• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliği düşünmeli miyim?

nikaso

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
16
0
6
34
İstanbul
Kızlar Merhaba,

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır. Ben 3 senelik evliyim, 28 yaşındayım. Önceden hiç düşünmezken artık bebek istemeye başladım. Hep keşke bebeğim olsa diye düşünüyorum. Henüz hiç deneme yapmadık. Kilo problemim var. Şu an 85 kiloyum. Apar topar rejim ve spora başladım. Ama beklemesem denemelere başlasak mı bilemiyorum. Sonuçta hemen hamile kalınmıyor. Korkum da var. Ya olmazsa diye. Kafam karmakarışık. Bir yandan da hemen hamile kalırsam bu kiloyla nasıl olacak hiç bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Kızlar Merhaba,

Konuyu umarım doğru yere açmışımdır. Ben 3 senelik evliyim, 28 yaşındayım. Önceden hiç düşünmezken artık bebek istemeye başladım. Hep keşke bebeğim olsa diye düşünüyorum. Henüz hiç deneme yapmadık. Kilo problemim var. Şu an 85 kiloyum. Apar topar rejim ve spora başladım. Ama beklemesem denemelere başlasak mı bilemiyorum. Sonuçta hemen hamile kalınmıyor. Korkum da var. Ya olmazsa diye. Kafam karmakarışık. Bir yandan da hemen hamile kalırsam bu kiloyla nasıl olacak hiç bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

ben 27 yaşında evlendim 28de anne oldum, isteyerek.. çok da memnunum.. sizin acele mi ediyorum durumunuz da yok 3 yıldır evlisiniz.. olmaz mı diye korkup daha denemeden strese girmeyin.. hamile kalmaya karar verdiğinizde mutlaka muayene olun, doktor bir sorun göremiyorum dediği gibi başlayın çalışmalara:) hamile kaldığımda 60 kilo idim.. şu an 83 üm.. boyunuz kaç bilmiyorum ama naçizane tavsiyem sağlıklı beslenmeye ve spora acilen başlamanız.. hamile iken de sağlıklı beslenir bol bol yürürsünüz.. kilonuz çok artmaz.. bebek olunca spora gitme şansınız kendinize zaman ayırmanız daha zor.. kendiniz için öncelikle sonra da hamilelik ve sonrasına yatırım olur.. aniden çok kilo verirseniz hamilelikte birden geri alırsınız.. yavaş yavaş verin.. hamilelikte illa 20-30 kilo alınacak diye korkutmayın kendinizi.. ben hiç dikkat etmedim, şimdi pişmanım, siz de pişman olmayın diye yazmak istedim.. inşallah herşey gönlünüzce olur..

Kızlar Merhaba,

Allah'ın rahmeti üzerine olsun kardeşim.
Öncelikle tüm şüphelerini kafandan sil at. Bu zamanda büyük bir başarıyla Allah'ın emri Peygamberin sünneti olan evliliğe adım atarak dininin yarısını tamamlamışsın. Bu Allah'ın sana bir lütfu. Kilolarına büyük bir problemmiş gibi baktığın için çıkmaza giriyorsun. Böyle düşünme. Senden çok daha fazla kilolu olan yerinden kalkamayan insanlar var. senin kilona ulaşabilmek için yoğun çaba harcıyorlar. Birde böyle bak.

Ve bir bebek sahibi olmak. İşte bu duygu eminim tarif edilemez bir duygudur. Bende diğer kardeşler gibi bebek istiyorum. İnşallah Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip eder. Bence hiçbirşey, bebek sahibi olmayı ertelememeli.

Kızlar çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Evet asıl problem yaptığım kilolarım. Denemeye bile korkuyorum. Ama ertelersem de ileride çok üzüleceğim. Denemelere başlarız. Olana kadar en azından 5-6 kilo vermeyi deneyeceğim. Kafam biraz daha rahat olur.

Kızlar çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için. Evet asıl problem yaptığım kilolarım. Denemeye bile korkuyorum. Ama ertelersem de ileride çok üzüleceğim. Denemelere başlarız. Olana kadar en azından 5-6 kilo vermeyi deneyeceğim. Kafam biraz daha rahat olur.

Haklısın şüphelerinde ama şunu unutma hamilelik 10 kiloya tamamlayabilir, sonra zaten doğumda 5 6 kilosunu veriyorsun. 10 12 kilo doktor tavsiyeside boşa endişe etme;)

Kızlar merhaba,

Biraz geç yazıyorum. Bu konuyu açtıktan sonra bayağı düşündük eşimle. Ve denemeye karar verdik. Kilomda pek bir farklılık olamadı. Rahatsızlık geçirdim. Rejime odaklanamadım.

Ama artık bebek istediğime eminim. İnsan olmayan bir şeyi özler mi? Garip ama resmen bebeğimi özlüyorum. Doktora gittim ve yumurtamda herhangi bir sorunun olmadığını denemelere başlayabileceğimizi söyledi. En son 24 ocakta regl oldum. Ve biz o tarihten sonra denemelere başladık.

Ancak dün gece aniden rahatsızlandım. Acile gittim farklı bir rahatsızlıktan dolayı. Orada kan testi yaptılar. Hamilelik görünmüyor. Birkaç sitede embriyonun rahme yerleşmesinden birkaç gün sonra kanda gebeliğin görünebileceği yazıyordu. Benim merak ettiğim şu ki gebelik kanda ne zaman çıkar? Dünkü teste güvenmeli miyim?

Bende aynı şekildeyim tatlım 91 kiloya kadar çıkmıştım ve bebek için diyet şart şuan 74 kiloya kadar düştüm ama kilo alımına elverişli olduğum için bi 10 kilo daha ondan sonra bebiş diyorum inş.............

Back