Hamile olduğunu yeni öğrenenler.yaşadıklarınızı burda paylaşalım.

arda_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
475
1
hamile olduğunu yeni öğrenen anne adayları bu güne kadar neler yaptınız ?neler yaşadınız? hamile kalmak için nasıl çabaladınız?kaç aydır uğraş verdiniz?hamile kaldığınızı öğrenmeden önce sizde farkedilir değişiklikler nelerdi?hamile kalmak isteyen hamiş adaylarına neler önerirsiniz?

valla canım ben hamile kalmaya karar verdim ve ilk ayda hamile kaldım sanırım ilk seferde yumurtlama dönemini tutturdum açıksası Allahın izniyle hiç ugrasmadım hemen tuttu..benim kasıklarımda dolgunluk ve şişlik vardı ve hasta olucakmışım gibi kasık agrılarım oldu bide çok yiyip çok uyuyodum baskada belirtim olmadı hastalıgıma üç gün kala idrar testi yaptım ve pozitif çıktı doktora gittim üç haftalık dediler şimdi dördüncü haftam bitiyor ve hala çok sükür mide bulantım agrım falan yok Allah sizlerede nasip etsin herkeste belirti olmuyorr..şimdi doktor kontrolündeyim bol bol süt içiyorum Allah sizlerede nasip etsinn.yumurtlama dönemi çok önemli eger bir problem yoksa tutuyo birde ilişkiden sonra yarım saat sırt üstü yatmak çok önemli ben çok arastırdım ve okudum yumurtlama döneminde sık sık ilişki arkadaslar hadi bakalım hayırlı haberler

:emir_bebek:Hamile olduğumu ilk 1 mart günü öğrendim.28 şubat s.a.t. di. 1 gün geçince hemen koştum beta hcg yaptırdım.Saat geçti..Sonuç geldi.. Test sonucu 28 çıktı(Düşünsenize 1000 lerde olması gereken sonuç, ben sabırsızlandığım için gidip hemen baktırdım.Tabi bunda hastanede çalşıyor olmamın da etkisi var :) )Evet hamileydim.. Sevinsem mi üzülsem mi?
Sevinemedim,ağladım..Çünkü ilk haberi anneme vermek isterdim..Ama olmadı..Babama da verebilirdim, ama o da olmadı.Çünkü 28 Ocakta ikisinide trafik kazasında kaybetmiştim.
Ve hayata tutunmak için bebeğim olsun istemiştim.Çok hüzünlüydüm.İlk 1 saat kimseyle paylaşamadım.Keşke annem olsaydı dedim.Am atoparladım.Bİlgisayar ekranımdaki resimlerine müjdeledim.Gülen bir resimleri var karşımda.Pozitif enerji aldığım.
Uzun lafın kısası.Her anne gibi sevinip coşamadım.
Ama şimdi bebeğim için kız diyorlar.Yani annem geliyor.. O yüzden mutluyum.. Onu şimdiden çok özlüyorum.
Diğer hasreti yaşayan bilir.Tahmin edebilirsiniz...
Hepinize sevgilerimle..

Son düzenleme:
:emir_bebek:Hamile olduğumu ilk 1 mart günü öğrendim.28 şubat s.a.t. di. 1 gün geçince hemen koştum beta hcg yaptırdım.Saat geçti..Sonuç geldi.. Test sonucu 28 çıktı(Düşünsenize 1000 lerde olması gereken sonuç, ben sabırsızlandığım için gidip hemen baktırdım.Tabi bunda hastanede çalşıyor olmamın da etkisi var :) )Evet hamileydim.. Sevinsem mi üzülsem mi?
Sevinemedim,ağladım..Çünkü ilk haberi anneme vermek isterdim..Ama olmadı..Babama da verebilirdim, ama o da olmadı.Çünkü 28 Ocakta ikisinide trafik kazasında kaybetmiştim.
Ve hayata tutunmak için bebeğim olsun istemiştim.Çok hüzünlüydüm.İlk 1 saat kimseyle paylaşamadım.Keşke annem olsaydı dedim.Am atoparladım.Bİlgisayar ekranımdaki resimlerine müjdeledim.Gülen bir resimleri var karşımda.Pozitif enerji aldığım.
Uzun lafın kısası.Her anne gibi sevinip coşamadım.
Ama şimdi bebeğim için kız diyorlar.Yani annem geliyor.. O yüzden mutluyum.. Onu şimdiden çok özlüyorum.
Diğer hasreti yaşayan bilir.Tahmin edebilirsiniz...
Hepinize sevgilerimle..

