• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmadan önce folik asit kullanmaya baslayanlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi asuu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2013
257
62
118
arkadaslar bugün doktora gittiğimde 3-4 ay sonra bebiş düşündüğümü söyledim.doktorum hemen folik asit içerikli folbiol adlı hap yazdı.kullanan var mı bu haptan yan etkileri falan neler?

arkadaslar bugün doktora gittiğimde 3-4 ay sonra bebiş düşündüğümü söyledim.doktorum hemen folik asit içerikli folbiol adlı hap yazdı.kullanan var mı bu haptan yan etkileri falan neler?

Cnm bu hap cok fazla kabiz yapıp vücudumu su toplatti ve dolayısıyla kilo problemi demeyeyimde sis olmaktan oturu bedenm genişledi dr a dedim burdaki arkadaslar yapmaz diiyorlar ama bana oldu o hap bunlari yaptı. Baska dra gttm aradan bir yıl sure gecti oda aynini yazdi ama kullanmiyorum

Bende kullanıyorm ve gercekten kilo sorunu oluyor kabizlikta yapiyor ama soylede bi gercek var ki senin sagligin icinse kullanmalisin ben 2 kez zorunlu olarak kurtaj oldum ve dr um bu yasadiklarimin hepsinin folik asit eksikliginden kaynaklandigini soyledi vucudun kendi urettigi bir vitaminmis ve cocugun en cok ihtiyaç duydugu vitamin ayni zamanda hamile kalmadan 2 3 ay kadar once kullanmaya baslasan yeterli bence hem zaten hamilelik doneminde kilo almayacakmisin kiloyu dert etme Rabbim sanada banada tum isteyenlerede saglikli sıhhatli bebisler nasip eder inşallah
:emir_bebek:

Bende kullanıyorm ve gercekten kilo sorunu oluyor kabizlikta yapiyor ama soylede bi gercek var ki senin sagligin icinse kullanmalisin ben 2 kez zorunlu olarak kurtaj oldum ve dr um bu yasadiklarimin hepsinin folik asit eksikliginden kaynaklandigini soyledi vucudun kendi urettigi bir vitaminmis ve cocugun en cok ihtiyaç duydugu vitamin ayni zamanda hamile kalmadan 2 3 ay kadar once kullanmaya baslasan yeterli bence hem zaten hamilelik doneminde kilo almayacakmisin kiloyu dert etme Rabbim sanada banada tum isteyenlerede saglikli sıhhatli bebisler nasip eder inşallah
:emir_bebek:

amin insallah canım cok gecmiş olsun sanada.bende dün aksam ilk kez kullandım ama karnımda nasıl bir sancı dayanılacak gibi degil bagırsaklarım gurul gurul falan :) söylemesi ayıp ishal oldum.şimdiye kadar kullandıgım hiç bir hapın yan etkisini görmedim bu cok farklıydı. yediklerimlede farklı bi etkileşim yapmış olabilir mi bilmiyorum.

Ben de iki ay kullandım bi yan etkisini görmedim. 3.ay bıraktım ama niye bıraktım ben de bilmiyorum :))

amin insallah canım cok gecmiş olsun sanada.bende dün aksam ilk kez kullandım ama karnımda nasıl bir sancı dayanılacak gibi degil bagırsaklarım gurul gurul falan :) söylemesi ayıp ishal oldum.şimdiye kadar kullandıgım hiç bir hapın yan etkisini görmedim bu cok farklıydı. yediklerimlede farklı bi etkileşim yapmış olabilir mi bilmiyorum.

Saol canim.Olabilir cok su icersen eger o sorunlarda ortadan kalkiyor cok abartilcak bi zarari yok bu ilacin rahat ol sen bu arada folik asiti sabah ac karnina icmek daha faydalı haberin olsun canim

Son düzenleme:
Saol canim.Olabilir cok su icersen eger o sorunlarda ortadan kalkiyor cok abartilcak bi zarari yok bu ilacin rahat ol sen bu arada folik asiti sabah ac karnina icmek daha faydalı haberin olsun canim

öyle mi bende gece yatmadan atıyım diyordum iyi oldu ögrendiğim cok tsk ederim

Yok daha hamile k alamadım öylesine bıraktım. Ne bileyim önce almayi unuttum falan sonra düşmedim üstüne. Ama pişmanım adet olursam tekrar baslamayacm folikasite

Bebek icin gerekliymis. Bebisinizin sağlığı icin icin bence. Folik asiti hamileligin ilk aylarinda bile devam ettiriyormus doktorlar bebek icin.

