak gerekiyor yoksa çok zor .Bence hamilelik bir şekilde geçiyor da sonrası için mutlaka bir planlama yapmak gerekiyor çünkü o dönem daha da zor .Bu arada ben de psikolojik destek aldım ama benim durumumda çok işe yaramadı sanırım .Denemekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…