Hamileler sokağa çıkmasın' diyen ilahiyatçıdan yeni bomba!

Amca eski jenerasyon biri, neden bu kadar lafina takiliyorsunuz ki.Dedemiz -amcamiz, oyle dusunuyor diye bizde dusundugu yapacagiz gibi bir durum yok.Kimsenin kimseye zorla dayattigi bir durum yok.Boyle bir durum mevzu oldugunda tabiki tepkimizi veririzde ama amcanin dusuncesi kendini baglar bunun yaygarasini koparmak niye?

Anneciginin zamaninda anlattigi gibi imis, oda bu kulturle buyumus.Onun yetisdigi zaman ki ninelere sorun cokda yadirgamazlar bunu.Kendi kisisel dusuncesidir yani linc etmeyelim hemencik.Kimsenin dusuncesini zorla degistiremezssiniz.Tarihde oldugu gibi kisileride kendi caginin sartlarinda degerlendirmek gerekir.Tasra kulturunde soyledikleri kismen de olsa devam ediyordur ama sehir hayatinda durum anlattigi gibi degil elbette.Bunu burda ki herkes biliyordur.

Feminist soylemleri 80 yasini geckin ninelere bir sorun bu adamcagizin dediklerinden farkli seyler soylemiyeceklerdir.

Ninelerimizle olsun dedelerimizle olsun, bu konularda herseferinde susmayi tercih etmisimdir.Onlarin dusunce ikliminde olmayan biseyi onlara dayatamayiz.Gulup gecicez, olayi irdeleyip desmek yersiz bence.Amcanin dusuncesi kendini ve ailesini ilgilendirir.Amcanin sucu bunu tv lerde dillendirmek olmus sadece...Bana size bir zarari etkisi yok...sevgiler...

Son düzenleme:
gülüp geçemiyorsun işte, bunlara inanan bir sürü genç kız var, bu genç kızlar bunun gibi hacılara hocalara inanıp hayatını karartıyor, sadece kendi hayatlarını karartsalar banane dersin, öyle olmuyor işte, bu genç kızlar çocuk yetişirtiriyor, ülkenin geleceği yetişiyor, kısır döngü hiç kırılmıyor böylece
kendi ninesinde dedesine inanmaz, ama devletin televizyonunda ben islam alimiyim diye geçinen bir adama kolayca inanıyor

kimbilir ne yaptıda adamı kendinden soğuttu demi ama....

zihniyet bu

Yazık yahu acıyorum ben bu örümcek kafalı adama

bu adam ilahiyat profesörü değil de boşanma davalarına bakan hakim olsa ayvayı yedik ki ne yedik

Bir tarafımın ilahiyatçısı
bunu televizyona çıkaranlara yazıklar olsun. bir de devlet kanalı olacak.
devlet kanalıyla yobazlık apaçık ortada.

Sevgili Henah , ninemde dedemde hayatta değil , eşiminkilerde değil . O kadar yaşlıyım yani

Onlardan duyduklarımız vardı elbette , kendine göre , yaşadıklarına göre , zamanına göre doğruları ... Ama onlar bu kadar keskin , bu kadar tatlı dilden bi haber , bu kadar sevimsiz mi dile getirirlerdi hakikat ya da değil bildiklerini ?

Kadın dediğin evde oturur yahu diyen bir nine ile bu kişinin söyledikleri çok farklı . Mana aynı yere çıkabilir ama söylem çok farklı bence.

Daha da önemlisi hatta tek önemlisi ; niyet çok farklı bence niyet

kaldıki benim ne anneannem nede dedem bu fikirde değildiler. ama 17 yydaki atalarımın düşüncelerini bilemem tabii.o kadar geriye gidemedim maalesef:))

kaldıki benim ne anneannem nede dedem bu fikirde değildiler. ama 17 yydaki atalarımın düşüncelerini bilemem tabii.o kadar geriye gidemedim maalesef:))

Ooooo oooo ona bakarsan oky , bende bir babaanne vardı , feminizmin kurucusu sanırdın tanısan

Hayatta olsa şuan 90 küsür yaşında olacaktı .

