hamileler neler yiyorsunuz?

Bende çok ihmal ediyorum diyorum ama hergün yoğurt, peynir çok tüketiyorum.
Süt içmesemde olur sanırım.
Ceviz ye diyorlar ama yiyemiyorum malesef, başka yemişlerden yiyorum.
Bebeğim 390 grammış, doktor 350-400 arası normal demişti...

Gebelikte Tüketilmesi Gereken Yiyecekler

Gebelik dönemi çocuğun gelişimi açısından çok önemli bir dönemdir.Bebek her an herşeyden etkilenebilir.Bu yüzden bebeği taşıyan annenin çok dikkatli olması gerekir.Dikkatli olunması gereken bir konuda alınması gereken besinlerdir.Bebeğe yararlı olan yiyecekler tüketilerek onun en iyi şekilde büyümesi ve gelişmesi sağlanabilir.

Az Yağlı Yoğurt

kadınlar hamile oldukları bu dokuz ay boyunca yiyip içtiklerine çok dikkat etmeli. İşte gebelikte beğenerek yiyeceğiniz ve enerji verecek bir besin kaynağı. Az yağlı yoğurt. İçerdiği Kalsiyum ve D vitamini açısından zengin, düşük yağlı yoğurt hem sizin hem de çocuğunuzun kemik yapısı için oldukça faydalıdır. Altarnetif olarak süzme peynir yiyebilirsiniz.

Brokoli

Vejetaryan olan hamile bayanlar için son derece faydalı bir yiyecektir. B vitamini bakımından oldukça zengindir.

hamile bayanların gün içinde alması gereken folik asit miktarı 400 mikrogramdır. Eksikliğinde doğum sırasında sıkıntılar yaşanabilir. Altarnetif olarak ıspanak ve lahana yiyebilirsiniz.

Bonfile Biftek

Yağsız bir biftek gün içinde ki çinko, demir ve protein ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bebeğinizin büyüme ve gelişmesinde önemli bir rol oynayan bonfile ya da biftek gebelikte de çok önemlidir. Altarnetif olarak tavuk eti veya pişmiş yengeç yiyebilirsiniz.

Tavuk Göğsü

Protein açısından zengn ve yağ oranı bakımından oldukça düşük olan tavuk göğüsü sizin ve büyümekte olan bebeğiniz için yapı taşıdır. Kas dokularını, enzimleri, hormonları ve antikorları korumak başlıca faydalarıdır. Altarnatif olarak fasülye ve karides yiyebilirsiniz.

Fasulye

Kendiniz ve bebeğiniz için kan hücreleri yapımına yardımcı olacak en iyi besin maddesidir. Lif ve demir bakımından da oldukça zengindir. Altarnetif olarak mercimek (veya herhangi bir baklagil) ya da yeşil yapraklı sebzeler yiyebilirsini.

Yumurta

D vitamini, kasiyum ve protein açısından son derece zengin olan yumurta hamile bayanlara inanılmaz yararlar sağlar. Metobolizmanın dengelenmesi için mutlaka yenmesi yerekiyor. ancak sarısını atmayın. Çünkü D vitamini sadece sarısında bulunuyor. alternatif olarak inek sütü kullanabilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

Enerji artırmak için yiyecek bir şeyler arıyorsanız yulaf ezmesinden iyisini bulamazsınız. Karbonhidrat ve lif bakımından bakımından zengindir. Enerji verici etkisinin yanı sıra vücuttaki sağlıksız yağ ve toksinleride giderir. Alternatif olarak lifli takıllar, ceviz ve buğday tohumu yiyebilirsiniz.

Patates

Hem severek yiyebileceğiniz hemde faydalı bir besin olan tatlı patates, lif, beta karoten ve C vitamini açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken enerji seviyesini de korur. altarnetif olarak kabak ve baklagiller yiyebilirsiniz

Zeytinyağı

Gebelikte hormonlar için en gerekli şeylerden biride yağdır. Sağladığı E vitamini sayesinde kendinizi mutlu hissetmenize yardımcı olur. hamile kadınların sağlamak zorunda oldukları 300 kalori içinde idealdir. Altarnetif olarak soya yağı kullanabilirsiniz.

Badem

Çinko, sağlıklı yağ ve lif bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. Günde sadece 24 tane badem yemek hem sizin hem de bebeğiniz için oldukça faydalı olcaktır. altarnetif olarak her türlü fıstığı yiyebilirsiniz.

