• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileler sokağa çıkmasın' diyen ilahiyatçıdan yeni bomba!

herkesin aklı kendine yeter bence, kimse benim gibi düşünmüyorsan, sen cahilsin aptalsın, benim dediğim daha doğru diyerek kendini ortaya atmasın artık!!!!!!

Estağfurullah , ben kimseye cahil , aptal gibi bir sınıflandırma yapmadım . Düşünce özgürlüğüm vardır , bunu düşünebilirim ama söylem özgürlüğüm sınırlıdır , asla dile getirmem .

Benim dediğim doğru da demedim .İnanan bir insan olarak doğrum da , şeklim de , yolum da çizilmiştir bilirim , ya giderim o yoldan ya gitmem , ya da sekeleyerek giderim ama bu gibi insanların çıkıp olmayan şeyleri var gibi göstermesine sessiz kalamam.

Haşa !

En az sizin kadar dinini okuyan ve bilen biri olarak , bu kişinin dedikleri saptırılmıştır , niyetide hoş değildir , sözleride hoşgörü çizgisini aşmıştır diye hemcimslerime hatırlatmak kendimi ortaya atmak değildir .

Not : Çok korkarım ben , önyargıdan mesela ... (ne alaka , öyle işte.... )

Son düzenleme:
osmanlı zamanındaki hanımlardan bahsediyor zaten, cumhuriyet kadınından bahsetmiyor onu diyorum

herkesin aklı kendine yeter bence, kimse benim gibi düşünmüyorsan, sen cahilsin aptalsın, benim dediğim daha doğru diyerek kendini ortaya atmasın artık!!!!!!

konuyu niye bu kadar şekilsel anladınız, anlamış değilim,
5 ay önce doğum yaptım, hamileykende yürümek için kocamı bekleyemezdim tabiki, arabamız da yok üstelik ne olacak şimdi:52:doğum yaptıktan sonrada hergün kızımı gezdiriyorum,
eşimde gözümün içine bakıyo, kafam şişti azcık kızı çıkar da gezdir diyo zaten,

hamileliğin veyahut hayatın aşırı derece ortaya dökülmesi anlatılmak istenen sanırım
bazı bebek blogları var, bakıyorum, öyle fotolar varki, çocuğun kafası çıkarken ki fotolarını bile koymuşlar
asıl buna yuhhhh yaniii,
emzirirken çekmiş koymuş, bebeğin altını değiştirirken çekmiş koymuş,
erkek de olsa kız da olsa bebeğin de bi mahremiyeti var

herşeyi ortaya dökmek niye yani, sanarsın süperstar kadın, herkes kendisinden her dakika ne yaptı anlatması hatta çekip koyması gerekiyo sanıyooo,

kadını aşağılayanlar başka başka insanlar adına özgürlük diyenler,
benim düşüncem,

yazacak çok şey var !!!!!

hamile kadın erkekleri tahrik eder mi demiş ? ben duymadım, kendi düşüncelerinizi adama mal edip iftira da atmayın

biri sizi değil de başkalarını muhatab alarak konuşmuşsa bu sizi neden aşağılatsın,
herkes herşeyi sizi muhatab alarak mı söylemek zorunda, ilginçsiniz, kompleksli misiniz?

hayatınızda kaç tane Allahtan korkan imanlı adam tanıdınız acaba merak ediyorum,
adam namaz kılıyor dindarım diyor, ama sapık sapık işler yapıyor diye,

adamın günahını niye İSLAm dinene çamur atarak, bunların hepsi böyle diyerek iftiralara kalkışıyorsunuz,

Türkiyenin yarısı sapık, siz doğru bildiğiniz yoldan gidin, herkes kendi acınacak haline üzülsün,

dini tv lerde çıkan sapık hocalardan dinledikleri gibi, dinle imanla, namazla abdestle alakası olmayanların da sanarsın ki büyük din alimi, söylüyoda söylüyo, ne biliyosun, dine dair doğru 2 sayfa kitap okudun mu acaba? Kuru sıkı iftira sallıyosunuz

dini bilmediğiniz ne kadar açık,

adambir gün biriyle bir gün başlasıyla olsun ama sevdiğiniz bi şarkıcıysa adı çapkınlık olur,

aman dindarsa 4 hanımı varsa sapık öyle mi?