canım okurken içim parçalandı ne denir bilemiyorum en büyük korkum anneciğimin vefatı senağlama
Allah bebeğini analı babalı ve sağlıklı büyütsün :1hug:

14 ayın sonunda her geçen ayın moral bozukluğyla yola devam ettik.hersey normaldi ve beklemekten baska care yoktu son olarak rahim filmi çekindim sonuç yine normal dr git bekle filmden sonra kalan oluyo dediğinde bile ümitim bimek üzereydi.çok dua ettim rabbime.ve sonuç pozitif.şükürler olsun.bu mübarek günde öğrendim.
arkadaslar bu işler nasip işi yumurta takibi yatma ayagı havaya dikme fasa fiso.tabiki bize düşeni yapcaz ama günü geldiyse oluyo.test edilip onaylandı.14 ay neler yapmadım ki adacayı keçiboynuzu hiç bişe olmadı.rabbim istedi oldu.allah isteyen hrkese versin amin

merhaba bende dun hamıle oldugumu ögrendım cooook sevındım 3 aylık calışma sonucu meydana geldı hemen doktora aradım oda tatıle gıtmıs 16 gun sonra gelıcekmıs suan kafam karma karısık beklemelıyımmı yada baska doktoramı gıtmelıyım offffffffffffffffffff

Kızlar tecrübeli hamişler olarak sizlere sormak istiyorum s.a.t 11 haziran'dı.Edindiğim bilgilere göre en belirgin belirtiyi göğüsler gösteriyomuş doğrumu?bu 2.deneme ayımız söz verdim kendi kendime bu ay test yapmıycam adetimi bekliyeceğim ama benim göğüslerim acımaya başladı ama uçları değil göğsüm komple acıyo her adetim yaklaştığında olan adet belirtisi bu.sizce hamilemiyimdir ben kesinlikle hamileyimdir demiyorum adetde olabilirim sağlık olsun...

canım okurken içim parçalandı ne denir bilemiyorum en büyük korkum anneciğimin vefatı senağlama
Allah bebeğini analı babalı ve sağlıklı büyütsün :1hug:

İyi dileklerin için teşekkür ederim Sinemcim.

Hayat insanlara neler gösteriyor neler?
Allahım hiçbirimizi korktuğumuz yerlere uğratmasın..

Sevgilerimle..

Kızlar tecrübeli hamişler olarak sizlere sormak istiyorum s.a.t 11 haziran'dı.Edindiğim bilgilere göre en belirgin belirtiyi göğüsler gösteriyomuş doğrumu?bu 2.deneme ayımız söz verdim kendi kendime bu ay test yapmıycam adetimi bekliyeceğim ama benim göğüslerim acımaya başladı ama uçları değil göğsüm komple acıyo her adetim yaklaştığında olan adet belirtisi bu.sizce hamilemiyimdir ben kesinlikle hamileyimdir demiyorum adetde olabilirim sağlık olsun...

Canımsım,
Derim ki daha adet tarihin gelmemiş ama benim de ilk belirtilerim seninki gibiydi. İstersen meraklanma hemen git beta hcg testi yaptır. :) Ne güzel olur dimi..Şüpheden kurtulursun Ve kesin çözüm..

Hakkımızda hayırlısı

merhaba bende dun hamıle oldugumu ögrendım cooook sevındım 3 aylık calışma sonucu meydana geldı hemen doktora aradım oda tatıle gıtmıs 16 gun sonra gelıcekmıs suan kafam karma karısık beklemelıyımmı yada baska doktoramı gıtmelıyım offffffffffffffffffff

Canım,
Ben ilk haftalarımda sanırım 3-4 haftamda idi düşük riski yaşadım.Kanamam oldu ve 1 hafta hareketsiz yatmak zorunda kaldım.
Sakın ihmal etme ve doktora git.Mutlaka bilgi verecektir sana.

