• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmak isteyenler ve şüpheleri olanlar :)

deneme olur yap arada evde paytak paytak :1: ayy ben bunca yıl naz yapmadım ne eşime ne aileme heralde hamileliğimde de yapmam diye düşünüyorum ama bellide olmaz belki huy değiştiririm o değilde kuzum valla yarın tatile gidiyoruz cok mutluyum en azından moral atıcaz biraz :16:

Canim galba smdi alnti yapabildm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Anam teldende alinti yapmayi basardim hehehe cok mtluyum sirada bebis yapmk var

Bisey sorucam kizlar. Ovulasyon testinde cift cizgiyi gordugumuz gun: yumurtlama gunu.
Ertesi gun:yumurtanin catlama gunu degil mi.
Ben oyle biliyorum. Ve gebe kalmak icin yumurtlama degil catlamak onemli. Bu da demek oluyor ki yumurtlamadan birgun snra iliski daha garanti.
Hatam varsa duzeltin kizlar.
Ben bu ay oyle yapicam cunku :)

Aynen oyle canim dgru biliysn

Bisey sorucam kizlar. Ovulasyon testinde cift cizgiyi gordugumuz gun: yumurtlama gunu.
Ertesi gun:yumurtanin catlama gunu degil mi.
Ben oyle biliyorum. Ve gebe kalmak icin yumurtlama degil catlamak onemli. Bu da demek oluyor ki yumurtlamadan birgun snra iliski daha garanti.
Hatam varsa duzeltin kizlar.
Ben bu ay oyle yapicam cunku :)

Ben de merak ediyorum onu ama okuduğum kadariyla çift cizgi çıktığı gün ve ertesi gunu ikisini de degerlendirenler hamile kalmışlar :sly:

Ben de merak ediyorum onu ama okuduğum kadariyla çift cizgi çıktığı gün ve ertesi gunu ikisini de degerlendirenler hamile kalmışlar :sly:

Ya ben ovulasyon testiyle ilgili moral bozucu bir yorum yapayım size.Yumurtlama gunumden beri test sonuclarım bu şekilde.Reglime bir hafta kaldı ve bunlar son 4 gunki sonuclarım.Kistim,hormonal bozukluğum falan da yok.Biri yanlış çıkmıştır diye başka bir markayla daha denedim.Bu ilk ay deneyişim tabii ama sürekli yumurtluyormuş gibi duruyorum.Doktora yeni gitmemiş olsam bende bir sorun var diycem ama yok.Bilemiyorum bana işe yarar gibi gelmiyor. Eki Görüntüle 1201655 Eki Görüntüle 1201656

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ya ben ovulasyon testiyle ilgili moral bozucu bir yorum yapayım size.Yumurtlama gunumden beri test sonuclarım bu şekilde.Reglime bir hafta kaldı ve bunlar son 4 gunki sonuclarım.Kistim,hormonal bozukluğum falan da yok.Biri yanlış çıkmıştır diye başka bir markayla daha denedim.Bu ilk ay deneyişim tabii ama sürekli yumurtluyormuş gibi duruyorum.Doktora yeni gitmemiş olsam bende bir sorun var diycem ama yok.Bilemiyorum bana işe yarar gibi gelmiyor. Eki Görüntüle 1201655 Eki Görüntüle 1201656

Ben de senin gibi dusunmeye basladim artik adet döngum cok düzenli olmasina ragmen hiç cift cizgi goremedim herhangi bir artış bile yok. Ancak senin hamilelik gibi bir durumun olabilir mi acaba sürekli pozitif çıkması bu anlama geliyor galiba

Ben de senin gibi dusunmeye basladim artik adet döngum cok düzenli olmasina ragmen hiç cift cizgi goremedim herhangi bir artış bile yok. Ancak senin hamilelik gibi bir durumun olabilir mi acaba sürekli pozitif çıkması bu anlama geliyor galiba

Yok hamilelik falan ilgili olduğunu düşünmüyorum.Birbirinden farklı iki hormon yumurtlama ve hamilelik hormonu.O biraz bana şehir efsanesi gibi geliyor.Tabii ki tesadüfen denk gelenler vardır ama tesadüfen...Reglimden 1 hafta evvel hiç bir idrar testinin bunu yakalama ihtimali yok.En hassas gebelik testi bile 4-5 gün önce diyor...

Yani bazı insanlarda çok işe yarıyor ama bendeki sonuçları bunlar.Hani hiç pozitif çıkmamasıyla sürekli pozitif çıkması aynı derecede yanlış bence :)

Yok hamilelik falan ilgili olduğunu düşünmüyorum.Birbirinden farklı iki hormon yumurtlama ve hamilelik hormonu.O biraz bana şehir efsanesi gibi geliyor.Tabii ki tesadüfen denk gelenler vardır ama tesadüfen...Reglimden 1 hafta evvel hiç bir idrar testinin bunu yakalama ihtimali yok.En hassas gebelik testi bile 4-5 gün önce diyor...

