• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile kalamayanlara toplanın bi❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
6 negatif tup bebekten sonra 9 yil neler nelrr cekerek ogluma kavuştum hemde doğal yoldan..
Umutsuzluğun kitabını yazacakken mucizemle "allah ol der ve olur" diye herkese umut olmaya çalışıyorum bende ..vazgecmeyin ..sabr edin ..ve hep isteyin rabbimden
Bende 9 senedir bekliyorum 4 aşılama 4 tüp bebek denedik
ama Allahtan umut kesilmez rabbim tez vakitte nasip etsin inşallah :kahve:

Merhaba arkadaşlar... Ben okudukça görüyorum ki sayımız bir hayli fazla, maalesef... Ben iki yıl bebek isterken klomen,çatlatma iğnesi, takviye edici vitaminler, hatta hacdan gelen bir meyveyi kaynatıp suyunu bile içtim aç karna o pis kokusuna rağmen... demem o ki az bir zaman olsa bile benim cahil çevrem yüzünden zindan gibi geçti evliliğimin ilk yılları . Hakkım hiç helal olmasın onlara... Her sene birtane doğurup ne yer ne içer nerde okur nasıl bir insan olur diye düşünmeden sokağa salınca kendilerini mükemmel bir varlık olarak görüp,bizim gibi bu sınavdan geçenleri de vebalı gibi görüp arkamızdan tüüü kaka diyip yüzümüze (olur yaaa seninde üzülme )falan diyenlere aldırmayın...
Ben sorunun kendimde olduğunu düşündüğüm için hep kendime yöneldim. Eşim daha sabırlıydı zamanı varki olmuyor derdi hep... sonra dedim ki ya sorun bende değilse.? Ve eşimden bir test vermesini istedim sonuç berbattı... Yıkılmıştık... en fazla aşılama yada tüp bebekle olabilir denildi hatta aşılamaya bile gerek yok direk tüp bebek dedi bir doktor... Ama başka doktora danıştık eşime promen K adlı bir ilaç ve e vitamini yazdı 3 ay kullan tekrar test yapalım dedi. Umudum hiç yoktu artık ne yalan söylim... artık olmaz deyip dünya kadar işe giriştim( üzgünken böyle olurum) konserveler yaptım kış için halı yıkadım koşup atlamayan ben hiç kendime dikkat etmedim aylardır meğerse ne kadar kısıtlamışım kendimi o zaman anladım... ki o ay hamile kalmışım. Eşimin ikinci ilaç kutusu bitmek üzereyken 3 . Ye gerek kalmadı... kimseyi umurasamayın... Herkes önce kendine baksa zaten o kadar can acıtıcı konuşamazlar... eşlerimizi de ihmal etmeyelim sorun illa bizde olacak diye birşey yok ekstra eşime birşeyler daha yaptık merak eden olursa yazarım iyi akşamlar ❤
Benim arkadaşımda buna benzer birşey yaşamıştı. O kadar çok uğraştılar ki çocuk için olmadı. Sonra bir süre iş gereği eşinden ayrı kalmak zorunda kaldı, demekki bundan olmamış burada bir sınavımız var dedi. Sonra bir araya geldiklerinde başka başka sorunlar çıktı, haneleri dışında. Akılları hep o sorunlardayken arkadaşım hamile kaldığını öğrendi. Rabbim isteyen ve hakeden herkese nasip etsin inşallah. (haketmekten kastım doğurup yüzüne bakmayan annelerden olmasın kimse inşallah)

Benimde polikistik over var adetlerim duzensiz kilom yok hormonlarım normal ultroson da pko gözüküyor klomen kullandım geçen ay ama pek gelişme olmamış dedi doktorum nolur bana da dua et
klomen çok etki etmiyor bende de işe yaramamıştı...gonol f iğne yumurtaları çok iyi geliştiriyor benim 4 tane oluşmuştu düşün.. polikistik over tedaviye en olumlu cevap veren grup..

Benimde polikistik over var adetlerim duzensiz kilom yok hormonlarım normal ultroson da pko gözüküyor klomen kullandım geçen ay ama pek gelişme olmamış dedi doktorum nolur bana da dua et
Pko ultrasyondamı görünüyor. Yoksa Özelliklemi bakılıyor.
Yani şöyle sorayım. 5 aydır evliyim. Tahlil ultrason temiz çıktı. Hiç korunmadım ama hamile kalamadım. 4 aylık olduğu içinde detaylı bakmadı sanki doktor. Geçen ay gitmiştim

Ben ben sorun sende değil bendelerdenim 🙋🏼‍♀️ Ama 4. seneye giriyoruz hala yok. Neyse bir zaman nasip olur herhalde. Olmazsada napalım herkes anne olacak diye birşey yok.
Bence çok üstüne düşüldükçe çoğu zaman olmuyor. Salıverdim gitti bu ara. Bakalım ne olacak 🤣