Şimdiden tebrik ederim.

Canımsım,
Derim ki daha adet tarihin gelmemiş ama benim de ilk belirtilerim seninki gibiydi. İstersen meraklanma hemen git beta hcg testi yaptır. :) Ne güzel olur dimi..Şüpheden kurtulursun Ve kesin çözüm..

Hakkımızda hayırlısı
Canım benim çok doğru söylüyosun ama bide hayal kırıklığı yaşamak var onun için sabırla beklemek en güzeli diyorum kanımca hayırlısı olsun.:emir_bebek:

hanimlar cok guzel bir baslik acmissiniz. dun aksam dusunmustum ben de bunu. eger edim acilmadiysa acalim ki arkadaslar neler yasiyorlar ogrenelim.

ben de 2 gun once ogrendim hamile oldugumu. idrar testi ile. pozitif cikti. kan testini de dun aldim. o da pozitif. biizm de 7. denem ayimizdi. gerci ilk 4 ay tutturamadik yumurtlamayi cunku stresten acayip duzenim bozulmustu. ovulasyon testleriyle tutturduk. bu ay ben hicbirsey icmedim yemedim. sadece esim cok sigara ictigi icin caktirmadan keciboynuzu yedirdim. tozunu kahvesine falan kattim.bir de cinko hapi icirdim. sigara icenlerde cok fazla cinko eksikligi oluyormus.

benim de sat 30 mayis ama gec yumurtlama var. sat'a gore 5 haftalik ama aslinda 4 haftalik.

hicbir bhelirtim yok goguslerimdeki dolgunluktan ve acimadan baska. ne bulanti ne kasik agrisi ne yorgunluk. sadece bu ay 5-6 gun once kahverengi lekelenmem olmustu. yerlesme kanamasiydi sanirim. dinlendim bol su ictim gecti bir kac gunde. adet oldum sandim megerse bebisimmis.

yaff böyle bekleyip sonuç alamayanlarada çok üzülüyorum Rabbim herkesin kalbine göre melekler versin .
bende doktor tedavisi altındayım adetim düzensizdi hap falan verdi ilişki sırasınma yanmalar oluyodu onun içinde ilaç kullandım ve doktorum rahim filimi istedi tüplerimde açıkmış hiçbir sorunum yokmuş yumurtalama takipi için adetimin 5.günü gidiecem yani temmuzun 7 sinde adet olmam lazım şuan kasıklarımda ağrı hissi karnımda da şişkinlik hafif agrı hissediyorum gögüslerim çok hafif ağrıyo akıntımda beyaz su gibi buaralar arttı adetlerimde sancılı falan geçmez benim adet habercisimi bebek habercisimi şaşırdımm çokk istiyorum bebek bende ya...

bende 1 temmuzda öğrendim arkadaşlar.benim satım 18 mayıs ama son 2 ay 40 günde adet olmuştum değerim 580 çıktı ve dr 3 haftalık kadar olduğunu söyledi.kahverengi lekelenmelerim oluyodu dün geçti.dr düşük tehlikesi olabilir diye ilaç verdi.ve bol bol su içip dinlenmemi istedi.
bizimde ilk denememizdi. bu arada bende ilişkiden sonra hemen kalkmadım .ocak ayından beri folik asit kullanıyorum.mart ayından beride her sabah kahvaltıda süt içiyorum.

