- 12 Ekim 2020
- 1.208
- 2.507
-
- Konu Sahibi ogrtmnanaokulu
Canım önce bir doktora git. Gebe olmak istiyorum de. Bi tahlil alsınlar. Bilgi al. Başka özellikli folik asitler var. Doktor tavsiyesiyle başla. Bi usg bakar. Kan tahlilinde prolaktin yüksekliği ve ya tsh yüksekliği gebeliğe engel olabiliyor. Tedavileri çoook basit. Yani demem o ki bi bilgilerini al. Gerekli ilaçlarını kullan. İnositollü folik asit tavsiye ederim. Hiç bir zararı yok.Arkadaşlar ben 4. Ayıma girdim adetlerim hep düzensizdir. Bazen ilaçla olurdum o derece. Evlenmeden qluarista kullandım 2 ay ve evliliğimin 1. Ayı da kullandım. Sonra bıraktım yaklaşık 2 ayı geçecek korunmasız ilişki yaşıyoruz. Bu ay ovülasyon testi ile tanıştım ve doktorum bu pcos olduğumu küçük kistlerimiv olduğunu ama yine de gebelik olabileceğini söyledi. Folik Asit kullanıyorm. Kullanalı 20 gün falan olacak. Ovülasyon testinden en koyu olana dek ilişki yaşadım koyuluk 1 2 hafta sürdü her gün korunmasız ilişki yaşadım. Merak ettim test yaptım negatif. Sonra lazere gittim ve inanılmaz acı çektim kadın gebe veya adet var mı dedi yok dedim ama olabilir diye seansı iptal ettik. Ardından test yaptım yine negatif. Yaklaşık testleri yapmadan önce bir kere bayıldım şekerim düşmüştü ama gebeliğe yormadım test negatif çünkü o kadar korunmasız ilişki yaşadım girmek istemiyorum artık çok yıprandım. Bunu böyle yazdım kusura bakmayın ama korkuyorm pcostan anne olamamaktan sonra Lazercim test yap dedi yapmadım artık umudum yok değildir adetten dolayıdır dedim. Test yapmadan 1 hafta önce de iç çamaşırıma kopmayan bir akıntı düştü. Böyle kurumuş pritt gibi sonra gebe olabilirim diye aklıma yerleşti ama umutlanmak da istemiyorm bu aralar bel ağrım çok arttı göğüslerde vs bir şey yok psikolojik olarak arada sızlıyor sanırım biraz mide yanmam var. Adetime normal olarak 6 7 gün ama düzensizliğime göre 15 16 gün var ne yapacağımı bilmiyorm. Bacaklarımı kaldırıyorum fakat bazen sabah hepsi iç çamaşaeıma dökülüyor. Bana yardım eder misiniz. Ovülasyon testlerimi de yüklemiştim. Uzun süre t koyu çıktı ama gebelik yaptım negatif bugün de biraz karın ve bel ağrım var
3 ay hamile kalmak için kısa bir süre bende hicbir sıkıntı olmamasına rağmen 6 ay sonra hamile kaldım. Kendinizi hic strese sokmayın. Rahat olun devamli düşünuncede vücut kendini kapatabiliyo. Doktora mutlaka gidin. Tüm testleri yaptırın. Ben ilk gittiğimde herşeyim normaldi. Ikinci gittiğimde prolaktinim yüksek çıkmıştı. Doktor hamile kalmayı engelleyebilir yüksek olması demisti. Daha tedavi olmadan hamile kaldım. O yüzden hemen umutsuz olmayın daha çok erken.Canim bende bugun adet oldum ne yazikki... bu 3.ncu ayimdi ve yine olmadi
Yumurtlama gunlerimi takip ediyorum ve o gunleri degerlendiriyoruz fakat hep negatifle sonuclaniyor... bilemiyorum cok uzgunum
Tesekkur ederim canim❤3 ay hamile kalmak için kısa bir süre bende hicbir sıkıntı olmamasına rağmen 6 ay sonra hamile kaldım. Kendinizi hic strese sokmayın. Rahat olun devamli düşünuncede vücut kendini kapatabiliyo. Doktora mutlaka gidin. Tüm testleri yaptırın. Ben ilk gittiğimde herşeyim normaldi. Ikinci gittiğimde prolaktinim yüksek çıkmıştı. Doktor hamile kalmayı engelleyebilir yüksek olması demisti. Daha tedavi olmadan hamile kaldım. O yüzden hemen umutsuz olmayın daha çok erken.
