• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile miyim?Hazır değilim,istemiyorum:(

ben de kaç yıllık sigara tiryakisiydim.hem çok seviyordum sigara içmeyi hamile olduğumu öğrendiğim gün şak diye bıraktım,annelik içgüdüsü olsa gerek bebişime zarar veremezdim.iğne konusuna gelince bunu aşmaya çalışacaksın ilkinden sonra bağımlısı bile olabilirsin:1closedeyes:eşin de istiyormuş e evliliğiniz de iyiymiş.zaten niye bir ayda doğurmuyoruz da dokuz ay gibi uzun bir süre bekliyoruz.buna hazırlanmak için öyle değil mi?sen de dokuz ayda bak nasıl alışıp,isteyeceksin bu tatlı bebişi.doğunca Allah'a şükürler edeceksin.:ecrin_bebek:

İğne bağımlısı mıbilmiyorumkismile Keşke senin gibi güçlü bir iradeye sahip olabilsem cnm.Eşim çok üzgün benim tepkime çok üzüldü birşey diyemedi sadece test yanlışdır falan diyerek beni sakinleştirmeye çalıştı

olsun canim allahin vergisi, belki bu senin icin daha hayirli
hem kucagina alinca unutursun bütün herseyi :) iyiki dogurmusum dersin eminim..

Hamile kalmayi bukadar istemiyordunuz dogru,durust korunsaydiniz..bilmiyorumkismile

Konu açarken değindiğim noktalardan biriside buydu ama sanırım siz göremediniz o noktayı.Çok iyi korunduk,hep dikkatliydik ki zaten iki senedir hiç karşılaşmadık böyle bir durumla ancak hiç bir doğum konrol yöntemi %100 güvenli değildir ve en sıcak örnekte benim işte bu konuda:(

olsun canim allahin vergisi, belki bu senin icin daha hayirli
hem kucagina alinca unutursun bütün herseyi :) iyiki dogurmusum dersin eminim..

O safhalara gelince hele bir de doğurunca mutlaka denilir ki ben çokta duygusalımdır ama o safhaya nası gelincek işte o doğum nası gerçekleşcek cnm bir iğneyle yıkılıyorum zaten çok karışığım ya.Sende Konyalı mısn cnm bu arada?Saol yorumun için

Nice insanlar var ilk bebeklerini hazır olmadıkları için aldırıp kendilerini de hazır hissettikleri zaman çocuk sahibi olamayanlar. Her işte bir hayır vardır, bence siz de böyle düşünerek kendinizi yavaş yavaş hazırlayın çocuk için sonuçta önünüzde dokuz ay var. Ben evli olmadığım için deneyimim yok ama anneler bebeklerini hissetmeye başladıkları zaman ennelik duyguları artıyormuş ve herkesten daha fazla isteyip koruyup kolluyorlarmış bebeklerni... Siz de aşacaksınız umarım fobilerinizi ve herşeye raman meleğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alabilmeniz dileği ile...

Tşk ederim Pitis yorumların için.Çok arayan var Allah aratmasın zor bir durum ve isteyen herkese versin Rabbim.Bende istiyorum tabi ki her bayan gibi bir bebeğim olsun ama şimdi değil işte..Havada asılı kalmış vaziyetteyim..

bence bebek vakti gelmiş..iki yıl olmuş evleneli ve 9 ay sonra alacaksın onu kucağına..sen tedbirlerini aldığın halde b bebek olduysa bunu Allahın bir hediyesi olarak gör..bebek hasreti çeken o ladar çok kişi varki...emin ol bu bebek dünyanıza renk katacak ve sizi gerçek bir aile yapacak..eşinin gözünde kat kat daha kıymrtli olacaksın..iyi yönlerini gör lütfen..

Saol cnm yorumun için..İyi yönleriyle düşünmeye çalışıyorum sizin sayenizde ama kafamdaki negatiflikleri bastıramıyorum maalesef.Allahn bir hediyesi cümlen çok etkiledi beni tşkler..

