Doğru mu algıladım acaba diye yazıyı birkaç kere okumak ihtiyacı duydum
Yazının her yerine takılı kaldım ama en çok şu kısım dikkatimi çekti:
"Çalışan kadından bahsediyorum. Ben kocama muhtaç değilim diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor." demiş.
Madem din üzerine açıklama yapıyor bu beyefendi, o zaman bu açıklamayı da baz alarak şu soruyu sormak uygun mudur?
Allah ayetlerinde erkekler kadınlar üzerinde koruyucu kollayıcıdır, mallarından harcamalıdırlar diyor, parayı bulan erkek ailesini dağıtıyor, artık çok param var kadınlar etrafımda pervane deyip kendini Brad Pitt sanan adam Allah'ın emriyle istediği nikah kıydığı eşini ve çocuklarını terk ediyor, ne nafaka, ne şefkat, ne merhamet, erkek terk edip gitmeyi haysiyetine nasıl uygun buluyor?
Çoluğu çocuğu bir kuru ekmeğe muhtaçken, karısı çocuklarına bakabilmek için merdiven temizlemeye gidiyorken, o adam diğer kadına para harcayıp sıcacık yatağında uyumayı haysiyetine uygun buluyor da namusuyla çalışan kadın mı haysiyetsiz oluyor.
Amca eski jenerasyon biri, neden bu kadar lafina takiliyorsunuz ki.Dedemiz -amcamiz, oyle dusunuyor diye bizde dusundugu yapacagiz gibi bir durum yok.Kimsenin kimseye zorla dayattigi bir durum yok.Boyle bir durum mevzu oldugunda tabiki tepkimizi veririzde ama amcanin dusuncesi kendini baglar bunun yaygarasini koparmak niye?
Anneciginin zamaninda anlattigi gibi imis, oda bu kulturle buyumus.Onun yetisdigi zaman ki ninelere sorun cokda yadirgamazlar bunu.Kendi kisisel dusuncesidir yani linc etmeyelim hemencik.Kimsenin dusuncesini zorla degistiremezssiniz.Tarihde oldugu gibi kisileride kendi caginin sartlarinda degerlendirmek gerekir.Tasra kulturunde soyledikleri kismen de olsa devam ediyordur ama sehir hayatinda durum anlattigi gibi degil elbette.Bunu burda ki herkes biliyordur.
Feminist soylemleri 80 yasini geckin ninelere bir sorun bu adamcagizin dediklerinden farkli seyler soylemiyeceklerdir.
Ninelerimizle olsun dedelerimizle olsun, bu konularda herseferinde susmayi tercih etmisimdir.Onlarin dusunce ikliminde olmayan biseyi onlara dayatamayiz.Gulup gecicez, olayi irdeleyip desmek yersiz bence.Amcanin dusuncesi kendini ve ailesini ilgilendirir.Amcanin sucu bunu tv lerde dillendirmek olmus sadece...Bana size bir zarari etkisi yok...sevgiler...
kaldıki benim ne anneannem nede dedem bu fikirde değildiler. ama 17 yydaki atalarımın düşüncelerini bilemem tabii.o kadar geriye gidemedim maalesef:))
Ooooo oooo ona bakarsan oky , bende bir babaanne vardı , feminizmin kurucusu sanırdın tanısan
Hayatta olsa şuan 90 küsür yaşında olacaktı .
Eskiler de olsa bu adam gibi düşünürdü diyenlere inat, babaannem 40 yaşında dul kalmış, çalışmış çabalamış asla hiçbir erkeğe oğulların bile minnet etmemiş bir kadındı. Anneannem deseniz o da terziymiş zaten ve eşi hayattayken de çalışıyormuş.
Ayrıca, hangi eski nesil hamileyken dışarı erkeksiz çıkılmazı savunur ki?
Asla ve asla kabul edilemez düşüncelere sahip bu ilahiyatçı olduğunu iddia eden insan.
pek saygıdeğer aile terapistini anmadık ama, gücenmesin, o da bu zat kadar önemli toplumumuz için
Eki Görüntüle 810990
cinsellik ibadettir diyen bu şahsın haramdan zinadan haberi yok anlaşılan..bize uymaz ama kendi istiyorsa istediği gibi cinsellik yaşayabilir tabii
ne ka deriin bi hoşgörü anlayışı var ayrıca hayran kaldım da sapık mı ne bu kadın grup seksi ibadet olarak görüyor yuh be
Hz. Hatice' de çalışıyormuş ,ticaret yapıyormuş,tüccarmış..
amuca bunu biliyormuydun :)
ha şimdi bunada yalan dersin sen...
pek saygıdeğer aile terapistini anmadık ama, gücenmesin, o da bu zat kadar önemli toplumumuz için
Eki Görüntüle 810990
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?