hamileler neler yiyorsunuz?

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
96
Sinop
kızlar ben 20 haftalık hamileyim ama açıkçası bugüne kadar pek iyi beslenemedim. ilk 3,5 ay filan bulantılarım çok çok kötüydü zaten bişey yiyeyemedim doktorum önemli değil şuan için demişti. 4.ayda kesildi ama ben yine kendime pek iyi bakamıyorum, çalıştığımız için düzenli yemek pişiremiyorum, dışardan yememiz gerekiyor bazen. çok iyi yumurta, süt, balık, ceviz, meyve yararlı şeyler sanırım ama bunları her gün yiyemiyorum. doktorun verdiği demir hapı ve multivitamini düzenli alıyorum ama beslenme çok önemli mi siz neler yiyorsunuz ve ne sıklıkta?

5. aydan sonra hergün 1 litre süt içmeye çok önem veriyorum ilk gebeliğimde Allahın izniyle bunun çok faydasını gördüm

kızlar ben 20 haftalık hamileyim ama açıkçası bugüne kadar pek iyi beslenemedim. ilk 3,5 ay filan bulantılarım çok çok kötüydü zaten bişey yiyeyemedim doktorum önemli değil şuan için demişti. 4.ayda kesildi ama ben yine kendime pek iyi bakamıyorum, çalıştığımız için düzenli yemek pişiremiyorum, dışardan yememiz gerekiyor bazen. çok iyi yumurta, süt, balık, ceviz, meyve yararlı şeyler sanırım ama bunları her gün yiyemiyorum. doktorun verdiği demir hapı ve multivitamini düzenli alıyorum ama beslenme çok önemli mi siz neler yiyorsunuz ve ne sıklıkta?

elimizden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışsak bile,arada hazır gıdalar ve zararlı şeyler de tüketebiliyoz,neticede canımız çekiyo ama genede mümkün mertebe tüketmememiz lazım
bebek her türlü vitamini alırmış,annenin güçsüz kalmaması için özellikle iyi beslenmeliymiş
zaten sen yazmışsın neler yemek gerekli diye
balık ve eti çok sıklıkla tüketmeyi sevemedim ama diğer saydıklarına dikkat ediyorum kendi adıma

ben sadece sut içemiyorum yaa cok uzuluyorum sut ve yoğurt midemi bulandırıyo 18 haf. bende

5. aydan sonra hergün 1 litre süt içmeye çok önem veriyorum ilk gebeliğimde Allahın izniyle bunun çok faydasını gördüm

bir litre mi,iki bardak mı
ben iki bardak içilmeli,fazlası da zararlı diye duydum ama,tabiki kesin bi bilgi değil benimki

ben herseyı yıyorum valla et dısında cunku vejeteryanım ama yınede bebegım kucuk ben kılo alıyorum o kılo almıyo nedense:( cok uzuluyorum valla 200 grmlık bı eksıgı ırı bı bebek dııl ılaclarımıda kullanıyorum meyvemıde yıyorum sutumu yogurdumu yumurtamı zaten eksık etmıyorum ama yınede pek kılo almıyo bebegım :8:18::18:

ben 1 bardağa tahammul edemiyorum. ama o kadar içmek faydalımı yaa. sen dışarı parayla anne sutu verirsin herhalde bu gidişle :))

bir litre mi,iki bardak mı
ben iki bardak içilmeli,fazlası da zararlı diye duydum ama,tabiki kesin bi bilgi değil benimki

Evet haklisin arkadasim iki bardaktan fazlasi zararli. Fazla kalsiyum alinmamali. Mesela ben sabah aksam sut iciyorum iki kupa.
Eger gun icinde yogurt, peynir yada dondurma tuketiyorsam gece sutumu icmiyorum.

15. haftamin icindeyim.. acikcasi cok bisey yiyemiyorum bu durumumdan da cok sikayetciyim..
normalde de cok yemekle arasi olan bir insan degildim.

tek yiyebildiklerim icebildiklerim: muz, portakal, kestane sekeri, seftali suyu, kayisi suyu, cay...

mecburen ek vitamin kullaniyorum.:43:

15. haftamin icindeyim.. acikcasi cok bisey yiyemiyorum bu durumumdan da cok sikayetciyim..

tek yiyebildiklerim icebildiklerim: muz, portakal, kestane sekeri, seftali suyu, kayisi suyu, cay...

cnm aslında senın tam saglıklı beslenme zamanın keske dıkkat etsen bıraz yemeye calıssan cok ıyı olur aslında muzu yemekle ıyı yapıosun bebege en cok etkılı olanlardan bıtanesıymıs ama dıgerlerı katkı maddelı pek onermıyorlar hele cay kesınlıkle demır eksıklıgı yapıomuıs bebekte

