allah yardımcınız olsun arkadaşım rabbim bebeğinizi sağlıklı size bagıslasın inş. zor günler yasamıssın allah bidaha göstermesin. aman dikkat et canım
AMİN CANIM ÇOK SAĞOL KALP ATIŞI SESİNİ DUYMADIM ÇOK KÜÇÜK DUYULMAZ DEDİ AMA EKRANDAN GÖSTERDİ NASIL ATIYORDU ÇOK FARKLI Bİ DUYGU CNM 3 HAFTA SONRA TEKRAR GİTCM AMA ŞİMDİDEN ÖZLEDİM :d
daha dur bide duyunca aaaahhh ahhh o anı unutmicaksın gözlerinde yaslar bosalıcak( haberlerini bekliyoruz canım
sen benden önce alcaksın inşallah kucağına şimdiden vakit geçmiyo artık alışkanlık yaptı bana bu sayfa hergün giriyorum bebiş bugün nasıl büyümüş takibini yapıyorum :)
Arkadaşlar,her şey çok iyi gidiyordu. sadece 6.haftaya kadar çok karın ağrım vardı. doktorum alttan baktığı ultrasonda gebeliğimin oturmuş bir gebelik olduğunu, endişe etmememi söyledi. tam 6. haftada gebeliğin durumunu ve bebeğin kalp atışlarını duymaya gittim ki ( ekranda pom pom şeklinde çok canlı bir şekilde duydum( )başıma toksoplazma gibi bir dert çıktı. özel hastanedeki doktorum igG ve igM değerlerimin yüksek çıktığını, bu nedenle bağışıklık testi yapıp bu virüsü ne zaman almış olduğumu öğrenmemiz gerektiğini anlattı. hemen kan aldırıp testi yaptırdık. ama test özel hastanede bir karışıklık olunca çıkmadı. bize de "yenilenmesi gerek, sanırım immunglubin değeriniz ölçülmemiş"dendi. iki haftaya kadar tekrar yapacağız deyince biz özel hastaneden sıtkımızı sıyırıp üniversite hastanesine gittik. çünkü düşük avidite( bağışıklık) sonucu çıkarsa bebeği alacaklardı. ve iki hafta geçtikten sonra bebek 8 haftalık olacaktı..o şekilde müdahale etmek için 10. haftaya kadar bekleyeceklerdi.neyse... koştura koştura devlete gittik, testimiz 1 saat içinde çıkıverdi. önce üniversitenin kadın doğum uzmanı sonra enfeksiyon doktorları yüksek bağışıklık onayı vererek "siz bu virüse karşı bağışıklık kazanmışsınız,en az 4 ay önce geçirmişsiniz, bebeğiniz hayırlı olsun "deyip içimizi rahatlattılar.
Birkaç gün sonra titreme,aşırı mide bulantısı, kusma, durmayan ishal durumu ile üniversite hastanesi aciline gittim. 2 şişe serum vererek beni rahatlattılar. ertesi gün ise hastalığım geçmeyince bu sefer özel hastane aciline gittim.orada da aynı şeyi yaptılar. hatta kendi doktorumu görüp ona adı geçen testi üniversitede yaptırdığımızı, olumlu sonuç çıktığını anlattık.biraz şaşırdığını hisssettim; çünkü başka bir hastaneye gitmemizi elbet beklemiyordu. ama kafamızda şüpheler bitmedi. çünkü kendi doktorum bana "rovamycine" adlı bir sipramisin içeren antibiyotiği ne olur olmaz kullanmam gerektiğini söylüyorken, üniversite yüksek bağışıklık çıktığı için kullanmamam gerekir diyordu.afalladık kaldık!!
ben de ne olursa olsun almaya devam ediyorum bu antibiyotiği ama iki tarafta da farklı yorumlar var..
Bu arada gebeliğimin 9. haftası içinde bir gün bu kusma ishal ve titreme bitti derken akşama şakır şakır kan boşaldı altımdan. oturduğum yerden tuvalete zor gittim ve düşük yapıyorum zannettim..sonra hemen özel hastanenin aciline gittik eşimle..orada da iki posta daha kırmızı kan boşalınca artık kaçarı yok dedim düşükten. onlar tabi progesteron olsun, serum olsun her şeyi yaptılar. sabaha kanama durdu doktorum bebeğe yine vajinal ultrasonla baktı. kesede bir problem yok dedi. hatta bebeğin kollarını açıp kapattığını ve bacaklarını salladığını görünce hepimiz kahkaha attık. minicik 2.5 cm'lik bir can nasıl da dönüp hopluyordu ekranda :))) ama düşük tehlikesi ile beni birkaç gün hastanede yatırdı.iğne, serum verdi derken 10 günlük yatak istirahatı ile eve gönderdi kendi doktorum..şimdi ise acayip korku içindeyim. ne tuvaletimi yapabiliyorum ne de rahat davranabiliyorum korkudan..durmadan vajinam daralıyor gibi ya da içinden çocuk fırlayacakmış gibi bir his var..10. haftama girdim..ve tuvaletimi bile yapmaya korkuyorum..((
ben de 7 haftalık hamileyim. İnşallah bebişimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım.
