Hamile miyim?Hazır değilim,istemiyorum:(

Benm eşimde 30 yaşında ve doğum gününde çok üzüldü 30 yaş sendromu yaşadı.Hala baba değilim çok mu görüyosun bana gibi bir sürü şey sölemişti halbuki yaşını hiç göstermez kimse tahmin edemez yaşını ama oluyo işte onlarda da.Allah sana istediğin zmn versin inş cnm.Dünden beri inan yerde mi dolaşıyorum gökte mi farkında değilim..Eşimde tutturdu değişik değişik rengarenk bir sürü şey alırsın havuza gidelim hadi diye falan yazık beni dağıtmak ve adapte edebilmek için herşeyi yapıyor saolsun ve sizlerde saolun..

Bakalım cnm artık zaman ne göstericek..Sigarayı dünden beri aynı tempoda içiyorum vallaEşim müdahale etmeye başladı ufaktan ve ben müdahaleyide hiç sevmem inadına yapasım gelir müdahale edilen şeyi tabi bu konu hassas bir konu bende bırakmak istiyorum ama zor sanırım önce azaltırım artık..

İnş senin gibi olabilirim cnm bndebilmiyorumkismile Bende aynı şekide şu ana kdr olduğum tüm aşılarda bayıldım.Kan şekerime baktırdım birgün arkadaşımın baskısıyla ondada kendim minicik bir delik açtım parmağıma kimseye izin vermedim sonra küttt gittim yine.Eniştem burnundan ameliyat oldu ziyarete gittim o çok iyiydi sohbet edip gülüyodu derken operasyonu anlatmaya başladı ben küttt ordada gittim.Şu zamana kdr 6kez falan bu şekilde bayılma vakam var.Bir dönem hastaneye giremiyordum girdiğim anda başım fıldır fıldır dönüyordu ve o dönem hep bayılacak mıyım acaba korkusuyla yaşıyordum bayılmak çok kötü bir duygu bilirsin her an bayılacakmışım gibi gelirdi şimdi attım bu psikolojiyi ama işte cnm en son kan aldırdım nikahta onda da 10dk yattım acilde bakalım nolcak yarın için çok korkuyorum kan aldırmaktansenağlama Hayatta en büyük korkum ciddi bir hastalığa yakalanmak ya da bir operasyon geçirmek Allah yaşatmasın çok zor hele bizim gibler için çok daha zor.Allah tüm hastalara acil şifalar versin inş.İşim çok zor cnm ya bakalım psikolog yardımı alıcam.Sen nası yaptın doğumu nası başardın?Sigara konusunda acayip zayıf bir iradem var ve hamile bayanların sigara içmelerine tepkiliydim gördüğüm zmn üzülürdüm büyük mü konuştum anlamadım işte başıma geldi bir anda apansız ve çoookkk hazırlıksız..Bende rahatıma o kdr düşkünüm ki ailenin son ferdiyim uzun yıllar snra sürpriz yapmışım aile hep el bebek gül bebektim evlendim saolsun eşimde hep çok ilgiliydi.Gecenin 12sinde sinemaya giderdik eşimle,her yıl tatilimizi yapar kafamıza ne gelirse onu yapardık işte.Sabahlara kdr yabancı dizi izlerdik yeri gelirdi çok rahattık çok zor olucak bnm için adapte olmak.Seninle msnde görüşmek isterim cnm mahsuru yoksa özele atar mısın adresini sende benim gibiymişin tecrübelerinden yararlanmak isterim ve azmine iradene hayran kaldım bebişinle ve eşinle hep gülekal..

canım bnim çok güzel olurdu
ama bn konyada değilim malesef....
ah bi özledimki sorma burnumda tütüyor
olur ya Allah bbişey çıkarırda gidrsem görüşürüz inş. seve seve:::::::::)))

İnş cnm bende çok özledim Konyamı yakında gidicem ama sabırsızlanıyorum..

