Hamile ogretmenler buraya lutfen

Anladim canim cok sagol peki bu izin yaziyolar ya bnm sat a gore 2 hafta onde olarak dogum iznine ciktim 2hafta olmasi sikinti yaratir mi
Canm sata göre 2 hafta önceden ayrlmssan bile onlar uzin kagıdına 32 haftalk yazmıslardr.dogum olunca ya erken ya gec oldu yazacaklar degisen bisey yok yine iznin 16 hafta.resmi olarak son adet tarihini bilemezler ya :) bebekler erken de doguyo gec de..
 
Anladim canim cok sagol peki bu izin yaziyolar ya bnm sat a gore 2 hafta onde olarak dogum iznine ciktim 2hafta olmasi sikinti yaratir mi
Hem dogumlar genelde erken olur.senin izninde 40 haftalk olan bebek gercekte 38 haftalk olacak.38de dogabilir zaten.sanki zamannda dogmus görünecek bebegin.ama bebegin cok cok gec dogarsa sorun olabilir mesela 41 de dogsa senin izin kagidna göre 43 haftLk olur o da cok cok düsuk bir ihtimal.
 
Arkadaşlar merhaba. Ben cumartesi günü 37. haftamı doldurdum ve bugün okula gidip zorunlu çalışamaz raporumu teslim ettim. Ancak memur, erken doğum halinde 3 haftamın yanacağını söylüyor. Sizin bu konu hakkına burada yazdıklarınızı aktardığım zaman da, bize yazı gelmedi diyor. Ben şimdi 40. haftamdan önce doğum yapmış olursam dediklerine göre iznimi yakacaklar. Benim bunlara resmi bir yazı sunmam falan mı gerekiyor anlamadım ben ne yapmam gerektiğini? Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. İyi akşamlar.
 

Memur saçmalamis bence. Burda daha oncede konusuldu yanmiyor erken dogum durumunda
 

umarım bu yazı yardımcı olur
I. Doğum Sebebiyle Verilecek Analık İzni

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, 6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önce; “Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.” hükmü yer almaktaydı.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra; “Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.” hükmü getirilmiştir.

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek analık izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltıhafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

2- Memura, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

3- Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmiştir. Söz konusu hüküm ile; beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni sürelerinin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı getirilmiştir.

4- Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.

Bu hükmün uygulanma şekli;

a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.

b) Memurun doğumdan önceki sekiz haftalık analık izninin, doğum tarihinden önceki üç haftaya kadarki kısmını Kurumunda çalışarak geçirebileceği, bu durumda tabip raporuna bağlı olarak Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği azami beş haftalık izin süresinin doğum sonrası analık izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olduğundan, sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır.

c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.


Bu çerçevede;

- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

- Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.

ç) 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 104 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği 25/2/2011 tarihinden önce erken doğum yapan ve mezkur maddenin yürürlük tarihinde doğum sonrası analık iznini kullanan kadın memurun erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, kullanmakta olduğu doğum sonrası analık iznine eklenecektir.

d) Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

e) Devlet memurluğuna atanmadan önce doğum yapan ve doğum yaptığı tarihten itibaren sekiz haftalık süre içerisinde göreve başlayanlara, 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum yaptığı tarih dikkate alınarak sadece sekiz haftalık doğum sonrası analık izni süresinin kalan kısmı kullandırılacaktır.
 
Şimdi benim durumum şöyle 34. Haftada izine ayrıldım iki hafta ekleme olacak. Fakat Doğumum 38. Haftada olacak bu durumda iki hafta daha ekleme yapmaları gerekecek. Yanı ben öyle anladim. Doğru mudur acaba?
 



Çok teşekkür ederim. =)
 
Öyle yapmak en mantiklisi. Haklisiniz.
Bizim durumumuzda olup aktarma yaptirabilen birileri yol gösterse çok makbule gecer aslında.
 
Bizizin haftalarıyla uğraşmıyoruz kızlar saç hastane otomatik hesaplayip calisabilir tarihi yaziyor rapora. Onlar direk milli egitime o kagidi yolluyorlar bizlik bir durum yok yani
 
Canim ya bn o ihtimali dusunuyorum aurekli gercekten postmature olursa o zaman napcam martin 3unde gidip izin kagidi alcam tamam . Izinden aonra tam gercekte 40 rapora gore 42 olcak bnm gercekten gec dogarsa o zaman naocam onu dusunmekten yoruldum hicbi yerden bilgi alamiyorum suan erken dogum belirtiai de yok en gec martin 13 une kadar digurmam lazim oldu ki dogmadi o surec basil islicek ki
 
Benim de 40. Hafta doluyor. Doğum geç olursa yine kağıt mı alıp verecek hastaneden
bende aynı sorunun cevabını çok merak ediyorum, çarşamba doluyor günüm doktor kontrolüm de var bakalım onlara soracağım benim kızın hala gelesi yok gibi
 
Mart ayina girdik artik son ay, insallah herkes guzelce yapar dogumunu, bizimki ayin sonuna bakalim daha var,, dogumuna sayili gunler kalanlar ya da yapanlar buraya yazarsaniz nasil oldugunuzu sevinirimm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…