Hamile kaldığım için evlenmek zorunda kaldım ama çok mutsuzum

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama çocuğum 1 yaşında henüz biraz daha büyümesini istiyorum
Bu şekilde zaten kendiliğinden bitecek bu evlilik ama şiddetli kavgalar başladıktan sonra iyice mutsuzluk yaşamaya başladıktan sonra ve bu durumda çocuğu daha çok etkileyecek. Yani kavga gürültü olmasa bile evdeki bitkiler bile soluyor mutsuzluktan ve negatif enerjiden, bebekler mi hissetmeyecek?

Haksızlık yapmayalım derken daha büyük haksızlık yapıyorsunuz çocuğunuza.

Hani derler ya kızlar hep üzen erkeklere aşık olurlar diye bende de tam olarak bu oldu sanırım nefret edemiyorum unutamıyorum da ama asla tekrarı olmaz onu biliyorum
Yani burda önemli olan birini unutmadan başka biriyle ilişki yaşamamak .
Bunu yapanların sonu maalesef böyle oluyor.
Acı bir şekilde tecrübe etmişsin maalesef.
Hani derler ya kızlar hep üzen erkeklere aşık olurlar diye bende de tam olarak bu oldu sanırım nefret edemiyorum unutamıyorum da ama asla tekrarı olmaz onu biliyorum
Imkansız olması duygularını tetikliyor .
Tekrar aşık olmadan evlenmemeliydin.
Ama bazı şeyler kader işte .
Kendini suçlama bence .
Böyle olması gerekiyormuş .
Umarım bundan sonra mutlu olursun canim

Yani burda önemli olan birini unutmadan başka biriyle ilişki yaşamamak .
Bunu yapanların sonu maalesef böyle oluyor.
Acı bir şekilde tecrübe etmişsin maalesef.

Imkansız olması duygularını tetikliyor .
Tekrar aşık olmadan evlenmemeliydin.
Ama bazı şeyler kader işte .
Kendini suçlama bence .
Böyle olması gerekiyormuş .
Umarım bundan sonra mutlu olursun canim
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim ☺️🙏

Sanırım siz hayatınız boyunca hiç hata yapmadınız anladım
Yoo yaptim. Hata yapilacak yer var, yapilmayacak yer var, yemek yaparken ocagi acik unutmak hatadir. Korunmadan tanimadigin biriyle sevismek sorumsuzluktur. Once bir bunu ayirin.

Neyse bu konuya son mesajim bu olsun. Hayatta başarılar dilerim. Umarim hersey guzel olur sizin icin.

Bence erkeğin çalışması, çalışkan olması çok önemli.
Her ne kadar kadın erkek eşit desek bile , doğum - bebek bakımı gibi bazı dönemlerde kadınlar ara vermek zorunda çalışma hayatına. Hatta tercihen belli bir yaşa kadar kendi büyütmek isteyebilir de..

Çalışmayan kadından evlilik yürüyor ama çalışmayan erkekten evlilik yürümüyor maalesef. Evliliğinize devam edecekseniz önce bunu çözmeye çalışın.

Bakın ne yaşandıysa yaşandı olan oldu ama artık siz o aşık eski genç kız değilsiniz
Gebeliğinizi sürdürmeyi ve evlenmeyi seçmişsiniz bu da sizin verdiğiniz bir karar artık durup durup eskiyi eşelemeyin
Eşinizin eksik yönleri vardır herkesin var ama bakın o da sorumluluk almış, sizi yalnız bırakmamış, o da aşık olmadığı bir kadının ve çocuğun elini tutmuş. Bunu da biraz takdir edin, günümüz dünyasında gebelik erkekler için evlilik sebebi bile değil. Aşık olmayabilirsiniz ama boşanmada çok çok sevimli bir süreç değil, sonrasında hayatın size sevebileceğiniz birini getirmesi olasılığı da çok yüksek değil.
Bu sebeplerden önce evliliğiniz ve düzeniniz için çabalayın derim. Gerekirse çift terapisine gidin, bebeğiniz çok küçük bırakın biraz büyüsün, palazlasın. Hop kalkıyorum hop oturuyorum tarzı ani kararlar her zaman pişmanlık getirir. Bu devirde kalbinin götürdüğü yere git tarzı romantik tavsiyeleri kimseye veremem maalesef. Ev kiralarının 15-20 binden başladığı bir dünyada çok akıllı adım atmak gerek. Düzen bozmadan önce iyi düşünün. Adam hiç çalışmıyor değil, ailesi de kayıtsız değil olaya biraz olumlu yanlarından bakın ve toparlamaya çalışın önce yine olmazsa düşünürsünüz. Dışarıda sizi bol bol kazanacağız, aşık olacağınız güllük gülistanlık bir dünya beklemiyor bunu da unutmayın

Hay ağzınız bal yesin ben yıllardır uğraşırken böyleleride içip içip tek geceyle kalıveriyor 😞
Umarım sağlıklı bir bebeğiniz olur ama böyleleri diyerek ne diye aşağılamaya çalışıyorsunuz onu anlamıyorum gerçekten yazık