Ben ben sorun sende değil bendelerdenim 🙋🏼‍♀️ Ama 4. seneye giriyoruz hala yok. Neyse bir zaman nasip olur herhalde. Olmazsada napalım herkes anne olacak diye birşey yok.
Bence çok üstüne düşüldükçe çoğu zaman olmuyor. Salıverdim gitti bu ara. Bakalım ne olacak 🤣
Hayırlısı olsun canım Allah en iyi zamanı bilir umarım en kısa zamanda anne olursun... ama kızlar baştan söylim hiç kolay değil anne olunca çok başka dertleri oluyor insanın... Rabbim hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar versin... amin

Hayırlısı olsun canım Allah en iyi zamanı bilir umarım en kısa zamanda anne olursun... ama kızlar baştan söylim hiç kolay değil anne olunca çok başka dertleri oluyor insanın... Rabbim hepinize sağlıklı hayırlı evlatlar versin... amin

Kendimin olmasada büyüttüp 20 yaşına getirdiğim bir tane yeğenim var. Ve sorunları her dönemde farklılık gösteriyor. İnsan oğluyuz tabiki olmamasını ayrı dert ediniyoruz olunca ayrı dertleri oluyor. O yüzden tek dileğim hayırlısı oluyor hep. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah isteyen herkese aratmasın inşallah 🤲

Pko ultrasyondamı görünüyor. Yoksa Özelliklemi bakılıyor.
Yani şöyle sorayım. 5 aydır evliyim. Tahlil ultrason temiz çıktı. Hiç korunmadım ama hamile kalamadım. 4 aylık olduğu içinde detaylı bakmadı sanki doktor. Geçen ay gitmiştim

Ultrosan da gozukur canım ben karnımdan da alttan da gözüküyor

klomen çok etki etmiyor bende de işe yaramamıştı...gonol f iğne yumurtaları çok iyi geliştiriyor benim 4 tane oluşmuştu düşün.. polikistik over tedaviye en olumlu cevap veren grup..
.
Bende doktoruma soylucem bu iğneyi

bende de çikolata kisti vardı ve neler neler denedim içerisinde umreden gelen sizin bahsettiğiniz meyve de vardı bir de internetten bir macun almıştım ikisinden biri kistimi küçülttü ama yine de hamile kalamadım.

en son annemler meryem suresi okudu 21 adet ve o ay hamile kaldım.. yer gök dua üstüne..

5 yıldır ne çekiyorum o insanlardan bir bilseniz allahım sorsun hesabını başka bir şey gelmez elimden.. 2 NEGATİF tüp bebek deneyimim var yakında 3. 'ye başlayacağız nasipse inşallah... Çok yıprandım artık gücüm kalmadı.. Çok eleştiriyor insanlar 33 yaşındayım senin yaşın geçmiş artık çocuğun sana nine der diyip gülen mi dersin.. senin yaşında benim 4 çocuğum vardı diyen mi dersin.. misafirliğe gittim bi gün 2 gün önce de tüp bebek tedavim negatif olmuştu..
Ev sahibi kadın bana terlik verdi al giyki çocuğun olmaz benden bilirsin dedi... allahım basimdan aşağı kaynar su döküldü sanki... yazsam sabaha kadar yazarım 5 senedir çok şeyler duydu bu kulaklar 70 yaşına gelsem unutmam.. Çok şükür ki bu dünyanın bir de öbür dünyası var... bizim gibilere de dua eder misin lütfen.. allahım sonumuzu hayır etsin inşallah
O insanlarin unuttuğu birsey var. Veren de Allah alan da Allah. Allah verdiği gibi almasini da bilir, oyle buyuklenmeye, terbiyesizlik yapmaya gerek yok. Allah isteyen herkese en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah. 🤲

O insanlarin unuttuğu birsey var. Veren de Allah alan da Allah. Allah verdiği gibi almasini da bilir, oyle buyuklenmeye, terbiyesizlik yapmaya gerek yok. Allah isteyen herkese en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah. 🤲

Amin inşallah çok zor bir sınav ama insanlarla uğraşmak daha da zor ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Merhabalar
Öncelikle evlâdınızı güle güle büyütün. Masallah Allah bağışlasın
Ben bu durumlar gecer mi diye düşünüyordum ki geçmeyeceğini biliyordum demek ki gecmiyormus sahiden yalnız olmadığıma cok sevindim.
Öncelikle burada cocuk ile ilgili yazanlara da stres yapma gibi komedi bir cevap yazmadığınız için de sağolun.
Bazıları geçmişini cok çabuk unuttuğu icin cocuk sahibi olmak isteyenlere stres yapma diyor. Hastane hastane gezerken yumurtlama testleri yaparken her ay adet olduğunda ortalığı ayağa kaldırırken iyiydi ama.. Sanki buradaki insanlarin bu tavsiyeye ihtiyaci varmis gibi

Burda birine rahim filmi cekil de araştırır çekilir
Corekotu bali karıştır sabahlari ye de yer
Ilac vitamin ismi ver araştırır doktora sorar icer
Ama stres yapma diyor cok bilmis terbiyesizler.

Ben suanda hamileyim. Bende 2 sene bekledim. Belki daha fazla bekleyenlere karsi ayip ediyor olabilirim cok özür dilerim ama ben cok yiprandim cahil pis cevre yüzünden

Benim cocugum olmazmis. Zayıfmışım.
Sigara iciyormusum coook olurmus cocugum.