Eskiler de olsa bu adam gibi düşünürdü diyenlere inat, babaannem 40 yaşında dul kalmış, çalışmış çabalamış asla hiçbir erkeğe oğulların bile minnet etmemiş bir kadındı. Anneannem deseniz o da terziymiş zaten ve eşi hayattayken de çalışıyormuş.
Ayrıca, hangi eski nesil hamileyken dışarı erkeksiz çıkılmazı savunur ki?
Asla ve asla kabul edilemez düşüncelere sahip bu ilahiyatçı olduğunu iddia eden insan.

Ooooo oooo ona bakarsan oky , bende bir babaanne vardı , feminizmin kurucusu sanırdın tanısan

Hayatta olsa şuan 90 küsür yaşında olacaktı .

Trakyalı olan bilir bizde kadının mesleği varsa evde oturması ayıp, üşeniklik anlamına gelir. Misal ben
Bazı şeyleri söylemenin de bir adabı var bu adam insanı dinden çıkarır.

yazık ki ilahiyatçı olmuş bir de

keşke o dini kitapları işine göre kırpıp almasaydı lafları..

Peygambere Sevdirilen Kadın kitabını okusun da öğrensin kadının dinimizdeki yerini.

Hz. Hatice' de çalışıyormuş ,ticaret yapıyormuş,tüccarmış..
amuca bunu biliyormuydun :)
ha şimdi bunada yalan dersin sen...

Son düzenleme:
Çok sinirlendim kitabın bir bölümünden alıntı yapacağım bu tür şeylere inanan erkek ve bayanlarımız var maalesef lütfen onlarda okusun da neyin doğru neyin yanlış olduğunu kavrasınlar artık..

* Hz.Muhammed(s.a.s), "Akıl ve aşk ancak insana mahsustur.hayvanda akıl yoktur.
Kadınlar akıl ve gönül sahibi erkeklere hükmederler,buyurmuştur.Hakikat de budur.Akıllı ve ince ruhlu bir erkek kadınlara karşı daima anlayışlı ve şefkatli olur,onlara sertlikle muameleden çekinir,onları kırmak ve incitmek istemez. Buna mukabil cahil ve akılsız erkeklerdir ki kadınları ezerler,onlara karşı sert ve kaba olurlar. Çünkü onların tabiatında hayvanlık üstün gelir. "

eskisi yenisi yok ki bunun eskiden de kadınlar çalışıyormuş ve çalışmak zorundaymış şimdide böyle.bu adam geleenkçi bi söylem içerisinde değil sapkın bi zihniyet içerisinde.

hem hamileyken erkeksiz mecbur dışarı çıkıcaz hergün okula gelip gidiyorum,napayım beyimin arabasına mı binip geleyim güzelim servisimiz varken

pek saygıdeğer aile terapistini anmadık ama, gücenmesin, o da bu zat kadar önemli toplumumuz için

Son düzenleme:
pek saygıdeğer aile terapistini anmadık ama, gücenmesin, o da bu zat kadar önemli toplumumuz için

Eki Görüntüle 810990

cinsellik ibadettir diyen bu şahsın haramdan zinadan haberi yok anlaşılan..bize uymaz ama kendi istiyorsa istediği gibi cinsellik yaşayabilir tabii

ne ka deriin bi hoşgörü anlayışı var ayrıca hayran kaldım da sapık mı ne bu kadın grup seksi ibadet olarak görüyor yuh be

Son düzenleme:

önemli olan beylerimizin mutlu olmasıymış kadesa, beylerimiz mutlu olduktan sonra herşey mübah

başlıktaki amca gibi düşünüyor bir nevi işte, dünyaya gelme sebebimiz beylerimizi memnun mutlu etmek

Hz. Hatice' de çalışıyormuş ,ticaret yapıyormuş,tüccarmış..
amuca bunu biliyormuydun :)
ha şimdi bunada yalan dersin sen...

Hz.Aişe ve birkaç kadın da yine Hz Muhammed in meclisinde divanında artık ona ne denirse bulunup fikir belirtirmiş.Eğer eve kapansın ama dışarı çıkmasın çocuklarına baksın başka işle uğraşmasın mantığı olsa islamda böyle bir şeye izin verilir miydi? Tam tersi kadın da toplumun için de ön plana çıksın yeri olsun amacı bence bu.Çok şükür dinimizi sadece bu gibi insanlardan öğrenmek zorunda kalmıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…