çelişkiyi anlamak mümkün değil, dinimiz 4 eşi helal saymış ama bunların bir sürü şartı var,

bu şartları da bu zmanda yapabilecek adam yok denecek kadar azdır, belki de yoktur Allah bilir,

bu şartlardan biri de 4 kadın aynı yatakta ''' grup seks'' dediğiniz şey kesinlikle değildir, bilmediğiniz konuda konuşmayın yaaa,

ayyy vah vah ne çok üzüldün dimi o kızlara,
üzülme sen onlardan değilsin yaa, mutlu olman lazım

hah bu dedğin doğru işte, hemde çok büyük tüccarmış...

evet ibadettir, ama sizin anladığınız gibi değil,4 kadın denince sizin aklınıza grup seks gelir,

dinden itikatta anlamadığınız için, kadının bile hemcinsleri arasında göbekle diz kapağı arası haram kılınmıışken,

4 hanımı olanın hepsini aynı yatağa alacağını düşünebildiğinizi anlamıyorum,

hiçbir kadının da eşim 2. alsın dediğini duymadım ben, kadın fıtratı kıskançtır, paylaşamaz zaten,
çevrenizde nikahı altında 2. 3. 4. eşi olan kaç kişi var?

ama karısını - kocasını aldatan çok var dimi? adam nefsine uyuyo bi geceden bişey olmaz diyo, kadının da haberi yoksa ohh ne ala!!!!
yuvalar bundan bozuluyo, ilerici özgürlükçü olan hanımlar, asıl bu ahlaksız sapık adama diyecek 2 çift lafınız yok mu?

ÖZGÜRSÜNÜZ, HERKES GİBİ, BAŞKALARININDA NEYİ NASIL YAŞAYACAĞIYLA İLGİİLİ AYNI ÖZGÜR DÜŞÜNCENİZLE DAVRANIRSANIZ İYİ OLUR.

İstediğiniz gibi fikirlerinizi tabii ki paylaşabilirsiniz ama...
Kusura bakmayın çok yanlış bir üslup içindesiniz.
Büyük harflerle yazınca, bol bol ünlem kullanınca karşınızdaki insanlar sizi daha çok ve daha iyi anlamıyor.
Sadece onları kelimelerinizle tahrik etmiş oluyorsunuz gerek var mı?
...

ay ne demişti bi de bu adam(hoca diyemicem); hamileler hakkında sıraladığı lafların sonuna, dışarı çıkmasınlar zaten estetikde değiller demişti

hamile arkadaşlar lütfen dışarı çıkıp kimsenin göz zevkini bozmayın reca ediyorum
:37::37:

bence hamilelik kadının en güzel, en estetik hali:16:

Son düzenleme:
Burada amaç yapılan açıklamayı yorumlamak, birbirinizi yargılamak değil.
Kimsenin inançlarını ölçüp tartmayın, dini kimin az, kimin çok, kimin doğru, kimin yanlış bildiğinin karar mercii kullar değil Allah'tır.

ay ne demişti bi de bu adam(hoca diyemicem); hamileler hakkında sıraladığı lafların sonuna, dışarı çıkmasınlar zaten estetikde değiller demişti

hamile arkadaşlar lütfen dışarı çıkıp kimsenin göz zevkini bozmayın reca ediyorum

Benim etrafımda böyle sapık insanlar olsa zaten sokağa cıkmazdım
çok şükürki son derece medeni bir yerde yasıyorum
sokakta göbeğimi görenler sapıklıkla değil sevgiyle yaklasıyorlar

annesi bilim kadınıydı herhalde, fanusta döllendirip fanusta büyüttü fetüsü:27::27:

o amca hiç hamile kalmadığı için hamile kadınların o koca göbeklerini saklaması ne zor bilemiyor bol keseden atıyor tabii..hem niye saklayyaım utanılacak birşey mi yapmışım :)

16.haftamdayım göbeğim te uzaktan görülüyor napayım milletin göz zevki bozulmasın diye içime mi çekeyim :52:

bu adamın dınle alakası yok bu tamamen kendı çürümüş bilgilerini söyleyıp duruyor peygamber efendımızın eşide çalışıyordu ticaret yapıyordu