Bebek icin gerekliymis. Bebisinizin sağlığı icin icin bence. Folik asiti hamileligin ilk aylarinda bile devam ettiriyormus doktorlar bebek icin.

evet kesinlikle öyle ama hamilelikte kullanmak ne kadar faydalı yada zararlı bilemem vitaminde olsada hap sonucta

Yok daha hamile k alamadım öylesine bıraktım. Ne bileyim önce almayi unuttum falan sonra düşmedim üstüne. Ama pişmanım adet olursam tekrar baslamayacm folikasite

hadi hayırlısı bakalım :)

Ben de kullandım 2 ay sonra hamile kaldım,hiç bir yan etkisini görmedim :49:

Ben doktora danışmadan hamile kalmayı planladığımda folic plus adlı ilacı içmeye başladım. Folbiol'un içeriğini bilmiyorum ama folic plus folik asit, demir ve kalsiyum ihtiva ediyor. En iyisi de o diye okudum hep, araştırmalarım sonucu onda karar kıldım. 4 ay sonra hamile kaldım doktora gittiğimde folik asit içiyor musun diye sordu evet dedim. Markasını bile sormadı, devam et dedi 3 ay.

Kullanmayanlara bi anlam veremiyorum bu çok önemli arkadaşlar. Gebeliğin ilk 3 ayı muhakkak düzenli kullanmalısınız. Sakın içmemezlik yapmayın. Benim kullandığım folic plus ne kilo yaptı ne kabızlık ne de başka birşey. Hergün 3 tane içtim hiç aksatmadım. Üçünü aynı anda da yutabiliyorsunuz ayrı ayrı da. Ama ne olur ihmal etmeyin. Hap sonuçta yan etkisi vardır demeyin hiçbir yan etkisi yok. Zaten gebeliğin 4. ayından itibaren de demir hapı ve vitamin kombinasyonu yazacak doktorunuz. Onları da ihmal etmemelisiniz. Aman diyim.:45:

Kullanmayanlara bi anlam veremiyorum bu çok önemli arkadaşlar. Gebeliğin ilk 3 ayı muhakkak düzenli kullanmalısınız. Sakın içmemezlik yapmayın. Benim kullandığım folic plus ne kilo yaptı ne kabızlık ne de başka birşey. Hergün 3 tane içtim hiç aksatmadım. Üçünü aynı anda da yutabiliyorsunuz ayrı ayrı da. Ama ne olur ihmal etmeyin. Hap sonuçta yan etkisi vardır demeyin hiçbir yan etkisi yok. Zaten gebeliğin 4. ayından itibaren de demir hapı ve vitamin kombinasyonu yazacak doktorunuz. Onları da ihmal etmemelisiniz. Aman diyim.:45:

ben günde 1 tane atıyorum folbiol.ama folic plusu cok duydum hap bittiginde tekrar yazdırmak için gittigimde bunu soracagım doktora.sende iyi cesaret etmişssin arkadasım doktora danısmadan almakla.benim böyle birseyden haberim bile yoktu.ben baska bi rahatsızlıktan gitmiştim saglık ocagına doktor sordu varmı müjdeli haber diye bende yok 3-4 aya düşünüyoruz diyince hemen yazdı.cok sasırdım ben önce ne alaka böyle bi hap diye ama nettende arastırınca cok önemli oldugunu anladım.önerilerin için cok tsekkürler aksatmadan içmeye devam edecegim

evet NTD yüzünden yani nöral tüp defekti sebebiyle hamilelikte kayıplar yaşayabilirsiniz folidoce yazmıştı doktorum sonrasında da hamilelikte 3 ay devam ettim g,nde 1 tane içtim bebeğin omurga oluşum sürecinde önemli hayati öneme sahip ihmale gelmez:32:

Back