canım ben de ara ara sigara kullana biriyim. çok tepkili değilim yani. ama hamilelik çok önemli bir durum. ne olursa olsun o karnında taşıdığına karşı bir sorumluluğun var. bir doktorun bunu söylemesine anlam veremiyorum. 3 taneden birşey olmayan 5 taneden de olmaz der böyle gider. bir kadının anne olduktan sonra en önemli vazifesi evladını korumaktır. keyfinden vazgeçemeyip de böyle bir riski göze almak ahmaklık geliyor bana.... sözüm meclisten dışarı....

ona bakarsak birkaç yıl öncesine kadar yumurta kolesterol yapıyor diyorlardı, şimdi yok öyle birşey diyorlar. O yüzden böyle önemli bir konuda doktorlara çok da güvenmemek lazım bence CADIARZU

tabii canım orası öyle..icmemek gerek..ben de evlendiğimde birakiyim diyorum ya sebebide; hamile kalmadan belki az da olsa ciğerlerim temizlenir..bu zıft gibi olmuş cigerlerle karnımda bebeğimi taşımak bile istemem..
doktorlar belki, anne stres olmasın diye böyle bir izin veriyor olabilir..sigara içmediğinde çok gergin oluyor insan(nasıl çirkin bir illet) belki o stres cocuğa daha fazla zarar verir diye izin veriyor olabilir?bilemedim bende :))
annemde iki hamileliğinde de sigara icmiş!
dün televizyonda gördüm ketem in ücretsiz yardımı varmış, sigarayı bırakmak için..

benimde reglim 1 hafta geçmişti test aldım çift çizgiyi görmüştüm sonra bidaha aldım yanlış olmasın diye yine aynıydı hiç bir belirtimde yoktu sonuç 9 ay sonra tatlımı tatlı şirin bi oğluşum oldu bende iğne dahi vurulamazdım herkes dalga geçerdi sen bu çocuğu doğuramazsın canın çok tatlı diye ama sonuç ne oldu afedersiniz çatır çatır doğurdumkaydirigubbakcemile3 ayrıca bende sigara tiryakisiydim hamile olduğumu öğrendiğim ilk hafta eşiminde desteğiyle bıraktım ve emzirme dönemim bitene kadar hiç içmedim (sonra tekrar başladım tabi) şimdi ise o kadar mutluyumki her sıkıldığımda bunaldığımda oğluşumun o yumuk yumuk ellerine o tatlı gülüşüne baktıkça rahatlıyorum ..
emin ol zaman içinde bu düşüncen değişecektir hele bi tekmelere başlasın ,ultrasonda gör o zaman hiç bişeyin kalmıcak ... hastane fobisiymiş sigara tiryakisiymiş hiç bişey kalmıcak aklında pozitif olmaya çalış doğru düşünmeye çalış ....

dememki şimdi bebeğiniz olması gerekiyormuş. seni yargılamıyorum ancak bizlerde senelerdir bebğimiz olsun diye uğraşıyoruz. istemiyorum istemiyorum deme sakın evet bebeğimiz olacak nane olacağım diye düşünerek hareket etmen daha doğrusu bence. hem bebğini düşünerek sigarayıda bırakırsın ne güzel. tiryakisiyim deyip kestirip atmayın lütfen irade meselesi bu. allahım isteyen herkese versin.

Allahm en kısa zamanda sana ve diğer arkadaşlara bebek nasip etsin cnm inş.Aklıma geldikçe dua ediyorum inan her isteyen için.Ah tek sorun sigara olsa bugün doktora gidemedim korkumdan.Bayılcam diye korktum yine

slm canım bugün nasılsın? Alışabildinmi karnındaki misafire :))
Kan testi yaptırcaktın yaptırdınmı?

