- 3 Mayıs 2019
- 833
- 1.327
- 63
- Konu Sahibi kahvesevenkadin
-
Bence eşinizde bi sperm testi yaptırsın sizde gidin bi tüp bebek merkezine bütün testleriniz yapılsın ona göre bi yol izlersiniz üstelik bi sorun varsa şimdiden tedaviye başlayın çünkü uzun bi süreçKızlar merhaba, geçen sene bir kimyasal gebelik geçirdim. O süreden sonra eşimle hiç dikkat etmedik. Ne yumurtlama zamanlarımı sıkı sıkıya takip ettik ne de korunmak için çaba sarfettik. Akışına bıraktık. Bu ay adet olduğumda bir korktum. Acaba hamile kalamıyor muyum diye çünkü 1 yılı da geçti artık. Yani arkadaşlarımdan biliyordum anında çocuk sahibi olmak büyük şans zaman gerekebiliyor diye ama 1 yıl da uzun bir süre değil mi? Hormon testimde dhea so4 yüksek çıktı baya, o etkili olur mu? Sizce ne yapmalıyım çocuk sahibi olmak için acelemiz yok ama olmama ihtimali insanı gerçekten sarsıyor. Aileme her sorduklarında daha istemiyoruz diyorum ama korunmuyoruz da aslında. Üzülmesinler diye bir şey söyleyemem. O yüzden lütfen yol yordam gösterin. Ne yapmam gerekiyor. Doktora gitmeliyim biliyorum ama çoğu doktor çok ilgisiz. Ciddiye almıyorlar gibi geliyor.
Bence eşinizde bi sperm testi yaptırsın sizde gidin bi tüp bebek merkezine bütün testleriniz yapılsın ona göre bi yol izlersiniz üstelik bi sorun varsa şimdiden tedaviye başlayın çünkü uzun bi süreç
Önce eşiniz ürolojiye sperm testi vericek 3 gün falan pehrizli olması lazım sizde kadın Doğuma gidin çocuk düşünüyoruz hamile kalamıyorum birkere kimyasal oldu dersiniz... tanıdığım biriside kalamıyor bir kere kimyasal oldu adam doktora gitti sperm hızında problem çıktı birde varikosal ameliyatı oldu bekliyorlarBeni korkutan da bu oldu aslında evet şu an hemen çocuğumuz olsun diye bir isteğimiz yok ama geç kalma düşüncesi de korkutuyor. Devlet hastanelerinde bir sürü bölüm var nasıl ilgileniyorlar, nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Doktora düzenli kontrole giderim ama ultrason ve hormon testi yaparlar sadece. Bunun dışında neler yapılıyor hiç bilmiyorum.
Önce eşiniz ürolojiye sperm testi vericek 3 gün falan pehrizli olması lazım sizde kadın Doğuma gidin çocuk düşünüyoruz hamile kalamıyorum birkere kimyasal oldu dersiniz... tanıdığım biriside kalamıyor bir kere kimyasal oldu adam doktora gitti sperm hızında problem çıktı birde varikosal ameliyatı oldu bekliyorlar
Ertelemeyin tedavi gerekirse süre uzun olabiliyor ne kadar erken teşhis tedavi o kadar iyiÇok teşekkürler, ertelememek gerekiyor demek ki.
Bence bu ay ovulasyon testi ile ilişki deneyin. Hatta iki ay üst üste deneyin. Yine olmazsa doktora gidin derim.
İnfertilite ye gidin o sizi yonlendircektir.1 yıldan uzun süre bebek sahibi olamayanlar gidiyor buraya. Araştırma hastanesine giderseniz daha iyi olur herşeyi araştırıyorlar.
Devlet hastanelerine karşı bir önyargım var kadın doğum konusunda. Ultrasona bile üç ay sonraya gün veriyorlar, araştırma hastanelerinde infertilite durumunda daha hassas yaklaşıyorlar mı? Bir de normal kadın Doğum mu sevk veriyor yoksa direk kendimiz alabilir miyiz?
Özel çalışan kadın doğum uzmanına gidin. Beğenmezseniz değiştirirsiniz. 1 yıldır hamile kalamıyorum derseniz gerekli tüm tahliller ve tetkikler için sizi nereye yani hangi hastanenin hangi bölümü gerekiyorsa oraya yönlerdirecek sonuçları da kendi takip edip değerlendirecek ona göre tedavi uygulayacaktır. Devlet hastanelerinde, üni hastanelerinde tahlil yaptırmak dışında tedavi olmaya kalkarsanız o iş uzar da uzar. Yeterince de ilgilenmezler.
Sen kendin git randevu alıpDevlet hastanelerine karşı bir önyargım var kadın doğum konusunda. Ultrasona bile üç ay sonraya gün veriyorlar, araştırma hastanelerinde infertilite durumunda daha hassas yaklaşıyorlar mı? Bir de normal kadın Doğum mu sevk veriyor yoksa direk kendimiz alabilir miyiz?
Eğer maddi durumunuz iyi ise tüp bebek tedavisi yapan bir doktora veya tüp bebek merkezine gidin. Onlar bu konularda daha iyi oluyor. Tüp bebek merkezine gidince hemen tüp bebek yapılacak demek değil, bir sorun var mı diye de araştırırlar. Muhtemelen sizde adetin 3.günü hormon tahlilleri istenir, rahim filmi istenir, eşinizden spermiyogram. Bunlarda bişey çıkmazsa ve yaşınız genç ise biraz daha kendiniz denersiniz sonra doktor takibi ile denersiniz sonraki aşama klomen tarzı bir ilaçla denemek sonra aşılama ve tüp bebek şeklinde gidiyor protokol.Devlet hastanelerine karşı bir önyargım var kadın doğum konusunda. Ultrasona bile üç ay sonraya gün veriyorlar, araştırma hastanelerinde infertilite durumunda daha hassas yaklaşıyorlar mı? Bir de normal kadın Doğum mu sevk veriyor yoksa direk kendimiz alabilir miyiz?