çizgiler netse hamilesindir canım benimde bir hafta geçtikten sonra yaptığım teste öğrendim hiç bi belirti olmamasına rağmen
sana sadece şunu sölicem bu bi süreç 9 ay sonra bu yazdıklarını gelip bidaha oku ozaman anlıcaksın beni

Allah bağışlasın cnm bebeğini ve mutluluğunuz daim olur umarım..Şu an sizin gibi hissedemediğimi anladığın için tşkler..

cnm öncelikle hayırlı olsun inan bana bu düşüncelerin degişecek onu içinde hissetmey bir başla her şey degişecek ben oğluma hamile kaldıgımda bundan 10 yıl önce bu kadar bilgili degiliz tabi o zamanlar test alsak yapsak anlamayız diye idrarı eczaneye götürdük eşimle ama nasıl titriyorum istemememin bir sürü sebebi var eşimin ailesiyle anlaşamıyorum , ev kira , henüz yaş 20 kız yaptı testi gözünüz aydın hamilesiniz dedi ben bir aglamaya başladım kimse susturamıyor millet seferber oldu kolanyalar falan sonra tabii güldüm bu hallerime onu içimde hissetmeye başladıgımda her şey degişti. Dogumdan korkmana gerek yok tıp o kadar ilerlediki eskisi gibi degil agrısız dogum yaparsın gün evelinden sezeryan olursun korkma bunun için Allah kolayını veriyo güzelim beee Anne olmak bu işte şimdi güçsüz gibi hissediyosun ama aslında güçlü birisin sen kadınsın, anne oluyosun bundan güzeli yok sevgilerin en güzeli evlat sevgisi iyiki var iyiki dogurmuşum 10 yaşında boyuma geliyor artık . allah bana ikinciyi nasip etmedi . Çenem düştü :) pozitif bakmaya çalış güzelim Allah yardımcın olsun

Estağfirullah ki düşsün valla çeneniz bana iyi geliyor bu gece uyku yok bana:(Allah daim etsin mutluluğunuzu.Doğum çok zor ya yakın gördüm işte arkadaş bağıra bağıra sesi kısıldı valla.Epiduralin riskleri var sezeryanın dikişleri var ki ameliyat zaten bayan olmak zor aslında anne olmak zor.İşte bende bu zorluğu göğüsleyecek ne psikoloji ne de güç var ya bakalım artık hayırlısı.İçten yorumunuz için tşkler...

büyük ihtimal hamilesiniz..
kendinizi hazır hissetmeme sebepleriniz bunlar ise; çözülmeyecek seyler değil..hastane korkunuzu karninizda bebeğinizi taşırken de yenebilir,tedavi olabilirsiniz..sigarayı asıl şimdi bırakırsanız bırakırsınız zaten,bebeğinizi zehirlememek için daha da içinizden gelerek isteyerek bırakırsınız(bende sigara kullanıyorum,uzun yıllardır ve benimde amacım evlendiğimde sigarayı bırakmak,hamile kaldığımda cigerlerimin temiz olmasını istiyorum) eğer maddi bir sıkıntınız yoksa doğumdan sonra calisirsiniz..
kürtaja karsı degilimdir ama gercekten gerekliyse kürtaj yapılmalı diye düşünüyorum..
ama tabiikide burdan ne desem boş,hayat şartlarınız musait mı değil mı buna siz karar verebilirsiniz..
ama bu sorunları bebeğiniz karninizdayken asabileceginizi düşünüyorum..

Keşke aşabilsem ya da o gücü bulabilsem.Tşkler desteğiniz için..

