Hamile kalmak için tavsiyee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar derdim var 1 buçuk yıllık evliyim hic korunmasız çocuğum olmadı benden sonra evlenenlerin çocuğu oldu benim durumumda olanlar nasıl hamile kaldiniz dua mi kur mu ne yaptınız doktora gittim bir başarısız klomen tedavi var herkez soruyor çocuk yok mu diye artik sikildim benim durumunda olup duayla hamile kaldim veya şunu yaptım bunu uyguladim diyenler nolur okuyup geçmeyin cvp yazın teşekkürler
Ne duası ya , bırakın bu cahillikleri

Kim yenmiş kaderi duayla dırı dırı dımmm :KK75:

Ya daha bir buçuk yıllık evlisiniz, bu çocuk takıntısı niçin? Bi gezin tozun takmayın kafanıza, sürekli çocuk oldu mu olmadı mı aman derken stresi bile yeter olmamasına. Doktorunuza gidersiniz, gerekli tedaviyi olursunuz. Gerekirse alternatif kürler de uygulayabilirsiniz doktorunuzun yönlendirmesiyle ama öyle şu duayı ettim çocuk oldu filan geçiniz lütfen, öyle dünya yok. Zaten tedavi yollarına başvurmak (Yani o yolda çabalamak) ve ümitsizliğe düşmemektir dua.

Öncelikle eşinde bir doktora gitsin, eğer her ikiniZde de bir problem yoksa; zamana bırakın biraz.
Sırf stresten bile aylarca olmayabilir.
Başka bir tavsiyem de; buradaki açılan konuları da araştırın şırınga ile hamilelik var.
Folik asit kullanmıyorsan mutlaka kullanmaya başla canım, eşinde sende keçiboynuzu bal polen gibi karışımlar tüketin. Çok faydası var.

sen bence öncelikle inancını sorgula allah istemedikçe hiç bir kadın hamile kalamaz sebepler bahaneler olabilir doktorların imkansız dediği ama hamile kalan bir sürü insan var duayla iş arıyorum bulamadım diyecek inançta biri değilsin bence söylermisin sen allah için ne yapıyosunda duana icabet etsin

Bak şimdi oldu mu bu cevap??
Üzdün beni.
Sorgulamaktan oluyor zaten hep bunlar..
Benim be yapıp ne yapmadığım sana malum mu oldu. Hem sana öğretmediler mi ‘’parayla imanın kimde olduğu belli değildir’’diye.

Arkadaşlar derdim var 1 buçuk yıllık evliyim hic korunmasız çocuğum olmadı benden sonra evlenenlerin çocuğu oldu benim durumumda olanlar nasıl hamile kaldiniz dua mi kur mu ne yaptınız doktora gittim bir başarısız klomen tedavi var herkez soruyor çocuk yok mu diye artik sikildim benim durumunda olup duayla hamile kaldim veya şunu yaptım bunu uyguladim diyenler nolur okuyup geçmeyin cvp yazın teşekkürler

Fizyolojik bi sıkıntı var ise önce onu tespit etmelisiniz. Öyle duayla falan olacak iş değil.
Doktora sadece siz mi gittiniz? Eşiniz de baktırdı mı?