Lahana

Vejeteryan bayanların demir ihtiyacını karşıllayacak zengin bir besindir. Sade olarak yenebilceği gibi çorba veya diğer yiyeceklere de katabilirsiniz. Altarnatif olarak ıspanak yiyebilirsiniz.

Domates

Bacak kramplarından veya yorgunluktan şikayet ediyorsanız potasyum içeren bu yiyecek tam sizin için. Güçlü bir atioksidan ve mineral içerir. ayrıca sinir sistemini ve kalp fonksiyonlarını düzenler. Altarnetif olarak muz veya patates yiyebilirsiniz.

Deniz Somonu

Balık yeme konusunda endişeli olabilirsiniz. Çünkü civa ve gıda zehirlenmesi oldukça ciddi bir sorun. Ton balığı, kılıç balığı ve uskumruyu yerken daha dikkatlı olun. Ancak taze bir deniz somonu mutlaka yemeniz gerekn besinler arasındadır. Omega 3 ve D vitamini içermesinden dolayı hamilelik sırasında ve sonrasında çok yararlı olacaktır. Ayrıca somondaki civa oranı da diğerlerine göre düşüktür. Altarnetif olarak ceviz ve keten tohumu yiyebilirsiniz.

Yağsız Süt

Süt her insan için doğal bir sağlık ilacıdır. Ancak hamilelik sırasında tüketimi daha düzenli olmalıdır. Yağsız süt ise sizin için tavsiye edilen biçimidir. D vitamini , kalsiyum, protein, B12 vitamini bakımından zengindir. Altarnetif olarak tavuk ve inek eti veya yumuyrta yiyebilirsiniz.

Kepekli Ekmek

Tam tahıllı gıdaları hamilelik sırasında düzenli olarak almak gerekir. Karbonat, protein ve yağ metobolizması için yardımcı olur. Bunun için en kolay yok kepekli ekmek yemektir. Aynı zamanda B vitamini bakımından da zengindir ve tok tutar. Altarnatif olarak makarna yiyebilirsiniz.

Kuşkonmaz

Folik asit açısından zengin bir yeşil sebzedir. doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olurken gebelik sırasındaki şişkinliği alır. altarnetif olarak yeşil yapraklı sebzeler yiyebilirsiniz.

Kavun

Yaz günlerinin dayanılmaz meyvesi kavun sizi hem serinletecek hem de A vitamini ihtiyacınızı giderecektir. Kalp ve göz rahatsızlıkları, bebeğinizin gelişimi için birebirdir. Altarnetif olarak mango yiyebilirsiniz.

ilk zamanlar bulantılardan yiyemeyenler üzülmesinler diyerek söze başlamak istiyorum

bir kere kalsiyumun fazlası zarar diye bir cümle okudum
fazla aldığımızı nerden biliyorsunuz ki
inanın bebek bizden o kadar çok alıyorki öyle sütle yoğurtla yerine konacak cinsten değil
nerden mi biliyorum?
ben günde 1-2 bardak süt içiyorum
1 kase kadar yoğurt yiyorum
hergün kaşar peyniri yiyorum (bu arada en çok kaşar peynirinde kalsiyum var)
hergün salata yiyorum (yeşilliklerin çoğunda da var)
ve günde 1-2 tane takviye kalsiyum-magnezyum ilacı kullanıyorum
ona rağmen kan tahlillerimde kalsiyum değerim sınırın biraz altında çıkıyor
ben sık sık kan tahlili yaptırıp kontrol ediyorum durumumu
yiyebildiğiniz kadar yiyin yani kalsiyum içeren gıdaları (özellikle bol bol kaşar peyniri)
fazla almamız pek mümkün değil
hatta takviye almanızı tavsiye ederim

bunun dışında haftada en az 2 kez et-et ürünü tüketiyorum
bir gün mutlaka siyah et (bonfile tarzı) diğerlernde de kıymalı şeyler (köfte vs)
haftada en az 1 balık (en çok omega içeren somon alabalık ya da uskumru, dip balığı olmamasına dikkat edilmeli)
haftada 1 baklagil
geri kalan günlerde de sebze ve tavuk yiyorum
zaman zaman dışarda sağlıksız şeyler yediğimde oluyor elbette

eleviti çok kilo aldırması nedeniyle doktorumun da kontrolünde bıraktım
günde 1 elma, 1 kivi ve 1 muz yiyorum mutlaka
hergün 4-5 ceviz, biraz fındık badem yiyorum
günde 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi içiyorum içine limon sıkıp (demir emilimini artırıyor c vitamini diye)