O safhalara gelince hele bir de doğurunca mutlaka denilir ki ben çokta duygusalımdır ama o safhaya nası gelincek işte o doğum nası gerçekleşcek cnm bir iğneyle yıkılıyorum zaten çok karışığım ya.Sende Konyalı mısn cnm bu arada?Saol yorumun için

evet canim bende konyaliyim :1rolleyes:
nikindeki 42 dikkatimi cekmisti zaten sorcaktim
hemseriyiz dimi :1hug:

O kadar karamsar olmayın nolur. Düşünseniz ya bi çocugunuz olacak. Aşkınızın meyvesi. Hem sigarayı bırakmak için ille tedavi olmanıza gerek yok. İşte bu hamilelik sizin için byük bi fırsat. Bence cocugunuzu şuan içinizde hissetmediğiniz için öyle düşünüyorsunuz. Ama onu hissetmeye başladığınızda eminim çok isteyeceksiniz ve ona zarar gelmesin diye sigara içmeyi bırak sigara içilen ortamda bulunmak bile istemeyeceksiniz.

Ne kdr güzel yazmışınız umarım bende böyle düşünürüm birgün:/

evet dogum zor kolay desem seni kandırmış olurum ama Allah kolaylıgınıda veriyo cnm
o yaşananları unutuyosun ve tekrar anne olmak istiyosun çok büyük bi sevgi evlat sevgisi hem yanlız kalmasın istiyosun baki degiliz bu dünyada sıgınacak bi dalı olsun istiyosun

senelerdir istememe ragmen 2. olmadı benim umudumu kesmiştim artık test falanda yapmayı bırakmıştım gecikmeler hep oluyo bir gece rüya gördüm babam ölmüş ( 2007 de kaybettim zaten babamı ) resmen cenazesini tekrar gördüm aglıyorum biri geliyo aglama gel göstericem sana diyo cenaze arabasının yanına gidiyorum tabutu açıyo bi kız bebek sapsarı saçlar gözlerini açıyo ve bana 3 defa hakkını helal et diyo aglayarak uyandım anlattım bi kaç kişiye dua okut baban dua istemiş dediler evimde kuran okuttum haliyle temizlik yaptım perdeleri taktım yüksek yrden atladım megerse hamileymişim bilmiyodum belime bi agrı yapıştı . o günü zor atlattım gece hastaneye gittim hamile oldugumu ögrendim 1 hafta sonrada düştü 2 aylıktı bu ocakta düşük yaptım o an rüyama bi yorum yapamamıştım ama şimdi bebegimin gelecegini ve kısmet olmadan gidecegini bana haber ettigini düşünüyorum. Tekrar olurmu bilmiyorum ama çokk fazla istiyorum
zamanı degil diye oğlumu dünyaya getirmeseydim belkide bir daha çocuk sahibi olamıcaktım . Seninkide sana süpriz yaptı ultrasonda ilk kalp atışını gördüğünde dünyan degişecek emin ol haytımızın her anını planlayamıyoruz süprizlere açık olmak lazım

Allah cennette kavuştursun cnm seni babacınla ve yavrunla..Mesajını okurken tüylerim diken diken oldu ve çok duygulandım.Keşke benim yerime sen yaşasaydın şimdi bu durumu.Allahm tekrar bir evlat verir inş sana.Çok haklısın belki bir daha olmayacak bunlarıda düşünmüyor değilim ama ne düşünürsem düşüneyim olumsuz düşüncelerim daha baskın maalesef:(2 senelik evli olmama rağmen evliliğe bile tam olarak adapte olamamışken bebeğe nası adapte olacam bilmiyorum hayırlısı olsun inş ne diim..

bu konularda topiğe yorum yapmaya korkuyorum açıksası
kimseyle tartişmak istemiyorum aslaaa..
o yüzden hakkınızda hayırlısını diliyorum

Sürpriz olduğu için kendinizi hazır hissetmeyebilirsiniz ama biraz daha zamanla herşeyden çok isteyeceksinizdir.
Hastane, iğne ve sigara ile ilgili yaşadığınız sorunların hepsi kayboluverir. Çoğu kadın tiryaki gibi sigara içerken, hamileliğinde canı bile istemezmiş. Bunlar aşılabilecek sıkıntılar.
Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inş.

testlerde pek yanılma olmuyor canım hamilesidir ama bu anlattığın sorunları onu içinde hissetmeye başlayınca unutursun canım en fazla 3 ay istemezsin sonrasında vazgeçemezsin. bence sakın aldırma.