Ben 2 temmuzda öğrendim. Bazı aylar 28. günde bazen de 30. günde oluyordum. s.a.t. 30 mayıs. Çok nadiren 33-34 günde olduğum da olurdu bekarken. Hiç kondurmadım. Sancım oldu adet olucam diye ağrıkesici bile içtim. Dr. bu ay olmaz yumurtan gelişmemiş deyince içtim işte. sat tan sonraki 18. gün demişti.
İlk testi yaparken hatalı oldu ekran kısmına sıçradı bir kaç damla :) Ben de pipete çektim labaratuara indim sonra. Baktık +. Birden heyecanlandım. Yüzüm kızardı. Kalp atışlarım arttı. Ama duygusal olarak donuktum. Ne sevindim ne üzüldüm. Sadece sırıta sırıta dolaşıyordum sağlık ocağında. Aklım yerine geldiğinde ilk düşündüğüm ben bunu nasıl doğurucamdı. Doğumhanede çalıştığım için bi ara biliyorum nasıl olduğunu. Sonra dedim sen doğurursun, sıkarsın dişini falan böyle gaz verdim kendime :dance:
İlk kuzenim öğrendi. Testi yaptım, onun yüzünden elimi yıkamadan elledim telefonu da. Tam o sırada aradı ama haberi de yoktu. Sonra iş arkadaşlarım öğrendi. O akşam eve gittik, sabah dikkat etmemişiz, laptop yok. Ev bir anda curcuna oldu. Tam da söyleyecektim eşime. Bir yandan polisler geldi, parmak izi alma ekibi, görümcemler, komşular... Sonra salonla oturma odasını değiştirdik. Salon balkonundan girmiş de hırsız. Yok eşyalar kalkmışken temizleyelim de derken. Diyorlar kaldır koltuğu ucundan ben ağırmış rolü yapıyom. Öğrensinler istemedim ama öbür türlü de ağır kaldırtıyorlar. Ben yeğene diyom tut ucundan yerde sürüyom falan neyse bitti işler. B u sefer eşim dedi ablam burda kalsın. Kaş göz yapıyorum arkasından gitsin diye :eek:klava: :sm_cool:
Neyse eşim arkadaşına ev boyamaya yardıma gitti. Görümcelerim gitti. Annem yattı. Eşim geldi, saat 12. Dedim bize kadro veriyorlar. İkimiz de sözleşmeli hemşireyiz eşimle. Al bak ben sağlık grup başkanlığından imzaladım anlaşmayı 657ye geçirdiler beni bu da belgesi dedim. Oysa ki dosya kağıdının içine idrar test kitini sarmıştım. lülülülülülü
Bu aldı eline açıyor bir yandan da gülüyor. Allah kadro geldi diyor. Açtı başkasının tahlil kağıdı. Düşer gibiydi kit yakaladı. Baktı. 3-4 saniye anlamadı ne olduğunu. Yumurtlama kiti almıştım o sandı herhalde. Sonra jetonu düştü. Benim gibi dona kaldı. Bu ay beklemiyorduk drun yorumu üzerine. Sonra sarıldı "Aşkım annecik mi oluyor" dedi. Ama havalara hiç zıplamadı. Türk filmlerindeki gibi olmadı yani. Ama güzel bir tepki verdi. Buhgün yükselen bHCGyi görünce iyice moda girdi. Bu arada artık eşime bakınca eğlenceli aşkımı değil büyümüş adam olmuş bir baba görüyorum coksekeriremsu

ben de annemi ve babami 10 yil once trafik kazasinda kaybettim, duygularini paylasiyorum. Ben de su anda 15 aylik olan ogluma baktigimda onlarin onu goremediklerini dusunup uzuluyorum. Su anda da yeni hamile oldugumu ogrendim, bunu da goremeyecekler ama insallah birgun hepimiz cennette komsu olacagiz. Insallah bu bebisinle cok mutlu olursun. sevgiler ece

tatlim benim goguslerim daha adetime bir hafta falan varken acayip fena sisti ve cok hassaslaasti halada cok aciyo dokununca
insallah hamilesindis allah hayirlisiyla saglikli sihhatli versin amin:1hug::1hug:

hamile olduğunu yeni öğrenen anne adayları bu güne kadar neler yaptınız ?neler yaşadınız? hamile kalmak için nasıl çabaladınız?kaç aydır uğraş verdiniz?hamile kaldığınızı öğrenmeden önce sizde farkedilir değişiklikler nelerdi?hamile kalmak isteyen hamiş adaylarına neler önerirsiniz?

vallaha canım bizim 10 ay olmadı ama hep üzülüyordum olmıycak diye yumurtlama dönemi haricinde bile belki tutar heyecanıyla yeri geldi gün aşırı beraber olduk ama şimdi allah bize bi bebek veriyor şuan13 haftalığım benim tek belirtim ağzımda demir tadı olmasıydı ama yinede test yapmamıştım yediğim bişidendir diye düşünmüştüm yani allah zamanını biliyor dilerim her isteyene verir rabbim kimsenin kucağı boş kalmaz:Saruboceq:

X