Benim 3 ay önceki ruh halimi anlatmışsınız resmen. Evet insan olacağını bilse hiç kafasına takmaz ama o hiç olmayacak mı düşüncesi yıpratıyor insanı bende sebepsiz yere 2 sene hamilekalamadım 2 senenin sonunda hiç beklemediğim bi anda oldu şu an 3 aylık hamileyim. Bu düşünceye lütfen kapılmayın çünkü herşeyin bir zamanı var ben bunu anladım. Ama her ihtimale karşı bir doktora görübmenizi tavsiye ederim ve daha sonrada yumurtlama günü hesaplama stresinden uzak bir şekilde haftada düzenli olarak 4 kez cinsel ilişkiyle şansınızı maksimum düzeye ulaştırmış olursunuz(gün aşırı olsa çok daha iyi) aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz burdaki çoğu arkadaşta tecrübeli bende 2 senedir baya tecrübe yaşadım zevkle yardımcı oluruz en önemlisi lütfen stres yapmayınKızlar merhaba, geçen sene bir kimyasal gebelik geçirdim. O süreden sonra eşimle hiç dikkat etmedik. Ne yumurtlama zamanlarımı sıkı sıkıya takip ettik ne de korunmak için çaba sarfettik. Akışına bıraktık. Bu ay adet olduğumda bir korktum. Acaba hamile kalamıyor muyum diye çünkü 1 yılı da geçti artık. Yani arkadaşlarımdan biliyordum anında çocuk sahibi olmak büyük şans zaman gerekebiliyor diye ama 1 yıl da uzun bir süre değil mi? Hormon testimde dhea so4 yüksek çıktı baya, o etkili olur mu? Sizce ne yapmalıyım çocuk sahibi olmak için acelemiz yok ama olmama ihtimali insanı gerçekten sarsıyor. Aileme her sorduklarında daha istemiyoruz diyorum ama korunmuyoruz da aslında. Üzülmesinler diye bir şey söyleyemem. O yüzden lütfen yol yordam gösterin. Ne yapmam gerekiyor. Doktora gitmeliyim biliyorum ama çoğu doktor çok ilgisiz. Ciddiye almıyorlar gibi geliyor.
Benim 3 ay önceki ruh halimi anlatmışsınız resmen. Evet insan olacağını bilse hiç kafasına takmaz ama o hiç olmayacak mı düşüncesi yıpratıyor insanı bende sebepsiz yere 2 sene hamilekalamadım 2 senenin sonunda hiç beklemediğim bi anda oldu şu an 3 aylık hamileyim. Bu düşünceye lütfen kapılmayın çünkü herşeyin bir zamanı var ben bunu anladım. Ama her ihtimale karşı bir doktora görübmenizi tavsiye ederim ve daha sonrada yumurtlama günü hesaplama stresinden uzak bir şekilde haftada düzenli olarak 4 kez cinsel ilişkiyle şansınızı maksimum düzeye ulaştırmış olursunuz(gün aşırı olsa çok daha iyi) aklınıza takılan herşeyi sorabilirsiniz burdaki çoğu arkadaşta tecrübeli bende 2 senedir baya tecrübe yaşadım zevkle yardımcı oluruz en önemlisi lütfen stres yapmayın
Evet çok iyi anlıyorum sizi bu yüzden içinizi rahatlatmak amacıyla bi doktora görünmenizi öneriirim eğer doktor bi problem yok derse ki inşallah öyledirde daha öncede sağlıksızda olsa gebe kalmışsınız o zaman içiniz bi nebze rahatlayacak çok normal bu süreçler eminim çok yakında sizde güzel haberleri alacaksınız beklenmedik anda oluyor en güzel şeyler allah tüm isteyenlere nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallahYa ne kadar iyisiniz. Çok teşekkür ederimAklımı tek kemiren bir sağlık problemimin olup olmadığı aslında. Yoksa gerçekten dediğiniz gibi hiç kendimi dinlemeden, takıntı yapmadan doğru zamanı bekleyebilirim. İnsan kendine bir kere o soruyu sorunca acaba olmuyor mu dediği zaman asıl kurt o zaman düşüyor içine. Ya geç kalırsam, ya hata yaparsam korkusu. Yoksa ben sizin dediğiniz gibi her şeyin bir zamanı olduğuna o kadar çok inanıyorum ki. Allah bebeğinizi şimdiden size bağışlasın. Sağlıklı, upuzun, güzel ve bereketli bir ömrü olsun.
Evet çok iyi anlıyorum sizi bu yüzden içinizi rahatlatmak amacıyla bi doktora görünmenizi öneriirim eğer doktor bi problem yok derse ki inşallah öyledirde daha öncede sağlıksızda olsa gebe kalmışsınız o zaman içiniz bi nebze rahatlayacak çok normal bu süreçler eminim çok yakında sizde güzel haberleri alacaksınız beklenmedik anda oluyor en güzel şeyler allah tüm isteyenlere nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Aynen öyle doktorun çok doğru demiş. Rica ederim canım içini ferah tut sen gerekli tetkikleride yaptır en azından için rahat etsin daha sonra akışına bırak ve gebeliği kolaylaştıran alternatif yöntemleride eğer içine siniyorsa dene zaten kısmetinde varsa elbette bişeyler vesile olcaktırGerçekten çok teşekkür ederim. Evet doktor o zaman en azından hamile kalabiliyormuşsun bak onu görmüş olduk olumlu bak demişti ama o zaman bunu çok idrak edememiştim. Çok üzülmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?