hamileler, tiksinecek olanlar lütfen okumasın, konu:et

MissCherryBlossom

Nirvana
Pro Üye
23 Ağustos 2012
50.603
En iyi cevaplar
1
235.178
898
Sevgili kardeşler:)

Benim sorunum, et paketindeki kırmızılı su et suyu mu kan mı anlayamamak.

Türk mahallesindeki Türk marketinden aldım, helal diye oraya gittim ama şüpheliyim.

Biftek aldım, dün lavabonun aştında yıkadığımda şüphelendiğim için elimle sıktım pembece su çıktı ama bayağı çıktı. Eve geldiğimde paketteki su da kırmızıya dönük kırmızıydı.

Ne diyorsunuz etsuyu mu kan mı?

Kasabın kıymayı bifteği sardığı kağıdı fotoğraflayıp paylaşabilecek olan var mı:) Herkese şimdiden teşekkür ederim.

sevgili Cherry çiğ et sonuçta et suyu ve kan birlikte olabilir ben sorgulamıyorum açıkçası, çünkü eti yıkayıp suyu akıtınca et lezzetsiz oluyor.
çok yıkamam gerekiyorsa hemen bir suya tutup basıyorum tencereye :) sen de sorgulama pişince bişey kalmıyor zaten.
şimdi işin felsefesini yaparsak bu iş veganlığa kadar gider

Ahhhaaahhhaaa

Kankacım , helal olmayan etler çok kanlı ve acaip tiksiniyorum o yüzden paranoya yaptım. Bilmiyorum ne aldım artık. Bu garip konuyu açmamın sebebi de buydu

O genelinde oluyor keza biz kurban etini buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırıyoruz sonra kullanmak için çıkardığımız da aynı dediğin gibi kırmızı pembemsi suyu çıkıyor bu çok doğal geldi bana bide eti yıkama canım o zaman lezzeti tadı bozuluyor et setlesiyor

Ben sana özetle Türkiye dekiler de öyle oluyor diyeyim de rahatla

Her ne kadar kesilirken kanı akıtılsa da ette yine de kan kalır

Durunca da dibine birikir

Hatta burada o kanlı suyu çeksin diye paket içine bir şey koyuyorlar böyle ped gibi

Bir de kan olmasa da doku sıvısı var Nasıl bizim bir yerimiz keskince akıyorsa ette de var

Sonuçta helal kesim denilen sistemle kesilenler de pakete girince altına birikiyor o su

Eskiden haşlama et yaparken babaannemler Eti'n üstüne kaynar su dökerlermiş o Zaman içindeki kan çıkmaz ve et suyu açık renk olurmuş ama Eti sert olurmuş

Fırında yaptı valla kayış gibi oldu

Canım o işte yıkamadan kaynaklı olabilir ama bazende et kendinden sert olabiliyor ona yapıcak birşey yok çok sıkıntıdaysaniz şöyle söyleyeyim benim dayım lar almanyada lar ve hiç bir şekilde etlerini kasaptan helal kesim bile olsa almazlar kendileri kurbanı alip güvendikleri bi kasapta kestiriyorlar ve sene boyunca o etlerle idare ediyorlar sizde böyle bişey düşünebilirsiniz en azından içiniz rahat olur

Eyvallah o zaman kankaaaa:)

MissCherryBlossom ben de kıyma aldım ama sanki tr dekilerden daha fazla suyu çıkıyor ve renk olarak da daha kırmızı geldi. Muhtemelen etin cinsindendir diye düşündüm.

Tr de çok güvendiğim bir kasaptan alırdım kendi çiftliği vardı, pek kanlı olmazdı ama farklı farklı kasaplardan aldığımda da kanlı vs olduğu oluyordu.

Ahhhaaahhhaaa

Kankacım , helal olmayan etler çok kanlı ve acaip tiksiniyorum o yüzden paranoya yaptım. Bilmiyorum ne aldım artık. Bu garip konuyu açmamın sebebi de buydu

hmm o başka haklısın, etin kaynağı önemli... yurt dışında yaşayan kızçeler bi el atsın güvenilir yerler söylesinler sana
afiyet şeker olsun

Bende yurt dışındayım canım ve helal kesim olan etler le normal marketten aldıklarım aynı. İkisinde de paketin dibinde kan oluyor.
Ben eğer bonfile yada biftek aldıysam eti yikamiyorum bir kağıt havlu ile bastırarak kanı temizlemeye çalışıyorum. Kuş başı ise çok nadir olarak bir sudan geçiririm iyice suyunu çektiririm yine kağıt havlu ile.
Yani çok kanlı diye helal kesim olmadığını düşünme.

Merhaba Cherry,

Almanyada bizim helal diye aldigimiz etler aslinda "helal" degil.

Almanyada hayvani islam kurallarina göre kesmek yasak. Yani sadece toplu dua okunup bir veteriner eşliginde hayvan öldürülüyor. Hayvanin şah damarini kesip kanini akitarak öldürmek (Schächten) yasak.

Neyse... ben genelde Rewe veya Edekadan aliyorum etimi...

Normal bence. Elimin altında paket yok ama şöyle söyleyeyim,kıyma dahi çektirsem eve gelene kadar altında o tarz bir su oluyor ki migrostan alırım ben eti genelde,kasaptan almam,denetim mevzularına güvenemediğim için.
Etin kayış gibi sert olmasını istemiyorsan,muhakkak marine et. Zeytinyağı,sarmısak,baharat karışımı olur,buna koyup en az 1 saat beklet. Büyük parça etse,önce kızgın tavada güzelce mühürle,sonra kısığa alıp,ister soslu ister sossuz olarak sevdiğin pişme derecesine kadar pişir. Yumuşak ve lezzetli olacaktır.

Aaaaa olamaz

Reweden biftek aldıydım o bile bu kadar kanlı değildi. Pişerken iğrenç koku /görüntü oluyor kan , kurtulamicak mıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…