ben de 7hafta+5 günlük hamileyim. çok heyecanlıyım. İnşallah sağlıklı bir bebişim olacak. ultrasonda kalp atışını gördüğüm an heyecandan ölüyordum. canım bebişim daha o kadar ufak ki...bi an önce karnımda büyümesini istiyorum, hareketlerini hissetmeyi ve kucağıma almayı çok istiyorummm
sağ ol arkadaşım, çok teşekkürler. şu progestan'ı kullanan var mı acaba içinizde? nasıl kullanıyorsunuz? vajinal yoldan mı? ben ağızdn alıyorum ama çok akıntım var. hatta fosforlu sarı gibi rengi. ne yapsam bilemedim. inşallah sonucu hayırlı olur..
Canim oncelikle bebisin hayirli ugurlu olsun ve Allah sag saglim kucagina almayi nasip Etsin insallah.
Toxoplasmose cig Etten gecen bir Virus lutfen butun hamile arkadaslar Dikkat edelim et yerken iyice pismis olduguna emin olalim sebze ve meyveleri iyice yikayip yiyelim.cig kofte den uzak duralim:)
Canm sende kendine cok Stress yapma lutfen bebek icin iyi degil Stress biliyorsun hamileligin tadini cikarmaya Bak saglikli beslen bol Vitaminli besinler bol temiz hava bol kahkaha bunlar bebisine cok iyi gelecek inan bana
Allah hepimize hayirli dogumlar nasip Etsin insallah
Oooff bu aralar pek iyi değilim galiba hem psikolojikmen hemde bedenen gece bikaç defa bulantı yasadım kustum hatta onun dısında bebişimle cok iyiyiz ama stres yavrumuda etkiliyo tabi tekmeleri azalmaya baslamıstı miniğimin bugün daha hareketli sanki ama içimdeki sıkıntı bana kafayı yedirtecek... Yavrumu kucagıma aldıgımda hiç bi olumsuzlugu takmam heralde diye umuyorum bütün canımı ona veririm kostururum peşinde heralde diye düşünüyorum
allah yardımcımız olsun arkadaşlar.çok zor bir süreçmiş bu. Bu aralar moralim daha düzgün. 2 haftadır raporlu idim. Yattım uzunca. Ayakta fazla kalınca karnım ağrıyor tabii ama ne yaparsınız. Haftaya işe başlıyorum yeniden. 12. Hafta içinde olacağım kısmetse. Doktorum 12. Haftaya kadar dikkatli olmamız gerekir demişti.
Bu arada doktorumu değiştirip sabitleyeceğim artık. özele gittim daha iyi bakılırım diye ama devlet hastanesinden daha beter kapısındaki insan sayısı. Bir de laboratuarları hala sonuç çıkaramıyor.ikidir aynı testi yaptılar, yine sonuç yok..devlet üniversitesi daha iyi bu konuda, bir saatte vermişti sonucu.
Umarım iyi bir doktor bulabilirim. şimdi 2'li testi yaptırmam gerekiyor. Biliyorsunuz down senromu gibi hastalıkların olası değerleri ölçülüyormuş bu testle. özele pek güvenemiyorum artık.
allah sağlık sıhhat versin. En kısa zamanda bebişlerimizi kucağımıza almamız dileğimle..ben de o tekmeleri duymak için sabırsızlanıyorum :)
benim bulantılarım çok fena, kilo almayı geçtim kilo veriyorum, bu günlerin bir an önce geçmesi için dua ediyorum.
benim bulantılarım çok fena, kilo almayı geçtim kilo veriyorum, bu günlerin bir an önce geçmesi için dua ediyorum.
allahım bi de konu komşu diyor ki iyi oldu biraz kilo verdin diyorlar, kilo almak hiç önemli değil yeter ki yiyim biraz başka hiç bişey istemiyorum
Bulantılar genelde kısa sürüyor sabırlı ol canım..ben ilk gebeliğimde herşeyden tiksinmiştim. Midem öyle bulanıyordu ki yerimden sallanmak istemiyordum.Şuan7 haftalık hamileyim ve kaset başa sardı sanki.Yine sigarayı bıraktım:) ama kötü olan yemek görünce,kokusunu alınca midem bulanıyor,yiyebiliyorum aslında ama koku ve görüntü rahatsız ediyor. bazen mantığım almıyor hislerimi.Ama sabır 3 aydan sonra herşey geçiyor ve en güzel döneme giriyoruz 3-6 ay:) 2.trimester :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?