Ne guzel anlatmissiniz valla insana moral veriyo soyledikleriniz bende de ayni durum var bitane cocugum var bizde 2.yi istiyoruz ama 3 aydir olmuyor spiralim vardi onu cikarttridim o nedenle mi olmuyor anlamadim doktorum ultrasyonla bakti sorun olmadigini soyledi ama bu ayda olmazsa tekrardan gidip daha ayrintili bakmasini istiycem Allah isteyen herkese en kisa zamanda saglikli evlatlar nasip etsin İnsallahCanım önce bir doktora git. Gebe olmak istiyorum de. Bi tahlil alsınlar. Bilgi al. Başka özellikli folik asitler var. Doktor tavsiyesiyle başla. Bi usg bakar. Kan tahlilinde prolaktin yüksekliği ve ya tsh yüksekliği gebeliğe engel olabiliyor. Tedavileri çoook basit. Yani demem o ki bi bilgilerini al. Gerekli ilaçlarını kullan. İnositollü folik asit tavsiye ederim. Hiç bir zararı yok.
Ovulasyon testlerini at çöpe gitsin. İnsana yoğun stres yaptırıyor. Stres de gebeliği engelliyor. önemli olan yumurtanın döllenecek büyüklükte olması. Pkolu kişilerde olgunlaşmamış çok yumurta atılıyor ama döllenemiyor. Sonra hüsran. 2 günde 1 ilişkine devam et. Bazen 3 gün olur hiç takılma akışına bırak. Diyelim ki gebe kaldın. İlk 5 hafta hiç birşey olmaz ona. Ya varsa korkusu seni çok yorar akışına bırak. Ayrıca ilk 6 hafta adet olmaması ve ya üstüne görme dışında hiç bir belirti vermez. Kendini dinleme.
Demem o ki akışına bırak. Sonra bi bakmışsın hamilesin.
Spiralin etkilediğini duymuştum. Ama geçici yani zamanla düzene biner. İnşallah tez zamanda güzel haberler alırsın canım.Ne guzel anlatmissiniz valla insana moral veriyo soyledikleriniz bende de ayni durum var bitane cocugum var bizde 2.yi istiyoruz ama 3 aydir olmuyor spiralim vardi onu cikarttridim o nedenle mi olmuyor anlamadim doktorum ultrasyonla bakti sorun olmadigini soyledi ama bu ayda olmazsa tekrardan gidip daha ayrintili bakmasini istiycem Allah isteyen herkese en kisa zamanda saglikli evlatlar nasip etsin İnsallah
Soğan suyu döngüyü mahvetti bendeCanım bende üç aydır felan deniyorum olmuyor. Her ay bir umutla testler yapıyorum negatif. Benimki de düzensiz benimde normal de bugün olmam lazım ama yine gecikiyor. Üstelik hep ağrım olurdu bu ay hiç ağrım yok felan. Allah bilir ne zaman olacağım. Ben adet olunca direkt kadın doğuma gidecem. Soğan suyunu deneyebilirsin.
Ay insan her döngüde adet gününü iple cekiyor kafadan atmak cok zor3 ay hamile kalmak için kısa bir süre bende hicbir sıkıntı olmamasına rağmen 6 ay sonra hamile kaldım. Kendinizi hic strese sokmayın. Rahat olun devamli düşünuncede vücut kendini kapatabiliyo. Doktora mutlaka gidin. Tüm testleri yaptırın. Ben ilk gittiğimde herşeyim normaldi. Ikinci gittiğimde prolaktinim yüksek çıkmıştı. Doktor hamile kalmayı engelleyebilir yüksek olması demisti. Daha tedavi olmadan hamile kaldım. O yüzden hemen umutsuz olmayın daha çok erken.
Oyalanacak biseyler bulun mutlaka akışına bırakıldığında güzel sürprizler olabiliyor.Ay insan her döngüde adet gününü iple cekiyor kafadan atmak cok zor
YouTube kanali actim bir sürü teselli buldum ama bu detayi hiic kafamdan atamıyorumOyalanacak biseyler bulun mutlaka akışına bırakıldığında güzel sürprizler olabiliyor.
