- 23 Ağustos 2012
- 50.603
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.178
- 898
- Konu Sahibi MissCherryBlossom
-
sevgili Cherry çiğ et sonuçta et suyu ve kan birlikte olabilir ben sorgulamıyorum açıkçası, çünkü eti yıkayıp suyu akıtınca et lezzetsiz oluyor.
çok yıkamam gerekiyorsa hemen bir suya tutup basıyorum tencereye :) sen de sorgulama pişince bişey kalmıyor zaten.
şimdi işin felsefesini yaparsak bu iş veganlığa kadar gider
O genelinde oluyor keza biz kurban etini buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırıyoruz sonra kullanmak için çıkardığımız da aynı dediğin gibi kırmızı pembemsi suyu çıkıyor bu çok doğal geldi bana bide eti yıkama canım o zaman lezzeti tadı bozuluyor et setlesiyor
Canım o işte yıkamadan kaynaklı olabilir ama bazende et kendinden sert olabiliyor ona yapıcak birşey yok çok sıkıntıdaysaniz şöyle söyleyeyim benim dayım lar almanyada lar ve hiç bir şekilde etlerini kasaptan helal kesim bile olsa almazlar kendileri kurbanı alip güvendikleri bi kasapta kestiriyorlar ve sene boyunca o etlerle idare ediyorlar sizde böyle bişey düşünebilirsiniz en azından içiniz rahat olurFırında yaptı valla kayış gibi oldu
Ben sana özetle Türkiye dekiler de öyle oluyor diyeyim de rahatla
Her ne kadar kesilirken kanı akıtılsa da ette yine de kan kalır
Durunca da dibine birikir
Hatta burada o kanlı suyu çeksin diye paket içine bir şey koyuyorlar böyle ped gibi
Bir de kan olmasa da doku sıvısı var Nasıl bizim bir yerimiz keskince akıyorsa ette de var
Sonuçta helal kesim denilen sistemle kesilenler de pakete girince altına birikiyor o su
Eskiden haşlama et yaparken babaannemler Eti'n üstüne kaynar su dökerlermiş o Zaman içindeki kan çıkmaz ve et suyu açık renk olurmuş ama Eti sert olurmuş
Ahhhaaahhhaaa
Kankacım , helal olmayan etler çok kanlı ve acaip tiksiniyorum o yüzden paranoya yaptım. Bilmiyorum ne aldım artık. Bu garip konuyu açmamın sebebi de buydu
Normal bence. Elimin altında paket yok ama şöyle söyleyeyim,kıyma dahi çektirsem eve gelene kadar altında o tarz bir su oluyor ki migrostan alırım ben eti genelde,kasaptan almam,denetim mevzularına güvenemediğim için.Fırında yaptı valla kayış gibi oldu
Izgara yapilicak et yikanmaz cherryciim. Parca eti de sudan yalandan gecir o kadar.
Izgaradan kastim biftek, bonfile, antrikot tarzi etler.
Merhaba Cherry,
Almanyada bizim helal diye aldigimiz etler aslinda "helal" degil.
Almanyada hayvani islam kurallarina göre kesmek yasak. Yani sadece toplu dua okunup bir veteriner eşliginde hayvan öldürülüyor. Hayvanin şah damarini kesip kanini akitarak öldürmek (Schächten) yasak.
Neyse... ben genelde Rewe veya Edekadan aliyorum etimi...
Ay sesli güldüm :))) disciye gidiyorum hic gülücegim gelmezdi aklimaUtanmasam sabunlicaktım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?