Yani bazı insanlarda çok işe yarıyor ama bendeki sonuçları bunlar.Hani hiç pozitif çıkmamasıyla sürekli pozitif çıkması aynı derecede yanlış bence :)

Haklisin galiba bende de ise yaramadi bu testler :) peki sen neye göre deneme yaptın öylesine mi yoksa ateş ölçme falan da diyorlar ona gore mi

Benım de aglayasım var sabah bır uyandım yataktan kalktım eşimmm aaa dıye bagırdı hemen arkamı bır dondum carsaf falan hep kan rezilligimemi yanayım hala kanamamın gelmesıne mı

Bebeğim bunun rezilliğimi var ya .Gelsinler yerimize koysunlar kendilerini valla öldüm ya psikolojim sıfır

Haklisin galiba bende de ise yaramadi bu testler :) peki sen neye göre deneme yaptın öylesine mi yoksa ateş ölçme falan da diyorlar ona gore mi

Ben hicc bir seye göre deneme yapmadım.Hiç çocuk sahibi de olmak istemiyordum.Birden bire ya belki çocuk yaparım şu yumurtlama zamanım ne zamanmış diye meraktan aldım.Takip etmeye başladım.Once bir iki sefer negatif çıktı.Sonra pozitif göstermeye başladı.Aa evet bu zaman yumurtluyormuşum dedim (adetimin 15. gunuydu 26-28 gunde bir oluyorum) O yuzden dijital testi yapmayı bıraktım.Biraz daha uyduruk olan bir testle devam ettim pozitif göstermeye devam etti..Bugun uyduruk olan yine pozitif çıkınca dijital testle baktım yine pozitif :) 19. gündeyim ve regl olana kadar da yapıcam meraktan..Hatta ilk olduğum gün bile yapıcam ki iyice güvenilir olmadığını anlayayayım.

Ben daha önce de yazmıştım ve bir arkadaş sen bilmiyorsun çok güvenilirler demişti :) Neyse ben aksine ovülasyon testlerinin her markasının birbirinden farklı sonuçlar verdiğini ve en ufak hormon kalıntısına bile cevap verdiklerini ve gerçek yumurtlama tarihinin kolay ayırt edilmediğini biliyordum ve asıl kullanmama nedenlerimden biri de buydu. Bir de hiç ucuz değiller, düşünün her ay yapacaksınız ve kesinliği yok ve asıl kötü olan kesinliğinin olmaması karışık olmaları ve azıcık hormon kalıntısına bile cevap vermeleri ya da hiç algılayamamaları yüksek dereceleri algılamaları . Her markanın hassaslık derecesi farklı... Ne manası var kesinlik alamayacağım bir testi kullanmanın. O yüzden GÜN SAYMA YÖNTEMİYLE YUMURTLAMA tarihinin belirlenip bundan 3-5 gün önceden günaşırı ilişkiye başlamak gerekiyor. TAKVİM YÖNTEMİ DİYE GEÇİYOR FORUMLARDA.Çok çok güvenilir, kesin, kolay hesaplanan ve her ay para bayılmayacağınız, iki arada bir derede kalmayacağınız bir yöntem...Bu testlerde kesinlik yok, uygulayanların hepsinde hemen hemen aynı sorunlar... Bence ovülasyon testleri daha kafa karıştırıcı, direkt TAKVİM YÖNTEMİYLE belirleyin derim naçizane...Sonra gün aşırı beraberlik ve :49::emir_bebek::55:

Ben hicc bir seye göre deneme yapmadım.Hiç çocuk sahibi de olmak istemiyordum.Birden bire ya belki çocuk yaparım şu yumurtlama zamanım ne zamanmış diye meraktan aldım.Takip etmeye başladım.Once bir iki sefer negatif çıktı.Sonra pozitif göstermeye başladı.Aa evet bu zaman yumurtluyormuşum dedim (adetimin 15. gunuydu 26-28 gunde bir oluyorum) O yuzden dijital testi yapmayı bıraktım.Biraz daha uyduruk olan bir testle devam ettim pozitif göstermeye devam etti..Bugun uyduruk olan yine pozitif çıkınca dijital testle baktım yine pozitif :) 19. gündeyim ve regl olana kadar da yapıcam meraktan..Hatta ilk olduğum gün bile yapıcam ki iyice güvenilir olmadığını anlayayayım.