bunun dışında hergün haşlanmış yumurta yiyemiyorum
ben de çalılıyorum ve 7,5 olmadan evden çıkmama gerekiyor
hafta içi zor geliyor açıkçası
ama haftanın 2-3 günü yemeye dikkat ediyorum

ekmeği beyaz ekmek değil çavdar ekmeği olarak tüketiyorum(buna rağmen haftama göre çok kilo aldım gerçi ama)

omega 3 için takviye ilaç kullanıyorum
zaten çok kuvvetli olmayan hafızam gebelikle beraber iyice zayıfladı
hem oğlum hem kendim için iyi oluyor

hamilelikte 1500-2000 mg kalsiyum ihtiyacımız var

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Son düzenleme:
ben daha yeniyim öğreneli henüz bir hafta oldu öğrendimden beri dikkat ediyorum yediklerime içtiklerimee ama işte çalışan olunca iş yerinde bir yere kadar çokta fazla dikkat edemiyorum en çokda bilmeden önce aşırı kahve tüketiyordum umarım zararı olmamıştır kahve ve çayın şimdi içmiyorum ama öğrenmeden önce iyi tüketiyordum doğrusu.şuan günde 2 bardak süt haşlanmış yumurta kuru yemişin hertürlüsü meyve özellikle domotes çok yiyorum bir gün sebze yemeği birgün etli yemek yemeye gayret gösteriyorum.şimdilik bölee folikasitte doktor verdi 5 mg günde bir tane

ide bulantısı çekmediğim için çok iyi besleniyorum.
sabahları :kepek ekmeğiyle peynirli yada kaşarlı tost + 1 yumurta+domates + 1 açık çay
öğlen 1 kase çorba
1 saat sonra günün yemeği (et yada sebze) + 1 bardak ayran + 4 kaşık pilav yada makarna
2 saaat sonra 1 kase salata
2 saat sonra 1 bardak süt + 2 ceviz yada 8 badem
2 saat sonra 1 muz
2 saat sonra akşam yemeği + ayran
2 saat sonra meyve
yatmadan folik asit.
günde 2 - 2,5 lt su

genelde beslenmem bu şekilde.7 haftalık hamişken bebiş 7 haftalıktı usg de.
kızımdada böyle beslenmiştim.7 aylıkken dr bebek çok iri demişti diyet yapmıştım.karpuz peynir çilek yedim son iki ay.bebişim 4 kilo doğdu. demek son iki ayda böyle beslenseydim 4,500 kg geçerdi yüksek ihtimal.bende toplamda 11 kilo almıştım.doğumdan sonra 6 kilo fazlalığım vardı. doğumdan sonra 10 gün geçti eski kiloma dönmüştüm 54.
şimdi 54 le başladım 8 haftam dolacak 1 kilo aldım.ama bu kilo değil su bence, çok sıvı tüketiyorum.hedefim ilk 14 hafta 1 kiloyla kapatmak.
yürüyüşte çok önemli.malesef masa başı olunca insan pek yürüyemiyor.bide bu hamileliğimde çok ağırlaştım.yerimden kalkasım gelmiyor. hep uyumak istiyorum...

ben 1 bardağa tahammul edemiyorum. ama o kadar içmek faydalımı yaa. sen dışarı parayla anne sutu verirsin herhalde bu gidişle :))

:)) ilahi.. .:)) ya sahi 1 lt güzel içiyosunuz. Ben artık sadece iki kase yoğurt ya da ayranla idare etmeye uğraşıyorum. Ama sahiden bu kadar süt içebilmeyi isterdim. dişlerim her fırçaladığımda kanamaya başladı(

kızlar bide içecek konusu sıkıntı oluyor, yiyeceklerin yanında bişeyler içmek gerekiyor ama her zaman uygun şeyler bulunmuyor. hazır meyve suları katklı, ayran da öyledir sanırım. kola-fanta zorda kalırsam içiyorum bazen, siz içiyor musunuz?

haftada ya da iki haftada bir kocamın kolasından birkaç yudum alıyorum
onun dışında hazır meyve suyu da asitli içecek de tüketmiyorum
iki günde 1 falan çay içiyorum
ayranı kendin yap bence
ben hergün nerdeyse cacık yapıyorum
içeceğe de gerek kalmıyor

kızlar 1 lt sütü abartı bulanlar olmuş.. tabi ben şahsi kanaatimi yazdım herkesin görüşünede saygı duyarım
malıumunuzdur ki kapımızın önündeki inekten sağıpta içmiyoruz. o yüzden 1 litreden aldığımız kalsiyumun fazla olacağını hiç sanmıyorum.
ben kızımı 36. haftasında doğum yapmıştım ve erken doğmasına rağmen maşallah 3.750 gr dı. Süt bebeğe güzel kilo aldırıyor .. ve Allahın izni ile kızmın boyu 54 cm di. bilmem anlatabildim mi

hayatım bende 1 lıtreye yakın süt ıcıyorum valla kımısı yok ıcme o kadar dıyor ama zararını goren hıc olmamısss