şimdi herkes üniversite mezunu maaşların en düşüğü 2 bine yakın zaten kadın evlenmeden öncede kendını geçindirir vazıyette ozaman hiç evlenmez bu görüşe göre istenen kadınların köle olması ama kölelik kalkalı çok oldu

biri çıkar hamile kadınları görünce aklıma nasıl yaptıkları geliyor der
biri çıkar barbie bebekler tahrik edici der
biri yatakta ha 2 kişi ha 4 kişi ne farkeder eşler istedikten sonra der
biri 13 yaşında kıza tecavüz eder
örnekler yüzlerce...
bunlar ben din adamıyım, islami yazarım diyor, hepsinin aklı bacak aralarında kalmış... muhtemelen sapkın fantazilerini örtbas etmek için dini kılıf olarak kullanıyorlar, hadi bunları anladım da, bunları savunan, kanaat önderi olarak benimseyen yurdum insanını asla anlayamayacağım...
bu adamın ilk hamilelik açıklamalarında da benim faceden bir arkadaşım hocama hak veriyorum karın göbek ortada geziyorlar, eşimi tahrik etmeye kimsenin hakkı yok gibi bişeyler yazmış ve edep ya hu! diye bitirmişti paylaşımını... aklımda net kalan tek cümle "eşimi tahrik etmeye kimsenin hakkı yok" evet kadının eşinin hamile fantazisi var diye hamileler sokağa çıkmasın! ötekinin barbie bebek fantazisi var onlar piyasadan kaldırılsın, eeeeee çoluk çocuğa salyaları akanlar için napıcaz, onları da eve kapatacak mıyız?
biryere kapatılması gereken hamileler, kadınlar ya da çocuklar değil, sapıklar kapatılmalı ki biz de rahat nefes alalım, güvenle yaşayalım..

Bu karikatür cuk oturmuş:ssz:

$image.jpg

Hamile kadinin gobegi kimseyi tahrik etmez.Gorunce insanin aklina cekicilik asla gelmez, sadece sevimli gelir.Son aylarda tabi cok fazla buyudugu icin, daha cok evde olmayi tercih ederim bende.Cunku disarida dolasmak yerine evde dinlenmek isterim.Acikcasi cokda rahat edemem, eski kiyafetleri giyememenin buruklugu sekilsiz vucut.Biryere giderken kiyafet secimi de zorlasir; o olmadi bu olmadi diyerek belki 6-7 kez ust bas degismek.Bunlarda hamileligin son haftalarinin zorluklari.Bunlari soylerken gebeligin duygusal boyuttaki yerini vurgulamak istedim.Kendimi bakimsiz sekilsiz hissetme hali bu artan hormanlar sonucu oluyormus.

Iki gebelik geciren biri olarak, son haftalardaki gobegin, estetik durdugunu soyleyemem hani.Son haftalarda aynada gobegine bakip, biran once dogsun hayirlisiyla dersin.Uykuda zorluk cekersin, deliksiz uyku hayal olur.Son bir ay bel agrisi, uyuma bozuklugu ve arti yalanci sancilar.Ozellikle son haftalar fiziksel olarak insani cok zorluyor.Kendi ayakkabini corabini giymekde zorluk cekiyorsun, egilemiyorsun bile.Son haftalarda istedigim bir an once dogsun da normal hayatima geri doneyim olur.Yaklasik 20 kilo almistim ikinci hamileligimde bayagi zorladi beni.Ustelik 36 haftayi doldurduktan sonra erken dogum riski olabiliyor.Bende oyleydi, oyle disarda olmayi cokda arzu etmedim.Heran bisey olur kaygisi tasiyordum.Bulundugum yerde kisayi cok sert geciyor.Herhangibir dusme sakatlik yasarim, erken dogum vs genelde dinlenerek gecirdim son zamanlari.Markette surda burda dogum yapmak gibi bir korkuda olusmustu.