Valla rahatladim senin bu sozlerinle :) cok moralim bozulmuştu bu teste demekki herkeste tutmuyor :)

Ben daha önce de yazmıştım ve bir arkadaş sen bilmiyorsun çok güvenilirler demişti :) Neyse ben aksine ovülasyon testlerinin her markasının birbirinden farklı sonuçlar verdiğini ve en ufak hormon kalıntısına bile cevap verdiklerini ve gerçek yumurtlama tarihinin kolay ayırt edilmediğini biliyordum ve asıl kullanmama nedenlerimden biri de buydu. Bir de hiç ucuz değiller, düşünün her ay yapacaksınız ve kesinliği yok ve asıl kötü olan kesinliğinin olmaması karışık olmaları ve azıcık hormon kalıntısına bile cevap vermeleri ya da hiç algılayamamaları yüksek dereceleri algılamaları . Her markanın hassaslık derecesi farklı... Ne manası var kesinlik alamayacağım bir testi kullanmanın. O yüzden GÜN SAYMA YÖNTEMİYLE YUMURTLAMA tarihinin belirlenip bundan 3-5 gün önceden günaşırı ilişkiye başlamak gerekiyor. TAKVİM YÖNTEMİ DİYE GEÇİYOR FORUMLARDA.Çok çok güvenilir, kesin, kolay hesaplanan ve her ay para bayılmayacağınız, iki arada bir derede kalmayacağınız bir yöntem...Bu testlerde kesinlik yok, uygulayanların hepsinde hemen hemen aynı sorunlar... Bence ovülasyon testleri daha kafa karıştırıcı, direkt TAKVİM YÖNTEMİYLE belirleyin derim naçizane...Sonra gün aşırı beraberlik ve :49::emir_bebek::55:
Kessinlikklee katılıyorum.Ben zaten ne zaman yumurtladığımı biliyorum.Kasık agrım,bel ağrım,servikal mukıs artışım hepsi çok net.Bittikten sonra servikal mukus değişimim ve yok olması hepsi benden var.Ve tüm bunlar olup bittikten sonra testler hala pozitif.Hadi belki 1 ay daha denerim ama onda da böyle olursa sizin dediğiniz gibi klasik tabloya devam..

Bebeğim bunun rezilliğimi var ya .Gelsinler yerimize koysunlar kendilerini valla öldüm ya psikolojim sıfır

Napayim canim ya insan utanyr genede. Benmde pskljm su ilactan sonra hic iyi degl ama naplm beklicez btnem

Valla rahatladim senin bu sozlerinle :) cok moralim bozulmuştu bu teste demekki herkeste tutmuyor :)

Kittykat de gördüğün gibi aynı görüşte.Hiç düşünme yok ben yumurtlamıyo muyum yok şöyle mi böyle mi diye.Ben de sürekli yumurtluyorum o zaman.. Herkeste işe yaramıyor belli ki.Ama doktorumu ariycam yarın sorucam.Bakalım ne gibi bir mantı açıklama sürecek.

Kittykat de gördüğün gibi aynı görüşte.Hiç düşünme yok ben yumurtlamıyo muyum yok şöyle mi böyle mi diye.Ben de sürekli yumurtluyorum o zaman.. Herkeste işe yaramıyor belli ki.Ama doktorumu ariycam yarın sorucam.Bakalım ne gibi bir mantı açıklama sürecek.

Evet tesekkurler gercekten :):) Yarin Doktorunun soylediklerini de paylasirsan cok sevinirim :):)

Canım ,

Herkeste tutmuyor diye birşey değil, testlerin alıcıları sorunlu, yani hormonu algılayan maddeleri kiminde çok kiminde az yani kimi az hassas kimi çok hassas bir standart ve güvenilirlik yok....En kolay yöntem takvim yöntemi ve doktorlar da bunu önerir hamilelik şansını arttırmak için....Allah bebeğimize kavuştursun en yakın zamanda...:49::emir_bebek::55:

Takvim Yöntemi Nedir, Takvim Metodu Nasıl Uygulanır, Hamile Kalmak İçin Takvim Metodu,