Çok iyi anlayabiliyorum. Çocuk sahibi olmak bi kadının en çok istediği şeylerden biri ama hayatın odağı haline getirmek yıpratır insanı vücut kendini hamilelige aylarca hazirlayabiliyo bazen. Sıkıntı, stres, çevresel etkenler bu süreyi uzatabiliyor.YouTube kanali actim bir sürü teselli buldum ama bu detayi hiic kafamdan atamıyorum
Evet evet öyle diyor genelde tecrübesi olanlar ben 5 aydir istiyorum ilk gebelik olacak inşallah olursa artik kür denemeye başladım gereksiz yereÇok iyi anlayabiliyorum. Çocuk sahibi olmak bi kadının en çok istediği şeylerden biri ama hayatın odağı haline getirmek yıpratır insanı vücut kendini hamilelige aylarca hazirlayabiliyo bazen. Sıkıntı, stres, çevresel etkenler bu süreyi uzatabiliyor.
Cok uğraşıp dengelerinde bozmak istemiyorumEvet evet öyle diyor genelde tecrübesi olanlar ben 5 aydir istiyorum ilk gebelik olacak inşallah olursa artik kür denemeye başladım gereksiz yere
Her kadının vücudu farklı özellikte tabiki. Bazıları hemen hamile kalabiliyor. Bazıları aylarca, yıllarca bekleyip öyle hamile kaliyo. Açıkçası nasip olduktan sonra kür , hap ne kullanırsak kullanalım bir türlü olmuyo. Ben hicbisey kullanmadım. Sadece son aylar akışına bıraktim. Rahat oldum, kafama takmadım. Odak noktası haline getirmedim. Rabbimde nasip etti bi anda.Evet evet öyle diyor genelde tecrübesi olanlar ben 5 aydir istiyorum ilk gebelik olacak inşallah olursa artik kür denemeye başladım gereksiz yere
Maşallah kacinci ayinizda kaldinizHer kadının vücudu farklı özellikte tabiki. Bazıları hemen hamile kalabiliyor. Bazıları aylarca, yıllarca bekleyip öyle hamile kaliyo. Açıkçası nasip olduktan sonra kür , hap ne kullanırsak kullanalım bir türlü olmuyo. Ben hicbisey kullanmadım. Sadece son aylar akışına bıraktim. Rahat oldum, kafama takmadım. Odak noktası haline getirmedim. Rabbimde nasip etti bi anda.
8. Ayımda bir ay önce doktora gitmiştim. Muayene olmak için test yapmıştı hormon testi doktorda. Prolaktin seviyem biraz yüksek çıkmıştı. Doktorum bu hamile kalmanı engellemiş olabilir dedi. Beni başka polikliniğe yönlendirmişti. Tabi bu süreç bi ayı buldu. Ikinci adet dönemim gelmişti. Çok da rahattım nasılsa olmiycak ilaç kullanmam lazim falan derken. Test yaptim ki hamile olduğumu öğrendim. Doktoruma söyledim senin vücut hamileligie hazırlıyormuş kendini dedi. Doktora gitmene gerek yok artik takip edicez dedi isteMaşallah kacinci ayinizda kaldiniz
Yaa ne güzel sağ salim kucağınıza alirsiniz insallah8. Ayımda bir ay önce doktora gitmiştim. Muayene olmak için test yapmıştı hormon testi doktorda. Prolaktin seviyem biraz yüksek çıkmıştı. Doktorum bu hamile kalmanı engellemiş olabilir dedi. Beni başka polikliniğe yönlendirmişti. Tabi bu süreç bi ayı buldu. Ikinci adet dönemim gelmişti. Çok da rahattım nasılsa olmiycak ilaç kullanmam lazim falan derken. Test yaptim ki hamile olduğumu öğrendim. Doktoruma söyledim senin vücut hamileligie hazırlıyormuş kendini dedi. Doktora gitmene gerek yok artik takip edicez dedi iste
Amin ama iş hamile kalmakla bitmiyomus tabiki. O döneminde kendine göre sıkıntıları oluyor. Rabbim herkese nasip etsin inşallah.Yaa ne güzel sağ salim kucağınıza alirsiniz insallah
Onlar tatlı sıkıntılardirAmin ama iş hamile kalmakla bitmiyomus tabiki. O döneminde kendine göre sıkıntıları oluyor. Rabbim herkese nasip etsin inşallah.
İlk belirtiler neydi yazar misiniz belki kendimde bulurumTabiki