Hamile ve üniversiteli

ViolettaM

Pfff çokTa TıNN:p
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
634
196
Selam hanimlar
Akşam akşam sinirlerim bozuldu bugun öğrenci işlerinden de tam net bir bilgi alamadim .simdi ben ozel bir universite de 1.sınıf önlisans öğrencisiyim. İkinci dönem okulu donduracam (doğum sebebi ile) .

2 sınıfın tamamına derslere girecem ama haliyle okul 3. seneye uzayacak
3 sene tam sene ücreti mi öderim yoksa 1. sinifin ikinci dönemde görmediğim derslerin kredi ücretini mi öderim?

( okul totalde 20.000 yani sormak istediğim ben 3.seneye uzatinca arti 10.000 daha mı odicem ?)

Okulun yönetmelikleri yönergeleri vardır internette ona bak

Her yerin uygulaması farklıdır okul adı dahi vermeden burdan vereceğimiz bilgi sağlıklı olmaz

Hani ben şöyle yaptım deseler bile sizin okulunuza uymayabilir

Ne kadar dondurdugunun önemi yok die biliyorum....
belli bi ücret karşılığında donduracaklar kaydını...
devam etmek istediğinde tekrar belli bi ücret ödeyip actiracaksin...
arti 10 bin nie odeyesin okumadigin senenin parasini almazlar senden.
Ayrıca 1. sınıfın ilk donemini okuyorum suan 2. dönemini dondurucan... geriye 3 dönem kalıyo.. sen 2. sınıfı hep gidicem demissin.... 1. sınıftan kalan yarım dönemi de sayman lazım yani 1.5 sene uzuyo okulun tatlim

Ne kadar dondurdugunun önemi yok die biliyorum....
belli bi ücret karşılığında donduracaklar kaydını...
devam etmek istediğinde tekrar belli bi ücret ödeyip actiracaksin...
arti 10 bin nie odeyesin okumadigin senenin parasini almazlar senden.
Ayrıca 1. sınıfın ilk donemini okuyorum suan 2. dönemini dondurucan... geriye 3 dönem kalıyo.. sen 2. sınıfı hep gidicem demissin.... 1. sınıftan kalan yarım dönemi de sayman lazım yani 1.5 sene uzuyo okulun tatlim
Cevap için teşekkürler. Benim merak ettiğim 3. Sene başında bana tamamını mi öde dicekler yoksa 2.donem gel sadece kredi parası verip sınavlara mi girmem gerekecek

fiyat konusunda bir bilgim yok ama şöyle diyeyim 1.sınıfın güz dönemini bitirdiğin için . bahar döneminde dondıracaksan eğer alttan dersin kalmadığı taktirde güz dönemi hiç ders almayacaksın. ama seneye bahar dönemi 1.sınıfın bahar dönemini alıp 2.sınıfa geçmeye hak kazanırsan 3.sene direk 2.sınıfın derslerini alacaksın ama kaydın iptal olmasın diye dönemlik ücreti ödersin sanırıyorum ben seneye güz ve bahar dönemnde

Cevap için teşekkürler. Benim merak ettiğim 3. Sene başında bana tamamını mi öde dicekler yoksa 2.donem gel sadece kredi parası verip sınavlara mi girmem gerekecek
okulla görüşmen gerek bunu
devam zorunluluğun yokmu senin ?
parayi ver sınava gir demeleri için devam zorunlulugun olmamasi lazım.
Ayrıca 1.5 dönem için topluca para talep etmemeleri gerekir. dondurmus olman bişeyi değiştirmez okula girerken topluca para ver mi dediler size 2 yıl için?
yarım dönem ödeme yapıp onun sınavlarını verip.daha sonra kalan son senen için ödeme yapıp kalan yilini okursun.
Bunlar tamamen benim bildiklerim
okulla görüş yinede

fiyat konusunda bir bilgim yok ama şöyle diyeyim 1.sınıfın güz dönemini bitirdiğin için . bahar döneminde dondıracaksan eğer alttan dersin kalmadığı taktirde güz dönemi hiç ders almayacaksın. ama seneye bahar dönemi 1.sınıfın bahar dönemini alıp 2.sınıfa geçmeye hak kazanırsan 3.sene direk 2.sınıfın derslerini alacaksın ama kaydın iptal olmasın diye dönemlik ücreti ödersin sanırıyorum ben seneye güz ve bahar dönemnde
Şöyle anlatıym ben sadece 1.sinifin 2.donemini donduracam.seneye 2. Sinifin 1.donemini ve ikinci dönemini alaçam. 3 sene 2.donem bazı derslerim olacak mecburen Meral ettiğim 3 .sınıfın tümünü mu ödemem lazım uzattığı dersleri mi

Şöyle anlatıym ben sadece 1.sinifin 2.donemini donduracam.seneye 2. Sinifin 1.donemini ve ikinci dönemini alaçam. 3 sene 2.donem bazı derslerim olacak mecburen Meral ettiğim 3 .sınıfın tümünü mu ödemem lazım uzattığı dersleri mi
okulu dondurdugun zaman hangi dersleri dondurdun gibi bişey söz konusu olmaz diye biliyorum..gerekli ödemeyi yapar.
okulu askıya alirsin.devam etmek istedigindede gerekli ödemeyi yapar..kaydını acarsin.
kaldığın yerden okul parasini ödeyerek devam edersin.

1.sınıfın 2.dönemini okumadan seneye direk 2 yi alamazsın yönetmeliklere aykırı bu.

Kredi başına okul parası olmaz bildiğim kadarıyla.

Ne kadar dönem devam ediyorsanız o kadar ödemek zorundasunız. Dondurduğunuz dönem için de bir miktar muhtemelen ödersiniz. En doğrusu öğrenci işlerini arayın.

mezun olmak için kaç kredi eksiğin varsa o kadar ödersin ben öyle biliyorum en azından aöfte öyle yani bizden okumadığımız dönmein parasını almıyorlar senden de alamazlar saçma olur yine de sen okulun dekanı nı vs. ara iyice öğren.

X