- Emoji Skoru
- 1.014
- Puanlar
- 448
Merhaba canım...3-4 gün henüz çok erken... Adeti 1 ay gecikenler bile olabiliyor, sonuçta yeme düzeninden uyku düzenine herşey etkiliyor adet gününü ve 3-4 günden 1 hafta 10 güne kadar gecikme normal... Ancak 1-2 ay olunca gitmelisin şüphelenmelisin birşeylerden ki bu illa hamilelik değil, kist, hastalık şüphesi vs. de olabilir..
Çok merakta kalıyorsan bunlar sadece batma hissi hamilelik belirtisi sayılmıyor. Başlıca belirtiler göğüslerin dolgunlaşması ve gerilip sancıması, alt kasıklarda şaırı ağrı bacaklarda ödem, cinsel bölgelerde renk koyulaşması , gaz şikayetleri falan oluyor... Mesela benim adetime 13-15 gün var ve bütün bu saydığım belirtiler var ama yine de ben hamile miyim diyemiyorum kesin olarak. Anca şüpheleniyorum sendeki normal bir gecikme, adet illa günü gününe saati saatine olacak diye birşey yok 15 güne kadar gecikebilir o ay aldığın aspirinden, yediğin maydonoza, ya da aldığın başka bir ilaca kadar, strese kadar herşey etkileyebilir bir de sıcaklar da yani sıcak havalarda gecikme daha sık oluyor...
Bence sadece o ufacık batma hissinden anlayamazsın bir 7 gün daha bekle olmadı eczane tipi hamilelik testi al ondan öğrenirsin canım. Geçmiş olsuun... Yaşın henüz gençse zaten olur, kontrollerini ve hamileliğe engel konuları da araştırt derim canım...dilerim...
ben de dediğin gibi bekliyorum. önce var bişeyler diyip 3 gün geçtikten sonra test yaptırdım fıss çıktı. doktor bekle belki geç döllenme dedi. o yüzden beklemeye başladım. ama artık sıcaktan ve stresten adet gecikmesi yaşadığımı düşünüyorum. ama bi yandan da umudum var
![KK15 :15: :15:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk15.gif)
bunun hamilelik belirtisi olduğunu söyleyenler var.
bende de son 2ay oldu ama malesef hamile değilim.
ama sen dikkat et. biyerlere uzanma.
ağır kaldırma. çok gerinme. ve yatarken mümkün mertebe ayaklarını toplayarak yat.
ve en yakın zamanda test yaptır.
olumlu sonuç olabilir ama kendini şartlandırma ben hayal kırıklığına uğramıştım...
hehe aynen ben de ne olur ne olmaz diye yukarılara uzanmıyorum gerinmiyorum yatarken bacaklarımı karnıma çekiyorum
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
geçen ay benimde batmalarım çok oldu. bikaç belirti daha yakalayınca baya havaya girdim galiba hamileyim diye. bayram temizliği bile yapmadım ağır bişey kaldırmadım temizliğe eşim yardım etti falan baya kendimi inandırdım ama sonunda havamı aldım :))
ama aldığım bilgilere göre bu belirtilerle vücut kendini hamileliğe hazırlıyormuş :)
ve belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösteriyormuş. Hiç belirtisi olmadan hamileliğini öğrenen de var.
tüm belirtileri yaşayıp hiçbişey çıkmayan da var :)
sen en iyisi mi biraz daha bekle ve 10-15gün gecikmeden sonra kan testi yaptır en garantilisi :)
ama inş bebiş vardır :)![]()
UMUT ETTİĞİM DE BU İŞTE. BELKİ HİÇ BİR BELİRTİ OLMAYACAK BENDE DİYE. DAHA ÖNCEKİ GEBELİKLERİMDE DE HİÇ BELİRTİM OLMAMIŞTI.
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)