kardeşim canım arkadaşim hayırlı olsun canımm inssss bu topıkte herkes hamiş kalırr bol bol tavsiyeler kızlarr :))
inşallah hamile kalma yolunda burda uzun soluklu ilerleriz.
sen de tavsiyelerinle burda olursan mutlu olurum
Siz ya da eşiniz ebeveyn olma konusunu tartıştınız mı, yoksa toplum baskısına mı boyun eğiyorsunuz?
Ebeveyn olmanın her ikiniz için ne anlama geldiğini konuşabilmek, bu önemli duyguları su yüzüne çıkarabilmek için çok önemlidir. Birlikte bir çocuk yetiştirmek ve anne baba olmakla ilgili benzer umut, inanç ve beklentilere mi sahipsiniz?
Bu önemli kararı vermeden önce düşünmeniz gereken birkaç soru:
1.Tam anlamıyla hayatı yaşamak ve bu yaşamdan zevk almak için anne baba olmayı istiyor musunuz/ anne baba olmak gerekli mi?
2.Anne ya da baba olmak bize ne anlam ifade ediyor?
3.Mükemmel ebeveyn olmanın gerekliliklerine sahip miyiz?
4.Anne ve baba olma rollerimizi nasıl tanımlıyoruz?
5.Karşılıklı olarak birbirimizden beklentilerimiz ne?
6. Anne baba bir takım olarak nasıl çalışmayı planlıyor? (Gülmeyin, bu tam zamanlı yoğun bir iş ve paylaşmak çok çok önemli)
Birçok anne baba kendi yetiştiriliş tarzlarını ve nasıl bir çocuk yetiştirmeyi hayal ettiklerini eşiyle konuşmadan kendileri de çocuk sahibi oluyor. Nasılsa çocuktan sonra bir şekilde olacağını varsayıyorlar. Bu durum çatışma yaşanması için mükemmeldir.
... Bundan sonra maça gitmemi istemiyorsun da ne demek oluyor? Sadece 3 saat evde olmayacağım ve seni ve bebeği yalnız bırakmış mı oluyorum?
... Akşamları geç saatlere kadar çalışıyorsun bebek bakımında bana hiç yardımcı olmuyorsun...
... Ne demek yaramazlık yaptığında poposuna patlatamayız? Kardeşimle bizi yaramazlık yapınca döverlerdi, psikolojimiz filan da bozulmadı!
Ebeveyn olmak çoğunlukla fantaziye dayanan bir çok varsayımı da beraberinde getirir. İşlerin kendiliğinden doğal olarak yolunda gideceği ve çocuk yetiştirme konularında nasılsa anlaşacağınız en sık görülen ikisidir.
İşler sizin hayallerinizdeki gibi yürümediğinde, ne kadar farklı olduğunuzu ve mutsuz olduğunuzu anlatmak oldukça zordur. Çoğunlukla öyle yorulmuş, yıpranmış ve sinirlisinizdir ki konuşmaya nereden başlayacağınızı bilemezsiniz, iletişim kurmak ve sorunları çözmeye isteksiz, yakınmaya ve suçlamaya isteklisinizdir. Bu dönemde genellikle evde suratlar asılır, eşlerin birbirine toleransı kalmaz, konuşma olursa sesler yükselir, bu nedenle iki taraf da pek konuşmak veya ortalarda görünmek istemez Daha çok arkadaşların başı şişer ama bu da bir çözüm getirmez.
Peki artık çok mu geç?
Önerilerim bir sonraki yazımda!
İlkiz Özcan Sönmez
Ebeveyn ve Aile Koçu
Siz bu konuda ne düşünürsünüz? Eşiniz ya da siz hamilelik ve bebek için Hazır mısınız?
Bebeği neden istiyoruz?
selam canlar ben geldimmmmmm
selam canlar ben geldimmmmmm
hanyy canım inş..bu sefer hayırlısıylannnn hamiş kalırızzzz güzelll haberleriii birbirimize iletirizzz........
cocuk istegiiini en cok cevremin etkisi üzerine düsünmek zorunda kaldım.tam bir aile olmak herkesin hayalidir..ama bunu hızlandırmak baskaları tarafından dürtülmek hiç hoş degil..benim evliligim cok cabuk oldu esimi tanımadan evlendirildim...sonra da bebiş için zorlandım artk bana sen de bir sorun mu var denilmeye getirildi cümleler..bunaldımm.cünkü hazır degildim..6 ay kadar denedim olmadı..sonra aradan 3 ay gectii ve inş..artık kendi istegimizle bebiş istiyoruzzzz
Selam huzur baciii
hayirli olsun topigin bol boldolsun.
annemle konustum az önce bu bilgiyi paylasayim...gerci öncedende belirtmistim
ama bu yolda bilgileri ne kadar cok anlatsak yetmez cünkü hep o an yeni okuyan olabilir umutla gözlemlemeye cikan nette
annem dedi ki - bende hic belirti falan yoktu,
dedi sadece ilerleyen aylarda gögüslerim dolgunlasiyordu hafif
dedim nasil ya baska bisey yok muydu?
dedi yooo
dedi sadece bir kere canim bi hamileligimde tuz cekti ve küp tuz alip emdim ama tecrübeli kadinin biri dedi yapma iyi degil.
dedim ya anne ilginc yani belirtinin olmamasi
dedi yoktu iste ne yapiyim.
dedim peki adet görenler var miydi tanidigin hamile oldugu halde, dedi tabi,dedi az görende vardi biraz daha fazlada,
dedim nasil mesela yarim cay bardagi falan?
dedi evet vardi...
Kendi isteğinizle olması daha güzel olur inşallah topikte hepimize hayırlı olur ve hamiş haberlerimizi yazarız ve hamiş kalmak isteyenleri bilgilendiririz inşallah
bat kaç ilk seninkini yazarak başlayalım mesela
Rabbim uğur getirsin (AMİN)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?