• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileler,Hamile kalmak isteyenler Bilgilerimizi Paylaşmaya NE dersiniz?

bu arada bugün rüyamda gördüm güya ben test yapıyomusum ve pozitif cıkıyomuş bende nasıl aglıyorum ben annemlere nasıl söylicem simdi diye sonra annemlere gidiyorum bi bakıyorum annemin kucagında bir bebek böyle mavi giyinmiş aa diyorum erkekmiş ama nezaman dogdu bu falan diyorum bugün anneme anlattım yoksa hamilemisin sen dogruyu söyle falan dedi bende yok anne nerden cıkardın falan dedim :):)

kopmayın hemen....ben hıkayemı anlattım bırkac sayfa once...pat dıye olur falan ılaca baslamayın...

ya ben kararsızlık icindeyim bakalım ne olucak daha adet tarihine var bekliyorum ama olmazsada ilaca hemen baslamam 1 ay daha bekler öyle baslarım :)

kızlarr merhaba nasılsınız ya ben anca girebildim malum öğrenci olunca anca geldim eve:S ya benim yapmam icin cok erken degilmi daha bat a 12 gün var olumsuz cıkarsa üzülürüm ilaca baslarım sonra :):)
kız ne üzülceksin kocakarı yöntemi bunlar dogrulugu kanıtlanmış bişey yok ki eglencesine yapcaz işte fikir olsun diye :1: zor bişey degil ya regline bi hafta kala yine yaparsın :1:
kızlar merhaba ben yenıyım burda bu tesbıh konusu nedır

bende bebek dusunenlerdenım bana tam olarak anlatan olur mu:(

canım kara acıklamıştekrar okudun mu orayı
tesbihde her boncuga duası varmı okuyosun sanırım sonra kıbleye dogru asıyorsun tesbihi dilegini diliyorsun kabul olursa sen de 41 tesbih dagıtıyorsun onunki kabul olmuş isteyenlere tesbih dagıtıyor. istersen özelden adresini yaz sana da yollasın.

kız ne üzülceksin kocakarı yöntemi bunlar dogrulugu kanıtlanmış bişey yok ki eglencesine yapcaz işte fikir olsun diye :1: zor bişey degil ya regline bi hafta kala yine yaparsın :1:

canım kara acıklamıştekrar okudun mu orayı
tesbihde her boncuga duası varmı okuyosun sanırım sonra kıbleye dogru asıyorsun tesbihi dilegini diliyorsun kabul olursa sen de 41 tesbih dagıtıyorsun onunki kabul olmuş isteyenlere tesbih dagıtıyor. istersen özelden adresini yaz sana da yollasın.

tamam yapayım yarın bakalım ikisinide ne cıkcak görelim :)

son 10 gundur göğüs uclarım acayıp acıyo ynıyo bugun de küçük kabarcıklar gördüm,daha önce hiç bu sekilde bi acı yasamadım.adetim de 2 gun gecti ama akıntım kahverengi .(yerleşme kanaması oldugunu zannetmıyorum kahverengı akıntı devam edıyo)) sizce hamıle mıyım?????:49:

canım adete 10-12 gün kala yaptırmıştım negatifti.2di yani...
adetim gecikince tekrar yapmadım.
adetimi beklerken eşimin dün aldıgı hassas testi yaptım akşam bişi çıkmadı.
sabah baktıgımda 2.çizgi vardı.
ama ilk 10 dk dan sonra bakmadım.
hadi dedim olsaydı ilk 5 dk da çıkardı.
amaçıkan çizgiçoook açıkpembe.
zeminin renginin açılması lazımdı görebilmek için.
kan yarın veririm inşallah...

tamam tatlım hayırlı haberlerini bekliyoruzzzzzzzz..Eki Görüntüle 388017

bişi dicem benim gögüslerim hic acımıyor ama uclarının rengi degismis ve irilesmiş cok ilginc ama benim hamile olma olasıgım cok düşük bence cünkü hiiiiiccc akıntım falan olmuyor ilginc bir sekilde normalde benim akıntım falan olurdu ayy bi öğrensem cok güzel olcak ya

son 10 gundur göğüs uclarım acayıp acıyo ynıyo bugun de küçük kabarcıklar gördüm,daha önce hiç bu sekilde bi acı yasamadım.adetim de 2 gun gecti ama akıntım kahverengi .(yerleşme kanaması oldugunu zannetmıyorum kahverengı akıntı devam edıyo)) sizce hamıle mıyım?????:49:

bence en güzeli gebelik testi alıp yap hamile olabilirsin günün de geçmiş zaten :34:

bişi dicem benim gögüslerim hic acımıyor ama uclarının rengi degismis ve irilesmiş cok ilginc ama benim hamile olma olasıgım cok düşük bence cünkü hiiiiiccc akıntım falan olmuyor ilginc bir sekilde normalde benim akıntım falan olurdu ayy bi öğrensem cok güzel olcak ya

belli olmaaazzz bak gögüs ucunun rengi degişmiş büyük bi belirti bu sonucta bekleyip görcez elbette ama hamile olma ihtimalin de düşünk sayılmaz canım belirtilere göre .
hem akıntın olması gerekiyo diye bişey var mı ki hamilelikte bilmiyorum ama herkese göre degişiyo belirtiler bu da belirti olabiliryani :34:

belli olmaaazzz bak gögüs ucunun rengi degişmiş büyük bi belirti bu sonucta bekleyip görcez elbette ama hamile olma ihtimalin de düşünk sayılmaz canım belirtilere göre .
hem akıntın olması gerekiyo diye bişey var mı ki hamilelikte bilmiyorum ama herkese göre degişiyo belirtiler bu da belirti olabiliryani :34:

aslında oda aklıma gelmiyor degil normalde var olan bisey birden olmaması umarım bir belirtidir hazır annemde hamilelik fikrine birazda olsun hazırken keske olsam benimkide istemem yan cebime koy gibi bisey oldu :):)

bir bütün kırmızı lahanayı küçük küçük dograyıp bir kaba koyuyorsunuz üzerine kaynamış iki bardak suyu boşaltıyorsunuz
sonracıııımmaaa 10 dk bekliyorsunuz suyun rengi mor ve ya mavi oluyormuş 10 dakika da olmazsa 1-2 dk daha bekliyorsunuz mor veya mavi rengi alınca
plastik bi bardaga ya da şeffaf bi bardaga yarım bardak döküyorsunuz bir başka bardagada AYNI miktarda idrarınızı koyuyorsunuz
idrara lahana suyunu ekliyorsunuz sonraaa suyun rengi mor olursa bebek kızz
kırmızı-pembe olursa bebek erkek oluyorMUŞ

ayrıcaaa bilimsel bi yazıyıda buldu bunla ilgili onu da ekleyeliiimmm

Amaç
Kırmızı lahana kullanarak asitli yiyecekleri saptamak.

Bilgi: Kırmızı lahana suyuna asit eklediğimizde, rengi mordan pembeye döner. Asit içermeyen maddeler ise, lahana suyunun rengini değiştirmez ya da yeşile dönüştürür.

Gerekli malzemeler
Yarım kırmızı lahana, sıcak su, tencere, süzgeç, temiz kap, birkaç kavanoz ya da bardak.

Yapılışı
Kırmızı lahana yapraklarını küçük küçük parçalayın. Bu parçaları bir tencereye koyun. Bir büyüğünüzden tencereye kaynar su dökmesini isteyin. Yarım saat kadar soğumasını bekleyin.

Tenceredekileri süzgeçten geçirin. Lahana suyunun rengine dikkat edin. Her kavanoza bir miktar dökün.

Kavanozlardan birine biraz limon ekleyin. Bir değişiklik oldu mu? Gözleyiniz ve not alınız.

Öbür ekşi şeyleri de kırmızı lahana suyu kavanozlarına karıştırın. Hepsi pembe renk veriyor mu?

Şimdi de ekşi olmayan şeyleri ekleyin. Aralarında asitli olan var mı?

Gazoz gibi bazı asitli şeyler ekşi değildir, çünkü içlerinde çok miktarda şeker vardır.
Bu deneyin hazırlanmasında,
DENEYLERLE BİLİM
(Tübitak Popüler Bilim Kitapları) adlı kitaptan yararlanılmıştır..

Karalahanayı kaynatıp suyunu aldığımızda, bu su bir turnusol kağıdı gibi işlev görüyor. Yani asidik özellikte madde attığımızda farklı, bazik özellikte madde attığımızda farklı renge dönüyor. Bunun nedeni nedir? Ne gibi maddeler içeriyor ki böyle tepki veriyor? Bu sorularıma cevap verip beni aydınlatırsanız çok teşekkür ederim. (Abdullah Feyyaz Erkal)

Bir maddenin asidik mi, yoksa bazik mi olduğu bilgisini veren maddelere ndikatör denir. İndikatörler de birer kimyasal maddedirler. Kara lahana suyu da bir çeşit indikatördür.
Kara lahana suyu mor renklidir. Bu mor rengin kaynağı, içerdiği ntosiyanin denilen bir pigmenttir. Eğer kara lahana suyuna asidik bir madde (havuç suyu gibi) eklenirse, karışımın rengi kırmızıya; bazik bir madde (deterjan gibi) eklenirse, yeşile döner. Neredeyse tüm indikatörler gibi kara lahana suyu da, pH değişimi ile (ortamdaki H+ veya OH- iyonlarının miktarının değişmesi ile) ışığı farklı dalga boylarında yansıtır. Renk değişimi gözlemlememizin sebebi budur. Bazik bir madde eklendiğinde antosiyanin OH- kazanırken; asidik madde eklendiğinde ise hidroksit iyonlarını kaybeder. Bu değişiklikler, ışığın değişik dalga boylarında yansımasına ve bizim kara lahana suyunu kırmızı ya da yeşil görmemize sebep olur. Bu bilgiler seni aydınlatmıştır sanıyorum.

Kaynak Tübitak

.:TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi:.

aslında oda aklıma gelmiyor degil normalde var olan bisey birden olmaması umarım bir belirtidir hazır annemde hamilelik fikrine birazda olsun hazırken keske olsam benimkide istemem yan cebime koy gibi bisey oldu :):)

hakkında hayırlısı olsun canımm annen de haklı okulun bitse daha güzel olur tabi :34:

bir bütün kırmızı lahanayı küçük küçük dograyıp bir kaba koyuyorsunuz üzerine kaynamış iki bardak suyu boşaltıyorsunuz
sonracıııımmaaa 10 dk bekliyorsunuz suyun rengi mor ve ya mavi oluyormuş 10 dakika da olmazsa 1-2 dk daha bekliyorsunuz mor veya mavi rengi alınca
plastik bi bardaga ya da şeffaf bi bardaga yarım bardak döküyorsunuz bir başka bardagada AYNI miktarda idrarınızı koyuyorsunuz

paylaşımın için teşekkürler canım...çok beğendim..hemen deneyip sonucu yazıcam:))))

paylaşımın için teşekkürler canım...çok beğendim..hemen deneyip sonucu yazıcam:))))

yaz bakalım ben de merak ettim :)
bilimsel acıklaması olmasa sacma dicem ama acaba erkek olunca asit daha fazla mı oluyor ki acaba rengi pembe veya kırmızıya dönüyo bilemedim ama denemek lazım tabi
dogru degilse de eglencesine :1::1::1:

Back