Gebe Kalma Şansının Yüksek Olduğu Zamanlar Hamile kalmak için çok sık kullanılan bu sistem nasıl uygulanınca başarıya ulaşıyor? Takvim metodu, gebe kalmak için en uygun zamandır, bu sistem tersine işletilerek diğer zamanlarda gebe kalınmaz diye bir şey yoktur Bir kadın her zaman gebe kalabilir, adetliyken dahi, ama tabii ki gebe kalma şansı daha azalır Takvim metoduna göre korunma yoktur, yapılamaz Takvim metoduna göre cinsel ilişkiye girerek korunma sağladığınızı düşünürseniz yanılırsınız Sadece ve sadece gebe kalma şansınız düşer Peki sizin için ne fark eder; diyelim ki adetin bilmem kaçıncı günü gebe kalma rizikosu 100 kişide 2 (%2) olarak hesaplanmış Cosmotürk'te Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Cenk Kiper'in yazdığı makaleye göre, bu iki kişiden biri siz olursanız, gebe kalmış olursunuz ve kürtaj olmak zorunda kalırsınız Bu tip bir yanılgıyla her yıl yüzlerce kadın gebe kalıp kürtaj olmak zorunda kalıyor İstenmeyen bir gebelikle karşılaşmamak için veya şüphe içinde yaşamamak için mutlaka uygun bir doğum kontrol yöntemi kullanmak zorundasınız Ama bunuda kendi başınıza bir takım haplar veya yöntemler kullanıp uzun vadede kendinize zarar vererek değil(yanlış ve kendi başına alınıp kullanılan doğum kontrol haplarının veya uzman olmayan kişilerce takılan spirallerin kısırlık,kanser veya başka zararlı yan etkileri sıklıkla görülmektedir) Bu yüzden bir kadın hastalıkları ve Doğum uzmanına başvurarak size en uygun doğum kontrol yöntemini isteyiniz veya ilişkilerinizde prezervatif kullanınız Bu sizi hem istenmeyen bir gebelikten hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyacaktır

PEKİ TAKVİM METHODU NEDİR? Normal bir adet dönemi 28 gün olarak kabul edilirse (adet kanamasının başladığı ilk günden öteki adet kanamasının başladığı güne kadar geçen süre) 1gün,2,3,4,5,6,7,8,9 ve 10gün (1 ve 10 günler arasa gebe kalma şansı daha düşüktür) 11,12,13,14,15,16,17,18 Gebe kalma şansının en yüksek olduğu zamanlardır 14gün 15gün(yumurtanın ideal çatlama ve döllenme zamanı olarak kabul edilir 19gün,20,21,22,23,24,25 ,26,27 ve 28gün (19 ve 28 günler arasa gebe kalma şansı daha düşüktür ) Adet kanamasının başlamasıyla beraber ilk hafta ve kanamanın olacağı son hafta gebe kalmak için daha az ideal zamandır Gebe kalmamak için demiyoruz, gebe kalmak için diyoruz !!! Eğer şüpheli bir ilişki yaşamışsanız, ilişkiden sonraki ilk 72 saat içinde çeşitli korunma yöntemleri mevcuttur Uygun korunma yöntemini bir hekime muayene olarak, hekiminizin sizin için o andaki durumunuza en uygun önereceği yöntemi uygulayarak sağlayabilirsiniz İnsan vücudu özellikle, kadın vücudu çok karmaşık ve olağanüstü bir yapıya sahiptir Kadınların bütün dengeleri doğurma ile ilgili olaylar üzerine kurulmuşur Adet göre mensturasyon kanamasında bunlardan biridir ve çok çok önemlidir Daha net ve kısaca vücudun bir göstergesidir, yani adet düzeni bozukluğu bir uyarı bir sinyaldir Bu çok çok basit bir nedende olabileceği gibi bazan çok kötü olayların bir öncüsü bir uyarısıda olabilmektedir Adet düzeni hormonlarla ilgili bir düzendir, Ve de dilediğiniz gibi hormon alıp kullanamazsınız(adet söktürücü, adet geciktirici veya doğum kontrol hapı gibi), bunun bedelini ne yazıkki çok çok ağır ödeyenler olmaktadır, yıllarca düzeltilemeyen adet düzenleri, kısır kalma, kanser olmak gibi Yapılacak tek ve akıllı şey bir doktora baş vurup muayene olmaktır Çözümü e maillerde, arkadaşlarda veya kitaplarda aramak hem zaman kaybıdır hemde kendinize zarar verirsiniz Belki şimdi farkına varmazsınız ama vücut yüksek faiz veren bir banka gibidir, ona iyi bakarsanız ileride geç yaşlanır ve yıpranırsınız

Kaynak : http://www.forumdas.net/konu/hamile-kalmak-icin-takvim-yontemi.100346/

Son düzenleme:
Ahh bu arada ve emir bebek kısmını görmemişim!! :) Yani baya tescillenmiş oldu sizin tarafınızdan işe yaramadıkları! Şansı da ismi kadar güzel olsun :)

Canım ,

Herkeste tutmuyor diye birşey değil, testlerin alıcıları sorunlu, yani hormonu algılayan maddeleri kiminde çok kiminde az yani kimi az hassas kimi çok hassas bir standart ve güvenilirlik yok....En kolay yöntem takvim yöntemi ve doktorlar da bunu önerir hamilelik şansını arttırmak için....Allah bebeğimize kavuştursun en yakın zamanda...:49::emir_bebek::55:

İnşallah isteyen herkesin güzel haberlerini alırız en kisa zamanda hepimize nasip olur :)

Back