Hamile kaldim hepsini kaynananin yüzüne vurdum. Suanda görüşmüyorum. Bana benim icin cocuk onemli değil önemli olan huzur diyor ama evlendigim ilk ay cocuk diye sormaya basladi

E madem önemli degil o zaman görüşmiceksin torununla

Esiime ne yani ben simdi torunumu goremicek miyim diyormus

Torunu nasılmış iyi miymiş. Evime bile almiyorum o kadını
Simdi bu duygu sömürüleri tabi devam edicek. Torununu görürsün gormesine de bakalim torunun 15 yasina gelince mi senden nefret edicek.yoksa yeni nesil oldugunu hesaba katarsak 10 12 de idrak edermi

Herseyi anlatcamki.
Bende eş hatrı falan da yok. bisey diyemicem dogumdan sonra görmeye gelecek. Sirf kendı huzurum icin el kadar bebegin yanında kavga çıkmasın diye gostercem

Artık oğlu ona kahve mi yapar cay mi yapar ne yaparsa içer gider. Torununu mu sever hediyemi getirir naparsa yapar

Sadece kendim icin.
Yoksa bana kalsa ben gercekten göstermem torununu ona

Hem zaten onemli degilmis ya :)
Ben bunlari hic unutmadim bunlardan beslendim

O da yetmedi esimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum. Hamileligimin ilk haftalarinda memleketine gitmistik orda daha cinsiyeti bile belli olmayan cocugum uzerinden konustular akrabalari

Esimin rahmetli babasinin ismimi vererek küçük X geliyor dediler kaynanam da ordan koymaz kii dedi

Evet koymaz esim
Donuste arabaya bindik herseyi söyledim
Hakaretler ettim o akrabaya kaynana diyorki kimse karisamaz ayrica beni hic ilgilendirmez istediginiz ismi koyarsiniz biz bilmemkac sene önce kimseyi karistirmadik daha bilmemne ismi yoktu koyduk kızıma (konunun onla ilgisi yok bastan izah ediyor )
Hadi ya ciddi olamazsin😁🤣🤣

Zaten esim boyle seylerden nefret eden biri neden anne baba ismi koyarlar bi ailede 2 tanesine ne gerek var vs derdi

Neyse o memleket gezintisinde lekelenmem oldu.
Sinirden.
Cocugumu kaybetcem diye o kadar korktum ki..

Simdi hepsinden nefret ediyorum
Bu arada zayif halimle embriyo transferinden 4 saat önce kadar pofur pofur sigara içerek hamile kaldım

Tek embriyoydu
Tek umudumdu❤
Suan benimle❤
Allah ım mucizesini bekleyenlere bugünleri nasip etsin inşallah

Ben herkese cevap veremedim ne yalan söyleyim bazen duymazdan geldim bazen cevap verdim bazen veremedim ama size tavsiyem herkesin o pis agzini kapayin
Yaşi konumu sıfatı ne olursa olsun
Birde benim annemin uzun seneler cocugu olmamis
O cocuk benim :)
Sonra olmusum hatta kardesimde var
Zannettilerki bende öyle olcam..
Haa oladabilirdim oyle degilmi. Ayip mi günah mi

Bide kaynana ya keseyi görmeye gidicez dedigimde siz tup bebekmi yaptırdınız hemen keseyi gorceksiniz dedi

Bende kan degerim yüksek çıktı doktor hesapladi su gün görebiliriz dedi dedim
Aradan 2 saat gecti

Siz tedavi mi oldunuz.. (oglunda sperm sorunu oldugunu biliyordu)

Bende yooo bi gecen sene aşılama olmuştuk o dedim.(onu biliodu)

Bide gorusmeme sebeplerimden biride hamile kaldigimda aptal saptal laflara maruz kalmam
Yumurta ye süt ic kussan bile ye vs
40 sene önce mahalle dedikodulariyla cocuk büyütmüş cahillerin tavsiyesine hic ihtiyacim yoktu çünkü. Oyle cok muhtesem de beslenmedim. Cok şükür cocugun durumu sağlığı iyi.

Cok şükür cokta rahat geçirdim 1 kez bile kusmadim hatta doktora sordum ben kusmuyorum diye

Simdi ilerledi hafta biraz sirt bel ağrısı nefes kesilmesi daralmasi olmaya başladı olcak o kadar.

Demem o ki bu insanlar bitmezler. Ya görüşmeyi keseceksiniz kendi selametiniz ruh sagliginiz icin benim yaptığım gibi
. Ya da cevabini vereceksiniz...
Bende tek ben miyim unutmayan diyorum

Kimisi cocugunu kucagina alınca unutuyor aaa ben ne laflar duydum neler neler vs ya da evlenmeden önce duydugu işittiği laflari evlenince unutuyor sineye cekiyor

Ben bana biri bisey yaptimi dedimi ne yazık ki kendime gelemiyorum. Kindarim galiba

Allah bizi nankör insanlardan korusun.

Back