• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmadan önce folik asit kullanmaya baslayanlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi asuu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar yan etkisi olan bir ilaç değil.hamileyken de devam ediliyor bebeğe de hiç bir zararı yok. dr um bana folbiolden günde yarım tablet almamı önerdi.akşam yemeklerinden sonra kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim.

Canım bende bebiş hazırlıklarına başlayınca kullanmaya başladım 3,4 ay kullandım sonra da miniğim geldi zaten..ben bi yan etkisini görmedim kilo vs.bünyeseldir ya bana bişi yapmadı yani ilgimi çekecek bi durum olmadı.ben faydalı oldugunu düşünüyorum dr verdi zaten bebiş için çok faydalı hamile kalınca zaten devem ediyosun..bence kullan sorun yok yani...:8:

ben günde 1 tane atıyorum folbiol.ama folic plusu cok duydum hap bittiginde tekrar yazdırmak için gittigimde bunu soracagım doktora.sende iyi cesaret etmişssin arkadasım doktora danısmadan almakla.benim böyle birseyden haberim bile yoktu.ben baska bi rahatsızlıktan gitmiştim saglık ocagına doktor sordu varmı müjdeli haber diye bende yok 3-4 aya düşünüyoruz diyince hemen yazdı.cok sasırdım ben önce ne alaka böyle bi hap diye ama nettende arastırınca cok önemli oldugunu anladım.önerilerin için cok tsekkürler aksatmadan içmeye devam edecegim

Folic plus ı sağlık ocağı yazmıyor bildiğim kadarıyla. Ben reçetesiz alıyordum.

evet NTD yüzünden yani nöral tüp defekti sebebiyle hamilelikte kayıplar yaşayabilirsiniz folidoce yazmıştı doktorum sonrasında da hamilelikte 3 ay devam ettim g,nde 1 tane içtim bebeğin omurga oluşum sürecinde önemli hayati öneme sahip ihmale gelmez:32:

haklısın arkadasım bnde ihmal etmeden kullanmaya devam edecegm.seninde cok az kalmış sag salim bebegini kucagına alırsın insallah

arkadaşlar yan etkisi olan bir ilaç değil.hamileyken de devam ediliyor bebeğe de hiç bir zararı yok. dr um bana folbiolden günde yarım tablet almamı önerdi.akşam yemeklerinden sonra kullanıyorum hiç bir yan etkisini görmedim.

ben tüm 1 tablet atıyorum günde

Canım bende bebiş hazırlıklarına başlayınca kullanmaya başladım 3,4 ay kullandım sonra da miniğim geldi zaten..ben bi yan etkisini görmedim kilo vs.bünyeseldir ya bana bişi yapmadı yani ilgimi çekecek bi durum olmadı.ben faydalı oldugunu düşünüyorum dr verdi zaten bebiş için çok faydalı hamile kalınca zaten devem ediyosun..bence kullan sorun yok yani...:8:

tesekkür ederim böyle duydukca dahada rahatladım

mutlaka kullanın bu ilacı arkadaşlar. ben geçen hafta 5 haftalık düşük yaptım. ve hep folik asit demir ve kansızlığım yüzünden. şimdi hala kullanmaya devam ediyorum.

mutlaka kullanın bu ilacı arkadaşlar. ben geçen hafta 5 haftalık düşük yaptım. ve hep folik asit demir ve kansızlığım yüzünden. şimdi hala kullanmaya devam ediyorum.

cok gecmiş olsun.hamileligin basında kullanmıyormuydun yoksa kullandıgın halde eksik mi kalmış arkadasım?

Hamile kalmadan. 2 ay önce başladım bu hapa. Bende şişkinlik yaptı. Gıcık oluyorum ama hamileyim ve kullanmak zorundayım. 4. Aya girdiğimde bırakıcam zaten.

cok gecmiş olsun.hamileligin basında kullanmıyormuydun yoksa kullandıgın halde eksik mi kalmış arkadasım?

bende aşırı kansızlık demir ve folik asit eksikliği varmış. Hamile olduğumu öğrendiğim anda içmeye başladım yani 4haftalıkken bebeğim. Ama geç kalmışım tabi. hamile kalmadan 2ay önceden başlamam lazımmış. oyüzden 4 hafta 6 günlükken bebeğimi düşürdüm. vücudun bu ilaca çok ihtiyacı varmış.

bende hamile kalmadan başladım ve hiçbir yanetkisini görmedim ne kilo ne kabızlık ve hamileliğimin 5.ayına kadarda kullandım

Kızlar folbiol fazla içmeim .hamileliğin ilk 3ayı yni 1kutu okadr . Çnkü bebekte diş zayflığı çürüklüğü meydana geliomş banada doktorum 1kutu bitirtti okdar

arkadaşlar ben folic-1 diye ilacı kullanıyorum ilk gebeliğim düşük oldu o zaman düşük yaptıktn sonra verdi doktor gebeliği düşünüyosan kullan dedi hatta ben ilk gebeliğimin ilaç kullanmadığım için düşükle sonuçlandığını düşünüyorum doktor keseyi görmediği için ilaç felan yazmamıştı 40 kiloyum ve az yediğim için vitaminide az alıyodum. şu an yine hamileyim folik asite hamile kalmadan 3 hafta önce başlamıştm hemen hamile kaldım tekrar bende hiç bi yan etki yapmıyo günde bir tane içiyrm bebeklerimizin sağlığı için içmemiz şart eğer yan etksini fazla görüyosanız doktorna danışıp diğer folik asitlerden deneyebilirsiniz :):emir_bebek:

Back