Haftasında doğsa çok kilolu olacakmış.Kilolu bebeklerinde şeker hastası olarak doğduğunu biliyormusunuz.Bence herşeyi kararıyla yemek lazım.Fazlasıda zarar...Günlük 2 bardak yeterli bence..

hayatım bende 1 lıtreye yakın süt ıcıyorum valla kımısı yok ıcme o kadar dıyor ama zararını goren hıc olmamısss
sana ve bebeğine şifa olsun inşallah..

Haftasında doğsa çok kilolu olacakmış.Kilolu bebeklerinde şeker hastası olarak doğduğunu biliyormusunuz.Bence herşeyi kararıyla yemek lazım.Fazlasıda zarar...Günlük 2 bardak yeterli bence..

evet o konu hakkında malumatım var.. fakat bazı şeyleri biz planlamayız değil mi.. benim bebeğimin erken doğması takdir edilmiş ve ben gelişimi tamamlanmamış bi bebek yerine normal zamanda doğabilecek bi bebek dünyaya getirmeyi Rabbimin yönlendirmesiyle onun beslenmesine bağlıyorum..
1 lt içilecek diye bi zorunluluk yok.. arkadaş nelerin faydalı olabileceğini sormuş bende kendi tecrübemi aktardım.. tamamen masumane

yalnız fazla süt alımıda kansızlık yapıyor.

Bu aralar, kahvaltılarda yumurtalı ekmege taktım ne yazık ki. Az öncede yumurtalı ekmek kızartip yedim, yanında iki cesit peynirle. Yarın inşallah domates, salatalik, peynir, zeytin, yumurta tarzı sağlıklı kahvaltıma geri döneceğim.

Bunun dışında tencere yemeği, sebzeli, etli yemekler yemeğe özen gösteriyorum. Dün bayağı bir sebze çeşidi aldim. İnşallah, onları yanında tere, roka, kıvırcık tarzı yeşilliklerle yapip yemeği dusunuyorum. Arada yine sağlıksız besleniyorum tabii ki. Hatta dün patates, patlıcan, biber, kabak kızartması çekti canim, yedim. Yani arada yememem gereken kızartma turu, pasta börek türü ne varsa yiyorum ne yazık ki. Ama diğerlerinden de yiyorum.

Bunun dışında hergun muzumu ve sütumü mutlaka içiyorum. Yalova'dan gelen hakiki kestane balından hergun bir çay kaşığı yiyorum. Sıvı üzüm pekmezi yiyorum hergun sabah akşam iki tatlı kaşığı. Kaşar peyniri atıyorum arada ağzıma. Kuruyemiş, fıstık ceviz vb yiyorum aklıma geldikçe. Bu aralar balıklar çok koktuğu ve midemi bulandirdigi için, doktoruma balık hapı yazdırdım. Adı imom. Kullananlariniz vardır belki. Hamilelikte 23. Haftadayim. :)

meraba..bende 23.haftadayım sizinle aynıyız.. bende süt, yumurta,kaşar peynir, yoğurt, sebze yemekleri, et balık tavuk tüketmeye çalışıyorum..

meraba..bende 23.haftadayım sizinle aynıyız.. bende süt, yumurta,kaşar peynir, yoğurt, sebze yemekleri, et balık tavuk tüketmeye çalışıyorum..

Ne güzel, sağlıklı yavrularimiz olsun insallah. Aslında 22. Haftadayiz ama bir hafta onden gittiğimiz için 23 diyorum. :) Bir hafta önce 453 gramdı bebeğim. Cumartesi kontrol var, bakalım kaç gram almisiz :) siz kaç gramsiniz?

Ben en son geçen hafta gittim kontrole ayrıntılı ultrason için..o zman 426 gr dı yanlıs hatırlamıyorsam..şimdi kaç gr olmuştur bilmiyorum..sağlıkları yerinde olsun da inşallah sağlıkla kucağımıza alalım..

İnşallah, sağlıklı olsunlar da gerisinin hiç onemi yok. Sağlık, sağlık, sağlık! :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…