canım sen bir o bebeği bir doğur ahhhhhhhhhhh ben neden daha önceden yapmamışım diyeceksin o daha senin karnında hareketlenmeye başladığında onu ultrasonda gördüğünde ya şu aylar geçsede bebişimi kucağıma alsam diyeceksin bebeğinden aldığın o müthiş kokuyu en pahalı parfümlerden bile alamayacaksın canım bebek süper birşey annelik süper birşey bence hiç ama hiç düşünme canım doğur
hem sigara nedir ki ya vazgeçilecek birşey hem buradada okuyorsundur belki çevrendede vardır ne kadar çok bu duyguyu yaşamk isteyen insanlar var sen şanslı insanlardan birisin rabbim size artmadan bebek nasip etmiş
anneleik süperdir canım ben hergün rabbime şükrediyorum ve bende hamile kaldığımda hiç istememişti (ne kadar salakmışım )kaynanam istemişti ben aldıracaktım eşimde bende 2 sene olmasına rağmen erken dedik kariyer yapacaktım sonradan kaynanam falan bana baskı yaptı olmaz o süpiyan diye(iyikide demiş iyikide bağırmış)ve o benim karnımda oynadıkça içim eridi veeeeee doğdu anda Allaha şükrettim benim yavrum şuanda 8 yaşında hala onu bebek gibi koklar kokusunu içime çekerim vede akşamları 1 saat onu öperim uykusunda
canım annelik anlatılmaz yaşanır

Gidemedim arkadaşlar korkumdanPazartesi günü gidicem.Hayatımda hiç gitmedim jinekoloğa ve çok korkuyorum hele o masadan offDenzlide olup doktor tavsiye edecek arkadaşlar var mı bu arada bana?

İnş cnm ya bende bu duyguları yaşarım inş.Şu an için tek hissetmek istediğm duygu rahatlık,mutluluk ama hissedemiyrm tam tersi çok tedirginim ve korkuyorum

Ya bende böyle söyleyen dr lara kıl oluyorum. Bunların ettiği hipokrat yemininden bile şüpheliyim. Hangi dr hangi hakla hamile bir bayana günde 2-3 tane içebilirsin diyor. Nasıl bir mantıktır bu. Sigara içmeden sırf dumanında kalarak bile pasif içici oluyorsun ve dünya kadar zararı var yine.

Benim arkadaşa da demiş böyle dr, günde 5 taneye izin vermiş. Neymiş içmeyince sinir yapıyor ya sinir bebeğe iyi gelmezmiş mazarete bakar mısınız?

Ya bir gitsinler Allah aşkına sinir bebeğe zararlı ise sigara 100 misli zararlıdır. Böyle mi kuruyorlar yarar-zarar dengesini

Ay çok sinirlendim...
Rahmetli dedeme de içmeyeceksin dediler kalp damarlarında tıkanıklık vardı şeker vardı. Hususi sigaraya içmesine takmayacak dr arardı, kavga ederdi drlarla. İçmeye devam etti noldu 60 ında beyin damarı tıkanması sonucu erkenden kaybettik. İnat etti sonunda canından oldu.

Cekhucum hiç kaale alma böyle dr ları, annen sizlere hamile iken içmiş olabilir sizlere bir şey olmaması zararlı olmadığını asla kanıtlamaz, sakın diyorum lmaz:

canim ya hicbirsey olmuyor inan ,korkmadan git doktora .ya bide burada hep alttan muayene ediyorlar .bende cok korkardim .ama cesaretimi topladim yumdum gozumu actim ,5 dk birsey ya hic korkmana gerek yok inan ,cesaretlendir kendini .yaninda kesin esin olsun ama

İnş cnm ya bende bu duyguları yaşarım inş.Şu an için tek hissetmek istediğm duygu rahatlık,mutluluk ama hissedemiyrm tam tersi çok tedirginim ve korkuyorum

canım sn denizlidemisiiiin
aaa bnde burdurdayım:)))
bu arada 2011 şubat annesi olucaksın inş.
2011 şubat anneleri topiki açıldı snde katıl oldumu

Burda da öyle cnm ya en azından bnm gidiceğim doktor alttan muayene yapıyor prof. arkadaşımda normal uzmana git diyor alttan muayene yaptırma çok erken daha diyor o da yeni doğum yaptı ve alttan muayene doğuma yakın yapmışlar sadece proflar yapıyor ama kafam karıştı iyice.bu arada diğer arkadaşlarada bi sorayım senin vasıtanla ilk muayeneniz nasılsı neler yapıldı diyebilmiyorumkismile

canim ilk gune gore biraz daha iyimisin bari .akisin abirak herseyi ..inan ben senden daha pinpirikliyimdir ,,,ama nedense umursamiyorum yoksa 9 ay gecermi ? sigara konusunu ne yaptin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…