Bakın ne yaşandıysa yaşandı olan oldu ama artık siz o aşık eski genç kız değilsiniz
Gebeliğinizi sürdürmeyi ve evlenmeyi seçmişsiniz bu da sizin verdiğiniz bir karar artık durup durup eskiyi eşelemeyin
Eşinizin eksik yönleri vardır herkesin var ama bakın o da sorumluluk almış, sizi yalnız bırakmamış, o da aşık olmadığı bir kadının ve çocuğun elini tutmuş. Bunu da biraz takdir edin, günümüz dünyasında gebelik erkekler için evlilik sebebi bile değil. Aşık olmayabilirsiniz ama boşanmada çok çok sevimli bir süreç değil, sonrasında hayatın size sevebileceğiniz birini getirmesi olasılığı da çok yüksek değil.
Bu sebeplerden önce evliliğiniz ve düzeniniz için çabalayın derim. Gerekirse çift terapisine gidin, bebeğiniz çok küçük bırakın biraz büyüsün, palazlasın. Hop kalkıyorum hop oturuyorum tarzı ani kararlar her zaman pişmanlık getirir. Bu devirde kalbinin götürdüğü yere git tarzı romantik tavsiyeleri kimseye veremem maalesef. Ev kiralarının 15-20 binden başladığı bir dünyada çok akıllı adım atmak gerek. Düzen bozmadan önce iyi düşünün. Adam hiç çalışmıyor değil, ailesi de kayıtsız değil olaya biraz olumlu yanlarından bakın ve toparlamaya çalışın önce yine olmazsa düşünürsünüz. Dışarıda sizi bol bol kazanacağız, aşık olacağınız güllük gülistanlık bir dünya beklemiyor bunu da unutmayın
Çok haklısınız söyledikleriniz de çok doğru zaten 1-2 sene daha devam edeceğim bu evliliğe çocuğumun büyümesi için bu süre zarfında durumda düzleme olursa zaten çocuğum için gene devam ederim ama yok aynı tas aynı hamam olursa devam edemem çünkü gerçekten çok zorlanıyorum

Çok haklısınız söyledikleriniz de çok doğru zaten 1-2 sene daha devam edeceğim bu evliliğe çocuğumun büyümesi için bu süre zarfında durumda düzleme olursa zaten çocuğum için gene devam ederim ama yok aynı tas aynı hamam olursa devam edemem çünkü gerçekten çok zorlanıyorum

Umarım mutlu, huzurlu günleriniz olur, çok üzülüyorum çocuklu ailelerin boşanmasına, çare kalmayınca tabi başka bir yol olmuyor ama kendimde boşanmış ebeveynlerin çocuğum, ömürlük bir süreç bu ucu bucağı gelmiyor. O yüzden mutlu olun çok isterim, Allah güzellikler versin yuvanıza inşallah

Bence erkeğin çalışması, çalışkan olması çok önemli.
Her ne kadar kadın erkek eşit desek bile , doğum - bebek bakımı gibi bazı dönemlerde kadınlar ara vermek zorunda çalışma hayatına. Hatta tercihen belli bir yaşa kadar kendi büyütmek isteyebilir de..

Çalışmayan kadından evlilik yürüyor ama çalışmayan erkekten evlilik yürümüyor maalesef. Evliliğinize devam edecekseniz önce bunu çözmeye çalışın.
Kesinlikle öyle zaten beni üzen konulardan biri de bu çok çabalıyorum sabrediyorum ama huylu huyundan vazgeçmez ailesi bile değişmez diyor. Gene de çocuğum büyüyene kadar sabredeyim diyorum o süre de inşallah düzelir

Umarım mutlu, huzurlu günleriniz olur, çok üzülüyorum çocuklu ailelerin boşanmasına, çare kalmayınca tabi başka bir yol olmuyor ama kendimde boşanmış ebeveynlerin çocuğum, ömürlük bir süreç bu ucu bucağı gelmiyor. O yüzden mutlu olun çok isterim, Allah güzellikler versin yuvanıza inşallah
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
En azından olayın iyi tarafı var. Çocuğunu seven ilgilenen bir babası var. Ne hamilelikle ne doğumla ne çocukla ilgilenmeyen bir adam da olabilirdi. Hatta tek gecelik ilişki, adamı bulamayabilirdiniz bile. Maalesef bazen bedelini ödeyeceğimiz şeyler yapıyoruz. Sizin hatanızın bedeli de sevgisiz bir evlilik olmuş. Bana göre yapılacak tek şey ev arkadaşı olarak kalmak. Birbirinizden kocalık karılık vazifesi beklemeyin, çocukla ortaklaşa ilgilenin büyütün, şartlarınız olgunlaşınca da dostça ayrılın. Çocuğunuza bakacak kimseniz ve maddi gücünüz yoksa başka seçenek yok gibi. Mesleğiniz var ileride çalışabilirsiniz. Ya da iyi bir geliriniz olacaksa bakıcı da bulabilirsiniz. Her anne sizin istediğinizi istiyor, çocuğunu belli yaşa kadar kendi büyütmek. Ama maalesef herkesin durumu şartları aynı değil. Aile desteği de olsa daha iyi tabi. Maddi olamasa da manevi destek görmek çok önemli.

Ben hiç sevgi olmadan evlendiğinizi sanmıyorum ya. Aldırmak da Bi seçenekti özellikle erkeğin sevmediği kadınla aldırmayalım günah diye evleneceğini sanmıyorum. Sadece aceleye geldiği ve maddi problemlerde olduğu için çok bağlanma fırsatınız olmamış bence. Ki evlilik herkes için ilk yıllar zordur alışma süreci falan Bi afallıyorsun evlenince. Bence acele etmeyin işleri düzeltmeye çalışın biraz zaman verin birbirinize. Zaten aşık olarak evlensen de evlilik farklı bir şey o kadar çok sorumluluk oluyor ki öyle aşk böcüğü gibi kalınmıyor. Çok büyük problemler yoksa zamana bırakın derim ben.

X