Amcanin sozleri kendine munhasirdir.Bunlarda kendi yasadiklarim olarak aktardim.Kimseye gore hayatimi yonlendirmem, canim nasil istiyorsa dinimin musaade ettigi olculerde ozgurce yasarim.Amcayi bu kadar buyutmeyin.Allah askina kim bu zamanda hele birini klavuz edinerek, onun dediklerine tabii oluyor.Aklini birilerine kiraya verenler haric tabi buda kendilerini ilgilendirir.Fikren yakinlik duyarsan uygularsin.Yakin cevremde, birinin dediklerine koru korune bagli kimse gormedim.Anne babamiz bile, bize "sunu soyle yapin" dediginde, onlari bile sorguluyoruz.Hatta bazen sivri dille elestirebiliyoruz;"kararlarima karisma" diyerek onlari bile susturabilirken, bu amcayi kimse klavuz edinmez.Sitede bile bir tek sempatizani yokken amcanin demek ki kimse itibar etmemis.Arkadasin biri amcanin dediklerine husnu zanla bakin demis, hosgoru kapisini acmis onun disinda herkes sapik demis adama.Demek ki kimse itibar etmemis ve soyledilklerine burdaki kadinlar gibi kimse uygulamiycak.Kisinin tercihidir hamileyken istedigi gibi gezinir de tozunurda.Herkes bildigini okurken sorun ne onu anlamiyorum hala.Tabii olan olsun, buda kimseyi ilgilendirmez herkesin yasantisi kendine.Farkliliklar heryerde zenginlik kabul ediliyorken, tek tip insan dayatmasi cok gereksiz bence.Eski ihtisamli Osmanli devleti gibi baris ve huzur icinde yasamayi becermis, yuksek adaleti herkese ornek olmali.

Bulundugum yer cok kulturlu bir yer, kimse kimsenin yasam sekline-dusuncesine mudahele etmez.Ulkemde de bu olgunluk seviyesine ne zaman ulasiriz diye bazen sorgulamiyor degilim.Surekli olumsuzluk pompalaniyor medyada ne yazik ki."Delinin biri kuyuya bir tas atiyor, kirk akilli cikaramiyor" misali yapay gundemler olusturuluyor ve gercek sebepleri kimse bilemiyor. Turkiye nasil daha iyi kalkinir, kimse ilgilenmiyor, varsa yoksa eften puften sebeplerle insanlar ugrastiriliyor.Sonra da o meshur soz "Millet uzaya cikti, biz hala nelerle ugrasiyoruz". O cogu zaman begenilmeyen iran bile bizden teknolojij olarak, uzay bilimleri vs cokdaha ileride.

Insallah bizde buralardaki gibi gercek modernizmi kazaniriz.Kimse kimseyi yasam sekliyle kinamadigi, farkli parcalarin tek butun oldugu gunler.Konu nerden nereye geldi.Anlasiliyor ki amca kendi fikirlerini paylasmis.Bunu kimseye dayatmadigi surece sorun yok, Turkiye icin kimse bunun boyle oldugunu soyleyemez.Sanki kanunla boyle bisey koyulmus gibi tartisiyoruz.Bu kanun degil baglayiciligi yok.Neyi tartisiyoruz ozaman.Nezaman tartisilir mecliste bu kanun taslagi bilmem ne haline sokulamaya calisilirken, o zaman yikalim ortaligi.Su anda boyle bisey yok, daha neyin tartismasi bu.Lutfen bunu dusunelim biraz.Akillari pazara koymuslar, deli gitmis kendi aklini satin almis.Buradan kimse alinganlik yapmasin.Herkese kendi akli fikri daha dogru gelir.Gunumuz kadini bu amcaya itibar etmez, kimse bosuna uzulup tasalanmasin.Herseyde korku olusturuluyor, bunlari gundem yapmazsak itibar olunmaz.Gerekli bilgileri gundem yapalim, fuzulileri gundem disi yapalim daha gercekci sorunlarimiz oldugunu gorecegiz ozaman.Yapay gundemlerin ulkemizin baslica sorunu, gercek sorunlarimiz bunlar degil.

Son düzenleme:
Sevismesin bu zihniyet abi ayip millet seni gorup kocanla yattigini dusunur olur mu oyle

Hamileler dışarı çıkmasın diyen bir adam dünyaya nasıl geldiğini sanıyor acaba? senin ebeveynlerin de yaptı böyle şeylerrr amcaaa heeyyy. :51:

Back