Son düzenleme:

fazla muz kabızlık yapar diye biliyorum,onun yerine elma yemeyi deneyebilirsin
bide muz bebeği iri bebek yapabiliyomuş diye duydum,gereksez kilo oluşmasın bebişte

bende yiyemiyorum ama bebeğim çok şkür ii
peynir yoğur yemeye çalışıyorum yoğurt ve sütten nefret ediyorum
o yüzden yoğurtlu çorba felan yapıyorum yada pasta börek yapıyorum hergn
bi kaşıkda ağzıma atıyorum yoğurt o bile fazla geliyor
süt çok nadir içiyorum 6 7 günde bir
şimdi içsemmi ballı peyniri bol yedim aman boşver :37::1:

ben de süt içemiyorum canım..ülser var bana dokunuyo..demir hapını da içemiyorum bu yüzden..iyi beslendiğimi düşünmüyorum ama inş. bebeğim iyi olur yaa:(

kızlar ben de doğru düzgün birşey yiyemiyorum, iyi yaptığım tek şey iki üç günde bir sabahları yumurta yemek, yoğurt bazen iyi yiyorum bazen hiç yiyemiyorum. Yemek yiyemiyorum, peynir yemekten bıktım, hep açım, hep midem bulanıyor, bugün 14. haftam bitti, üç gündür bi de çok şiddetli baş ağrısı çektim. Kendimi mutsuz hissediyorum, kusunca ağlıyorum, başım ağırınca ağlıyorum, iyice psikolojim bozuldu. Artık doğru düzgün yemek yiyebilmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

bende calısıyorum kızlar bende kendım kılo alamadım hıc 5 aylık olduk bebegım kılo alıyor ama ben alamıyorum onunkı normal sanırım 18 haftalıkken 290 gramdı ınsallah ıyıdır :) benım gunluk genelde tukettıklerım sabah normal kahvaltı yumurta peynır yada kasar peynırı tahınle pekmez karısımı ve yanında cok acık cay işe gelıyorum 2 kasık keçiboynuzu pekmezi atıyorum agzıma kan yapsın ve faydası cok dıye okuyun derim ve tavsıye ederim ardından öğlene kdr vaktım olmuyor atıstırmaya öğlen bi çorba ile yogurt yıyorum öğün arasında meyveleerımı yıyorum cekmecemde her zaman fındık fıstık kaju antep fıstıgı karısımım hep bulunur onu yerim bır avuc hergun bazen havuc falan yerım otururken iş yerınde aksamda salatam her turlu sebze yemegım ve tahıllardan yerım et işi her gun olmasada haftada bır kere yerim oda etın kendısını yıyemem yemegın suyuna banarım ekmekle :) en azından vıtamınınden almak için öle ama kendıme stres yapmam beslenemıyorum dıye he sütümüde oldukca ıcmeye calısırım gunde 2 bardakdan fazlası kansızlık yapıyor o yuzden :) sağlıklı ve guzel beslenmeler hepınızıe :)

he bırde kızlar elmayı öneririm bı arkadas demiş ordan aklıma geldı elma bebekde astım yada bronşit olusmasını önluyormus hergun bırtane yıyın ben genelde yıyorum ınsallah dogunca faydasını görurum hemde lifli oldugu için faydalı meyve. ayaklarınız hemen agrımaz..

valla bende 10.haftadayım doğru düzgün hiçbirşey yiyemiyorum o kadar listeler çıkarttım astım gözüm görsün yiyeyim diye ama bulantılar yedirmiyor Allah yardımcımız olsunnn inş. düzelecek

ben de çalışıyorum..ne kendi aileme yakınım ne eşimin ailesine..yani yardım eddecek kimsemiz yok öyle...o yüzden de dört dörtlük yemek mümkün değil, işten gelince işte ne yapabilirsek..herkes o kadar şanslı diil işte..allah hepimize sağlık sıhhat versin..bebişlerimizi korusun , sağlıkla büyütsün..

bulantılardan yiyememek normal çok zor günlerdi ama benim geçti çok şükür, şimdi tembellik ya da ihmalkarlıktan yiyemiyorum ben. günde 2 bardak olmasa da 1 bardak süt içiyorum, o da bulantılar geçince bikaç haftadır yani, yoğurt değil ama peynir yiyorum. ama hani yemek pek yapmadığım için sebze falan yiyemiyorum, bide özellikle ceviz kuruyemiş türünü ve meyve yemeyi çok ihmal ediyorum. balık yeni yeni başladım haftada 1 kez. bu arada balık hapı kullanıyo musunuz kızlar? kimi doktor öneriyo kimisi önermiyo

Son düzenleme:

canım ben de 5. ayımdan sonra beslenmeme dikkat eder oldum.sabah kahvaltımı mutlaka yapıyorum ve kahvaltıda bır haşlanmıs yumurta ve peynır yıyorum.sabah kahvaltısında sutu ıcemediğimden ıhlamurla kahvaltı yapıyorum.ben de çalışıyorum.her gun yanımda meyve ceviz göturuyorum.onları yıyorum.süt alıyorum yanıma onu da içiyorum.öğlenleri sulu yemek yapan bır lokanta var orda çorba içiyorum.öğleden sonra yıne meyve yıyorum.aksam eve geldiğimde tavuklu ya da etli bir yemek yiyorum.dışarda et yemıyorum.et turu seyleri evde kendım yapıyorum.yanına mutlaka dereotlu maydanozlu yeşilsoğanlı naneli marullu bol yeşil salata yapıyorum.ilerleyen saatlerde yıne meyvemi yıyorum.kuru kayısı ıncır yıyorum.sonra yatmadan bır bardak sut ıcıp yatıyorum.

Back
X