bazı arkadaşlarımız paragrafın içinden cımbızla kelime çekmeyi çok iyi başarıyor gerçekten.
daha yapıcı cevaplar verin lütfen .
sevigili K Karadenizliyasmin
öncelikle kendini adet döngünü ve yumurtlama hesabını iyi bilip takip edeceksin
adetin 3. günü doktora gidip ilk izlem olarak kan tahlili ve ultrasonografi çektireceksin. uygun zamanda da vajinal muayeni yaptıracaksın . doktora özgeçmişini ve varsa sorunlarını es geçmeden anlatacaksın.
iyi bir muayeneden sonra doktor sana bir yol gösterecek.
eşinin de muayene olup sperm tahlili vemesi lazım
diyelim ki hiç bir sorununuz yok
tüm stresi bir kenara bırakacaksın
folic asit kullancaksın zaten doktor hemen önerecek (belki başka vitamin eksikliğin varsa onunla birlikte alacağın vitaminler olabilir doktora mutlaka danış)
hayatında yanlış giden bir şeyleri gözden geçirip düzelteceksin (beslenme zararlı alışkanlıklar stres ...)
destek olarak incir kürü havuç suyu keçiboynuzu özü kullanabilirsin bunların ayrıntıları internetlerde var
gerek gördüysen soğan kürü de olabilir (bunların sırası ve uygulanması internette örneğin saracoğlunun sayfasında var.)
ben şöyle de bir ekleme yapayım hamur işinden şekerden biraz uzak dur sağlıklı yaşa ve kimyasal deterjanlardan uzak dur...
sonra gün aşırı ilişkiye gideceksin (adetten 13. günden sonra takriben ovulasyon haftasında )
tüm bunlar olurken de 5 vakit dua edeceksin hayırlısını dileyeceksin kurandan meryem süresini okuyabilirsin fetih süresini okuyabilirsin bakara okuyabilirsin hepsi güzel ve kuvvetli ayetler içeriyor güzel dualar de geçiyor kuranı kerimde. sadece çocuk için değil maneviyatın da güçleniyor ve huzur buluyorsun sonuçta... tüm bunları yap sonra bana yaz.

Çok afedersiniz kahkaha attım
Ben de duayla iş arıyorum. Duayla iş buldum veya şunu uyguladım diyen varsa beni de boş geçmeyin lütfen cevap yazın.
Hanımefendi guluncek bseyyok hamile kalmak için meryem süresi var başka süreler var ben bunun doğruluğunu sormak istedim.

Onbinlerce yıllık insanlık tarihinde herkes meryem suresini okuyarak ürememiştir değil mi? İnancınız doğrultusunda duanızı yaprken bir yandan da doktora gidip nedenlerini ve çözümünü bulmayı denemeniz en hayırlısı olur

(Kıyamet) saatinin ilmi O'na döndürülür-havale edilir. O'nun ilmi olmaksızın hiçbir meyve tomurcuğundan çıkmaz, hiçbir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz. (Allah'ın) onlara "Benim ortaklarım nerede" diye sesleneceği gün "Bizden hiçbir şahid olmadığını Sana arzederiz" derler.
(41-Fussilet 47)

Oncelikle mutlaka hsg cektir.benimde 1 yildir olmuyo doktora gittim prolaktinim yuksek cikti.o engel oluyo olabilrmis.tamam zamani var ama illaki bisey varki olmuyo.

kişinin fikri neyse zikri odur sen kaygılanma eminim senin allaha kulluk vazifelerine gerek yoktur kalbin temizdir çünkü hadi güle güle

Teşekkür ederim iyi dileklerin için.
Sen basma kalıp cümlelerle geliyorsun ama yanlış söylemlerdesin benden söylemesi.
Neyse uzatmayım arkadaşın konusu ikimize dönmesin. Güle güleyi de aldım ya gidiyim ben..

Bu arada sen de temiz tut kalbini
Önyargılarından kurtulmakla başla.

(Kıyamet) saatinin ilmi O'na döndürülür-havale edilir. O'nun ilmi olmaksızın hiçbir meyve tomurcuğundan çıkmaz, hiçbir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz. (Allah'ın) onlara "Benim ortaklarım nerede" diye sesleneceği gün "Bizden hiçbir şahid olmadığını Sana arzederiz" derler.
(41-Fussilet 47)

Dini yorum yasak. Milyon kere söyledi adminler dillerinde tüy bitti. Niye hala aynı şeyi yapıyorsunuz?

Tedavi yontemlerini soracak olursaniz da iyi bir kadin dogumcuya gidin.
2.3. Gun hormonlariniza baktirin.Yuksek cikabilecek deger icin tedavinizi olun.
Amh olcumunuzu yaptirin.
Vajinal muayenenizi olun.Yara,iltihap vs tedavinizi olun varsa.
Hsg cektirin.
Esinizin sperm testini yaptirin.
Doktorunuzun yonlendirmesiyle artik yumurta takibi,asilama,tup vs yoluna girin ve bu surecte bol bol DUA edin.Ama oncelikle liste yukaridan basliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X