İnş söyledikleriniz gibi olur ve hepsini aşar heveslenirim.Çok karamsarım çok derin ve simsiyah bir kuyudayım sanki..

Allah karnındaki bebeği sana sevdirsin canım.
karnındakinin kıymetini bildirsin sana.
Bence bebek istemediğinden değil, sadece endişelisin,korkuyorsun.
iyi şeyler düşün.anladığım kadarıyla eşinde istiyor.
Ah canım bi düşün kendini hazır hissettiğinde ya bebişinin olmazsa.
O kadar zor ki Allah aratmasın.

Ne diyeyelim Rabbim istemeyene değil,isteyene versin.

Evet cnm yakın doğum yapmış ik arkadaşım var ikiside isteyerek bebek sahibi olmalarına rağmen onlarında yorumu bu yönde.İstemelerine rağmen çok zorlandılar.Hatta ben Denizlideki arkadaşımın doğumuna girdim daha doğrusu sancı odasına ki ordada kaç kez başım döndü bayılcaktım ama arkadaşım daha kötü olur diye hep sıktım dişimi dışarıya çıkarak hava aldım ara ara.3,5 saat sancı çekti ama nası yıktı doğumhaneyi ilk doğumuydu ve kendini öyle güzel hazırlamıştı ki çok soğuk kanlıydı bi kez olsun korkuyorum bile dememişti ama doğumda bitti resmen en son uyuttu doktorda vakumla aldı bebeği sancıya yenik düştü anlayacağın doğumdan hemen sonra doğumhaneye girdim ben fotolarını çektim arkadaşımın ve bebeğin o ortam falan feciydi ya bak buraya yazarken bile inan başım dönüyor.Tşkler yorumun için cnm bu arada sen Konyalı mısın?

evet canım Konyalıyım. sanırım sen de öylesin :)

doğum başlı başlına bir olay zaten. ben de çok sancı çektim. üstelik 7 cm açılma olmasına rağmen normal doğum yapamadım. o kadar sancıdan sonra sezeryana girdim bir de. narkozdan uyanma anımı hiç unutamıyorum çok kötüydü. ama bunlar senin gözünü korkutmasın. sonuçta herkes doğumda çok zorlanıyor diye birşey yok. bazı arkadaşlarımın o kadar da zor değilmiş dediklerini biliyorum. ki zaten bu duruma kendini ne kadar hazırlarsan hazırla zorluk yaşayacaksan yaşarsın. ben de çok hazır hissediyordum kendimi ama sonradan düşündüm ki bu olayı yaşamadan anlayamıyorsun. belki 2. bebek için hazır olup olmamayı düşünebilirim ama ilki için böyle bişey sözkonusu değil bence. illaki yaşaman lazım. daha önce de dediğim gibi annelik içgüdüsü ve bebeğini sağlıklı kucağına alma duygusu hiçbirşeye değişilmez inan bana. tüm acılarını unutturur sana. şu an bebeğimsiz nefes alamıyorum desem abartmam yani. hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşursun inş. sen de bunun için dua et bence. hakkında hayırlısı.

zorlada çocuk sahibi olunhmaz ki ruhen de istemek gerek yoksa çocuğa ileride sen zaten istenmeyen çocuktun dersin

beden ve ruh hazır oolmalı

fikrimce daha başlangıç aşamasındasın uykusuz geceler evden uzun süreli çıkamıyacaksın önüne neler gelecek iyi düşün erkek kalkıpta çocuğa akşamları kalkmaz

sen senle olacaksın erkek ise sacede para kazanmak ile meşgul olcak kendini ben bunu yaparım diyorsan doğur ama mutsuz bir anne bunu çocuğuğada yansıtır

çocuk mutsuz olacaksa dünyaya gelmesin

fikrimce hem bazıları neden fikrini söylemekten çekiniyor anlamadım ?

herkes aynı düşünmek zorunda değil!!!
:kahve:

Back